door morandi in Politiek  ·  100 Reacties

  • 7
  • 918x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@48 net te laat, ik heb op wiki alle relevante begrippen doorgenomen. maar de brieven in Guardian maken er beiden kwestie van “ Quilty by association” van. Zelf vind ik de post zionistische vraag wel scherp. Er is een staat Israel, wat is nu het doel van zionisme nog?

0
51 Trompetsignaal

@49 ja, dank je. Je gebruikelijk hoge niveau ook.

0
52 Trompetsignaal

@48 De grootste antisemieten zijn de mensen die zowel joodse als Palestijnse kinderen de dood in jagen zoals uzelf. Ik ben tegen bezetting ik wil dat het stopt. Dus kijk eens in de spiegel en vraag jezelf af hoeveel kinderen jij de dood in helpt jagen met je principes.

7
53 Oebie

@49 Maar jij en met jou velen vinden alle kritiek op Israel disproportioneel, daar zit het probleem.

6
54 Jopie Osdorp

@14 BenErWeer
Dit helpt de joden in Nederland van de wal in de sloot.
Als je Nederlandse joden op één lijn stelt met Israël (wat deze verklaring doet) dan worden zij mede verantwoordelijk voor Israëlische premiers die corrupt zijn. Israëlische moordpartijen, Israëlische mensenrechten schendingen zoals kinderen gevangen zetten zonder aanklacht en zonder proces en ga maar door!
Wie wil gelijk geschakeld worden met zulke criminelen?
Ik niet ..... question

16
55 Uit Den Haag

@ 54 "Disproportioneel"is nogal subjectief. Kritiek die jij disproportioneel vindt, vind ik wellicht terecht. Maakt mij dat antisemiet? Ik dacht het niet.

5
56 Jopie Osdorp

@54 Pure flauwekul, ik ben heel redelijk daarin. Jij legt mij iets in de mond wat simpelweg onwaar is, beetje een zwaktebod.

6
57 Yisrael

@17 BenErWeer
Israël is het enige land ter wereld wat wèl de grond annexeert maar zònder de bewoners.
Daarom slaat jouw vergelijking echt nèrgens op!

17
58 Uit Den Haag

@16 info
Of islamiet of zo question

15
59 Uit Den Haag

@57 Jij vindt jezelf heel redelijk daarin. Ik niet, als ik zie hoe fel je hier altijd reageert als er kritiek op Israel geleverd wordt.
Weer zo'n subjectief begrip, redelijk.

3
60 Jopie Osdorp

@60 Prima, vind wat je wil. Als je verder niets te melden hebt, zijn we uitgepraat.

6
61 Yisrael

@28 Yisrael
Je schrijft:
De enigen die problemen hebben met de definitie, zijn degenen die graag Israël demoniseren.

De overgrote meerderheid van Europa vindt de definitie onder andere een (ernstige) bedreiging van de vrijheid van meningsuiting,
Ook de Nederlandse regering heeft dit uitdrukkelijk verklaard.

Maar dat zal jou, met je dubbele paspoort, natuurlijk een rotzorg zijn...... question

16
62 Uit Den Haag

@62 Tuurlijk zal me dat een rotzorg zijn, sofismes neem ik niet serieus.

Je lijkt wel een PVV'er met je 'dubbele paspoort' lol. Beetje sneu.

7
63 Yisrael

@49 Yisrael
Je schrijft:
Niet voor niets dat Israël vergeleken wordt met nazi-Duitsland.

Er zijn twee heel goede redenen voor de vergelijking van Israël met nazi-Duitsland.
Ten eerste:
Sinds 1800 hebben we in Nederland maar één bezetting gekend: de Duitse.
En die hebben onze naasten zoals ouders, ooms en tantes of grootouders zelf nog meegemaakt.
Dus logischerwijs denk je bij de Israëlische bezetting aan iets in de herinnering van je eigen familie.
Ten tweede:
De houding van de Duitsers tegenover de joden in de jaren dertig heeft veel overeenkomsten met de houding van de Israëliërs tegenover de Palestijnen. Het treiteren. het steeds verder wegduwen uit de normale maatschappij. reisverboden, het vernielen van eigendommen en giften uit o.a. Nederland zoals zonnepanelen en wateropvangbassins, het grove geweld, enz. enz.

Is dit allemaal antisemitisch?
Nee.
Als jij dit wèl antisemitisch vindt dan ben ik verdraaid benieuwd hoe je dat wilt motiveren!

19
64 Uit Den Haag

@64 uhm,uhhum.
De vergelijking met nazi Duitsland gaat echt te ver. En slaat nergens op.
Ik heb behoorlijk veel kritiek op het beleid van dat Israel nu voert. Ik vind ook dat Palestijnen getreiterd worden. Zeker. Maar de Palestijnse Autoriteit is niet alleen slachtoffer. En een groot deel van de Palestijnen staat sympathiek tegenover het idee van vernietiging van de Joodse staat. Ze houden elkaar gevangen . Die situatie lijkt in niets op nazi Duitsland. En is historisch denk ik uniek.
De vergelijking gaat me te ver, omdat nazi Duitsland miljoenen joden vermoord heeft. dat is een Godwin als de deze om onpasselijk van te worden.

2
65 Trompetsignaal

@33 BenErWeer
Vergeetachtig?
(Licht) dementerend?
Ik heb even naar jouw reacties gekeken, maar je hebt het de laatste maanden vrijwel nergens anders over gehad.
En werd dit verboden? Zo ja, door wie en op welke manier werd dit verboden??
Of bedoel je dat je niet onbeperkt mag schelden op mensen met een andere mening??

15
66 Uit Den Haag

@38 Trompetsignaal
+++
Je stelt de goede vraag!

15
67 Uit Den Haag

@65 Trompetsignaal
Ik had het over Duitsland in de jaren dertig.
Dus uitdrukkelijk het Duitsland van vóór 1940.....

15
68 Uit Den Haag

@64 Niet voor niets, nee. De verbindende factor zijn Joden, meer niet.

Ja, is dat logisch? Dat valt wel mee hoor. Beide bezettingen zijn niet te vergelijken. Even beknopt wat substantiële verschillen.
-De nazi's bezetten Nederland, een soeverein land. Israël bezet de Westbank, een betwist gebied.
-Nazi-Duitsland bezette Nederland vanuit de ideologie van een groot Duits rijk. Israël bezet de Westbank vanuit zelfverdediging. Sterker nog, de Palestijnen hebben er destijds in de Oslo-akkoorden zelf mee ingestemd.
-Nazi-Duitsland bood Nederland geen optie op zelfbestuur en onafhankelijkheid. Israël heeft dat de Palestijnen keer op keer aangeboden.
-Bij de bezetting door de nazi's werd er een verschil gecreëerd tussen staatsburgers. Palestijnen uit de Westbank zijn geen Israëlische staatsburgers.
Kortom, je zoekt naar een patroon in de geschiedenis die er niet is. Het is niet meer dan een goedkope godwin voor het dramatische effect.

En uhm... je tweede 'punt' is wel heel opmerkelijk. Het ging toch om de vergelijking betreft bezetting? In de jaren 30 was Nederland niet bezet hoor.

Om toch even op de aangedragen punten in te gaan:
Wederom zoek je een historicistisch patroon. Ja, Palestijnen op de Westbank worden soms getreiterd. Soms door kolonisten, soms door de autoriteiten. Dat wil ik verder niet goedpraten. Maakt dat de situatie vergelijkbaar met de nazi's? Niet echt. De situatie in het gebied is compleet onvergelijkbaar. Fragile stabiliteit, een moeilijke veiligheidssituatie, vijandigheid en niet te vergeten een nogal gecompliceerde geschiedenis. Komt nog bij dat de nazi's het niet bij de jaren dertig hielden, er volgde nog een periode 40-45 en juist die periode geeft de nazi's hun onbetwiste, radicale, monsterlijke karakter.
Überhaupt denk ik dat beide situaties zo hun eigen unieke karakter hebben, zoals dat eigenlijk altijd is.
Er zijn wereldwijd ontelbaar veel gevallen van mensenrechtenschendingen, onderdrukte volken en weet ik wat. Zijn die mensen ook de nieuwe Joden? Zijn de autoriteiten daar ook nieuwe nazi's?

In mijn ogen bekijk je het geheel te simplistisch. Om het nu direct antisemitisch te noemen, vind ik te gemakkelijk, dus dat zal ik niet doen, maar het demoniseren en hyperboliseren van Israël in deze vorm heeft - in mijn ogen - weinig meer met kritiek te maken. De disproportionele focus en het stellen van andere normen voor Israël dan voor tal van andere landen, vind ik daarbij niet fair. Ik heb je bijvoorbeeld meermaals

Sowieso wordt het lot van de Palestijnen nogal overdreven. Kijk naar HDI, WHR en dat soort rankings. Tal van landen die lager scoren dan de Palestijnse gebieden. Daar hoor je dan weer niemand over. En ik geloof niet dat dat willekeur is.

6
69 Yisrael

@39

Het is te zot voor woorden dat je zonder omhaal van woorden kritiek mag uiten op de schending van de mensenrechten in Turkije maar dat je er Tibet of Marokko bij moet halen als je het over de bezette gebieden in Palestina wilt hebben.

Ik begin er niet aan. Israël is een normaal land met foute politici en een fout buitenlandbeleid. Of andere landen gebukt gaan onder even foute of nog foutere politici doet helemaal niet ter zake. Ik maak geen uitzondering voor één bepaald land, alleen om te voorkomen dat ik voor antisemiet word uitgemaakt. Ga ik hier in mee dan wordt er wel weer iets anders uitgevonden in een poging om Israël-critici de mond te snoeren.

Dat in Israël de vvmu onder druk komt te staan is tot daar aan toe, maar hier mag ik mijn mening ventileren en verdedigen, en zolang ik dat netjes doe kan niemand mij dat recht ontzeggen.

#BDS

18
70 ~ Echelon II ~

@49

Zelfs Tamarah Benima heeft het over slachtoffers die daders worden.

Bron:

https://www.vpro.nl/speel~POMS_VPRO_368681~moederheil~.html?npo_cc=126&

Is zij, door zaken te benoemen, dan ook antisemitische bezig, of mag zij daar wel over nadenken/filosoferen als joods rabbijn?

18
71 ~ Echelon II ~

@71 Doet me een beetje denken aan orthodoxen in New York en Londen die Israëlische vlaggen verbranden. Ja, dat vind ik wel een voorbeeld van zelfhaat, inderdaad.

7
72 Yisrael

"Nazi-Duitsland bezette Nederland vanuit de ideologie van een groot Duits rijk"
Ik hoor regelmatig uit Israël over een groot Israëlisch (of joods) rijk, tot zelfs aan de Eufraat en de Tigris....
"Israël bezet de Westbank, een betwist gebied"
De Westbank is geen 'betwist gebied'. De HELE wereld (incl. de VS) wil dat Israël zich terug trekt uit de bezette gebieden. Laat staan dat de annexaties door iemand worden erkend!
"Israël bezet de Westbank vanuit zelfverdediging"
Israël was de aanvaller tijdens de oorlog in 1967. Net als de oorlog van Israël tegen Egypte in 1956.
"de Palestijnen hebben er destijds in de Oslo-akkoorden zelf mee ingestemd"
Niet echt! Uit Wikipedia:
Bepaalde onderwerpen zoals Jeruzalem, Palestijnse vluchtelingen, Israëlische nederzettingen en grenzen (...) zullen in de slotfase van deze periode van zelfbestuur in de 'Final Status' onderhandelingsfase worden uit-onderhandeld. Niet later dan vijf jaar (mei 1999) zal er dan een onafhankelijke Palestijnse Staat zijn met een permanente status gebaseerd op Resoluties 242 (!) en 338 (!). Resoluties die Israël opdragen om terug te keren binnen de grenzen van 1967.
"Nazi-Duitsland bood Nederland geen optie op zelfbestuur en onafhankelijkheid"
We zijn nooit deel van Duitsland geweest, dus dit klopt echt niet.
"Israël heeft dat de Palestijnen keer op keer aangeboden"
De Palestijnen kregen telkens land aangeboden, volledig omgeven door Israël. Zonder havens, zonder vliegvelden, zonder de mogelijkheid om zelf grondstoffen te delven. Maar wel helemaal dooraderd van Israëlische wegen, dorpen en steden. Iedereen heeft in Gaza gezien wat dit betekent. Een land wat economisch gezien dus eeuwig is veroordeeld tot de bedelstaf.
"Bij de bezetting door de nazi's werd er een verschil gecreëerd tussen staatsburgers"
Israël heeft ook een enorm verschil gecreëerd tussen de bewoners van de bezette gebieden! (Een van mijn grootste irritaties). Israëliërs onder burgerlijke wetten en bestuur. (En zelfs dit nauwelijks). Palestijnen onder militaire wetten en bestuur! Maar zelfs binnen Israël worden niet-joden achtergesteld. De Israëlische mensenrechtenorganisatie ACRI analyseerde in augustus vorig jaar ruim vijftig wetten met een uitgesproken discriminerend karakter. Ook de op minderheidsrechten georiënteerde organisatie Adalah kwam vorig jaar met uitgebreide analyses van zo'n dertig discriminerende wetten. https://www.trouw.nl/home/israel-discrimineert-arabische-inwoners~ae7a7b08/
Op de andere helft ga ik morgen in. Ik moet nu gaan slapen.
Welterusten!

17
73 Uit Den Haag

@71 aanvulling

Sorry, het is dus geen uitspraak van Tamarah Benima maar van Truus Cahen.

vanaf ca 44.20

17
74 ~ Echelon II ~

@72

Ik vind de manier waarop er in deze radiodocumentaire zijdelings aan het Israël-Palestina conflict gerefereerd wordt gewoon beschaafd en realistisch. "Truus" woonde tijdens de zesdaagse oorlog in Israël en ik vind de manier waarop zij dat punt aanstipt absoluut niet vergelijkbaar met publiekelijke vlagverbranding. Ook hoor ik er niets in wat op "zelfhaat" zou kunnen duiden.

Raar woord eigenlijk, zelfhaat. Is dat een jood die van antisemitisme wordt beticht? Of is het gewoon een mens met een mening die door mensen met eenzelfde (culturele en/of religieuze) achtergrond als onwenselijk wordt beschouwd?

17
75 ~ Echelon II ~

Mmm, het valt me op dat er op NK iets anders speelt dan het Joods Akkoord.
Toen ik @75 las dacht ik waarom krijg je daar 11 minnetjes voor. Dus ik check even wat hij verder gepost heeft. En wat ontdek ik. Wat hij ook post, minimaal 8 minnetjes. Het lijkt op pesten dat ik wel vaker op NK voorbij heb zien komen.
Blijkbaar vinden sommigen dat je zo andersdenkenden het best waardeert. Ik vind het meer getuigen van kleingeestigheid en gebrek aan nieuwsgierigheid en fatsoen.
Dat wil ik even gezegd hebben. En op dit draadje is het niet eens “off topic”.

3
76 Trompetsignaal

* Verwijderd door de redactie *

77 WilonaRus

Probeer de kool en de geit te sparen.

0
78 Aragon

* Verwijderd door de redactie *

79 Captain Hero

@76 Die vele minnetjes die o.a. Echelon II met haar inhoudelijk sterke reacties steevast krijgt heeft te maken met minnetjes uit de HASBARA-hoek van Multi-accounts. Iets meer achtergrond over HASBARA:
https://joop.bnnvara.nl/nieuws/israel-gesteund-door-sociale-media-leger-uit-amsterdam
https://brabosh.com/2014/08/01/pqpct-xao-3/

De redactie van NK is daar niet tegen opgewassen, of stemt er blijkbaar mee in, al dan niet onder druk vanuit het CIDI.

18
80 Barbapapa-7,5

maar goed ook, de islamitische jodenhaat gaat efht veeel te ver, en al het goedgepraat daarvan

7
81 koelkast magneet

* Verwijderd door de redactie *

82 Captain Hero

Misschien zouden we dit Joods Akkoord gewoon moeten laten wat het is: Een duidelijke stellingname van de ondertekenaars tegen het feit dat Joden in Amsterdam zich niet meer veilig voelen, vanwege het feit dat ze daadwerkelijk slachtoffer zijn van geweld, intimidatie en pesterijen puur omdat ze Joden zijn. Niets meer, niets minder. Ik denk dat niemand daar iets tegen kan hebben.

3
83 Vandeprinsgeenkwaad

Helaas heeft GL en de PvdA het joods akkoord ondertekend wetende dat bij het niet ondertekenen van het akkoord een storm van kritiek zou komen van de rechtsen in Nederland onder aanvoering van de SGP.Het niet ondertekenen van het akkoord met de opmerking dat niet alleen Joodse mensen beschermd moeten worden maar ook Moslims en atheïsten zou niet gehoord worden door rechts daarom heeft GL en de PvdA eieren voor hun geld gekozen in de wetenschap dat er gemeenteraadsverkiezingen in het verschiet liggen om daarmee de lokale landelijke partijen niet voor de voeten te willen lopen.

3
84 jantje van leiden

De staat van Israel(Zionisme) gebruiken de joden als (slacht)offer voor eigen en hogere doeleinden. Vanaf 1150 tot 1900 begon Europa vol te lopen met criminelen joden. Iedereen wist dat een Jood zijn eigen dubbele agenda heeft. Het infiltreren en ontwrichten van een bestaande samenleving. De moslims zijn de nieuwe joden, zonder offers geen morele en ethische onbewuste Reich. Zonder een (slacht)offer komt de duivel niet ver. Misleiden is subtieler dan liegen.

11
85 4lb3rt P1k3

@85 . Pike, ouwe antisemiet!

3
86 Vandeprinsgeenkwaad

@27
'' Everything is fine today, and that's our illusion''
Voltaire
---
Het zionisme voert op dit moment een genocide, dat rustig onder de holocaust kan vallen, alleen willen de stille verraders in het Westen dat niet zien en weten. De Joden zijn zielig en niemand anders. Het antisemitisme is een zieligheidsfactor om te kunnen moorden onder mom van democratie. Net geen miljoen Joden vermoord, en men zwijgt over Lenin, Stalin en Mao.Propaganda is het uitvergroten en manipuleren voor eigen doeleinden.

8
87 4lb3rt P1k3

@86 Jouw reactie is een bekende methode uit de Hasbara: critici tegen de bezetter proberen te demoniseren en te "bestrijden" met het valse en aan inflatie onderhevige scheldwoord antisemiet.

Juist daarom is het Amsterdamse Joods Akkoord verwerpelijk. Lees er meer over op de pagina van Een Ander JoodsGeluid: https://www.eajg.nl/node/1042

17
88 Barbapapa-7,5

Heldere kritische geesten werden na de dood van Kennedy ook 'conspiracy' gekkies genoemd, tegenwoordig noemt men het nep-nieuws. De Joden hebben veel te verbergen, maar men denkt er anders over.

6
89 4lb3rt P1k3

Men leeft in een samenzwering dat hij eigenlijk niet eens wilt bevatten. Uw zwartste gedachten kunnen nooit aan onze realiteit tippen.

4
90 4lb3rt P1k3

@76

Niets van aantrekken. Doe ik ook niet. Ik krijg ze zelfs als ik mensen op OT3 goedemorgen wens, of verslag doe van m'n tijd in het revalidatiecentrum.

Onsmakelijk, ja, maar het zegt wel iets over de mensen die zich daar dag in dag uit mee bezig houden. Barbapapa valt dezelfde eer te beurt, en wat zaterdag nog niet 'genoeg' bemind is wordt zondag bijgewerkt.

Als ik wil lachen stel ik me die sneue figuren voor, achter hun schermpje en maar klikken. Het zal je leven maar zijn question

14
91 ~ Echelon II ~

@85 e.v.

Kan het een onsje minder?

Natuurlijk zijn er mensen die er belang bij hebben om de al dan niet vermeende discriminatie van joden de laatste tijd voortdurend te benadrukken, maar uw manier van generaliseren deugt m.i. ook niet, laat staan uw complottheorieën over joden op de wereld en omstreken.

14
92 ~ Echelon II ~

@90 welke wijsgeer zei ooit: verklaar niet met een complot wat je eenvoudiger door incompetentie kunt verklaren.

0
93 Trompetsignaal

@86 De ultieme antisemiet : Joden,Arabieren en Turken moeten er aan geloven.

0
94 21st Century Guy

@83

Dus toch een papieren tijger.

Ik zou voorstellen dat locale politici mensen aanmoedigen en begeleiden bij het doen van aangifte zodat in kaart gebracht kan worden wanneer het werkelijk discriminatie vanwege culturele c.q. religieuze achtergrond betreft of wanneer dat alleen door betrokkene zo wordt ervaren. Meldingen bij en cijfers van het CIDI kunnen helaas niet (meer) als objectief worden beschouwd.

Misschien ten overvloede nog maar eens het verhaal van de heer Loonstein over vermeend antisemitisme door jongens met een Marokkaanse achtergrond in Amsterdam-Zuid en het verslag van de politie over dezelfde gebeurtenissen.

http://stanvanhoucke.blogspot.nl/2010/07/herman-loonstein-professor.html?m=1

Elk geval van discriminatie is er één teveel, maar niet alles is discriminatie zoals in bovenstaand stuk te lezen valt. De enige die in dat geval discrimineert is meneer Loonstein himself die jongeren met een Marokkaanse achtergrond valselijk beschuldigt.

14
95 ~ Echelon II ~

@88 . U onderschrijft de beweringen van meneer Pike? Hoe voelt het om in het gezelschap van Julius Streicher te verkeren?

Antisemiet wordt idd te pas en te onpas gebruikt. Maar als u de beweringen van Pike onderschrijft dan bent u er ook een.

LeHitraot.

1
96 Vandeprinsgeenkwaad

Heeft EAJG wel eens wat met Israël?
Krijg altijd een rare indruk van dat clubje.

3
97 Malinois

@97

Dat 'clubje' heeft in elk geval iets met het joods zijn, en daar gaat het in deze topic over. Joods zijn in Nederland, en heel specifiek in Amsterdam.

Maar hun site verschaft u misschien de gewenste duidelijkheid. Om u het zoeken te besparen:

https://www.eajg.nl/missie-en-visie

14
98 ~ Echelon II ~

* Verwijderd door de redactie *

99 Lone Wolf

Het topic: "Zelfs Jesse Klaver zwicht voor lange arm Jeruzalem” Antisemitisme als politieke bananenschil. Een reconstructie.
De link: http://www.docp.nl/16-03-zelfs-klaver-zwicht-lange-arm-jeruzalem-antisemitisme-als-politieke-bananenschil-reconstructie/

Dit gaat "up coming man" Jesse ongetwijfeld schaden in zijn politieke weg naar boven.

15
100 Barbapapa-7,5

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Vageali6888
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@97Hoort het ageren tegen een groeiende islam in Nederland bij de 'nadelen van de PVV' volgens jou dan ?...

zojuist geplaatst door Vageali6888

Schildpad
Jonge man steekt zichzelf in brand bij rechtbank waar Trump-proces wordt gehouden

@2Het is een waarschuwing natuurlijk XD...

3 minuten geleden geplaatst door Schildpad

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@37 Ik weet dat jij als gecertificeerd russenhulpje één op één de Russische propaganda nawouwelt Vage....

5 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Bop
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

@106 Iets niet geleerd hebben vind jij knap. Val jij ff door de mand. Enfin, ik heb geen 70 jaar nodig om iets te leren hoor. Bovendien zat i...

6 minuten geleden geplaatst door Bop

Wedergeboren
Jonge man steekt zichzelf in brand bij rechtbank waar Trump-proces wordt gehouden

@1     "niet klikken" Ja ik weet niet hoor, maar als we niet mogen klikken, dan heeft heeft plaatsen toch weinig zin lijkt mij ....

6 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@36 We gaan niet lijdzaam toezien hoe Rusland haar agenda uitrolt puur omdat je het uit angst in je broek doet Vage. Russische gevoelens meene...

9 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

Schildpad
Jonge man steekt zichzelf in brand bij rechtbank waar Trump-proces wordt gehouden

Gruwelijke beelden, niet klikkenhttps://www.youtube.com/watch?v=4hUH1JxELp4...

9 minuten geleden geplaatst door Schildpad

Marrie1
Extra maatregelen bij Nationale Herdenking op de Dam dit jaar

En hoe moet het nu met al die andere herdenkingen in het land ? Schroeven de Gemeenten hun beveiligingen ook op ? ...

13 minuten geleden geplaatst door Marrie1

wildersfan
List of retroreflectors on the Moon - Wikipedia

@23 Dat is wel interessant ja. Vooral dat je ook de forum berichten van deze meneer Allen kunt lezen....

16 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Marrie1
Kan je als christen op de PVV stemmen?

Rutte is de Judas, en Jezus een PVV er, dat klopt...

17 minuten geleden geplaatst door Marrie1

NK. App
Mia Khalifa Sex XxxChudai Porn VideoMassage Videos NudeMother Daughter ThresomeStepmomporn VideosWww Hot Wife ComBrazzers Big Boobs MomRiki Lindhome HotNude Prank VideosXxx Desi RapSpanking Otk VideosKoketochka 555Panty GroolNsfw MangaAmber Heard NudeLord Of The Rings PornOld Goes YoungHand JopSpidergwen PornPineappleprincessv PornPornos Cintia CossioComics PornxxxAngela White BukkakeFree PornpicturesFikm PornHot ArchestraSubtitled Japanese PornStories XnxHot Indian First NightGirls Self SexDaughters Bf PornMia Malkova RoughLuscious.neyMelissa O Neil NakedSlutwives PornSaabsilvi NudePoonam Pandey Nude SceneKktbg PornMagazine PornoPorn Ao Vivo GratisBeautiful Girl XvideoTamilseaxOne Cumslut Plus Two Dicks Equals Cum BlindnessHeroine Ki Blue PictureKamasutra Hindi PictureSexy Poen VideoYou JiizDiarrheapornClose Up PenetrationKorean Film PornJill Kassidy FeetMorgan Ray PornAyumi NatsukawaVr YoupornCumload On TitsListcrawler San DiegoNude CatfightingVintage Rape PornBf DownloadAnty SexJangal Sex Movie18 Year Girl SexPorn Vídeos HdXxx DigIndian CollegepornNaked On BechSamant LilyFree Erotic Porn亚洲 成人 网站Indian Chudai KahaniChodacudiPornografiaOne Piece Live Action NudityThai Porn MassageFollo Ami MamaAdultimIs Itch.io SafeAndroidadult GameKayce884 NudeHannahjames710Selena Gomez Nude LeakSensualjaneFuta FuckRedwap Sex ComWithout PantiesD1gital Crush By Big ChungoPee Drinking SexFake Taksi PornBerta Lusty PornWoman Playing With HerselfPutri Cinta HardcorePorno PornoSkinny PorntubesGrace Charis Sex TapeDesi SambhogNurse Ki BfCuck HunterDancingbearvideosCrossfit PornShereactsSteep Dad PornXxxx Photo HdXnxx Sexy Hd VideoDemon HentaiFapfor FunTsukasa AioiVenessa CageDog Dildo PornRyan Madson PornTeen PornstarsXnxx Indian Gay91自拍Mallu Tamil Hot VideoTentacle R34Voyer Blow JobPolskie PornosyBridget PowersMarleny1 LeakedXxx Hindi Sexy ComPawg MatureMomsxxLocal Fucking VideoIran Girl XxxHow To Do A HandjobMilfshareProno BrasilHow To Lick A PussieBlack Man Sex VideoScaramouche Nsfwسکس فارسیMom And Daughter NudeSex Video Full Hd 1080pLove Sex Porn MovieXvideo Sis And BroAddi Lee PornNaked On AtageCustomizable Porn GameVideos Pornos Entre Lesvianas폰허즈Overwatch SexSexy AsainChina Sexy XxxAva Addams New Porn VideosMom Bang SonFingering ForcedSpied NakedAbw-321Porn ChinesaLela SohnaCelebrity Sexual