In samenwerking met
L1mburg
NOS NieuwsAangepast

Biograaf Van Rey niet heel gelukkig met naschrift ex-wethouder

De schrijver van de biografie over de veroordeelde Roermondse ex-wethouder Jos van Rey is niet heel gelukkig met het naschrift in het boek. Auteur André Vermeulen zegt dat Van Rey een aantal complottheorieën in zijn hoofd heeft "waar geen flinter bewijs voor is".

"Na veel heen en weer gepraat is besloten dat Van Rey in het naschrift een tekst onder zijn eigen naam mocht toevoegen. Hij geeft hier en daar wel wat vegen uit de pan", vertelt Vermeulen aan de regionale omroep L1. Vermeulen zegt dat hij instemde met een naschrift omdat hij "weigerde op te schrijven wat Van Rey allemaal beweerde". Voor het naschrift neemt hij dan ook nadrukkelijk geen verantwoording.

Volgens Van Rey was de inval van de rijksrecherche in 2012 in zijn huis en in het Roermondse stadhuis het gevolg van een complot. In het boek zegt de oud-VVD'er dat gouverneur Theo Bovens (CDA) samen met de toenmalige procureur-generaal Annemarie Penn, nu burgemeester van Maastricht, de beslissing heeft genomen hem te laten vervolgen.

"Dat is precies zo'n ding waarin ik niet meega", aldus Vermeulen. "Ik heb het uiteindelijk zo opgeschreven dat het uit zijn koker komt en niet uit mijn koker. Ik had het niet erg gevonden als die passage niet in het boek had gestaan."

Een woordvoerder van de burgemeester noemt deze beschuldigingen onzin. "Overigens was mevrouw Penn niet betrokken bij de zaak Van Rey. Een collega behandelde deze zaak", zegt de woordvoerder. Ook Bovens distantieert zich van deze passage in het boek: "Dit is volslagen nonsens; pure fictie."

Van Rey is niet bereikbaar voor een reactie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl