door Inter in Politiek  ·  296 Reacties

  • 25
  • 2496x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@244
Jij hebt het over een verplichting die niet bestaat. Mensen (en ik heb het nu bewust niet over rassen of religies) hebben recht op een minimale uitkering. Dus fuck die verplichtingen en ga lekker luieren van welk ras je ook bent. Profiteer en slurp die voorzieningen leeg met zijn alle!

3
251 Al

@248 @249 Elke student kan bij DUO een studielening krijgen. Die bestaat uit verschillende onderdelen: basislening (geloof maximaal iets van 800 per maand ofzo), aanvullende beurs (voor de arme studenten), collegegeldkritiek (voor collegegeld dus) en gratis OV (in het weekend of doordeweeks gratis reizen). Beetje onwetende onzin schrijf je dus.

4
252 Yisrael

@252 Makkelijker gezegd dat gedaan pik. Heeft weinig nut om door te gaan. Ik zou zeggen, probeer het zelf eens, je kunt altijd niet betalen. Ik heb het een aantal jaren geleden nog meegemaakt toen ik een opleiding volgde op de hoge school Rotterdam.

Jij presenteerd het mooie plaatje, 800 echt ja? Denk je daadwerkelijk dat het om studie gaat? Dat gaat op aan huur en gas electra water en licht. Dan hou je inderdaad wat over, wat niet genoeg is om alles te betalen. Dus droom verder over een utopia. Oja, je bent onwetend.

6
253 etymologie

Hier heeft de SP groot gelijk in, als men werkt moet men loon krijgen, minimaal betaald volgens het minimumloon!

1
254 garriet

@253 ben toch bang dat jij de onwetende bent.

Hoe werkt studiefinanciering?

Als je gaat studeren aan een universiteit of hogeschool kun je lenen bij DUO en krijg je een studenten OV-chipkaart. Soms heb je recht op een aanvullende beurs. Hier lees je hoe je je studie kunt financieren.

Maximaal €1034,85 per maand lenen
Je kunt in het studiejaar 2017-2018 maximaal €1034,85 per maand lenen. Het aanvragen van een lening doe je bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).

1
255 mo

@253 Ja, die 800 zal niet sluitend in alle gevallen genoeg zijn. Daarvoor bestaat iets als werk, toch? Zoveel omkosten zal je verder als student niet hebben. Vaak geen auto/motor/scooter, kwijtschelding voor alles... hoef je dus alleen huur, wat abonnementen, eten en drank te betalen. Komen dan qua studiekosten enkel nog boeken bij, maar die zijn vaak prima als gratis PDF te krijgen, of je hebt ze niet eens nodig lol. Paar honderd euro lenen, beetje werken en je hebt het benodigde bedrag zo bij elkaar toch.

2
256 Yisrael

@181 ten eerste bij de meeste gezinnen die ik ken hoeft maar een van de gezinsleden te participeren. de ander mag thuis blijven ivm de kinderen! Daarnaast hoeveel van deze baantjes zijn full time? De meeste in ieder geval niet! hier gaat het meestal maar om 10 a 20 uurtjes
@235 beter is dat men de arbeidskorting voor deze groep (ten koste van de extras voor de bijstand ) verhoogd Blijven de lonen betaalbaar kost niks extra maar heeft wel veel effect. het gat tussen niet werken en wel werken wordt op deze wijze vergroot Hierdoor worden de gene die het meest verdienen dan ook beloont en hebben minder steun van de overheid nodig! Men zou dus het besteedbaar inkomen van bijstand op 70% moeten aanpassen van dat wat een minima heeft! Dus naar het geheel kijken en niet alleen naar het inkomen. Hiervoor hoeven de regel omtrent bijstand niet eens aangepast te worden, het is naar mijn opinie genoeg om alle extra's ontheffingen ect ongedaan te maken

1
257 psje

@255 dat zeg ik, maximaal, dat krijgen dus maar weinig mensen, en waar laat jij zien wat ik zei? Nergens. Je zegt nergens of ze daarmee alles kunnen betalen. Hou het kort, want je reageert niet op wat ik zeg, maar wat in je hoofd zit.

Je vergeet ook dat je het daarna moet terugbetalen.. Ook wel belangrijk niet?

Ook vergeten dat je niet direct een baan hebt, hoe ga je het dan terugbetalen? En dan hebben we het dus niet over het maximun bedrag, of over dat je met 1000 euro per maand een huis zorgkosten eten, en zorgproducten kunt betalen.

MAn jij hebt dat nooit meegemaakt, lekker lullen.

3
258 etymologie

@257
Als bijstandsgerechtigde kreeg ik zorgtoeslag en verder helemaal niks.
Het is echt schrapen maand in maand uit.

2
259 abessijntje

@256 het feit dat grotendeel van de afgestudeerden dit op deze wijze gedaan hebben wil men niet zo zien , voor sommige moet het voor hun namelijk gratis zijn!Ken er zat die met een studieschuld na hun studie zatten maar deze gewoon afbetaald hebben met het hogere salaris wat ze door hun studie konden verkrijgen afbetaald hebben! Maar voor sommige is werken een vies woord!

En als je niet op kamers kan vanwege geld kan je ook heel gemakkelijk gebruik maken van je OV kaart en gewoon blijven wonen bij je papa en mama.

Voordat ik ons huis gekocht heb ook eerst langere tijd thuis gewoond naast mijn studieschuld afbetaald te hebben ook nog gespaard voor aanschaf van een eigen huis! Kwestie van aanpassen naar je financiële middelen die je hebt! Met hard werken kan je iets bereiken met thuis zitten niet!

1
260 psje

@258 .Het is ook wel de bedoeling dat je een baantje zoekt naast je studie.

2
261 Tralalala

@258 Je kan geheel zelf je leenbedrag bepalen. Dus dat 'maximaal' is maar net hoeveel je zelf wilt.

Geen baan na je studie, hoef je je lening niet terugbetalen. Dat hoeft pas wanneer je minimumloon verdient. Daarbij is er geen of nauwelijks rente over her geleende bedrag en mag je het in 35 jaar terugbetalen. Het is allemaal veel beter geregeld dan jij denkt.

4
262 Yisrael

@261 Precies ja.

4
263 Yisrael

@261 Is niet voor iedereen mogelijk tralala.

4
264 etymologie

@261
Ik weet wat de bedoeling is en het heeft helemaal niks met de wet te maken. De wet stelt dat je recht hebt op een uitkering. Ongeacht ras, geloof en kennis. Dus relax ze kunnenje helemaal niks maken.

1
265 Al

@264 Raad eens, voor studenten die niet kunnen werken naast hun studie, hebben gemeenten een aanvullende studietoeslag. Ligt eraan per gemeente, maar is ook best nog een fors bedrag.

4
266 Yisrael

@258 Je lult onzin, zeg net al dat ik het zelf heb meegemaakt.
De enige van wie ik zeker weet dat die het niet mee heeft gemaakt ben jij. Jij bent altijd zo trots dat oma alles betaald.

Maarja elke situatie is anders, en denk dat we langs elkaar heen praten. Jij ziet het beste erin, en ik het slechtste op dit moment.

3
267 etymologie

@267 Gaat lekker, praat nu tegen mijzelf question

0
268 etymologie

Is goed Yisrael, iedereen kan in Nederland gratis studeren, behalve heel veel mensen die dat niet kunnen.......

2
269 etymologie

Misschien. Maar als je kan studeren kun je, tenzij je met een lichamelijke handicap kampt, gewoon een bijbaantje nemen toch?
Je studententijd hoeft ook niet luxe te zijn. Het is een investering in je toekomst.

0
270 Tralalala

Iedereen krijgt een lekkere uitkering. Werken is totaal niet nodig dus ik zou zeggen profiteer ervan en geef echt iedereen de dikke middelvinger. rELAX men ken je geen cent afpakken.

1
271 Al

@258 . Dat krijg je indien je aan kunt tonen dat je het nodig hebt. Daarnaast is het gewoon om naast je studie een baantje te hebben waarmee je de overige kosten dekt. Vanzelfsprekend moet je het terugbetalen, wat wil je dan?


Hoe kom je erbij dat ik dat niet heb meegemaakt? Toen ik nog thuis woonde heb ik idd mijn HBO gedaan, betaald door mijn ouders. Maar jaren later toen in al voltijd werkte heb ik in deeltijd mijn studie pedagogiek gedaan en zelf betaald. Dus wat lul jij nou?

1
272 mo

@267 Hoe oud ben jij? Al die regelingen gelden namelijk maar tot dertig jaar. Daarna niet meer. Voor reguliere fulltime studenten dus. Studeer je parttime of ben je ouder dan 30, dan moet je het zelf betalen en heb je geen recht op een lening, studentenreisproduct, aanvullende beurs of collegegeldkridiet. Dan geldt vaak ook niet het gereduceerde collrgegeld, maar ben je makkelijk het achtvoudige kwijt (ten opzichte van de +/- €2000,- die je normaal gesproken betaalt).

Ik heb dat nooit meegemaakt nee, maar ik heb wel gewoon altijd gewerkt als student.

3
273 Yisrael

@269 Het woord 'gratis' heb ik niet in de mond genomeb hoor. Het blijft een investering in jezelf. Ik stel slechts dat iedereen - arm of rijk - na zijn school gewoon kan gaan studeren. De een zal meer moeten lenen dan de ander, maar meer is het niet.

3
274 Yisrael

@259 T
Ten eerste heeft U recht op een sociale huurwoning! (hierdoor woont u ook al goedkoper dan jan modaal) En alle mensen die ik ken die in de bijstand zitten ontvangen huursubsidie (of heeft U een huur van 300 of minder). En afhankelijk van gemeente sowieso ook langdurigheidstoeslag! Ook heeft U in de meeste gemeentes recht op vrijstelling van de gemeentebelasting!
En wat is het verschil tussen uw totale netto inkomen en dat van iemand met een minimum inkomen? Netto 10 a 15%!
Er is echter wel een oplossing en wel deze vind een full time baan!

2
275 psje

@264 ken er maar weinig die niet hoefden werken alleen degene die rijke ouders hadden niet!
En alle medestudenten die wilden werken hadden zo een baan. En als ik bij ons in de winkelstraat loop zie ik op meerdere plaatsen toch een behoorlijke vraag naar personeel. Maar goed dit zegt wel iets over iemands werkhouding! We zijn allen onderaan de ladder begonnen echter sommige hebben de moeite genomen om deze lader verder te beklimmen en zijn verder gekomen (al het begin is moeilijk) andere daar in tegen was het voor sommige te veel moeite en die zijn daar gebleven waar ze ook al begonnen. Het zijn dan ook deze die dan met afgunst naar de personen kijken die wel verder komen zijn en hetzelfde willen zonder dat ze hiervoor moeite willen doen.
Iedereen heeft dezelfde kansen gehad maar niet iedereen heeft gebruik gemaakt van deze kansen. Het zijn toch grotendeel iemands eigen keuzes geweest van waar ze nu staan (afgezien de personen die door ziekte geraakt zijn)

0
276 psje

@276 Heb scoliose, mocht nog blij zijn dat ik 5 dagen per week naar school kon, en dat kon uiteraard niet.

Maarja wat maken die paar tienduizenden mensen nou uit.

Ik heb gymnasium gedaan, maar helaas dus problemen aan mijn rug.

2
277 etymologie

@269 hadden anders wel een vak kunnen leren die mogelijkheid bestaat ook nog
ken zat vakmensen die evenveel of zelfs meer verdienen dan menig afgestudeerden!
Sommige zijn goed met hun hoofd andere goed met hun handen! het is maar wat je wil maken van je leven

0
278 psje

@259 Recht op een sociale huurwoning die niet te krijgen is in gebieden waar werk is.

En daarmee kom ik dan bij @235
Nee! Wanneer de vaste lasten met 300 euro dalen, kan het minimumloon gelijk blijven en houden we arbeid goedkoop. Vandaag stond in het AD dat de woningen worden opgekocht door speculanten die ze peperduur verhuren.

https://www.ad.nl/politiek/koophuis-in-grote-stad-wordt-vaak-opgekocht-en-direct-duur-verhuurd~aa2335e8/

Ondertussen houden rechtse politieke partijen al jaren de schaarste in stand door het bouwen van veel te weinig woonruimte en het opdrijven van grondprijzen door het afschuiven van rijkslasten naar de gemeenten zonder die er voldoende middelen bij te geven. Die gemeenten verhogen dan de grondprijzen waardoor bouwen duurder en schaarser wordt.

Een ander voorbeeld is de zorgpremie. Die is verdrievoudigd sinds de privatisering en daarnaast betaal je nog eigen bijdragen voor heel veel dingen die in het publieke systeem volledig vergoed werden.

Vervoersmaatschappijen vragen de hoofdprijs en het is voor mij goedkoper om in mijn mitsubishi space star met 1 op 13 van Den Haag in mijn eentje naar Leeuwarden te rijden en terug dan tegen 40% gereduceerd tarief met de trein. Bovendien kan ik weg wanneer ik wil en doe ik er minder lang over, wanneer ik over de afsluitdijk rijdt. Raar he, dat verkeersprobleem en die hoge lasten voor geprivatiseerd OV.

Energieprijzen zijn ook al verveelvoudigd sinds de privatisering en dat gaat niet beter worden.

Wanneer al deze diensten en produkten niet aan de markt worden overgelaten en geprivatiseerd of zoals bij de woningmarkt weer gereguleerd zouden worden (zoals het AD-artikel 'heel verrassend' voorstelt om de vrije markt te beperken) dan kan het minimumloon hetzelfde blijven en blijven we concurrerend met de lonen in andere landen.

Nederland is duur omdat er gegraaid wordt aan de top!

Maar er blijven wat mensen die dat maar niet willen zien en hun marktdogma's blijven volgen. We moeten terug naar het gemengde marktmodel van de jaren 60, 70 en 80 waarin de markt werd gereguleerd voor basisvoorzieningen en je kon werken voor meer luxe produkten. Maar daar verdienden de klaplopers niet voldoende aan en dus zette 'het kapitaal' bij gebrek aan een beter woord (of nee DE HEBZUCHT) van Gordon Gecko in op het uitbuiten op primaire levensvoorzieningen. Als ze zouden kunnen zouden ze 'de lucht nog verkopen' die u in moet ademen.

Die hebzucht moet worden beperkt, in ons aller belang, want dat kunnen we niet ongereguleerd laten. Dat heeft de vrije losgeslagen markt nu wel bewezen. De markt is een sterk mechanisme en moet dus worden beperkt. Net als een hond aan een ketting.

2
279 Hollander1967

#279 = @275

0
280 Hollander1967

@277 zie laatste stukje: (afgezien de personen die door ziekte geraakt zijn)
Er is genoeg geld om te verdelen echter het komt in vele gevallen verkeerd terecht!
Hoeveel meer geld zou er overblijven als de mensen die kunnen werken maar niet willen, aan het werk gaan (het zij vrijwillig danwel verplicht) Uitgaande van 25% zou dat ruim 1 a 2 miljard per jaar kunnen schelen En hoe meer er werken hoe meer er te verdelen is onder hen die het wel verdienen
Stel dat je dit geld verdeeld over de WAO-ers
Volgens mij hebben wij er 300.000 Zou per WAOer een inkomen stijging betekenen van ca 300 a 600 euro per maand. Kunnen die ook gewoon leven

0
281 psje

@279 Men wil toch niet werken dus kan men ook in een gebied wonen waar wel sociale huurwoningen zijn en hun woning achter laten voor hen die wel willen werken!
Waarom moeten ze in een gebied wonen waar werk is da? Ze vinden toch geen werk terwijl die er wel is!
Voorbeeld in Amsterdam kan je als jan modaal niet eens een huis krijgen men komt niet in aanmerking voor een sociale huurwoning terwijl al het andere niet te betalen is!

3
282 psje

@282 Nergens is bewezen of kunt u bewijzen dat bijstandsgerechtigden niet zouden willen werken. In 2008, vlak voor de ineenstorting, was het aantal werklozen 100.000. U kunt dus niet volhouden dat werklozen niet willen werken.

Feit is wel dat in ons systeem op dit moment het aantal vacatures nog steeds lager is dan het aantal geregistreerde werklozen. De logische conclusie is dus dat er geen werk is voor alle werklozen en dat je altijd werklozen houdt in de huidige samenleving, of ze nou wel willen werken of niet.
Uw argument van 'onwil' is gebaseerd op zwakte in uw redenatie.

De reden waarom men geen werk vindt is mede te vinden in de instroom van goedkope oostblokarbeiders die met 12 mensen in een eensgezinswoning verblijven en gebrekkige controle daarop. Die mensen kunnen met 6 maanden salaris zeker twee jaar leven in het oostblok waar de vaste lasten, mede door publieke voorzieningen en regelgeving, veel lager zijn dan hier.

Hierdoor komen laag- en ongeschoolde arbeiders niet aan het werk want die oostblokker verdient naar zijn maatstaven een godsvermogen en werkt graag een uurtje over tegen de arbowet in.

Werkgevers kunnen in het huidige neoliberale systeem maximaal uitbuiten en dat levert de werkgevers maximale winst op en ieder ander een minimaal bestaan.

1
283 Hollander1967

@220 Niet liegen, dat heb je zelf in een ander draadje gezegd!

0
284 dummydum

@284 Nee, je geeft er nogal je eigen draai aan.

3
285 Yisrael

ollah allemaal!

Oma is in 'da house' question

0
286 Grootmoeder

@281 En dat is enorm zonde van mijn leven. Ik kan genoeg doen, maar heb geen geld om diploma's te halen. En het werk, ja dat moet dan ook niet aan datums liggen. Kan maanden goed gaan, maar ook ineens 2 weken niet.

0
287 etymologie

Daarom jammer dat ze daar niet meer geld insteken, in mensen die nuttig kunnen zijn, scheelt ook geld voor jou.

0
288 etymologie

@287 in Uw geval vind ik ook echt wel dat U echt beter verdient. Echter dit wordt bemoeilijkt door alle parasieten die uit de zelfde ruif eten! Bij U is het duidelijk dat U niet kan maar wel wil, in tegenstelling tot de velen die wel kunnen maar niet willen! Echter geld kan maar een keer uitgeven worden. Het aanpakken van deze groep zou voor Uw voordelen kunnen opleveren( blijft er meer over om te verdelen)
@283 hoe groot is de uitstroom uit de bijstand? ipv dat deze afneemt neemt deze alleen maar toe? Zeg nu niet dat er geen werk is, het is alleen werk wat men niet wil of kan doen!
Hoeveel projecten zijn er nu geweest waar men mensen in de bijstand heeft geprobeerd aan het werkt te krijgen en hoeveel zijn er mislukt (allemaal). Hoeveel van deze groep zijn vrijgesteld van de solicitatieplicht dus hoeven niet eens meer actief op zoek naar werk?
Hoe kan het dat een groot deel van de werkelozen wel een baan vind terwijl mensen in de bijstand dit niet kunnen(lees willen in mijn optiek) Tel hierbij op dat een heel groot deel van deze groep bestaat uit "nieuw" komers (over de helft) die niet eens onze taal machtig zijn en dit niet willen leren! En zeg dan nog eens dat deze groep wil werken.

1
289 psje

@288 Geld steken in mensen die nuttig willen zijn /worden helemaal geen probleem mee (juich het zelfs toe) mits de geld stroom naar mensen die wel kunnen werken maar niet willen werken ingedampt wordt dan wel stopt!

0
290 psje

@283 ter onderbouwing
er zijn ca 400.000 mensen in de bijstand!
vreemd dat er dan nog ruim 200.000 vactures open staan en groeiende!
Tel hierbij op dat er voor de zorg ook nog eens ca 100.000 mensen de komende jaren nodig zijn !
Raar dat deze vacture als ze ingevuld worden dit niet gedaan wordt uit de pool bijstandontvangers maar uit de pool werkelozen!
Kijken wat er gebeurt als de wet aangenomen is voor gelijkwardige betaling EU burgers, de aantal oostblokkers die hier werken zal echt niet afnemen ten gunste van de bijstand ontvangers? Waarom niet omdat ze dan terwijl ze 40 uur werken netto op het zelfde uitkomen als in de bijstand?
mooi voorbeeld van niet willen werken

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1627109/jonge-moeder-verliest-uitkering-na-weigeren-leer-werkstage
en zo zijn er nog veel meer!

2
291 psje

@289 en @291 De tuinbouwprojecten met bijstandsgerechtigden zijn niet mislukt omdat die mensen niet wilden werken. Ze zijn mislukt omdat die mensen niet voor een habbekrats zwaar werk willen verrichten. Ook de polen in nederland komen nu in diezelfde positie en het associatieverdrag met Oekraine is wederom bedoeld om goedkope arbeiders zwaar werk te laten doen in beter gesitueerde landen, in dit geval in polen:
https://revu.nl/artikel/werkloze-rotterdammers-willen-niet-in-een-kas-in-het-westland-werken

Het ligt dus niet aan de arbeidsmoraal maar het ligt aan de beloning. Immers met het welvaartsverschil is zwaar laagbetaald werk voor polen nu ook niet meer interessant maar voor oekrainers wel. Dat komt ook door de lasten zoals ik @279 al betoog houdt een nederlander veel minder geld over van hetzelfde salaris dan een pool of een oekraiener. En dat komt weer door het graaien aan de top, het speculeren met eerste levensbehoeften en het ontbreken van een sterke overheid op de markt.

Die wet voor gelijkwaardige betaling staat gepland voor 2021 (!!!!) Lachwekkend!

1
292 Hollander1967

@292 Ze kregen hun bijstands uitkering en aanvulling tot minimum inkomen zoals wettelijk bepaald. Echter de meeste zijn niet eens komen opdagen voor die paar tientjes meer wilden ze niet gaan werken! Maw mislukt!

0
293 psje

@292 Maw ze vinden het minimum inkomen gezien hun bijstandsuitkering te laag.
Berggars cant be choosers .
Het staat hun natuurlijk vrij om ander werk te accepteren die beter betaald wordt! O wacht daar komen ze niet voor in aanmerking (heb je ervaring danwel een goede opleiding voor nodig)
En leg eens uit dat de pool met werkelozen wel slinkt doordat deze werk vinden en de pool van bijstandsontvangers maar niet slinkt. Ruim 40% zit langer dan 10 jaar in de bijstand. Ruim 11% zelfs al langer dan 15 jaar. En dit terwijl de bijstand gedacht was als financieel vangnet niet als eind station.
65 % heeft enkel en alleen een startkwalificatie (lees geen gedegen opleiding) en zijn derhalve laag opgeleid.

0
294 psje

nog een linkje te onderbouwing bijna helft wil niet of kan niet! Tegen over bijna 100% van de WW-er die willen gaan werken! Als men de echte personen hier tussen uit haalt die echt niet kunnen
dan blijver er verdomd veel over die niet willen

https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2016/24/bijna-helft-bijstandsontvangers-kan-of-wil-niet-werken

0
295 psje

@290 Ja daar ben ik het ook mee eens. Wordt enorm veel misbruik van gemaakt. Zijn mensen die trots zijn dat zij niet hoeven te werken. Ik schaam mij kapot voor zulke mensen.

0
296 etymologie

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Muziekdraadje

@2912Lieve Nighthawk, ik wens je veel sterkte bij dit persoonlijke verlies van een geliefd familielid. 😘😢Speciaal nummer:Eric Clap...

43 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@61 Psychotische narcisten die overdreven veel aandacht eisen en helaas ook krijgen, word er geen aandacht aan geschonken bloed het snel dood, h...

2 uur geleden geplaatst door Sarcoff

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

#62Ik had iets overgeslagen, religie zou je kunnen zien als een vorm van waanzin.Dan ga ik iets te snel, want er zijn ook mensen die er baat...

3 uur geleden geplaatst door eh

eh
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Gekken met goede bedoelingen, daar moet je volgens mij uit de buurt van blijven.Één van de opvallende veranderingen de laatste tijd is dat...

3 uur geleden geplaatst door eh

Graaier1000
Muziekdraadje

@2912 Nighthawk,Mijn oprechte deelneming 😔https://youtu.be/BKiwbpRvh84?si=h5SzZXTCraZJxhie...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@60 Narcisten dus. Zou best kunnen....

3 uur geleden geplaatst door wildersfan

Sarcoff
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

Volgens mij zijn woke/deugmensen alleen begaan met het lot van zichzelf, en willen ze continu de aandacht op zichzelf richten en daarmee de aand...

3 uur geleden geplaatst door Sarcoff

Graaier1000
Muziekdraadje

Tommy Boyd & Boyce Hart - I Wonder What She's Doing Tonighthttps://youtu.be/lFT0Xd_Eec0?si=bEqwfiBd21NLgE56...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
'Rutte wil wil deel soevereiniteit opgeven voor EU-kapitaalmarkt'

Wat ook goed zou zijn is dat Rutte een toontje lager gaat zingen. Hij is alweer bijna een jaar over zijn graf heen aan het regeren. De laatste v...

3 uur geleden geplaatst door Graaier1000

DikkeTor
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@51 Het woord Woke komt van Sylvana XD https://www.youtube.com/watch?v=m2zZMg7SNWA&pp=ygUTd29rZSBkZWJhdGUgU3lsdmFuYQ%3D%3D...

3 uur geleden geplaatst door DikkeTor

NK. App
Sleep-dad-pornPorne PartyDesiteenfuckKaila Simone XxxBoobs UnsensoredBirch Place ComSkylar MaexoDana Delay NudeBlue Picture Sexy MeinInfluencers GonwildMia Khalifa Hot XnxxMan Fuckes HorseMoist PussiesSex With AntyHoke Made PornLena The Plug And JasonPornography GreekReddit CelebsMilfs With StepsonsHentai DownloadSxxy VideoXxx Sex Vidio ComBengali Teen Sex VideoMissionary Porn HdAriana Grande Nude FakesNude Pics Of Mila KunisIndian Girl Bf VideoVajofaldasFrer Indian PornHd Porn MoviseUncensored HentainFhoto AcompanhantesVideos De Sexo OnlineRated X Movies For FreePorn OppsPussy With FlowerWww Telugu Sex ComPool NudeOornErotic English MoviesItalian ClassicpornMexican Latino PornCocoland ApplicationSole Purpose TexasAunty StrippingTities PhotosBisex Mmf HomemadeBengali Mms VideoNew Indian Blue FilmJavhd NetTight ChootNude Movies HollywoodPorn BooPorn With Scarlett JohanssonDpublelistPornos SFapcamsMom Tube XxxSext VideoIndian Lactating PornXvideo Hindi XvideoBig Tits SquirtHottie SeducesFree Amuture PornAnal FuckingBengali Hot Sex StoryPeachyprime NudeTommys BookmarksWifemasterbatingDescargar Videos DepornoLadki Ladkiyon Ka SexThe Kardashians Porn VideosBig Black PeniceUkpornstarsStripchagWww Indian Xxx ComDoble PenetraciónAmanda Cerny SexualXnxx CartounPics Of Nude ModelsVictoria PureSadie Holmes PornHot Sex DoingUllu Web Series Pornhub日韩 AvPorn Old GrandmaSex Simulation GamesBajaj SexHindi Dehati Sex VideoHot Sexy Hindi BfFurry HentaiXxx Rough PornPoonam Pandey XnxSpanked By DaddyBrigitte Lahaie PornDiscord NudsCollege Girls In SareeCelebjihad Comm91视频.Afghanistan PornographyDeshi Girl SexBald PornstarShyla Stiles PornXxx Videos Hd MovieBangla New Chuda ChudiNita Marie PornEjculation FacialeVagabundasdoorkutBlowjob VideosPhotoshoot XnxxPilladas En TorbeMonstercock RamonPornclipSon Mom Sex StoriesPornhub C9mXx Hot Hd VideoPot PornIndian Village Porn VideosPorn Mexicano XxxIsabelle PornAdulttworkWwxxnnNaked Indian WomenRachel Cook HotAlexandra Daddario TitsHindi Blue Full MovieAnimal Porn ComicsKamsutra Porn VideoBest Indianporn WebsiteNude Leslie BibbJuicy DesireBar6ie6 LeakedHot Indian HoneymoonLive Porn VideosPorn Bdsm TortureTeenslovehuge CocksHentaibar.Sexo CameraRiya Name Meaning In BengaliStep MomxxxxCroc Comics PornPornsite LesbianAmateur FootjobBabes Bend OverNxn Sex ComPorn ThotJacquieetmichel AmateurChina XnnxTamilnadu Sex VideoXxxxmaster