door Erna van der Ploeg in Overig  ·  18 Reacties

  • 1
  • 479x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

De natuur de natuur laten zijn is voor natuurliefhebbers te moeilijk.

5
1 Hoofd bijzaken

@1 het zijn geen natuur liefhebbers maar dieren liefhebbers.
Ze hebben juist iets tegen de natuur ze willen alles zo onnatuurlijk mogelijk hebben.

4
2 meneer van het nieuws

@1
Nee...zo ligt het niet

Demonstranten komen in verweer tegen een mislukt expiriment.
Nederland is te klein voor zulk soort 'reservaten'

4
3 loki zegt

experiment...question

2
4 loki zegt

@1 Oostvaardersplassen is geen echte natuur maar een afgebakend terrein waar dieren zijn losgelaten, zoals Konikpaarden en Heckrunderen, die daar van oorsprong helemaal niet thuishoren.

3
5 M.Egabite

** gebruiker verwijderd **

@3
Inderdaad hier praten we over ruim 200 runderen per km2 terwijl in een echt dierpark met ruimte we spreken over max 5 dieren per km2 in Afrika maar daar willen de "experts" niet van horen dit miljarden belastinggeld verslindende project is net zo mislukt als de dieren die elk jaar vermoord worden om het maar "gelukt" te laten lijken .
Dieren mishandeling geleid door de staat.

6 verwijderd682241

Leuk, al die salon-deskundigen die Weten hoe Het Zit...

Feit is gewoon dat het project OVP vermoord is destijds door de CDA-staatssecretaris Henkie Bleker. Toen het plan bijna was afgerond (er lagen nog 12 boeren dwars, simpel op te lossen) trok Bleker de stekker er uit en kwam er geen verbinding tussen de OVP en de Veluwe. En dat was wel degelijk de bedoeling, in de Ecologische Hoofdstructuur... Dat is de enige oorzaak dat de zaken in de OVP niet helemaal lopen zoals de bedoeling was.
Verder wordt er niet meer rationeel gedacht, maar puur emotioneel. Tellingen wezen al snel uit dat er niet méér dieren dood gaan dan anders, alleen is het nu zichtbaar voor het onwetende publiek.
Dat er elk jaar zo'n 25-30% van het dierentotaal in ons land van nature sterft, willen ze niet horen. De natuur ruimt al die lijken snel en vakkundig op, daarom zien we nergens dode dieren liggen.
Het hele plan kan simpelweg weer op de rails gezet worden door de corridor richting Veluwe alsnog te realiseren (kost weinig geld) en om de verbinding met de Veluwe te maken. Dat is wat veel kundige organisaties nu ook tegen die idioten in Den Haag zeggen: maak af wat Bleker, heeeel fout, gestopt heeft.
Bleker was dan ook voor 99,9% op de hand van Land- en Touwbouw (hij is zelf hobbyboer...) en de man had en heeft niets met natuurbeheer en -behoud. Toen zijn dingen fout gelopen, maar het kan nog rechtgezet worden...

https://eenvandaag.avrotros.nl/item/honderden-dieren-sterven-in-de-oostvaardersplassen-we-kunnen-niet-meer-met-de-natuur-omgaan/

Bleker zat vreselijk te liegen en te draaien, pasgeleden op de tv. Een echte politicus; slecht mens.

https://eenvandaag.avrotros.nl/item/honderden-dieren-sterven-in-de-oostvaardersplassen-we-kunnen-niet-meer-met-de-natuur-omgaan/

https://www.boswachtersblog.nl/oostvaardersplassen/2014/02/02/feiten-en-fabels-over-de-oostvaardersplassen/

https://www.volkskrant.nl/archief/natuur-mag-niet-natuurlijk-zijn~a988203/

6
7 weerman

O ja, en voor u allen Staatsbosbeheer gaat beschuldigen: zij voeren slechts uit wat hun baas opdraagt. En dus moet u protesteren bij de provincie. Niet bij een boswachter.

Het provinciehuis is te vinden aan de Visarenddreef 1 te Lelystad

5
8 weerman

@7
Al is de corridor met de Veluwe er, zullen er in de winter dieren sterven, da's nou eenmaal natuur.


-* Maar ja, we leven in een tijd waar emoties boven feiten gaan. *-

3
9 kenny013

Er staat een hek om ze hebben beheerders het zijn geen dieren van oorsprong maar grootvee hobby dieren.
de wet is hier zeer duidelijk over en een ieder die hobby dieren houdt ook op natuurlijke wijze heeft en dient zich aan de wet te houden.

1
10 Gratiebarmhart

@9
Ja, natuurlijk gaan er dieren dood; dat is al zo sinds de eerste microbe op deze planeet leefde! Maar mensen zien liever die tien piepende lieve, pluizige eendjes, dan de moeder die een maand later van uitputting dood lig. De natuur staat ver weg van de mensen en wordt door o.a. deze protesterende lieden zwaar geromantiseerd. Ze weten niet beter en willen de realiteit niet aanvaarden.


@10
Lees je eens in, joh. Er wordt allang beheerd door SBB; elk jaar worden er honderden Abgeknalld omdat de wet dat zo eist. Maak je liever hard voor het alsnog openen van die corridor; dat is DE oplossing!

6
11 weerman

** gebruiker verwijderd **

@11
Maar gewoon vol blijven houden dat het een goed plan is om dieren af te knallen die nergens heen kunnen en maar over het megalomane plan blijven hameren in de hoop dat als u het maar vaak genoeg herhaald mensen u alsnog zullen gaan geloven .
Zo jammer dat u nog niet tot inkeer bent gekomen .

12 verwijderd682241

Oostvaardersplassen, dit is een walgelijk kamp voor dieren, de boswachters aldaar voeren een volstrekt dieronvriendelijk beleid uit!. Staatsbosbeheer en provincie dienen zich dood te schamen!. Er is simpelweg niets, maar dan ook écht niets te vreten voor de vele dieren in het gebied!. En nog zijn er lieden die menen dat de Oostvaardersplassen "natuur" is, ook lokale politieke partijen, een ieder zou uit protest dit gebied moeten mijden!.

1
13 Sneeuwbal

@12

U noemt het een "megalomaan plan" maar hebt er geen argumenten tegen. Ook u schiet dus puur in de emotie en daarmee maakt u een normale discussie onmogelijk. U bent niet de enige; veel mensen maken die fout. Dode dieren zien is traumatiserend voor heel veel mensen, maar ze eten wel 's avonds een lap dood dier, gebakken in roomboter. Het is allemaal zo krom...!

Nee, het plan is niet 'megalomaan'. Zelfs hele grote internationale organisaties hebben uitgedokterd dat het een prima, levensvatbaar plan is.

Maar ja, u weet het beter, u hebt er voor gestudeerd en 'dus' is het megalomaan. Lachen om al die emotiekonijnen die niet één steekhoudend argument geven, maar alles weten over emoties. De vertroebeling van de discussie.
Ga maar boswachters bedreigen, hmmm? question

3
14 weerman

@13

Ook u bent totaal niet op de hoogte van de realiteit, en die wilt u ook niet horen. Het zoveelste emotiekonijn.

3
15 weerman

Hier, voor al die emotionele 'minners'. Dan hoor je het eens van een deskundige. question question

https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/157494/emoties-overheersen-debat-bijvoeren-in-oostvaardersplassen

1
16 weerman

** gebruiker verwijderd **

@14
U komt met een terugkerende regelmaat op die int . organisaties die zouden hebben uit gedokterd dat het een goed plan is , daar kan ik u volgen ,natuurlijk geloven zij in zich zelf en hun prachtige verhalen .
Wat ik voor onbegrijpelijk houdt is dat een (volgens mij) redelijk denkend mens zoals u schrijft er zelf ook in bent gaan geloven dat het een "goed"plan is , het is namelijk gewoon een speeltje van staatsbosbeheer om zich internationaal neer te zetten als ene organisatie die (net als die anderen) weten wat goed voor dieren is en het glashard vertellen dat als dieren in ene westerse maatschappij creperen gewoon"normaal" is .
En even over die emotie waar u toch ook weer regelmatig over begint , die is bij mij niet aanwezig voor de dieren maar wel voor de stakkers die dit uitdragen als zijnde een goed idee , dit is ernstig in de 21ste eeuw dat we mensen zonder empathisch vermogen aan het roer hebben zitten van dit soort organisaties .
Er is inderdaad wel 1 ding eng en dat is dat u "heilig" gelooft in de gestudeerde mensen die dit een goed plan vinden zonder u af te vragen waarom velen dit anders zien .
Maar zoals gezegd ik ben er ook van overtuigd dat u een mens bent met de beste bedoelingen .

17 verwijderd682241

@17

U bent gewoon een complotter, als u schrijft:

"...het is namelijk gewoon een speeltje van staatsbosbeheer om zich internationaal neer te zetten"
U onderbouwt niets, u bent wel degelijk emotioneel bezig EN u speelt teveel op-de-man. U gaat niet in op de internationale commissies en hun bevindingen, waarom niet? Nou, omdat hun antwoorden u niet bevallen...!
Ik heb inderdaad meer vertrouwen in mensen die hier voor gestudeerd hebben dan dat ik Tante Miep van drie-hoog achter met een traan in haar oog een baal hooi over het hek zie gooien. MET het bindtouw er nog aan, waar die dieren in kunnen stikken. Weet Tante Miep veel; ze is Boos! Tante Miep moest maar gearresteerd worden voor dit soort dodende domheid!

Ik ben er van overtuigd dat u goede bedoelingen hebt, alleen denkt u niet na en laat de emotie zegevieren. Dat zien we dan ook terug in het totaal ontbreken van steekhoudende argumenten in uw betoogje...

1
18 weerman

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
eh
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

@3En ISIS-kampen zullen open gaan, wat aan de ene kant goed is omdat het er zo'n zooitje is, maar op een nieuw kalifaat daar zitten we ook nie...

27 minuten geleden geplaatst door eh

Bleke Betty
Column | Probleem: de woningmarkt is saai

Betaalmuur.Saai? Het is een slagveld waar men elkaar bijna te lijf gaat voor een paar vierkante meters en een dak en een schuld die bijna ni...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Syria’s Kurds face ISIS threat, US indifference as Turkey destroys critical infrastructure

...."“Onze schapen sterven; onze kinderen worden vergiftigd door de dampen”, zegt Hasan Abdallah, een Arabische boer in de stad Tell Brak, t...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Een dienstplichtbrief voor mijn dochter, dat is schrikken

En weer achter een betaalmuur. ...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Islamofobie in Duitsland sinds vorig jaar verdubbeld - de Kanttekening

@159 Mispoes. De angst is irreëel want de spin mag dan bestaan maar de angst ervoor is onnodig omdat de angst op niets gebaseerd is. Een p...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Christ kan beter zijn Klep houden. Het is ook bij hem een natte vinger in de wind. Daarbij kan je beter iets overschatten dan onderschatten. Dus...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Sarcoff
Johan Derksen kraakt Sywert-interview Op1: ‘Hij is zo glad’

@4 Je moet toch wat om de laatste kijkers van de buis weg te jagen....

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Ik heb helaas niet ze veel vertrouwen meer in de zogenaamde westerse experts.Ze zijn wel meesters in miscalculatie....

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Bleke Betty
Tim (20) stapte vanwege pesterijen uit het leven, nu liggen er voor Twentse politiebureaus tegels tegen pesten

i.pv die bespottelijke walgelijke lentekriebels, kunnen ze beter behalve Taal en rekenen ook assertiviteitstrainingen geven, jongeren va zeg 6 j...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@103 Wat een desinformatie. Decennia geleden werd het verboden om nog langer ambtelijk de religie van iemand vast te leggen. Dus die 5% mag je...

2 uur geleden geplaatst door Bleke Betty

NK. App
Affair XnxxMom Son Incest MovieRunning Away PornGentechatHeavy R PronReal Happy Ending PornKamwali Bai SexTrisha Sex PadamHental MangaPournou XxxxLinks De PornosDexter's Laboratory PornBoob FuckingBeautfull PornNotmyleaksBrazzers Full VideosSexiest Porn ActressCybergirl PlayboyNaruto X Tsunade PornSmut BaseAsian Twerk PornWebtoon XyHenati LesbiansAmateur AnalBf Video Hd BfSania Mirza Ki ChudaiSonarika HotTamil Actress Kushboo Sex VideoReal Mom And Daughter PornAsianpornmoviesPorn F O R C E DPorn Gif TumblrCogiendo Con Mi PrimaTo Chalun Mp3 Song DownloadXxx Hindi MovieMen With Big CocksKkvsh SextapeCurvy PorstarLive Escort ReviewsFull Nelson AnalHindi Me AshlilIndian Office Sex ComBangali Hot XxxSinffiesVrkm-1082Free Pictures Of Nude WomenNini DivinePorndealsBig Boot Ebony PornAnalsex PicVina Sky OnlyfansFit Women PornDana Brooke NudeTadap Hot VideoPorn Bro SisSwitching PornDoujinshi XTelugu Nude PhotosMilf Toon DramaTransgenfer PornAdrianne Palicki NakedEbony Bwc PornLesbian Dildo PornFirst Bj PornSkipthegames Columbia MissouriHentay VostfrPorn RomanticGerman NudeLana Porn StarDaenerys Targaryen PornSneaky PornTitties TiedXxxxxxxxxxxxxDaft SexBreastfeeding XxxBus Wala Sex VideoReal Estate Agent PornDancing Bear CreampieVirtual Reality Xxx VideosPerrey Reeves NudeEnglish Doctor Sex VideoAll Indian Porn SiteAlison Angel AsianProsttute PornNsfw NudesVidéo Amateur PornXhamstwMobahot..comItadaki SeikiSexual Positions VideosSlampigZnzz.BophetIsekaihentaiEila Adams PornFutanari BlowjobPussy ButifullSex Video Hindi MomGrandma Give HeadSkinny Asian Big TitsJohn Holmes PornPussy Licking GifsNew Sexy Video XxAshley Mason PornAlana Rose BbcHotdogging PornStreamate LoginOakleyraeee LeakedCelina Jaitley Sex VideoBare Back StudeoNsfw CaptionsVosfemmesGay Porn TrenTokyo Toni PornLesbo Sucking TitsHot Bae PornLezkissMom Photoshoot PornOld Hindi XxxSports PronLesbian Porn MoBridget Phetasy BoobsTelugu Sex Telugu Sex Telugu SexVidya Balan Ki ChudaiXnxx Videos KoreanMorgpie BrazzersTransformation PorncomicsHilary Duff Sex TapePorno GameMaddison Twins PornHooker BliwjobKarol JaramilloCuminmouth PicsPratibha Sex VideoViolet Myers Face2020 XxxAngie Cepeda Nudeموقع سكس عربيDiscord Hentai ServerMastu RedditSouth Indian XnxxFuta OrcSexxx 3dNude Mother With SonBalckpornWoman Porn VideoBlacked Porn VideisNewshemalesMuy Zorras ComBrittany Furlan Tits