Politiek
  • 0
De man heeft een stagiair tegen haar zin meerdere malen gezoend en geprobeerd te betasten na het Kerstdiner van de fractie. ...

9 maanden geleden door NOS

REAGEER MET EEN EMOJI
1
LEES MEER OVER

Maar owee als het een PVV of fvd lid durft te zijn....

1 Elpo    
9 maanden geleden door Elpo
6
Meld

Wat zijn de andere partijen verdacht stil. Het had inderdaad eens iemand van de PVV of FvD zijn geweest. Dan stond GroenLinks vooraan om deze persoon uit te maken voor van alles en nog wat.
Nu hebben ze zelfs geprobeerd om de zaak te verzwijgen en was er een uitspraak van de rechter voor nodig.
Typisch dat alle "nette" partijen kleur bekennen en openlijk toegeven dat zij wel degelijk de PVV en FvD demoniseren.

2 Johnboy    
9 maanden geleden door Johnboy
4
Meld

@1 @2 Is het erger als je van een bepaalde partij bent? Je doet dit soort kansloze acties m.i.op je eigen conto, lijkt mij.

3 Kubusje    
9 maanden geleden door Kubusje
12
Meld

@3 het is niet erger als je van een bepaalde partij bent, dit gedrag hoort gewoon niet. Waar het om gaat is het feit dat niemand GroenLinks ter verantwoording roept terwijl ze hun mond vol hebben als het gaat om de PVV of FvD. Dat is simpelweg demoniseren van deze partijen.
De gevestigde partijen houden elkaar gewoon de hand boven het hoofd.

4 Johnboy    
9 maanden geleden door Johnboy
4
Meld

@4 Waarom moet GL ter verantwoording worden geroepen als ze de man al ontslagen hebben?

5 Kubusje    
9 maanden geleden door Kubusje
8
Meld

GroenLinks is erg nou verbonden met Oxfam-novib, dit verbaast mij dus niet

6 wijs    
9 maanden geleden door wijs
2
Meld

@6 Grappig...jouw nickname.

7 Kubusje    
9 maanden geleden door Kubusje
10
Meld

@5 Heel simpel, GroenLinks is een van de partijen die graag de PVV en FvD ter verantwoording willen roepen als er bij deze partijen iets verkeerd gaat. Dan moeten zij nu ook kleur bekennen. Het ontslag is niet dankzij GroenLinks, zij wilde deze medewerker helemaal niet ontslaan, maar door de rechter moesten ze wel.

8 Johnboy    
9 maanden geleden door Johnboy
0
Meld

@8 En wat wil jij dat er nu nog gebeurt dan?

9 Kubusje    
9 maanden geleden door Kubusje
9
Meld

@9 Dat degene die de daden van de medewerker hebben verzwegen hun verantwoordelijkheid nemen. Het gaat om de betrouwbaarheid van politici. Die is al heel laag en wordt dit soort acties alleen maar lager.

10 Johnboy    
9 maanden geleden door Johnboy
0
Meld

Hij was 'vrijwilliger' bij de terreurorgansatie Artsen Tegen Grenzen of Import African Children. 'Ik u redden uit zee? Dan wel sex'!
Of hij werkte bij Oxfam natuurlijk..

11 FNKTD    
9 maanden geleden door FNKTD
2
Meld

@10 Ik begrijp dat GL het er niet bij heeft laten zitten. En terecht. Dat lijkt me toch niet echt " geen verantwoordelijkheid nemen".

12 Kubusje    
9 maanden geleden door Kubusje
8
Meld

@12 Niet uit zichzelf maar onder druk van de rechter. Dat is dus geen verantwoordelijkheid nemen maar voldoen aan een rechterlijke uitspraak,

13 Johnboy    
9 maanden geleden door Johnboy
1
Meld

En dat mag niet?

14 chouffleur    
9 maanden geleden door chouffleur
2
Meld

Groen Links neemt in ieder geval zelf verantwoordelijkheid bij voorbaat. Niet eerst ontkennen of draaien.

Bij het FvD was het een kwestie van lange adem voordat iemand "zachtjes gepusht" het toneel verliet, na het begaan van strafbare feiten.

15 Manja    
9 maanden geleden door Manja
8
Meld

@13
Lees de tekst nog eens over, maar dan goed.
Oorspronkelijk was de rechter het niet eens met het ontslag obv een tweede kans, uiteindelijk besloot GL de medewerker toch te ontslaan obv de eerdere feiten, de rechter stemde obv die eerdere feiten tóch in met het ontslag.

16 Manja    
9 maanden geleden door Manja
7
Meld

@13 Ik lees het artikel anders. Ik lees dat GroenLinks de man een tweede kans wilde geven, onder voorwaarden, dat dat niet werkte en dat hij toen ontslagen werd. Zo'n ontslagprocedure loopt via de kantonrechter - die komt dus pas in beeld nadat het besluit tot ontslag genomen is.

17 Smiling    
9 maanden geleden door Smiling
1
Meld

'"Aanvankelijk werd er een traject gestart waar een officiële waarschuwing onderdeel van uitmaakte. Daarnaast werd de medewerker gesommeerd in gesprek te gaan met een arboarts, in therapie te gaan en een gesprek aan te gaan met het slachtoffer om zijn excuses aan te bieden. Tot die tijd zou hij niet terug mogen komen naar de fractie. Al snel werd besloten dat dit niet voldoende was. Daarom heeft de organisatie besloten de medewerker te ontslaan."'

dat lijkt mij voldoende

18 Grootmoeder    
9 maanden geleden door Grootmoeder
0
Meld

De fractievoorzitter was blijkbaar niet beroemd, schatrijk en machtig...?

19 CoolMemories    
9 maanden geleden door CoolMemories
1
Meld

Op 29 oktober zei hij dit: https://twitter.com/petersonneveld/status/924637183604031488

Twee maanden later was hij zelf "zoiets vreselijks".

20 grovi    
9 maanden geleden door grovi
0
Meld

@15 verantwoordelijkheid bij voorbaat?

Bij voorbaat wilde GL de kwestie onder de pet houden en de medewerker een tweede kans geven.

https://www.nrc.nl/nieuws/2018/03/14/groenlinks-ontslaat-fractiemedewerker-na-ongewenst-seksueel-gedrag-a1595730

21 Bokkerijder    
9 maanden geleden door Bokkerijder
3
Meld

@21
Het "onder de pet houden" is uw persoonlijke interpretatie. Een tweede kans geven onder voorwaarde van behandeling is nl. niet iets onder de pet houden.

22 Manja    
9 maanden geleden door Manja
7
Meld

@22
Dat #metoo-gedoe was voor links anders altijd reden om vol op het deugorgel te gaan. Behalve dus als het plaatsvindt in eigen gelederen, zoals bij die verkrachter van joop.nl Francisco van Jole en nu dus weer.
Dan mag je rustig spreken van 'onder de pet houden'.

23 grovi    
9 maanden geleden door grovi
5
Meld

@23 GroenLinks heeft direct maatregelen genomen. Ik heb uit de berichtgeving niet de indruk dat iemand bij GL zei dat het wel meeviel, dat de stagiaire het had uitgelokt, dat ze zich aanstelde. Als u dat 'onder de pet houden' noemt, dan heeft u een nogal andere interpretatie van dat begrip dan ik.

24 Smiling    
9 maanden geleden door Smiling
4
Meld

@22 Tijdens de 'tweede kans onder voorwaarde van behandeling' fase, is er vanuit de partij geen openbaarheid over de kwestie gegeven. Dus wel degelijk onder de pet gehouden, totdat het gerecht eraan te pas kwam.

25 Bokkerijder    
9 maanden geleden door Bokkerijder
2
Meld

@24
"..dat iemand bij GL zei dat het wel meeviel, dat de stagiaire het had uitgelokt, dat ze zich aanstelde."
Dat zie ik ook niet als 'onder pet houden'. Sterker, jij komt hiermee en probeert mij op slinkse wijze die woorden in de mond te leggen, maar ik ben het helemaal met je eens. Al die verzinsels van jou hebben inderdaad niks te maken met 'onder de pet houden'.
Dat GL het stinkende zaakje intern wilde sussen, dát heeft met 'onder de pet houden' te maken.

26 grovi    
9 maanden geleden door grovi
4
Meld

@23
Verantwoordelijkheid nemen en mensen een tweede kans geven is iets anders als zaken onder de pet houden. Iedereen verdient een tweede kans, dat staat los van religie, politieke of welke kleur dan ook. #metoo gaat altijd over bewustwording en verantwoordelijkheid nemen. Vol op het orgel gaan gebeurt bij hypocriete ontkenners als Baudet of Trump, die zeggen en doen wat ze zeggen én doen, om zich vervolgens lafjes eruit te draaien.

27 Manja    
9 maanden geleden door Manja
1
Meld

@26 Ik zie dat ik me niet erg helder heb uitgedrukt. Ik bedoelde: 'als u het handelen van GroenLinks 'onder de pet houden' noemt, dan heeft u een andere interpretatie van dat begrip dan ik.

Mijn moeder zei altijd dat er verschil was tussen verzwijgen en niet-zeggen. Verzwijgen is 'onder de pet houden'. Wat GroenLinks deed is niet-zeggen. Als een organisatie direct maatregelen neemt hoeft ze het wat mij betreft ook niet aan de grote klok te hangen.

28 Smiling    
9 maanden geleden door Smiling
0
Meld

@25
Leer begrijpend Nederlands lezen....

29 Manja    
9 maanden geleden door Manja
3
Meld

@27
Je illustreert uitstekend wat ik bedoel. Deze GL-aanrander verdient een tweede kans, maar Baudet, die bij mijn weten zich aan zulks nog nooit schuldig heeft gemaakt moet worden gebasht.
Hartelijk dank daarvoor.
Je voldoet trouwens uitstekend aan de (s)linkse debatstijl: Hypocriet wijzen naar de ander. Het komt helemaal goed met jou.

30 grovi    
9 maanden geleden door grovi
5
Meld

@30
Waar heeft Baudet dan ooit letterlijk of woordelijk ontkent dat "vrouwen gewoon overmand willen worden", of waar heeft Trump ooit letterlijk of woordelijk toegegeven dat het not-done is dat "vrouwen bij hun pussy gegrepen mogen worden"?

GL heeft de man een tweede kans gegeven, mits hij zich zou laten behandelen. De man heeft overigens ook niet verkracht, maar net als Baudet en als Trump met woorden en opdringerigheid misbruik gemaakt van zijn man-zijn en zijn positie, net als Trump, net als Baudet: met opdringerige woorden. Wat vindt u van de opdringerige woorden van Trump en Baudet?

31 Manja    
9 maanden geleden door Manja
4
Meld

@31 Manja
Het onderwerp gaat niet over Baudet of Trump.
Het gaat over een smeerlap van Groenlinks. Was er laatst ook niet eentje van Groenlinks bij dat Novib-schandaal betrokken?
Het gaat wel hard de laatste tijd met die onthullingen.

32 BKP    
9 maanden geleden door BKP
3
Meld

@31
Trump heeft direct erover gezegd dat het "kleedkamerpraat" was. Daarmee geeft hij al aan dat geen "normaal" taalgebruik is.

33 BKP    
9 maanden geleden door BKP
2
Meld

@5 Waarom moet FvD zich nog steeds verantwoorden terwijl Ramautarsing zich al heeft teruggetrokken voor de GR-verkiezingen?

34 Naray    
9 maanden geleden door Naray
3
Meld

@7 Hilarisch jouw nickname.

35 Naray    
9 maanden geleden door Naray
6
Meld

@22 Kletsmajoor.

36 Naray    
9 maanden geleden door Naray
6
Meld

@29 U bent degene die begrijpend Nederlands moet leren lezen.

37 Bokkerijder    
9 maanden geleden door Bokkerijder
1
Meld

Vervelend voor de stagiaire maar wel geinig dat dit nou net een deugpartij als GL moet overkomen.

38 JackKropotkin    
9 maanden geleden door JackKropotkin
3
Meld

@31
Voor de zekerheid geef ik je nog even de titel van dit draadje: "Fractiemedewerker GroenLinks ontslagen na seksueel wangedrag ".
ik wil je vraag best beantwoorden maar daar gaat het nu niet over en een goed lezer zou die vraag na @30 niet eens stellen. Maar ja, slinkse gewoonten zijn hardnekkig, blijkbaar.

39 grovi    
9 maanden geleden door grovi
1
Meld

@17 Zo heb ik het ook gelezen en zo staat het er ook gewoon. Helaas willen mensen graag er iets anders inzien zodat ze weer even los kunnen gaan op links. Zucht.

40 Kubusje    
9 maanden geleden door Kubusje
2
Meld

@34 Heb ik iets gemist? Ik dacht dat dit draadje over een medewerker van GL ging?
@35 Oh ja, vertel es....waarom vind jij dat?

41 Kubusje    
9 maanden geleden door Kubusje
2
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
16-jarig meisje doodgeschoten bij school Esse...
Bij een schietpartij in Rotterdam is zojuist...

11 uur geleden door boevennieuws.nl

“Binnen 40 jaar moslims in de meerderhe...
Binnen de 40 jaar zullen in West-Europa mosli...

18 uur geleden door Nexit-En-Snel

Trump wil migrantenkinderen van ouders blijve...
De Amerikaanse president Donald Trump heeft a...

16 uur geleden door DTS

Kerstfeest wordt winterfeest
Om bepaalde bevolkingsgroepen te ontzien word...

5 uur geleden door in holland

PVV haalt ‘nepnieuwssite’ aan tij...
Het VN-migratiepact is niet juridisch bindend...

10 uur geleden door AD


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Saysame
Rutte geraakt door laag vertrouwen van Nederl...
Jawel, men blijft allerlei doosjes open trekk...

minder dan een minuut geleden door Saysame

Sjaak Trekhaak
Kerstfeest wordt winterfeest...
En precies met dat klimaatgedoe gaan ze het o...

minder dan een minuut geleden door Sjaak Trekhaak

LGK
“Binnen 40 jaar moslims in de meerderheid i...
@210U heeft ook ervaring om tussen russen...

1 minuut geleden door LGK

LGK
“Binnen 40 jaar moslims in de meerderheid i...
@209" liever russen dan moslims"Al ee...

1 minuut geleden door LGK

zeikenderechter
Kerstfeest wordt winterfeest...
@111We vieren het Winterfeest met een Win...

2 minuten geleden door zeikenderechter

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig