RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Houd de handschoenen paraat, ook vandaag is het snijdend koud

(Archieffoto) Beeld © ANP Foto

De straffe wind uit het oosten wordt vandaag nog niet minder. Resultaat: het is net als gisteren snijdend koud. Zeker langs de kust en het IJsselmeer is mutsen op en handschoenen aan het devies.

"De wind is koud en snijdt echt overal doorheen", zegt meteoroloog Philippe Schambergen van Buienradar. "De gevoelstemperatuur ligt momenteel echt wel op -10 graden. Het voelt bijzonder koud voor de tijd van het jaar."

Zonnig en droog

In de loop van de dag neemt de wind af, waardoor het iets aangenamer aanvoelt. Nog een voordeel: vanmiddag schijnt de zon in het grootste deel van het land. Alleen in het zuiden trekken wolkenvelden over. De temperatuur blijft daar steken rond het vriespunt, in de rest van Nederland net daarboven. 

Vanavond en vannacht vriest het in het hele land matig, zo rond de -5. Maandag belooft opnieuw een zonnige en droge dag te worden. Het wordt al ietsje warmer dan vandaag: 3 à 4 graden boven nul. Door - heb je 'm weer - de wind blijft het in ieder geval 's ochtends nog goed koud. In de loop van de middag draait de wind van noordoost naar noord en neemt 'ie eindelijk af.

Wolkendek

Tot en met woensdag blijft er 's nachts kans op vorst. Ook is het droog en redelijk zonnig. Aan het einde van de week neemt de kans op neerslag toe en verdwijnt de zon helaas wat vaker achter de wolken. Schambergen: "Het wordt overdag dan zo'n 7 à 8 graden, dat is echt wel een stuk aangenamer."

In Siberië was het -67 graden:

Het kan altijd erger, blijkt wel uit de reportage uit Siberië.

 

Meer op rtlnieuws.nl: