RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Het weekend wordt ijskoud met gevoelstemperatuur van min 10

Archieffoto Beeld © ANP

Nog een paar dagen te gaan tot het begin van de lente, maar daar heeft de winter geen boodschap aan. Mutsen en handschoenen zijn komend weekend geen overbodige luxe, met gevoelstemperaturen van ver onder nul.

Vandaag is er volgens Buienradar al kans op lichte sneeuw. Eerst in het noorden en oosten en later ook in het zuidoosten. De temperatuur daalt komende nacht tot min 5 graden in het oosten. Door een harde oostenwind voelt het nog een stuk kouder aan. De gevoelstemperatuur daalt tot onder de min 10. 

Recordkoud

Morgen wordt de koudste dag. De maximumtemperatuur schommelt rond het vriespunt, maar door de harde wind, die op de Wadden zelfs stormachtig kan zijn, voelt het snijdend koud aan, zegt William Huizinga van Buienradar. Er kunnen zelfs records worden gebroken. Als de maximumtemperatuur onder de 1,2 graden blijft in De Bilt, wordt het de koudste 17 maart ooit. 

Laat de zon zich zaterdag nog amper zien, zondag wordt dat beter. Het wordt dan ook iets minder koud dan zaterdag. In de loop van de week lopen de temperaturen langzaam op. Echt lenteweer wordt het voorlopig nog niet, al kan het aan het eind van de week wel weer 10 graden worden. 

Zo ontstaan sneeuw, hagel, ijzel en regen

De ene keer sneeuw, de andere keer natte sneeuw of korrelhagel en dan is het weer glad door ijzel of ijsregen. Nicolien Kroon van Buienradar over de omstandigheden die dat veroorzaken.