Biefstuk parmezaan
Dit is toch ultiem comfort food? Een krokant gebakken steak, zoute parmezaan vlokken en frisse citroen op een bedje van rucola geserveerd met een knapperige ciabatta. Mmm…
Ingrediënten (voor 2 personen):
– 2 biefstukken
– 1 stukje parmezaanse kaas van 100 gram
– 75 g rucola
– 1 (biologische) citroen
– 1 afbakciabatta
Bereidingswijze (20 minuten):
– Haal 30 minuten voor je aan de slag gaat het vlees uit de koelkast.
– Bak de ciabatta af volgens de verpakking.
– Zet een koekenpan op hoog vuur en laat 5 minuten staan.
– Doe dan een flinke scheut olie (liefst zonnebloem), die de bodem net bedekt, in de pan. Laat goed warm worden.
– Bestrooi de biefstukken met flink wat zout.
– Leg ze met een tang in de pan.
– Tel 12 seconden en draai dan de biefstukken om.
– Ga hiermee door tot je de gewenste gaarheid hebt: voor rare draai je ongeveer 7 keer, voor medium 10 keer.
– Haal de biefstukken vervolgens uit de pan, bestrooi ze met peper en laat ze onder aluminiumfolie even rusten.
– Was de citroen, rasp wat stukjes schil met een kaasschaaf en doe dit in de nog warme bakolie van de steaks.
– Verdeel de rucola over een schaal.
– Snijd de steaks in stukjes van ongeveer 2 cm en verdeel over de rucola.
– Schaaf hier met een kaasschaaf vlokken parmezaan over.
– Besprenkel tenslotte met wat kneepjes citroensap en de bakolie (zonder de schilletjes) en serveer met de ciabatta.
Eet smakelijk!
Klik hier voor meer recepten van Chickslovefood.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMGeldflaters
Mandy gaf 150 euro uit om haar balkon op te fleuren: ‘Nu zit ik met bakken vol halfdode planten’
-
PREMIUM
Alles duurder? Eten in dit restaurant wordt juist goedkoper: ‘Het is een risicootje’
In deze dure tijden nam eigenaar Frank Streefland (38) van De Nieuwe Polderkeuken een gewaagde beslissing: de prijs van een driegangenmenu in zijn fine dining-restaurant ging van 62 naar 49,50 euro. ,,Het is een risicootje, maar ik moet wat teruggeven aan de gast.”Stolwijk -
30
Minder bio-producten in de schappen of verpakt in plastic: ‘Controles slaan volledig door’
Winkels zetten het mes in hun bio-assortiment, omdat Nederland de Europese regels zo streng uitvoert. Mede daardoor worden biologische groente en fruit steeds vaker in plastic verpakt, constateert het Adviescollege Toetsing Regeldruk (ATR) in een nieuw advies aan het kabinet. -
Consumentenbond
Van de 155 geteste inductiekookplaten is deze de beste: elke kookzone heeft eigen boostfunctie
Wat is de beste inductiekookplaat van 60 cm breed? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
PREMIUMMet video16
Experts delen hun tips om lastminute zomerfit te worden: 'Stop 2 weken met alle suikers’
Eindelijk mooi weer op komst! Alleen: hoe zit jij in je vel? Moet er nog wel het een en ander gebeuren? Wie nú in actie komt, is nog op tijd om de winterkilo’s aan te pakken. Twee experts delen hun beste tips en oefeningen voor billen, buik en armen. ,,Stop met alle suikers en doe drie keer in de week krachttraining.’’
-
Voedselproducenten Fairtrade, Knorr, Koh Tai en Patak’s halen vlees en vis uit de helft van hun recepten
-
-
-
PREMIUMhuisarts vertelt
Tom (27) heeft een nieuwe vriendin en plots spelen zijn prikkelbare darmen weer op
Bij Tom spelen zijn prikkelbare darmen weer op. Spanningen zijn de boosdoener, maar waar die vandaan komen, is hem een raadsel. Zijn vriendin geeft onbedoeld toch een hint. -
consumentenbond
80 verschillende airfryers getest: dit is de beste
Wat is de beste airfryer? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord.
-
PREMIUM
Onervaren afwasser Daniel (32) blufte zich tot chef in sterrenrestaurant: ‘Alles opgegeven om te koken’
Delft -
Amerikaanse wetenschapper: 'Kopje thee smaakt het best met zout’, Britten onthutst
Een kop thee met zout veroorzaakt letterlijk een storm in een glas (heet) water in Groot-Brittannië. Een Amerikaanse wetenschapper claimt met een schepje zout het beste recept voor een kop thee te hebben gevonden. En dat raakt een gevoelige snaar bij de Britten, die verknocht zijn aan de warme drank. -
-
met foto's
Eigenaar Hollands snoepzaakje kijkt met verbazing naar bestelling tv-kok Nigella Lawson: ‘Ze is echt hardcore’