RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Buitenland

Overleg over veiligheid voetgangersbrug Florida, vlak voor instorting

Beeld © Twitter Gabriela Collazo

Ingenieurs en officials van de regering en de universiteit van Florida zijn enkele uren voordat de voetgangersbrug instortte, nog overleg gevoerd over enkele gevonden haarscheurtjes. Ze kwamen tot de conclusie dat dat geen gevaar vormde.

Twee dagen eerder had een ingenieur die bij de bouw betrokken was, de scheurtjes gevonden. Ook zijn inschatting was dat er geen acuut gevaar was.

Zeker zes doden

Enkele uren later stortte de brug in. Zeker zes mensen kwamen om het leven, maar onder het puin wordt nog steeds gezocht naar meer mogelijke slachtoffers. De politie geeft aan dat er waarschijnlijk nog vier auto's onder de brokstukken moeten liggen. Het staat overigens niet vast dat de barsten de oorzaak waren van het instorten. 

Eerder werd al bekend dat de ingenieur de constructiefout telefonisch had gemeld en had ingesproken in een voicemail, maar dat de die pas werd afgeluisterd na het ongeluk. Hoe het dan toch kon dat er nog voor het ongeluk wel over is vergaderd, is niet duidelijk. De betreffende ingenieur is niet bereikbaar voor media.

Beelden van de ravage:

Deze luhctopnamen laten zien hoe groot de ravage is op de weg

Nog niet in gebruik

De voetgangersbrug, bedoeld om studenten van de universiteit veilig de snelweg te laten oversteken, was pas enkele dagen daarvoor geplaatst en was nog niet in gebruik genomen. Alle slachtoffers zaten in de auto's die werden bedolven onder het puin.  

Meer op rtlnieuws.nl:
'Ik hoorde een harde knal': zeker vier doden door ingestorte brug Miami