Politiek
  • 25
Voor de SP geldt dat werk moet lonen. De verplichte tegenprestatie ondermijnt dat principe. We hebben niet voor niets het minimumloon ...

9 maanden geleden door Inter

REAGEER MET EEN EMOJI
21
2
2
5
2
LEES MEER OVER

@195 Sorry ik vergat je tweede alinea. Hmm is dat eerlijk... dat zal ik niet direct beweren. Ik ben wel van mening dat onderwijs van een zekere kwaliteit moet zijn. Zeg maar staatsonderwijs moet overal in het land (ongeveer) even goed zijn. Als je dan talent hebt, stijg je daar vanzelf bovenuit.
Voor rijkere mensen bestaat er sowieso particulier onderwijs, natuurlijk. Dat principe lijkt me niet oneerlijk, nee.

201 Yisrael    
9 maanden geleden door Yisrael
8
Meld

@191 Ik werk voor mijn geld en ben godzijdank niet afhankelijk van de goodwill van anderen. En mocht ik dat wel worden dan dank ik ze voor wat ik KRIJG en ga niet zitten eisen of zeuren dat dit te weinig is! zoals eerder gezegd elke euro die U meer krijg komt wel van het netto inkomen van een werkende weg die dan minder te besteden heeft!
En volgens de wet hebben wij recht op een dak boven ons hoofd ,voldoende voedsel en onderwijs ! Alles andere is extra en geen recht! U heeft er zelf voor gekozen om in een te duur huis voor uw inkomen te blijven zitten. Is Uw goed recht maar leg de rekening hiervoor dan niet neer bij de maatschappij! We kunnen dit ook dusdanig regelen dat dit in natura gaat, bent u wel uw vrijheid van keuze kwijt! Zijn zat sociale huur woningen zo te betrekken echter dan zult U wel moeten verhuizen naar almere of groningen ect. Gezien U toch niet werkt of dit van plan bent te doen zal dit geen probleem zijn.
U geeft zelf ook aan dat u het maximum wat u mag hebben gespaard heeft, Rara hoe doet U dit? Betekend namelijk dat U meer krijgt dan U eigenlijk nodig heeft! Veel werkende hebben namelijk maandelijks te kort en kunnen niet eens sparen (CBS)

@194 Jij had anders ook een goed inkomen kunnen hebben! Wie betaald bepaald, nu bent u van de goodwill van andere afhankelijk! (zoals de SW) Alles heeft zijn prijs. (ook vrijheid)

202 psje    
9 maanden geleden door psje
6
Meld

Eens ik ben ook tegen een verplichte tegenprestatie. Mensen aan het werk helpen is nu eenmaal maatwerk. We zijn allemaal uniek. Er zijn mensen met beperking, die maatwerk nodig zijn. De aso's met veelal een ontwikkelingsachterstand, die zou je eerst opnieuw moeten opvoeden. Zelf ben ik na mijn scheiding ook met 2 kleine kinderen in de bijstand terecht gekomen, hadden een eigen bedrijf, altijd hard meegewerkt, zonder salaris, dus nergens recht op. Heb keihard moeten knokken om daar weer uit te komen, gemeente lag altijd dwars. Heb na een opleiding een half jaar fulltime vrijwilligers gedaan. Volwassenen na hun opleiding begeleiden in een simulatiebedrijf. Mijn reiskosten hebben ze nooit vergoed, omdat ik dat zelf geregeld had. Dat was een schop tegen het tere been van ambtenaartje. Men had een re-integratiebaan voor me, moest 3 maand gratis werken, mocht daar 2 jaar blijven maar mochten me daarna niet voor vast aannemen. Voor de opleiding was er ook veel mis, dat was gewoon dwars liggen van de gemeente. Met 2 kinderen op de basisschool heb je druk genoeg, met ze overal naar toe brengen, zwemles, verjaardag feestjes, spelen bij andere kinderen, naar school brengen, dus de hele dag aan het reizen. Heb veel gezien toen ik op de administratie van een sociale werkplaats en re-integratiebureau werkte. Ik ben nu tegen de 60, als mijn werkgever met zijn zaak stopt, en ik weer in de bijstand zou komen, kunnen ze mij een dikke middelvinger krijgen.

203 Jumala    
9 maanden geleden door Jumala
0
Meld

@199 waar zorgen initiatieven vanuit de bevolking voor een vorm van sociale zekerheid die voor iedereen is gewaarborgd.
En wat ik nu ga zeggen is misschien een heel nieuw concept voor je, maar, is het ooit in je opgekomen dat die rijken oa rijk zijn dankzij de maatschappij waarin ze rijk zijn geworden? In Nederland is het mogelijk om je sociaal op te werken in andere landen niet of nauwelijks. Daar is het vooral mazzel en nauwelijks eigen kwaliteit of werkethos wat bepaalt waar je terechtkomt.
Ik kan net zo goed stellen dat de rijken rijk zijn door uitbuiting van de armen. Dit is op diverse plaatsen in de wereld ook de praktijk.
Maar ik zal een kaarsje branden voor de arme rijken die ook iets bij moeten dragen aan de maatschappij waar ze hun rijkdom uit betrekken.

204 Utrecht_83    
9 maanden geleden door Utrecht_83
1
Meld

@201 sorry maar over dit antwoord zul je toch echt even wat langer na moeten denken en het opnieuw moeten proberen.
Het idee dat je er met talent wel bovenuit stijgt is nu juist in landen met een nivellerende overheid het geval omdat daar iedereen een veel gelijker toegang heeft tot scholing en ontwikkeling.
Die nare overheid zorgt voor een maatschappij waarin jouw idealen haalbaar worden.

https://www.epi.org/publication/usa-lags-peer-countries-mobility/

Laat ik het anders formuleren, mijn ideaal is dat ieder individu zijn eigen plek kan verdienen, niet dat er een paar rijk worden en de rest het maar uitzoekt.

205 Utrecht_83    
9 maanden geleden door Utrecht_83
1
Meld

@125
Het punt is: waarom zou je werken als je bijstand krijgt?

Het loont vaak niet om te gaan werken. Dat is een groot probleem.

Het komt zelfs voor dat mensen er netto op achteruit gaan als ze gaan werken. Dat heet armoedeval.

Het systeem van uitkeringen, toeslagen, extraatjes van de gemeente etc. heeft geleid tot perverse prikkels. Zoals uitkering genieten en hosselen.

Werken moet weer lonend worden. De nivellering is doorgeslagen.

206 Sterke    
9 maanden geleden door Sterke
3
Meld

Er bestaat niet zoiets als een goed functionerende 100% vrijemarkt economie en ook niet een goed functionerende 100% overheid gestuurde economie. In Nederland hebben we voornamelijk te maken met een vrije markt maar zijn een aantal vangnetten opgehangen om er voor te zorgen dat mensen niet te pletter vallen die niet in staat zijn om voor zichzelf te zorgen.

In een 100% vrije markt economie zouden gehandicapten niet kunnen overleven. Aan de andere kant zie je dat als de overheid van de vangnetten hangmatten gaat maken dat dan heel veel misbruik gaat ontstaan. Er moeten altijd een soort van middenweg worden bewandeld tenzij je echt uitgaat van het recht van de sterkste. Ik ben behoorlijk rechts maar ook ik zie in mijn omgeving dat mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt behoorlijk uitgebuit worden. Mensen die van de ene proefplaatsing naar de andere hobbelen en waarbij iedere keer wordt belooft dat als je goed je best doet dat je dan een contract krijgt aangeboden. Vervolgens, altijd vlak voordat de termijn van de proefplaatsing verloopt wordt toch maar besloten om niet door te gaan. Dat is dan best naar voor iemand die zijn stinkende best doet maar gewoon niet de talenten heeft vanwege een erfelijke stofwisselingsziekte.

Daar tegenover staan de bijdehandse types die donders goed weten hoe ze kunnen voorkomen dat ze ooit aangenomen worden en die moeiteloos zwart allerlei goed betaalde klusjes aannemen. Tja, als je een volledige uitkering ontvangt en je werkt daarnaast nog eens een beetje zonder belasting te betalen, dan gaat alles best makkelijk.

207 RazorBlade    
9 maanden geleden door RazorBlade
0
Meld

@202 ; Ga jij je eens heel erg diep zitten schamen! Hoezo krijg ik teveel als ik spaargeld heb? Hetzelfde gezeik als over de woning. Komt het nu nooit in je botte kop op dat veel werklozen gewoon hun levenlang hebben gewerkt? Nog nooit van de crisis gehoord? Nog nooit van de discriminatie van ouderen op de arbeidsmarkt gehoord?

Ik heb dat geld ZELF bij elkaar gewerkt. En dat grotendeels eerst op moeten eten voor ik recht op een bijstandsuitkering kreeg. En nee, niet iedereen heeft recht op WW. Zzp-ers en ondernemers bijvoorbeeld niet.

208 Mariska3    
9 maanden geleden door Mariska3
1
Meld

Op dit punt heeft de SP gewoon gelijk....we hebben immers niet voor niets een minimumloon afgesproken.

209 Undertaker    
9 maanden geleden door Undertaker
0
Meld

@208 .
Je mag maar 5000 euro op je rekeningen hebben staan om bijstand te krijgen en dat is zelfs niet eens genoeg op begraven te worden.

210 eigenmening    
9 maanden geleden door eigenmening
2
Meld

@39 Nee, @36 is afhankelijk van zijn oma...

211 dummydum    
9 maanden geleden door dummydum
0
Meld

@210 ; Je mag iets meer hebben, zeker als je kinderen hebt, maar veel is het inderdaad niet. Maar van psje mag dat dus helemaal niet. Stel je voor... alsof je dat hebt opgebouwd in de bijstand ipv het daar langzaam aan op eet.

212 Mariska3    
9 maanden geleden door Mariska3
0
Meld

@109 Hebben we een keer een draadje dat niet over buitenlanders gaat komt BKP weer met z'n fobie!

213 dummydum    
9 maanden geleden door dummydum
0
Meld

@211 zoiets staat me ook bij, helemaal geen selfmade man maar wel een grote mond. Als het niet zo is wordt ik graag gecorrigeerd.

214 Utrecht_83    
9 maanden geleden door Utrecht_83
1
Meld

@172 Welk onderzoek was dat dan?

215 dummydum    
9 maanden geleden door dummydum
0
Meld

Ik geef de SP wel gelijk.
Zodra je werkt moet je baas betalen en niet de overheid.
En dan maakt het niet uit of het een instelling is of een bedrijf.

216 meneer van het nieuws    
9 maanden geleden door meneer van het nieuws
1
Meld

@215 wil ik ook wel weten heb er diverse langs zien komen die tot de tegengestelde conclusie komen. Ik denk dat hij uit zijn nek lult.

217 Utrecht_83    
9 maanden geleden door Utrecht_83
1
Meld

@204 Oh nu moet je de maatschappij al dankbaar zijn als rijk bent.
Brandt er maar twee.

218 Yisrael    
9 maanden geleden door Yisrael
6
Meld

@205 Ik moet helemaal niets. Volgens mij klopt het prima wat ik zeg. Als je onderwijs in rijkere en armere delen van hetzelfde niveau is, heb je gewoon gelijke kansen. Alleen degenen die extra kunnen betalen voor beter (privaat) onderwijs krijgen dan een voorsprong, maar dat lijkt me niet oneerlijk. Immers betaal je er dan ook meer voor.

219 Yisrael    
9 maanden geleden door Yisrael
8
Meld

@211 Helemaal niet man. Lul niet zo dom.

220 Yisrael    
9 maanden geleden door Yisrael
7
Meld

@218 dat lijkt me vrij normaal ja. Die maatschappij schept namelijk de voorwaarden om rijk te worden.

221 Utrecht_83    
9 maanden geleden door Utrecht_83
1
Meld

@214 Waarom moet ik een selfmade man zijn om een grote bek te hebben lol.

222 Yisrael    
9 maanden geleden door Yisrael
6
Meld

@221 Dat lijkt me een redelijk vanzelfsprekend iets. Ik zou het liever formuleren dat de markt die mogelijkheid schept, maar komt op hetzelfde neer.

Denk eerder dat de afmeren de maatschappij dankbaar mogen zijn met al die sociale onzin.

223 Yisrael    
9 maanden geleden door Yisrael
7
Meld

@219 als, als, als. En in welke landen is dat zo? Ik ga je een kleine hint geven. Landen waarin de overheid zorgt dat iedereen toegang heeft tot goed onderwijs.
Dit staat dus volledig haaks op het standpunt wat je inneemt.
Ik laat het hierbij, ik vind dat je een vrij infantiel droombeeld hebt van een niet bestaande maatschappij en voorbeelden uit de werkelijkheid negeert.

224 Utrecht_83    
9 maanden geleden door Utrecht_83
1
Meld

@222 omdat wanneer je zelf je positie in het leven op een dienblad opgediend hebt gekregen dat je voor lul staat als je anderen de maat neemt.

225 Utrecht_83    
9 maanden geleden door Utrecht_83
1
Meld

@224 Agh dromen is niet verboden toch... Ik ben een idealist, dat zal best.

226 Yisrael    
9 maanden geleden door Yisrael
7
Meld

@225 Ja, maar dat dat het geval zou zijn, is ook maar jouw eigen invulling, toch.

227 Yisrael    
9 maanden geleden door Yisrael
5
Meld

@227 ik meen dat hier herhaaldelijk gelezen te hebben oa in jouw eigen posts. Ik moet eerlijk bekennen dat de details me ontschoten zijn. Vandaar dat ik eerder al schreef dat als het niet zo is ik het graag hoor.

228 Utrecht_83    
9 maanden geleden door Utrecht_83
1
Meld

@213 dummydum
"Hebben we een keer een draadje dat niet over buitenlanders gaat komt BKP weer met z'n fobie!"

Het was nodig blijkbaar, aangezien jij er op reageert.
Als je het over het basisinkomen hebt dan is het onvermijdelijk om het over de randzaken te hebben die daar bij komen. Je kunt niet met een basisinkomen beginnen, en ongelimiteerd vreemdelingen toelaten.
Ik heb niks tegen "buitenlanders" op zich (ook totaal niets tegen een andere huidskleur) maar ik heb wel iets tegen profiteurs.
Hier komen en gratis van alles mee profiteren wat anderen hebben opgebouwd. Pleur lekker op.

229 BKP    
9 maanden geleden door BKP
2
Meld

@227 jij schreef wel eerder dit:
Als je kijkt naar welvaard, vrijheid, geluk en veiligheid is de westerse cultuur simpelweg superieur; of zij dat nu leuk vindt of niet.

Als ik naar de Westerse wereld kijk, dan scoren de landen met meer overheidsbemoeienis beter op die criteria dan landen waar ze de vrije markt hun gang laten gaan.

230 Utrecht_83    
9 maanden geleden door Utrecht_83
2
Meld

@228 Het is maar de helft van het verhaal natuurlijk.

231 Yisrael    
9 maanden geleden door Yisrael
3
Meld

@230 Nergens is er sprake van een vrije markt. Ook in de VS niet.

232 Yisrael    
9 maanden geleden door Yisrael
3
Meld

@232 dat werpt natuurlijk de vraag op hoe je er dan bij komt dat het goed zo werken?

233 Utrecht_83    
9 maanden geleden door Utrecht_83
2
Meld

@202 Ik doe gewoon mijn werk , en werk gewoon dus maak je geen zorgen.

234 MarcusCole    
9 maanden geleden door MarcusCole
0
Meld

Het minimumloon moet gewoon 300 euro omhoog Minimaal 1800 per maand. Als dat niet gebeurt dan loont werk niet. Sommige mensen hebben 1500 euro uitkering en met extra potjes komen ze aan de 2200. Dan loont het niet als je gaat werken

235 Jan met de korte achternaam    
9 maanden geleden door Jan met de korte achternaam
1
Meld

@233 Naar aanleiding van hetgeen ik daarover heb gelezen, is dat mijn conclusie. Of het klopt is een tweede, but we'll never know.

236 Yisrael    
9 maanden geleden door Yisrael
3
Meld

Ik heb als bijstandsgerechtigde gewerkt.
Eerst volledig meegewerkt in de buitendienst van de gemeente ( bijna 2 jaar ).
Kreeg een bijstandsuitkering tegenover de ambtenaren 1800 in de maand.
Kreeg de baan niet waarin ik 2 jaar tot grote tevredenheid had gewerkt omdat ze mensen moesten aannemen die rond de 30 jaar waren of jonger.
Weigerde het werk toen nog verder uit te voeren.
Vervolgens werd ik te werk gesteld in een speciaal voor bijstandsgerechtigden organisatie die tuintjes ging doen bij particulieren en containerparken en prullenbakken schoon hielden.
Daarvoor hadden ze de mensen die dit voorheen deden hun contract niet verlengd.
Pure werkverdringing.
Een bijstandsgerechtigde moet 30 uur per week werken het hele jaar door.
Krijgt controle bij ziek zijn en 28 snipperdagen.
Sommigen doen dit al jaren.
Schandalig gewoon.
Eenieder die zulke praktijken goedkeurt, gun ik werkverlies door deze praktijken.

237 abessijntje    
9 maanden geleden door abessijntje
1
Meld

@237 Voor wat hoort wat, toch. Moet je maar gaan werken, heb je dat probleem niet.

238 Yisrael    
9 maanden geleden door Yisrael
6
Meld

@201 haha dat rijke mensen naar een betere school kunnen gaan is totaal niet oneerlijk, nee had ook niet anders van jou verwacht.
Gaat steeds verder, de laatste jaren gaan arme mensen niet meer naar school omdat het te duur is. Maja dat is eerlijk toch?? Had oma maar moeten betalen en heel haar leven moeten sparen voor haar kleinzonen/dochters. Dat is ongeveer hoe jij denkt toch? Of zie ik dat verkeerd.

239 etymologie    
9 maanden geleden door etymologie
1
Meld

Zoals al vaker terecht is bewezen iedereen heeft recht op een minimale uitkering. Dus al die mensen die nu lopen te werken met zogenaamd behoud van. Stop er maar mee en ga lekker genieten. Er is geen enkele rechter die u kan korten.

240 Al    
9 maanden geleden door Al
2
Meld

@237 Bij normaal werk hoort een CAO en ook rechten,.. Heeft u daar ook om gevraagd ?..

Welke gemeente praten we over?

241 iedereen heeft recht op mijn mening    
9 maanden geleden door iedereen heeft recht op mijn mening
0
Meld

@241
Ik ga de gemeente niet noemen.
In de aangrenzende gemeenten zijn dezelfde praktijken.
Het is echt geen uitzondering.
Loon, CAO ?
Het is een tegenprestatie, opgelegd.

242 abessijntje    
9 maanden geleden door abessijntje
1
Meld

@238
Gemakkelijk praten.
Ben inmiddels 60 plus.
Die goede VVD van jouw ging bezuinigen in een recessie, dat heeft honderdduizenden hun baan gekost.
Als je dan ouder bent , vindt dan maar eens werk.
O ja, en maar afgeven op die slachtoffers van de VVD bezuinigingsdrang.
Heb inmiddels weer werk.

243 abessijntje    
9 maanden geleden door abessijntje
2
Meld

@240 Ik zou toch willen adviseren dat juist niet te doen, de tegenprestatie naar vermogen is een aan het recht op bijstand verbonden verplichting die door de gemeentelijke sociale dienst geheel naar de wet op kan leggen. Als je deze verplichting vervolgens zonder geldige reden niet nakomt, dient de gemeente een maatregel te beoordelen en mogelijk ook op te leggen. Dit vind je terug in de afstemmingsverordening van de betreffende gemeente.
Het recht op bijstand / minimumbestaan is inderdaad zelfs een grondrecht (artikel 20, derde lid Grondwet)

244 Crannbuidhe    
9 maanden geleden door Crannbuidhe
1
Meld

@239 Wat is daar oneerlijk aan dan.

Onderwijs in Nederland is gratis, dus waarom zouden armen niet naar school gaan lol. Iets met leerplicht. Of doel je op hoger onderwijs? Dat is evengoed onzin, middels het leenstelsel kan iedereen gewoon zijn/haar studie betalen.

Ja, dat zie je verkeerd. Al kan het geen kwaad, natuurlijk.

245 Yisrael    
9 maanden geleden door Yisrael
7
Meld

@243 Lol wat klaag je dan.

246 Yisrael    
9 maanden geleden door Yisrael
6
Meld

@246
Ik ben eruit.
Maar er zitten nog duizenden in deze wanpraktijken door de participatiewet.
Daar gaat het mij om.

247 abessijntje    
9 maanden geleden door abessijntje
1
Meld

@245 Nopez niet iedereen kan dat betalen. En nee niet iedereen krijgt tegenwoordig nog een lening. En als je een lening krijgt is dat niet het bedrag wat je moet betalen voor schoolgeld, en vergeet het OV niet, en de boeken, en de verplichte uitjes met je klas.

Maarja dat zie je verkeerd, al kan het geen kwaad natuurlijk.

248 etymologie    
9 maanden geleden door etymologie
4
Meld

@245 Ben nu wel benieuwd hoe jij erbij komt dat iedereen een lening krijgt, en dat het voldoende is? Waar heb je die informatie vandaan?

249 etymologie    
9 maanden geleden door etymologie
4
Meld

@247 Je schuift de schuld lekker makkelijk af op de overheid. Misschien moeten die mensen eens naar zichzelf kijken.

250 Yisrael    
9 maanden geleden door Yisrael
6
Meld

@244
Jij hebt het over een verplichting die niet bestaat. Mensen (en ik heb het nu bewust niet over rassen of religies) hebben recht op een minimale uitkering. Dus fuck die verplichtingen en ga lekker luieren van welk ras je ook bent. Profiteer en slurp die voorzieningen leeg met zijn alle!

251 Al    
9 maanden geleden door Al
3
Meld

@248 @249 Elke student kan bij DUO een studielening krijgen. Die bestaat uit verschillende onderdelen: basislening (geloof maximaal iets van 800 per maand ofzo), aanvullende beurs (voor de arme studenten), collegegeldkritiek (voor collegegeld dus) en gratis OV (in het weekend of doordeweeks gratis reizen). Beetje onwetende onzin schrijf je dus.

252 Yisrael    
9 maanden geleden door Yisrael
4
Meld

@252 Makkelijker gezegd dat gedaan pik. Heeft weinig nut om door te gaan. Ik zou zeggen, probeer het zelf eens, je kunt altijd niet betalen. Ik heb het een aantal jaren geleden nog meegemaakt toen ik een opleiding volgde op de hoge school Rotterdam.

Jij presenteerd het mooie plaatje, 800 echt ja? Denk je daadwerkelijk dat het om studie gaat? Dat gaat op aan huur en gas electra water en licht. Dan hou je inderdaad wat over, wat niet genoeg is om alles te betalen. Dus droom verder over een utopia. Oja, je bent onwetend.

253 etymologie    
9 maanden geleden door etymologie
6
Meld

Hier heeft de SP groot gelijk in, als men werkt moet men loon krijgen, minimaal betaald volgens het minimumloon!

254 garriet    
9 maanden geleden door garriet
1
Meld

@253 ben toch bang dat jij de onwetende bent.

Hoe werkt studiefinanciering?

Als je gaat studeren aan een universiteit of hogeschool kun je lenen bij DUO en krijg je een studenten OV-chipkaart. Soms heb je recht op een aanvullende beurs. Hier lees je hoe je je studie kunt financieren.

Maximaal €1034,85 per maand lenen
Je kunt in het studiejaar 2017-2018 maximaal €1034,85 per maand lenen. Het aanvragen van een lening doe je bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).

255 mo    
9 maanden geleden door mo
1
Meld

@253 Ja, die 800 zal niet sluitend in alle gevallen genoeg zijn. Daarvoor bestaat iets als werk, toch? Zoveel omkosten zal je verder als student niet hebben. Vaak geen auto/motor/scooter, kwijtschelding voor alles... hoef je dus alleen huur, wat abonnementen, eten en drank te betalen. Komen dan qua studiekosten enkel nog boeken bij, maar die zijn vaak prima als gratis PDF te krijgen, of je hebt ze niet eens nodig lol. Paar honderd euro lenen, beetje werken en je hebt het benodigde bedrag zo bij elkaar toch.

256 Yisrael    
9 maanden geleden door Yisrael
2
Meld

@181 ten eerste bij de meeste gezinnen die ik ken hoeft maar een van de gezinsleden te participeren. de ander mag thuis blijven ivm de kinderen! Daarnaast hoeveel van deze baantjes zijn full time? De meeste in ieder geval niet! hier gaat het meestal maar om 10 a 20 uurtjes
@235 beter is dat men de arbeidskorting voor deze groep (ten koste van de extras voor de bijstand ) verhoogd Blijven de lonen betaalbaar kost niks extra maar heeft wel veel effect. het gat tussen niet werken en wel werken wordt op deze wijze vergroot Hierdoor worden de gene die het meest verdienen dan ook beloont en hebben minder steun van de overheid nodig! Men zou dus het besteedbaar inkomen van bijstand op 70% moeten aanpassen van dat wat een minima heeft! Dus naar het geheel kijken en niet alleen naar het inkomen. Hiervoor hoeven de regel omtrent bijstand niet eens aangepast te worden, het is naar mijn opinie genoeg om alle extra's ontheffingen ect ongedaan te maken

257 psje    
9 maanden geleden door psje
1
Meld

@255 dat zeg ik, maximaal, dat krijgen dus maar weinig mensen, en waar laat jij zien wat ik zei? Nergens. Je zegt nergens of ze daarmee alles kunnen betalen. Hou het kort, want je reageert niet op wat ik zeg, maar wat in je hoofd zit.

Je vergeet ook dat je het daarna moet terugbetalen.. Ook wel belangrijk niet?

Ook vergeten dat je niet direct een baan hebt, hoe ga je het dan terugbetalen? En dan hebben we het dus niet over het maximun bedrag, of over dat je met 1000 euro per maand een huis zorgkosten eten, en zorgproducten kunt betalen.

MAn jij hebt dat nooit meegemaakt, lekker lullen.

258 etymologie    
9 maanden geleden door etymologie
3
Meld

@257
Als bijstandsgerechtigde kreeg ik zorgtoeslag en verder helemaal niks.
Het is echt schrapen maand in maand uit.

259 abessijntje    
9 maanden geleden door abessijntje
2
Meld

@256 het feit dat grotendeel van de afgestudeerden dit op deze wijze gedaan hebben wil men niet zo zien , voor sommige moet het voor hun namelijk gratis zijn!Ken er zat die met een studieschuld na hun studie zatten maar deze gewoon afbetaald hebben met het hogere salaris wat ze door hun studie konden verkrijgen afbetaald hebben! Maar voor sommige is werken een vies woord!

En als je niet op kamers kan vanwege geld kan je ook heel gemakkelijk gebruik maken van je OV kaart en gewoon blijven wonen bij je papa en mama.

Voordat ik ons huis gekocht heb ook eerst langere tijd thuis gewoond naast mijn studieschuld afbetaald te hebben ook nog gespaard voor aanschaf van een eigen huis! Kwestie van aanpassen naar je financiële middelen die je hebt! Met hard werken kan je iets bereiken met thuis zitten niet!

260 psje    
9 maanden geleden door psje
1
Meld

@258 .Het is ook wel de bedoeling dat je een baantje zoekt naast je studie.

261 Tralalala    
9 maanden geleden door Tralalala
2
Meld

@258 Je kan geheel zelf je leenbedrag bepalen. Dus dat 'maximaal' is maar net hoeveel je zelf wilt.

Geen baan na je studie, hoef je je lening niet terugbetalen. Dat hoeft pas wanneer je minimumloon verdient. Daarbij is er geen of nauwelijks rente over her geleende bedrag en mag je het in 35 jaar terugbetalen. Het is allemaal veel beter geregeld dan jij denkt.

262 Yisrael    
9 maanden geleden door Yisrael
4
Meld

@261 Precies ja.

263 Yisrael    
9 maanden geleden door Yisrael
4
Meld

@261 Is niet voor iedereen mogelijk tralala.

264 etymologie    
9 maanden geleden door etymologie
4
Meld

@261
Ik weet wat de bedoeling is en het heeft helemaal niks met de wet te maken. De wet stelt dat je recht hebt op een uitkering. Ongeacht ras, geloof en kennis. Dus relax ze kunnenje helemaal niks maken.

265 Al    
9 maanden geleden door Al
1
Meld

@264 Raad eens, voor studenten die niet kunnen werken naast hun studie, hebben gemeenten een aanvullende studietoeslag. Ligt eraan per gemeente, maar is ook best nog een fors bedrag.

266 Yisrael    
9 maanden geleden door Yisrael
4
Meld

@258 Je lult onzin, zeg net al dat ik het zelf heb meegemaakt.
De enige van wie ik zeker weet dat die het niet mee heeft gemaakt ben jij. Jij bent altijd zo trots dat oma alles betaald.

Maarja elke situatie is anders, en denk dat we langs elkaar heen praten. Jij ziet het beste erin, en ik het slechtste op dit moment.


267 etymologie    
9 maanden geleden door etymologie
3
Meld

@267 Gaat lekker, praat nu tegen mijzelf question

268 etymologie    
9 maanden geleden door etymologie
0
Meld

Is goed Yisrael, iedereen kan in Nederland gratis studeren, behalve heel veel mensen die dat niet kunnen.......

269 etymologie    
9 maanden geleden door etymologie
2
Meld

Misschien. Maar als je kan studeren kun je, tenzij je met een lichamelijke handicap kampt, gewoon een bijbaantje nemen toch?
Je studententijd hoeft ook niet luxe te zijn. Het is een investering in je toekomst.

270 Tralalala    
9 maanden geleden door Tralalala
0
Meld

Iedereen krijgt een lekkere uitkering. Werken is totaal niet nodig dus ik zou zeggen profiteer ervan en geef echt iedereen de dikke middelvinger. rELAX men ken je geen cent afpakken.

271 Al    
9 maanden geleden door Al
1
Meld

@258 . Dat krijg je indien je aan kunt tonen dat je het nodig hebt. Daarnaast is het gewoon om naast je studie een baantje te hebben waarmee je de overige kosten dekt. Vanzelfsprekend moet je het terugbetalen, wat wil je dan?


Hoe kom je erbij dat ik dat niet heb meegemaakt? Toen ik nog thuis woonde heb ik idd mijn HBO gedaan, betaald door mijn ouders. Maar jaren later toen in al voltijd werkte heb ik in deeltijd mijn studie pedagogiek gedaan en zelf betaald. Dus wat lul jij nou?

272 mo    
9 maanden geleden door mo
1
Meld

@267 Hoe oud ben jij? Al die regelingen gelden namelijk maar tot dertig jaar. Daarna niet meer. Voor reguliere fulltime studenten dus. Studeer je parttime of ben je ouder dan 30, dan moet je het zelf betalen en heb je geen recht op een lening, studentenreisproduct, aanvullende beurs of collegegeldkridiet. Dan geldt vaak ook niet het gereduceerde collrgegeld, maar ben je makkelijk het achtvoudige kwijt (ten opzichte van de +/- €2000,- die je normaal gesproken betaalt).

Ik heb dat nooit meegemaakt nee, maar ik heb wel gewoon altijd gewerkt als student.

273 Yisrael    
9 maanden geleden door Yisrael
3
Meld

@269 Het woord 'gratis' heb ik niet in de mond genomeb hoor. Het blijft een investering in jezelf. Ik stel slechts dat iedereen - arm of rijk - na zijn school gewoon kan gaan studeren. De een zal meer moeten lenen dan de ander, maar meer is het niet.

274 Yisrael    
9 maanden geleden door Yisrael
3
Meld

@259 T
Ten eerste heeft U recht op een sociale huurwoning! (hierdoor woont u ook al goedkoper dan jan modaal) En alle mensen die ik ken die in de bijstand zitten ontvangen huursubsidie (of heeft U een huur van 300 of minder). En afhankelijk van gemeente sowieso ook langdurigheidstoeslag! Ook heeft U in de meeste gemeentes recht op vrijstelling van de gemeentebelasting!
En wat is het verschil tussen uw totale netto inkomen en dat van iemand met een minimum inkomen? Netto 10 a 15%!
Er is echter wel een oplossing en wel deze vind een full time baan!

275 psje    
9 maanden geleden door psje
2
Meld

@264 ken er maar weinig die niet hoefden werken alleen degene die rijke ouders hadden niet!
En alle medestudenten die wilden werken hadden zo een baan. En als ik bij ons in de winkelstraat loop zie ik op meerdere plaatsen toch een behoorlijke vraag naar personeel. Maar goed dit zegt wel iets over iemands werkhouding! We zijn allen onderaan de ladder begonnen echter sommige hebben de moeite genomen om deze lader verder te beklimmen en zijn verder gekomen (al het begin is moeilijk) andere daar in tegen was het voor sommige te veel moeite en die zijn daar gebleven waar ze ook al begonnen. Het zijn dan ook deze die dan met afgunst naar de personen kijken die wel verder komen zijn en hetzelfde willen zonder dat ze hiervoor moeite willen doen.
Iedereen heeft dezelfde kansen gehad maar niet iedereen heeft gebruik gemaakt van deze kansen. Het zijn toch grotendeel iemands eigen keuzes geweest van waar ze nu staan (afgezien de personen die door ziekte geraakt zijn)

276 psje    
9 maanden geleden door psje
0
Meld

@276 Heb scoliose, mocht nog blij zijn dat ik 5 dagen per week naar school kon, en dat kon uiteraard niet.

Maarja wat maken die paar tienduizenden mensen nou uit.

Ik heb gymnasium gedaan, maar helaas dus problemen aan mijn rug.

277 etymologie    
9 maanden geleden door etymologie
2
Meld

@269 hadden anders wel een vak kunnen leren die mogelijkheid bestaat ook nog
ken zat vakmensen die evenveel of zelfs meer verdienen dan menig afgestudeerden!
Sommige zijn goed met hun hoofd andere goed met hun handen! het is maar wat je wil maken van je leven

278 psje    
9 maanden geleden door psje
0
Meld

@259 Recht op een sociale huurwoning die niet te krijgen is in gebieden waar werk is.

En daarmee kom ik dan bij @235
Nee! Wanneer de vaste lasten met 300 euro dalen, kan het minimumloon gelijk blijven en houden we arbeid goedkoop. Vandaag stond in het AD dat de woningen worden opgekocht door speculanten die ze peperduur verhuren.

https://www.ad.nl/politiek/koophuis-in-grote-stad-wordt-vaak-opgekocht-en-direct-duur-verhuurd~aa2335e8/

Ondertussen houden rechtse politieke partijen al jaren de schaarste in stand door het bouwen van veel te weinig woonruimte en het opdrijven van grondprijzen door het afschuiven van rijkslasten naar de gemeenten zonder die er voldoende middelen bij te geven. Die gemeenten verhogen dan de grondprijzen waardoor bouwen duurder en schaarser wordt.

Een ander voorbeeld is de zorgpremie. Die is verdrievoudigd sinds de privatisering en daarnaast betaal je nog eigen bijdragen voor heel veel dingen die in het publieke systeem volledig vergoed werden.

Vervoersmaatschappijen vragen de hoofdprijs en het is voor mij goedkoper om in mijn mitsubishi space star met 1 op 13 van Den Haag in mijn eentje naar Leeuwarden te rijden en terug dan tegen 40% gereduceerd tarief met de trein. Bovendien kan ik weg wanneer ik wil en doe ik er minder lang over, wanneer ik over de afsluitdijk rijdt. Raar he, dat verkeersprobleem en die hoge lasten voor geprivatiseerd OV.

Energieprijzen zijn ook al verveelvoudigd sinds de privatisering en dat gaat niet beter worden.

Wanneer al deze diensten en produkten niet aan de markt worden overgelaten en geprivatiseerd of zoals bij de woningmarkt weer gereguleerd zouden worden (zoals het AD-artikel 'heel verrassend' voorstelt om de vrije markt te beperken) dan kan het minimumloon hetzelfde blijven en blijven we concurrerend met de lonen in andere landen.

Nederland is duur omdat er gegraaid wordt aan de top!

Maar er blijven wat mensen die dat maar niet willen zien en hun marktdogma's blijven volgen. We moeten terug naar het gemengde marktmodel van de jaren 60, 70 en 80 waarin de markt werd gereguleerd voor basisvoorzieningen en je kon werken voor meer luxe produkten. Maar daar verdienden de klaplopers niet voldoende aan en dus zette 'het kapitaal' bij gebrek aan een beter woord (of nee DE HEBZUCHT) van Gordon Gecko in op het uitbuiten op primaire levensvoorzieningen. Als ze zouden kunnen zouden ze 'de lucht nog verkopen' die u in moet ademen.

Die hebzucht moet worden beperkt, in ons aller belang, want dat kunnen we niet ongereguleerd laten. Dat heeft de vrije losgeslagen markt nu wel bewezen. De markt is een sterk mechanisme en moet dus worden beperkt. Net als een hond aan een ketting.

279 Hollander1967    
9 maanden geleden door Hollander1967
2
Meld

#279 = @275

280 Hollander1967    
9 maanden geleden door Hollander1967
0
Meld

@277 zie laatste stukje: (afgezien de personen die door ziekte geraakt zijn)
Er is genoeg geld om te verdelen echter het komt in vele gevallen verkeerd terecht!
Hoeveel meer geld zou er overblijven als de mensen die kunnen werken maar niet willen, aan het werk gaan (het zij vrijwillig danwel verplicht) Uitgaande van 25% zou dat ruim 1 a 2 miljard per jaar kunnen schelen En hoe meer er werken hoe meer er te verdelen is onder hen die het wel verdienen
Stel dat je dit geld verdeeld over de WAO-ers
Volgens mij hebben wij er 300.000 Zou per WAOer een inkomen stijging betekenen van ca 300 a 600 euro per maand. Kunnen die ook gewoon leven

281 psje    
9 maanden geleden door psje
0
Meld

@279 Men wil toch niet werken dus kan men ook in een gebied wonen waar wel sociale huurwoningen zijn en hun woning achter laten voor hen die wel willen werken!
Waarom moeten ze in een gebied wonen waar werk is da? Ze vinden toch geen werk terwijl die er wel is!
Voorbeeld in Amsterdam kan je als jan modaal niet eens een huis krijgen men komt niet in aanmerking voor een sociale huurwoning terwijl al het andere niet te betalen is!

282 psje    
9 maanden geleden door psje
3
Meld

@282 Nergens is bewezen of kunt u bewijzen dat bijstandsgerechtigden niet zouden willen werken. In 2008, vlak voor de ineenstorting, was het aantal werklozen 100.000. U kunt dus niet volhouden dat werklozen niet willen werken.

Feit is wel dat in ons systeem op dit moment het aantal vacatures nog steeds lager is dan het aantal geregistreerde werklozen. De logische conclusie is dus dat er geen werk is voor alle werklozen en dat je altijd werklozen houdt in de huidige samenleving, of ze nou wel willen werken of niet.
Uw argument van 'onwil' is gebaseerd op zwakte in uw redenatie.

De reden waarom men geen werk vindt is mede te vinden in de instroom van goedkope oostblokarbeiders die met 12 mensen in een eensgezinswoning verblijven en gebrekkige controle daarop. Die mensen kunnen met 6 maanden salaris zeker twee jaar leven in het oostblok waar de vaste lasten, mede door publieke voorzieningen en regelgeving, veel lager zijn dan hier.

Hierdoor komen laag- en ongeschoolde arbeiders niet aan het werk want die oostblokker verdient naar zijn maatstaven een godsvermogen en werkt graag een uurtje over tegen de arbowet in.

Werkgevers kunnen in het huidige neoliberale systeem maximaal uitbuiten en dat levert de werkgevers maximale winst op en ieder ander een minimaal bestaan.

283 Hollander1967    
9 maanden geleden door Hollander1967
1
Meld

@220 Niet liegen, dat heb je zelf in een ander draadje gezegd!

284 dummydum    
9 maanden geleden door dummydum
0
Meld

@284 Nee, je geeft er nogal je eigen draai aan.

285 Yisrael    
9 maanden geleden door Yisrael
3
Meld

ollah allemaal!

Oma is in 'da house' question

286 Grootmoeder    
9 maanden geleden door Grootmoeder
0
Meld

@281 En dat is enorm zonde van mijn leven. Ik kan genoeg doen, maar heb geen geld om diploma's te halen. En het werk, ja dat moet dan ook niet aan datums liggen. Kan maanden goed gaan, maar ook ineens 2 weken niet.

287 etymologie    
9 maanden geleden door etymologie
0
Meld

Daarom jammer dat ze daar niet meer geld insteken, in mensen die nuttig kunnen zijn, scheelt ook geld voor jou.

288 etymologie    
9 maanden geleden door etymologie
0
Meld

@287 in Uw geval vind ik ook echt wel dat U echt beter verdient. Echter dit wordt bemoeilijkt door alle parasieten die uit de zelfde ruif eten! Bij U is het duidelijk dat U niet kan maar wel wil, in tegenstelling tot de velen die wel kunnen maar niet willen! Echter geld kan maar een keer uitgeven worden. Het aanpakken van deze groep zou voor Uw voordelen kunnen opleveren( blijft er meer over om te verdelen)
@283 hoe groot is de uitstroom uit de bijstand? ipv dat deze afneemt neemt deze alleen maar toe? Zeg nu niet dat er geen werk is, het is alleen werk wat men niet wil of kan doen!
Hoeveel projecten zijn er nu geweest waar men mensen in de bijstand heeft geprobeerd aan het werkt te krijgen en hoeveel zijn er mislukt (allemaal). Hoeveel van deze groep zijn vrijgesteld van de solicitatieplicht dus hoeven niet eens meer actief op zoek naar werk?
Hoe kan het dat een groot deel van de werkelozen wel een baan vind terwijl mensen in de bijstand dit niet kunnen(lees willen in mijn optiek) Tel hierbij op dat een heel groot deel van deze groep bestaat uit "nieuw" komers (over de helft) die niet eens onze taal machtig zijn en dit niet willen leren! En zeg dan nog eens dat deze groep wil werken.

289 psje    
9 maanden geleden door psje
1
Meld

@288 Geld steken in mensen die nuttig willen zijn /worden helemaal geen probleem mee (juich het zelfs toe) mits de geld stroom naar mensen die wel kunnen werken maar niet willen werken ingedampt wordt dan wel stopt!

290 psje    
9 maanden geleden door psje
0
Meld

@283 ter onderbouwing
er zijn ca 400.000 mensen in de bijstand!
vreemd dat er dan nog ruim 200.000 vactures open staan en groeiende!
Tel hierbij op dat er voor de zorg ook nog eens ca 100.000 mensen de komende jaren nodig zijn !
Raar dat deze vacture als ze ingevuld worden dit niet gedaan wordt uit de pool bijstandontvangers maar uit de pool werkelozen!
Kijken wat er gebeurt als de wet aangenomen is voor gelijkwardige betaling EU burgers, de aantal oostblokkers die hier werken zal echt niet afnemen ten gunste van de bijstand ontvangers? Waarom niet omdat ze dan terwijl ze 40 uur werken netto op het zelfde uitkomen als in de bijstand?
mooi voorbeeld van niet willen werken

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1627109/jonge-moeder-verliest-uitkering-na-weigeren-leer-werkstage
en zo zijn er nog veel meer!

291 psje    
9 maanden geleden door psje
2
Meld

@289 en @291 De tuinbouwprojecten met bijstandsgerechtigden zijn niet mislukt omdat die mensen niet wilden werken. Ze zijn mislukt omdat die mensen niet voor een habbekrats zwaar werk willen verrichten. Ook de polen in nederland komen nu in diezelfde positie en het associatieverdrag met Oekraine is wederom bedoeld om goedkope arbeiders zwaar werk te laten doen in beter gesitueerde landen, in dit geval in polen:
https://revu.nl/artikel/werkloze-rotterdammers-willen-niet-in-een-kas-in-het-westland-werken

Het ligt dus niet aan de arbeidsmoraal maar het ligt aan de beloning. Immers met het welvaartsverschil is zwaar laagbetaald werk voor polen nu ook niet meer interessant maar voor oekrainers wel. Dat komt ook door de lasten zoals ik @279 al betoog houdt een nederlander veel minder geld over van hetzelfde salaris dan een pool of een oekraiener. En dat komt weer door het graaien aan de top, het speculeren met eerste levensbehoeften en het ontbreken van een sterke overheid op de markt.

Die wet voor gelijkwaardige betaling staat gepland voor 2021 (!!!!) Lachwekkend!

292 Hollander1967    
9 maanden geleden door Hollander1967
1
Meld

@292 Ze kregen hun bijstands uitkering en aanvulling tot minimum inkomen zoals wettelijk bepaald. Echter de meeste zijn niet eens komen opdagen voor die paar tientjes meer wilden ze niet gaan werken! Maw mislukt!

293 psje    
9 maanden geleden door psje
0
Meld

@292 Maw ze vinden het minimum inkomen gezien hun bijstandsuitkering te laag.
Berggars cant be choosers .
Het staat hun natuurlijk vrij om ander werk te accepteren die beter betaald wordt! O wacht daar komen ze niet voor in aanmerking (heb je ervaring danwel een goede opleiding voor nodig)
En leg eens uit dat de pool met werkelozen wel slinkt doordat deze werk vinden en de pool van bijstandsontvangers maar niet slinkt. Ruim 40% zit langer dan 10 jaar in de bijstand. Ruim 11% zelfs al langer dan 15 jaar. En dit terwijl de bijstand gedacht was als financieel vangnet niet als eind station.
65 % heeft enkel en alleen een startkwalificatie (lees geen gedegen opleiding) en zijn derhalve laag opgeleid.

294 psje    
9 maanden geleden door psje
0
Meld

nog een linkje te onderbouwing bijna helft wil niet of kan niet! Tegen over bijna 100% van de WW-er die willen gaan werken! Als men de echte personen hier tussen uit haalt die echt niet kunnen
dan blijver er verdomd veel over die niet willen

https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2016/24/bijna-helft-bijstandsontvangers-kan-of-wil-niet-werken

295 psje    
9 maanden geleden door psje
0
Meld

@290 Ja daar ben ik het ook mee eens. Wordt enorm veel misbruik van gemaakt. Zijn mensen die trots zijn dat zij niet hoeven te werken. Ik schaam mij kapot voor zulke mensen.

296 etymologie    
9 maanden geleden door etymologie
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Moslimhaat wordt echt een probleem
Er was nauwelijks media-aandacht voor, maar t...

1 dag geleden door website002internet

Paul Manafort adviseerde president Trump over...
Paul Manafort, de voormalige campagneleider v...

23 uur geleden door Denisova

Hoever durft Trump te gaan voor grensmuur?
Donald Trumps belangrijkste belofte – een muu...

1 dag geleden door Moskowfiets

Tsjechische politici willen islam volledig ve...
Nu discussiëren politici in het Tsjechische p...

23 uur geleden door Inter

Trump krijgt gelijk over China van Democraat...
Schumer heeft precies dezelfde zorgen over Ch...

6 uur geleden door Vageali6888


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Münchhausen
Trump ''waarschuwt'' Erdogan om geen christen...
@25Deugdenkertje dan toch graag...... Met...

minder dan een minuut geleden door Münchhausen

WijzeDwaas
Paul Manafort adviseerde president Trump over...
@255De antichrist is de haat, de afgunst,...

minder dan een minuut geleden door WijzeDwaas

Hendrianus
Video: ​"palestijnse" vader achtervolgt zoo...
En dan zo'n ronkend kaartje erbij. Dergelijke...

1 minuut geleden door Hendrianus

E.Meel
21 jaar cel voor man die vriendin urenlang fo...
@5 Proeft u het sarcasme in @9?...

1 minuut geleden door E.Meel

contestar
Gerechtshof nodigt Kajsa Ollongren en Thierry...
@13 en als het over Wilders gaat dat ir berec...

1 minuut geleden door contestar

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig