DENK: ‘MOORD OP THEO VAN GOGH WAS GEEN TERRORISTISCHE AANSLAG’ (hpdetijd.nl)


In verband met hoge bloeddruk weggezapt bij Pauw. gisteravond na het interview met DENK-aanvoerder Tunahan Kuzu gezien te hebben. Veel mensen spraken hun verontwaardiging uit over het interview.Tenenkrommend werd het pas echt toen het onderwerp ‘terrorisme’ werd aangesneden. Volgens Kuzu gaat er onevenredig veel aandacht naar ‘terrorisme met een zogenaamd islamitisch motief’, terwijl links-extremisme en rechts-extremisme een veel groter probleem zijn in Nederland. Het is ook daarom dat het woord ‘jihadisme’ niet voorkomt in het partijprogramma.Als hij beweert dat er nog nooit een terroristische aanslag met een islamitisch motief heeft plaatsgevonden in Nederland, grijpt de talkshowhost eindelijk ferm in: ‘U weet toch ook dat Theo van Gogh is vermoord?’ Kuzu repliceert direct: ‘Ja, maar dat is door de rechter niet geduid als een aanslag met een terroristisch motief.’ En weer bleef het oorverdovend stil. ...

door Tjeempie in Politiek  ·  126 Reacties

  • 0
  • 1746x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@99 Kijk Van Gogh was geen heilige en had een enorme grote bek maar.... stelde daarnaast en dmv z'n week ook doorlopend kritische kanttekeningen bij de doorgeslagen en oprukkende islamcultuur-religie en liet zien, horen en vooral voelen waar het naartoe leidde in Nederland.....
Theo had gelijk punt.

0
101 Tjeempie

@99

Nee. Angst voor terreur is al 100jaar in de maak. Het was een schokkende gebeurtenis wat angst moest bevorderen voor Oslam om Anglosaksische New Workd Order fascisme te bevorderen. De moordenaar van van Gogh stond immers al langer bekend bij inlichtingen. Zo ook de moordenaar van Fortuyn. Omdat uiteindelijk abgst vooor terreur het middel zpu worden om alles te vergoeilijken. Van het kmverwerpen van regines, tot spionage op de eigen burger. Dit patroon van voorkennis waar nikx mee gedaan wordt, zie je zelfs bij de moordenaar van JFK. De plegers van de daden op 9/11 2001 en daarna. Enzovoort.

0
102 ObadiahZ

Ondanks mijn mistypes lees je wel wat ik schrijf.

0
103 ObadiahZ

@101 ,
Daar gaat het niet om, het gaat erom dat dit geen terroristische aanslag was.
(wie Theo was hoef je mij niet te vertellen, ik heb nog een biertje met hem gedronken)

2
104 JanHammer

@102 ,
... dat zeg ik eigenlijk ook, maar dan zonder jouw argumenten. Het woord 'terrorisme' wordt ten onrechte gebruikt door de overheid en slechte journalisten. Dit wakkert angst aan.

(de daders van 911 moet je heel ergens anders zoeken, dat waren niet 19 Saoedi's...)

3
105 JanHammer

@52 mijn ega is moslim echter deze zou eerder op de PVV stemmen dan op die idioten van DENK!
DENK dat heel veel van wel ingeburgerde moslims hier hetzelfde overdenken. Schat bijv dat meer dan de helft van de Turken die hier zit Gulen aanhangers zijn (komen er echter nu niet voor uit) en deze zullen ook niet op die Erdogan adapten stemmen.
Degene die op DENK zouden stemmen hebben net zoals bij de aangifte van Wilders een vooringevuld stemformulier nodig , maar ja dat mag niet!
Overigens volgens de laatste (overigens nog niets zeggende)peilingen zouden deze idioten maximaal 2 zetels halen de verwachting is echter nul!
En nog een mooi puntje Theo naar wat ik begrijp is/was zeer geliefd bij zijn collega's , door dergelijke standpunten zal SS alle nog aanwezige goodwill bij haar ex-collega's verspeeld hebben.
Iedereen heeft recht op zijn mening echter als het gerechtelijk al bewezen is en je spreekt nog steeds tegen dan laat jij je wel behoorlijk in de kaarten kijken en dat geeft ook aan wat je van ons rechtelijk systeem vindt (nee die is niet zoals in Turkije kapot en corrupt gemaakt)
Willen wij dit niet in ONS Nederland dan zullen we toch met ze allen naar de stembus moeten gaan en op alle andere partijen stemmen behalve op DENK

0
106 psje

@100

Een beetje tegenstrijdig antwoord, Hillaryverheerlijking, volgens amerikaanse begrippen is dat een linkse politicus, en rechtse politiek wordt recht gepraat.

Overigens, ik denk dat u pas echte rechtse politiek zult gaan zien als Trump President is geworden

3
107 DaStef

Een mooie optie voor de zittende politiek. Schaf het hebben van een dubbel paspoort zo snel mogelijk af!
We willen alleen Nederlanders in onze regering (maw dag denk)
Je bent Nederlander of niet! En als je nederlander bent zul je ook de bijhorende rechten en plichten accepteren naast het hoog houden van Nederlandse normen, waarden en tradities (waaronder ZP en namen van onze Helden)

0
108 psje

@107
"Overigens, ik denk dat u pas echte rechtse politiek zult gaan zien als Trump President is geworden"
Oef. Ik denk dat u wel gelijk heeft, als Sarah Palin inderdaad minister van Binnenlandse Zaken wordt. Begrijp me niet verkeerd, liever Trump dan Clinton (veel beter voor rust in de hele wereld). Maar Trump neemt in zijn kielzog wel een stelletje gevaarlijke mongolen mee.

0
109 beastyboy

@104 "Daar gaat het niet om, het gaat erom dat dit geen terroristische aanslag was."

De rechter heeft bepaald dat de moord op van Gogh er een was met een " terroristisch oogmerk", dus Kuzu zat er gewoon naast.

0
110 Mevrouw Stemband

De moord op van Gogh was, net als de moord op Fortuyn, doelgericht zonder toevallige slachtoffers zoals op de markten in de Arabische rampgebieden of de boulevard in Nice..... In die zin was het geen terroristische daad.

Maar de rechter heeft wel gelijk met het terroristische oogmerk want de brute moord moest een voorbeeld en trigger zijn voor een jihad in Nederland zoals ook geprobeerd in Belgie en Frankrijk.en met succes in Syrië...

2
111 CoolMemories

@110
Juist
http://vorige.nrc.nl/krant/article1868127.ece
"De rechtbank acht de aanklacht vrijwel volledig wettig en overtuigend bewezen. Volgens haar heeft Mohammed B. met de moord ,,welbewust'' beoogd ,,de Nederlandse bevolking vrees aan te jagen''. Het terroristisch oogmerk, een verzwarende omstandigheid, staat daarom voor de rechtbank vast. Dat geldt alleen niet bij het schieten op politie en omstanders."

Anders zou Mohammed B ook geen levenslang hebben gekregen.
KUZU zuigt, zoals gewoonlijk, dingen uit zijn duim. Puur en alleen om verdeeldheid en haat te zaaien in de Nederlandse samenleving. Wat dat betreft past SS prima thuis in DENK.

0
112 beastyboy

@109 "...als Sarah Palin inderdaad minister van Binnenlandse Zaken wordt. ..."

Sarah Palin weet niet eens wie de Founding Fathers van de USA waren...toen een journalist haar daarover vroeg...!

0
113 CoolMemories

@113 : Dat is wel erg. Maar ik denk dat +80% van de bevolking dat niet weet.

0
114 solidsteel

@110 , @112 ,

Ja, daar kan ik in meegaan. Als de rechter zoiets bepaalt, dan is dat zo.

Ikzelf zie dat een beetje anders, ik hou er niet van om werkelijk iedereen in een bepaald hokje te plaatsen. Wat Theo meerdere keren over de Joden heeft gezegd, zou dan ook juridisch 'terrorisme' moeten heten?

3
115 JanHammer

@114 Sarah Palin weet wel heel veel meer dingen niet. Dat mens is echt dom. Dat is geen belediging, maar een constatering.

0
116 Bluth

@112

Tuurlijk was het een reli-terrorist. Maar dat was deze ook:

http://www.nu.nl/binnenland/4209197/bart-van-u-bekent-moord-oud-minister-els-borst.html

0
117 Liwwie

@115 "Ikzelf zie dat een beetje anders"

Dat kan, maar de rechter volgt gewoon het wetboek van strafrecht; specifiek artikel 83a:

"Onder terroristisch oogmerk wordt verstaan het oogmerk om de bevolking of een deel der bevolking van een land ernstige vrees aan te jagen, dan wel een overheid of internationale organisatie wederrechtelijk te dwingen iets te doen, niet te doen of te dulden, dan wel de fundamentele politieke, constitutionele, economische of sociale structuren van een land of een internationale organisatie ernstig te ontwrichten of te vernietigen. "
http://www.wetboek-online.nl/wet/Sr/83a.html



De uitleg/spraak van de rechtbank kan je hier vinden (ook al eerder gegeven in dit topic), nogmaals ter volledigheid:

"5.2. Terroristisch oogmerk.

Verdachte heeft ter zitting verklaard [slachtoffer] te hebben vermoord uit geloofsovertuiging. Dit sluit terroristisch oogmerk echter niet uit. Bij beantwoording van de vraag of er sprake is geweest van terroristisch oogmerk zijn de volgende omstandigheden van belang. De moord is gepleegd in een drukke straat, tijdens spitsuur, op een bekende Nederlander, en op een gruwelijke wijze. Daar komt bij dat op het lichaam een brief is achtergelaten met dreigende inhoud, niet alleen aan Tweede-Kamerlid [lid van de Staten-Generaal] maar ook aan geheel Nederland. Bovendien heeft verdachte, naar een getuige verklaart, aan een omstander op diens uitroep: “Dit kan toch niet, dit kan je toch niet maken” gereageerd met de mededeling: “Dat kan ik wel en dan weten jullie ook wat je te wachten staat.”

Al deze feiten tezamen genomen rechtvaardigen de conclusie dat verdachte welbewust heeft beoogd de Nederlandse bevolking vrees aan te jagen. De rechtbank acht aldus het terroristisch oogmerk in feit 1, feit 5. primair en feit 6. primair wettig en overtuigend bewezen."
https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBAMS:2005:AU0025



"Wat Theo meerdere keren over de Joden heeft gezegd, zou dan ook juridisch 'terrorisme' moeten heten?"

Nee, als je kijkt naar de definitie van terroristisch oogmerk volgens het wetboek zeker niet.

Daarom wordt volgens mij bijvoorbeeld de moord op Pim Fortuyn door Volkert van der Graaf ook niet als een daad met een terroristisch oogmerk gezien. De voornaamste handelredenen van van der Graaf waren puur gericht op Fortuyn en zijn overtuigingen niet zozeer op de gehele bevolking of overheid en om die angst aan te jagen.

0
118 Mevrouw Stemband

@117 Heeft u in dat draadje over Els Borst ook een reactie geplaatst met 'Natuurlijk was het een reli-terrorist. Maar dat was deze ook: (link naar moord op Theo van Gogh)'?

0
119 Bluth

@117 "Tuurlijk was het een reli-terrorist. Maar dat was deze ook:"

Niet volgens het wetboek van strafrecht.

0
120 Mevrouw Stemband

@118 ,
OK.

0
121 JanHammer

@115
Gelukkig staat het vrij om een mening te hebben in Nederland (mits je die niet uit op een beledigende manier). Maar gelukkig hebben we ook nog een rechtssysteem die de regels bepaalt.
U heeft de mening dat het geen terrorisme is, doch de rechter heeft bepaald dat het in Nederland feitelijk wel terrorisme is.
U heeft dus gewoon een mening die feitelijk niet juist is. Mag best hoor.
Kwalijker is dat KUZU dingen aan het verkondigen is (als politicus in de media) die feitelijk onjuist zijn.

0
122 beastyboy

@122 "(mits je die niet uit op een beledigende manier)"

Eh, je mag mensen gewoon beledigen volgens de wet. question

0
123 Bluth

@122 , 123
Nee, de rechter bepaalt niet wat feiten zijn. Rechters hanteren juridisch bewijs.
Voor feiten moet je bij natuurkundigen, technici, en engineers zijn, dat is hun specialiteit.

0
124 JanHammer

@124 Aan de hand van het juridisch bewijs, en de wetten die de rechters hanteren hebben, zij de constatering gedaan dat dit feitelijk terrorisme betreft.

0
125 Bluth

@122

Je hebt hier zelfs nog, binnen bepaalde kaders, ook nog steeds het recht om te beledigen, simpelweg om dat je beledigd voelen een subjectief begrip is.

0
126 DaStef

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@36 a) Ik heb het hier over de respectloze term "omgebouwde kerels". Je kunt ook prima je punt maken door het gewoon over transgenders te hebben...

6 minuten geleden geplaatst door Bop

Reconquista
Katja neemt het op voor Thijs Römer: "Heeft geen moord gepleegd"

Niemand heeft ook gezegd dat hij een moord heeft gepleegd maar zedendelicten met minderjarige meisjes is ook niet niks. ...

9 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Graaier1000
Gebiedsverbod Pegida-voorman in Arnhem teruggebracht naar drie weken

https://youtu.be/tRobB_cc2W0?si=MnRn4FpU8UeeU4Tp...

9 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@35 Jij wilt er nog een "grappige" term aan toevoegen, zie ik. 🥱...

11 minuten geleden geplaatst door Bop

eh
Advance of Islamic State affiliates ‘could lay ground for new wave of terrorism’

Van vorige week:https://www.washingtoninstitute.org/policy-analysis/one-year-islamic-state-worldwide-activity-map...

12 minuten geleden geplaatst door eh

Tussenderegels
Trump nu ook bijbelverkoper: ‘Make America pray again’

Hij bedoelt; "Make America pay again"....

12 minuten geleden geplaatst door Tussenderegels

eh
Advance of Islamic State affiliates ‘could lay ground for new wave of terrorism’

Zit Zie Hier bij ISIS?...

13 minuten geleden geplaatst door eh

Bop
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@33 Ik lees dat er een transgender bij betrokken was, niet dat het diens schuld was....

13 minuten geleden geplaatst door Bop

Reconquista
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@30Ja ook dat maar al was het oorlogsrecht van toepassing dan nog vind ik dat Israël dat niet hoeft te hanteren als de Palestijnen dat ook ni...

15 minuten geleden geplaatst door Reconquista

NK. App
Ashley Alban BbcFuq CoDubai Muslim SexXnxx FreevideosCartoon Laga DoTwinks In PantiesAshlee Judd NudeShae Summers LesbianPhimsex Viet NaXnxx PolicхвидеосVe Po RnPaizuiriBig Sister XxxScuba Steph PornOrlando UsasexguideStepmother's FriendaTheerikaloveThrowing Up PornKareena Kapoor Sexy XxxKendra Lust Porn DownloadSleep Cream PieGay Edging PornVivastreet.comukXvideo.comGayporn FistingNaruto Gurls NakedIndian Forest PornJapani School BfBdsm PronMia Califa PornosBlack Gay XxxChinese XxnRachael Cavalli My Show Is OnHot Bed Sex VideoFutanari SelffuckNenen PacarAmerican Teacher Sex VideoBangladeshi Chodar VideoSexy Midgit PornTubepornstars ComMckinzie Valdez PornFintess PornAngie Dicinson NudeGehraiyaan Hot SceneLana Wwe NudeStraight Black Gay PornLesvianasPrinzzessEcchi Na Onee Chan Ni ShiboraretaiOil SexxxMallu Actress FuckBbwsuperstarxxxAshemaletubwMadison Beer BoobiesCute VeginaLesbian ChaturbateRomda Rousey NakedPunishmwnt PornApornTryst.lonkSexo Forçado XvideosXxxdToga HimikopornRxnxxBlack Porn DownloadDada Boudir ChudachudiShow Me Some Porn VideosPervertiumPinky Videos PornA.i PornhubKari Byron NudesRashi Khanna XnxxXxx AngleBrother Sister Family StrokesSex X IndianThreesome BigassReal Tern PornInduan NudeVidcap NetVideos Porn NuevosTamilpornoPhim Se X Viet NamSandy Cheeks R34Mia Malkova Latest Porn VideoXxxvideposHell Knight IngridTits AnimePassionate CreampieThicksexPorns Hd IndianSites Porn AmadorElisabeth Shue NudesBigtits HotmomAngelina Castro NudeWide Swap PornSex Dolls UsaCamgrilsIndian Bf Xxx VideoTsumanidamattesokubaikainiikunjanakattaSexy Moveis FreeFree HentaimoviesPhoto AcompantesSouth Korea XxxIndian Panu VideoXxxxx VideiSei Yariman Gakuen Enkou NikkiGirls Finishing The JobSucking DaddyXnnx StepmomRoad.head PornhubHuge BoobsxxxTibetan Sex VideoMilf Boobs TitsMillian BluAntonella Roccuzzo NudeIndian Girl Boobs ShowTeniohaSdde-685Violetta StormsHd Story Porn MoviesHpyno PornSuicidegielsMilf Sex ComNewest Sex VideosPost Op PussyXxxsex MomKylie.rocket NudeMormongilrzLesbians Sucking NiplesDnaf PornHandjob PublicKayla Jane DangerSert PornolarıXhamster DoggyJules Ari LeakedSexy Lund PicAnalordeSuck PornTeamskeet HdSunnyleonecomHumliation PornNewgrounds AdultsVidios PormoGrupo Sexo WhatsappSupoerhqBigtitsthreesomeBlacktgirlshardcoreThe Addams Family PornAnna Chipovskaya