Opinie

Bonusquote: ‘Onwaarschijnlijke immigratiegolf die Europa ondergaat is grondslag ideologie EU’

15-03-2018 15:03

 

“Dat enkel Oost-Europese landen zich tegen de massale immigratie zouden verzetten is een mythe. Zowel in Italië als in Duitsland en Oostenrijk werd na de Brexit de immigratie de inzet van de verkiezingen. En telkens opnieuw werden de machtshebbers in hun hemd gezet door partijen die de immigratie willen bestrijden.

De immigratie vormt de knoop van een historische drama. De onwaarschijnlijke immigratiegolf die in Europa we ondergaan is geen neveneffect van de Europese Unie. Integendeel, ze vormt de grondslag van haar ideologie – een filosofie die, gekweld door haar hitleriaans verleden, denkt dat de natie niet langer op haar volk, noch haar grondgebied steunt, maar op bepaalde waarden; dat grenzen onnodige barrières zijn die de handel belemmeren; dat mensen inwisselbaar zijn, eenvoudige producenten en consumenten zonder verleden, wortels, noch identiteit; dat de natiestaten niet het recht hebben om vreemdelingen die op hun grondgebied komen te weigeren of weg te sturen, noch ze te discrimineren door de (sociale) voordelen voor hun eigen burgers te bewaren, of de nieuwelingen te assimileren met de dominante cultuur van hun land.

Dat is wat in Brussel onder een open samenleving en een rechtstaat wordt verstaan.”

 

Aldus de Franse bestseller-auteur en denker Éric Zemmour in de Franse courant Le Figaro. Voor u gespot en vertaald door Express.be.

 

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens