Burgemeester: ’Stelende asielzoeker snel het land uit’ (m.telegraaf.nl)


De burgemeester van Groningen Peter den Oudsten is helemaal klaar met de zakkenrollende asielzoekers in zijn stad. Mensen uit veilige landen die in aanraking komen met justitie, moeten sneller worden uitgezet, zegt hij.De politie arresteerde de afgelopen weken tientallen zakkenrollers „We zien dat het om mensen gaat, die in onderlinge samenwerking opereren. Hoewel het niet in alle gevallen om mensen uit het buitenland gaat, is de toename daar wel aan te wijten,” zegt Den Oudsten „Een ernstig verschijnsel en een hoogst ongewenste ontwikkeling.”De asielzoekers komen volgens de burgemeester uit veilige landen zoals Marokko. Normaal gesproken zouden ze niet in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning, maar ze belanden toch in de procedure, waardoor ze langer in ons land blijven.Ook als ze eenmaal gepakt zijn blijken de asielzoekers lastig uit te zetten. Ook omdat ze vaak niet eerlijk zijn over hun afkomst en geen papieren hebben.Den Oudsten is in gesprek met staatssecretaris Dijkhoff van Veiligheid en Justitie om de rovende asielzoekers sneller te kunnen uitzetten.Vorige maand bleek dat Marokkanen die een kansloze asielaanvraag doen een premie van maximaal 1950 euro per persoon krijgen als ze vrijwillig vertrekken. ...

door Tjeempie in Binnenland  ·  124 Reacties

  • 0
  • 1535x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Lijkt me toch niet zo moeilijk allemaal? Je kunt van buiten de EU (Marokko dus) voor 3 maanden op een toeristenvisum het land in. Net zo als in de US regelen, dat je dit een paar dagen via internet moet aanvragen. Heb je iets op je kerfstok oid: Geen visum. Blijf je langer dan 3 maanden, boete en het land uitgezet(en dat is de EU en niet bij Roosendaal naar Belgie) en x jaar geen nieuw visum en eerst boete betalen. Tijdens verblijf onder toeristenvisum, asiel aanvragen: nul op rekest en niet eens een of andere procedure in.

0
101 Rfbbnj

Je kan het die Marokkanen niet kwalijk nemen, als ik ergens heen kan waar ze alleen maar laffe lage taakstrafjes kennen pamperen pappen en nathouden, theedrinken en alles betaald wordt gratis gezondheidszorg opvang enz enz en uiteindelijk mochten je ze toch heenzenden met veel moeite je vliegticket ook nog betaald wordt en nog eens een bonus toe zou ik ook gaan.
Ondertussen creperen de ouderen in hun 24 uurs luier in dit land.

0
102 cultuurbarbaar

Zakkenrollen kun je niet zomaar. Dat vereist oefening en techniek.
Deze mensen waren al beroepscriminelen, voordat ze naar Nederland kwamen. Er is grote kans dat ze bij de autoriteiten in Marokko, Algerije en Georgië bekend zijn. Met strafblad en foto, of DNA-profiel erbij.

Met andere woorden de Nederlandse politiek en de door de politiek opgezette asielindustrie laten beroepscriminelen in Nederland toe. Willens en wetens.
Begin eerst maar eens te informeren in het land van herkomst.

Dan nog 2 punten:
1. Diegenen die beroepscrimineel zijn en onder valse voorwendselen misbruik hebben gemaakt van de asielprocedure, moeten gewoon wegens valsheid in geschrifte worden aangeklaagd, en bij veroordeling beboet en aangeslagen voor alle kosten die de Nederlandse belastingbetaler ten onrechte voor hen heeft moeten maken.

2. De Europese en Haagse politici zijn belanghebbenden en verantwoordelijk voor dit wanbeleid dat "welkomscultuur" heet.
Het valt mij op dat oprechte vluchtelingen vaak snel de procedure doorlopen.
Het zijn de leugenaars die eindeloos in procedure blijven gaan.
Precies wat de politiek correcte partijen zo graag zien.
Daarom: de kosten van de eerste 6 maanden komen voor rekening van de belastingbetaler.
Alle kosten daarna zijn voortaan voor rekening van de politieke partijen en de asielindustrie.
Zonder dat zij een beroep mogen doen op gemeenschapsgelden. Ook niet via achterdeurtjes van bevriende instellingen of gesubsidieerde stichtingen.
Laat de Haagse politici het geld inzamelen bij hun achterban. Kunnen het draagvlak voor hun beleid meteen aantonen.

0
103 marielouisevankleinmareslag

@3 : "Als de riante regeling vertrek stimuleert, wil hij pragmatisch zijn."

Dan moet Dijkhoff ook de aanzuigende werking van die regeling meenemen in zijn berekening, inclusief kosten voor opsporing, uitzetting, opvang, bijstand, gezondheidszorg, etc.

1
104 Ongeregistreerd

@7 : "Ze moeten ze niet opvangen niks in een azc"

Juist wel, anders belanden ze op straat, met alle gevolgen van dien. Maar dan wel op water en brood, zonder de vrijheid om het AZC te verlaten en met een spoedprocedure om het land te verlaten. Rotte appels moet je ook isoleren en verwijderen.

1
105 Ongeregistreerd

@25 : " we laten ze niet meer reizen naar ons toe maar we halen ze zelf op in kampen dan kun je selecteren wie er binnenkomt en hoeveel en waarvandaan ."

Da's de Canadese manier en die hebben daar relatief goede ervaringen mee.

1
106 Ongeregistreerd

De asielprocedure moet direct gestopt worden als je als asielzoeker (gelukszoeker) met politie in aanraking komt lijkt me.... Maar beter zou zijn om nu eens te zorgen dat die gasten hier niet eens binnen kunnen komen

0
107 Hefan430

Ik zeg niets, minder minder is al teveel en strafbaar

0
108 cultuurbarbaar

Wat een beleid toch weer van onze leiders!!! Bakken met geld vliegen( letterlijk) ons land uit! Daar liggen WIJ dus krom voor!! Kan er zo verschrikkelijk boos om worden!!

0
109 Narciske

En dat hebben we te danken aan die lui in Den Haag, die zelf menen dat ze een soort elite zijn en het volk moeten vertellen hoe ze moeten denken. Lui die in werkelijkheid niets klaarkrijgen en de hardwerkende burger twee keer bestelen; een keer door de belasting en nog een keer door dat asieltuig. Hopelijk overtreft in maart ons stemgedrag de aardschok die Trump en de brexit al hebben teweeg gebracht.

0
110 Soare

** gebruiker verwijderd **

€1950 ter stimulatie om hier gelukszoekers uit veilige landen heen te lokken, als de VVD in de oppositie had gezeten hadden ze nu (volledig terecht) moord en brand geschreeuwd, maar nu gaat hun staatssecretaris er "wel even naar kijken". Rechts lullen en links de zakken van kansloos schorremorrie vullen, op kosten van de Nederlandse belastingbetaler. En straks in maart helemaal flabbergasted totale schrik acteren als blijkt dat je mede hierdoor zelf de PVV de allergrootste gemaakt hebt. Niet meer te filmen dit.

Sinterklaas bestaat, hij draagt een hipster baardje, en hij heet Dijkhoff.

111 verwijderd**

@111 Ik had het niet beter kunnen verwoorden dan zoals u het omschrijft !!

0
112 koeke

Een dergelijke onverantwoorde lakse houding van de overheid roept eigenrichting op. De overheid lokt dat uit. De burgerij zal zich bewapenen.

0
113 tjanoujehetzegt

Burgemeester: ’Stelende asielzoeker snel het land uit’ Dit is toch ook een vorm van minder, minder. Ik wist niet dat de PvdA zo naar rechts is opgeschoven. Geert W. moet voor het gerecht om de minder minder leus en deze burgemeester komt er gewoon mee weg.

1
114 Mijn waarheid

** gebruiker verwijderd **

@114
Verschil is dat deze burgemeester geen hele bevolkingsgroep weg zet.
Dat in tegenstelling van wat wilders doet

115 verwijderd111

"Burgemeester: ’Stelende asielzoeker snel het land uit’"

Geef ze dan een status dan gaan ze deze zomer nog op vakantie naar het thuisland.

0
116 Rex

@115 Wilders sprak heel de avond over crimikanen. Het is jouw stelling dat het een hele bevolkingsgroep betreft.

0
117 Rex

@68 simpel, die mensen zijn een aanwinst voor ons land en goed voor de economie. Die gasten kopen niet maar stelen dus de mensen blijven maar dingen overnieuw kopen en de staat verdient belastingen aan verzekering en belastingen over inkomen en dan nog eens btw.
Maar aldus D66 bespaart op het bellen van Spanje naar hier. Ze vergeten evenzo dat je als Nederlander in het buitenland iets koopt via het net dat ze de Nederlandse BTW mag betalen maar dat is niet raar want aldus die mensen betaal je in dit land allen inkomsten belastingen en de rest bestaat niet. (ja als ze dat vergeten, wat vergeten ze dan nog meer).

D66 "privatiseren" en dan gaan mensen uit de politiek dan ?werken? bij die geprivatiseerde bedrijven en ?verdienen? (ja ik weet) dan Tonnen.

mijn mening ? als ik kan dan boycot ik die bedrijven..

1
118 nosuchname

De Ruyters zeggen: "Er moet een contract worden ontwikkeld om ALLE vluchtelingen in onder te brengen." Daarin verklaren ze dat ze in de toekomst als ze weer terug zijn in het land van herkomst en hun leven weer op de rit hebben in veiligheid, alle hulp en financiering terugbetalen aan het land waar ze te gast zijn geweest. Deze contracten moet je met globale financiële instellingen regelen zodat er international ook beslag kan worden gelegd. Dan wordt er namelijk gewoon altijd terugbetaald. Alle ILLEGALEN (Vluchtelingen uit VEILIGE GEBIEDEN of ILLEGALE MIGRANTEN die hier in principe niets te zoeken hebben en misbruik proberen te maken van allerlei voordeeltjes) moet je meteen a la minuut OP HUN EIGEN KOSTEN retour zenden. Alleen dan hou je de oprechte echte vluchtelingen over die voor oorlogsgeweld vluchten en welwillend zijn, ook als ze in de toekomst moeten terugbetalen.

0
119 De Ruyters van Michiel

Komt die Groningse burgemeester van een andere planeet ?
Hij zal toch zeker wel weten dat iedereen die hier ILLEGAAL één voet op Nederlandse bodem zet , NOOIT meert het land uit te krijgen is ?
Behalve als ze vrijwillig gaan.
Maar ze komen hier natuurlijk niet om vrijwillig weer terug te gaan.
Zelfs niet met 2.000 euro zakgeld.
Waar kunt u als Nederlander 2.000 euro halen ?
Wen er maar aan burgemeester.
Het criminele tuig is hier , en ze gaan nooit meer weg.

0
120 Jalinda

Enigste manier is om al die verdragen op te zeggen, dan kun je zelf bepalen wie je in de procedure toelaat en natuurlijk illegaliteit strafbaar stellen. Maar zie daar maar eens een meerderheid voor te krijgen.

1
121 wiillem59

Den Haag spant net als bij de vrijwillige vertrekpremie (3500 euro ) voor Oekraïners ook hier het paard wederom achter de wagen.

0
122 Tjeempie

Burgemeester, ik ben het met u eens, maar de volgende dag staan ze gewoon weer bij u op de stoep. iets met open grenzen, weet u wel

0
123 Roomboterbabbelaar

@120 Toch is het vrij simpel en geheel legaal te regelen. Gelijke behandeling.
Lekker 10 jaar op de wachtlijst voor een krotwoning. Massa's solicitatiebrieven schrijven om korten op de uitkering te voorkomen. Woning binnenvallen om tandenborstels te tellen. Etc. etc.

0
124 Rex

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Marrie1
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@10Tussen hun oor en hoofddoek ingeklemd, en tetteren zo hard met de andere kant aan de lijn, dat je ze achteraan in de supermarkt kunt horen...

3 minuten geleden geplaatst door Marrie1

GreyB
Kremlin-vriendelijk verleden blijft de PVV achtervolgen

LOL, zelfs het AD wordt nu al 'links' genoemd.....

7 minuten geleden geplaatst door GreyB

icnivad
Politie in actie voor vroegpensioen: 'Doorwerken tot je 70ste? Mooi niet'

@2 Daar zijn de BOA's toch voor? 😀...

8 minuten geleden geplaatst door icnivad

Bop
Kremlin-vriendelijk verleden blijft de PVV achtervolgen

@1 Weer het bekende rechtse wegkijken. ...

10 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@8 En als deze mensen niet zouden werken had je daar ongetwijfeld weer iets over te zeiken gehad. Sommige mensen zeiken nu eenmaal om het zeike...

12 minuten geleden geplaatst door Bop

Rooibos
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@9 Ja het personeel is zichtbaar aan het werk, bij de klanten heb ik sterk m'n twijfels.Die lopen in van die soepjurken hebben een mobiele...

16 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Zie Hier
Kremlin-vriendelijk verleden blijft de PVV achtervolgen

Weer het bekende linkse insinueren!...

17 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Ron MVV Maastricht .
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@8 Ze werken tenminste wel. ...

19 minuten geleden geplaatst door Ron MVV Maastricht .

Zie Hier
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

Lijkt veel op die aanslag van 7/11 die door Hamas werd uitgevoerd!...

19 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

sockknitter
Onderzoekers leggen een verband vast tussen verdachten van de terroristische aanslag in Moskou en Oekraïne - Dissident.one

Wat een l*l-verhaal.Als Oekrainen een "venster" zouden hebben vrijgemaakt, waarom zijn die terroristen dan eerst richting Belatus gevlucht, ip...

22 minuten geleden geplaatst door sockknitter

NK. App
Desi Porn AppAnime CumshotsLadkiyon Ka LandBihari Bf HdDekuhentaiManu Rios NudeXxx Audio StoryGand PornMaking Out PornHd Porn MexicanNaruto Shippuden PornChikn.nugget Pornصور سWww.youpprnTaboo.pormShelley Hennig NakedPics Of Huge BoobsKerala Blue PictureEscort Sex VideoDirty Memes For HimGoku Gay PornRashi Khanna NakedStr8crushfeetAsia PornolarDagny CumshotMirzapur Sex SceneSex Padam SexTamara Taylor NudesKendall Penny PornRare Porn VideosIndian Couple Mms VideoRashi Khanna Sexy PhotosPornográfico Em DesenhoMary RockBikini Try On HaulOpen Sex DanceGdp E309Marissa Dubois NakedSleeping Boob SuckMalayalam Heroine Sex Photos1 St Night SexSon Mom Cream PieLeg Shaking OrganismTürk Ifşa PornXxx SmpWater Sport SexFilmes PorrnoXxx Video In Hindi HdSex Gif NewMia Goth NudTessa Fowler JoiDoujinshi HentaisAmbitious BootyChupando VergaMishelleyboooAmber Midthunder NudeAlison TylorFirst Time Sharing WifeFame PornSexe En MangaForeplay In PornPorn Caught In The ActPornography GratisHairy Teen PussyJust The Tip PornhubJeri Ryan NakedKajal Hot SexKorean SoftcoreLadyboycumshotsAngelina Jolee NakedBouncing Tits OutBig Tity PovPorn Tube YoujizzYou_porn#tygaonlyfansKerala Sex VidioAmateurfreehookupsZazzersRoja Telugu Sex Videosسکس آنالPornographiques ArabeSierre Skye NudeSasha Alexandra NudeBabysitter BlowjobsFc2ppv 3259498Ghoat PornPorn Videos Step SonPornstars Hot MomPorn Tik.toksTop.onlyfans LeaksHentai March 2023Ero-videoJohny Sins TeacherEbony Slumber Party 11 PornOnlyseraphinexxxDey Humping VideosHd Porn DpPovestiri EroticeAi Hoshino HentaiTina Dutta NudePorn SavedCartoonn Porn VideosKimxxxSloppy Bj PovLesbisn PorNome De HentaisKathai NobiliNude HannahJapan SxMia Melano VixenAria TaylorHugecumshots훅업걸Ari Kytsya LeakSniffirsSasur Bahu XxxErotic MasturbationGames Of Thrones PornAdult Sexting GamesMackenzie Foy NudeBihar Ki SexBehind The Scenes PronTaking Off The BikiniXmaster PornFree Sex 18MouthjobIndian Sex Hard CoreRed Tube PorneMiss C J MilesBhuvaneswari SexNude ThicknessSimran Blue FilmXxxx Teen VideoIndigo White JoiHanime:tvJe Monte Ma SextapeHairy Vagina PicturesP O R N H UbAnal VirgnRei AkasakaQueen Of Spades Wives40somethingmagGay CumahotKausalya SexSavanna Santos PornDesiladySuperhead VideosDsei XnxxIndian Milf Sex VideosXxx With Tution Teacher