door Inter in Binnenland  ·  45 Reacties

  • 26
  • 871x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Of te werken. Dan komen ze met slecht Nederlands aan, met een hoofddoek, zelfs 1 x een man in een witte soepjurk. En dan gillen over discriminatie. Naderhand kon je aan zijn rug zien dat hij liep te lachen: gesolliciteerd, maar door racisme niet aangenomen. Wij hebben hem heel snel gemeld.

3
1 gaulette

En weer.. Is het verkiezingstijd???

1
2 Logic

ze hebben genoeg van de "asielzoeker" daar gaat het al fout, het zijn islamitische werkschuwr handophouders die hier komen om te paraciteren van de ongelovige honden, om de boel.ook nog eens te islamiseren

4
3 koelkast magneet

Waarom hoef je als analfabeet niet in te burgeren. Waarom krijg je überhaupt een status als je toch niets aan dit land toe te voegen hebt? Alsof we nog niet genoeg nietsnuttige uitkeringstrekkers hebben.

3
4 Yisrael

en waarom heeft het CDA en de VVD hier dan in al die jaren dat dit speelt niets aan gedaan?

2
5 Prof. Zuurbekje

Dan moeten ze eerst het iq meten, voordat ze dat vinden, en misschien heeft iemand laag iq èn dyslexie. Dat laatste kun je ook aan andere dingen zien binnen de iq test dan alleen lees- en schrijfvaardigheid.

"Extra wrang vinden de partijen dat deze nieuwkomers juist al extra tijd gekregen hebben om te leren lezen en schrijven, waarna ze alsnog niet succesvol zijn ingeburgerd."

Ik heb wel verhalen gehoord en gelezen dat ze er met de pet naar gooien. De bedrijfjes en bedrijven die deze mensen cursussen geven, willen niet strenger zijn dan de rest. Het moet allemaal concurreren. Vaak zijn dat ex-ambtenaren die anders een uitkering moesten.

Overigens moet het ook mogelijk zijn, dan maar mondeling in te burgeren. Weliswaar kunnen mensen dan nog steeds niet hun eigen formulieren invullen, maar daar kun je dan speciale ambtenaren op zetten die hun taal spreken. Of ze kunnen verplicht worden, ieder een eigen vertegenwoordiger in rechte aan te wijzen, net zoiets als iemand die je vertegenwoordigt op medisch gebied als je zelf buiten westen bent ofzo. Laten vastleggen. Dat valt allemaal te reguleren.

6
6 Wendel

maar wel blijven denken dat ze integreren .
stuur die gasten maar lekker terug.
als nederlander moet je hemel en aarde bewegen om een uitkering te kunnen krijgen.
bij het loket van een uitkerende instantie staan ze je ook nog eens te bekijken alsof je een stuk vuil bent plus dat je het gevoel hebt dat je je in het buitenland bent.

0
7 ongelovenloos

@1 Dat hoeft geen beletsel te zijn om te werken ,als is het natuurlijk beter als de mensen zo snel mogelijk Nederlands leren spreken op een acceptabel niveau zal henzelf en de maatschappij allen maar ten goede komen.

20
8 21st Century Guy

@4 Vraag dat even aan uw VVD die kampioen asielzoekers binnenhalen is van Nederland.

20
9 21st Century Guy

Ze zijn echt hierheen gekomen om te integreren, alleen maar omdat ze hier niet hoven te werken en toch geld krijgen, om in hun land van herkomst op vakantie te gaan!!

1
10 Zie Hier

Laaggeletterdheid in Nederland.
Maar liefst 2,5 miljoen volwassenen in Nederland hebben moeite met lezen, schrijven, en/of rekenen. In de leeftijdsgroep tussen de 16 en 65 jaar gaat het om 1,3 miljoen Nederlanders die moeite hebben met taal. In tegenstelling tot wat veel mensen misschien denken is tweederde van deze mensen van Nederlandse afkomst.
https://www.lezenenschrijven.nl/over-laaggeletterdheid/

29
11 Tuttifrutti

@9 Het waren vragen in het algemeen, net zo goed aan de VVD. Sowieso zal het met 'uw VVD' wel meevallen. Volgende TK verkiezingen stem ik niet meer op ze hoor.

2
12 Yisrael

Stop alle uitkeringen voor dubbele paspoorthouders.

4
13 Positivo

Maar het is verkiezingstijd en dan komt men met zulke verhaaltjes dat men hier wat aan gaat doen.
na de verkiezingen is men het direct vergeten.

1
14 Positivo

Het probleem is dat als je domme mensen gaat pamperen en belonen komen er steeds meer domme mensen in je land wonen.
En hoe je het wend of keert, dat loopt spaak.
Op een gegeven moment gaan ook de slimmeren zich van de domme houden.

1
15 Positivo

Als Nederlandse analfabeet zou ik niet eens in een ander land toegelaten worden want je moet wel ergens in gekwalificeerd zijn om daar te mogen werken.

0
16 eigenmening

@15 Je hebt vanmorgen maar eens goed in de spiegel gekeken om een echt dom mens te kunnen zien?

24
17 Tuttifrutti

Ja, ik heb goed gekeken, maar je stond er gelukkig niet bij.

1
18 Positivo

@12 Weet u het zeker ? En wat is uw voorlopige favoriet voor de volgende TK verkiezingen ?

13
19 21st Century Guy

@19 Ja, dat weet ik zeker. Zou goed zijn als ze volgende keer eens in de oppositie komen. De focus ligt mij nu te veel op regeren - en inmiddels mag het van mij wel weer wat rechtser worden binnen de partij.

Volgende keer stem ik SGP.

2
20 Yisrael

@11 : Aangezien de allochtonen ongeveer 16% uitmaken van de bevolking, ongeveer 1/6 deel, doen de autochtone Nederlanders het dus nog steeds beter.

2
21 Wendel

@11 Volgens mij gaat het over analfabetisme van onze nieuwe "medelanders/mee-eters" en niet over de groep van de ongeveer 1.5 miljoen autochtonen of moeten deze ook "inburgeren"?.
Het zijn vooral Eritreeërs en Somaliërs die fraude plegen en samenspannen met malafide inburgeringsbureaus om maar niet te hoeven inburgeren. Mede opvallend detail is dat Eritreeërs en Somaliërs zijn oververtegenwoordigd in de bijstand, dus analfabeet of niet, maar weten precies hoe ze overal van kunnen profiteren zo "laaggeletterd" zijn ze dus wel! Wegwezen met deze landverhuizers!

0
22 Widaan

@6 dat mondeling inburgeren ja, maar dan nog steeds niet daarna nog iemamd in de oude tal als hulpje. Gewoon nederlands leren, of zelf je vertalerbetalen. Zonder bijdrage van nederland.

0
23 Merlinswit

@21 Allochtonen vormen 22% van de bevolking en daar zitten ook de nodige behoorlijke verschillen tussen dus de verschillende herkomstgroepen die zitten zeker niet allemaal op hetzelfde gemiddelde qua geletterdheid.

10
24 21st Century Guy

Uitkeringsbriefjes voorzien van een uitleg waar de uitkering opgehaald dient te worden. Moet je opletten hoe goed ze ineens kunnen lezen.

0
25 Spraypaint

"Van de 4770 asielzoekers die in 2013 inburgeringsplichtig werden, hoefden bijna 1000 van hen niet in te burgeren, omdat zij aangaven analfabeet te zijn"

Dus je hoeft alleen maar even te zeggen dat je analfabeet bent en je hoeft niet in te burgeren. Waarom is hier geen controle op en worden asielzoekers automatisch geloofd ondanks de grote aantallen ?

"Extra wrang vinden de partijen dat deze nieuwkomers juist al extra tijd gekregen hebben om te leren lezen en schrijven, waarna ze alsnog niet succesvol zijn ingeburgerd."

Dus de asielzoekers die niet liegen dat ze analfabeet zijn slagen ook niet voor de inburgeringscursus.

"Volgens CDA-Kamerlid Heerma zijn het vooral Eritreeërs en Somaliërs die fraude plegen en samenspannen met malafide inburgeringsbureaus om maar niet te hoeven inburgeren."

Malafide inburgeringsbureaus ??? Hoe komt het dan dat de overheid met dit soort bureaus samenwerkt ?

Wat een ongelooflijke soepzooi is het bij de overheid ! Ik heb sterk de indruk dat het de overheid eigenlijk geen zak kan schelen dat we hier steeds meer een parallel samenleving krijgen en de boel hier expres laat escaleren, net zoals andere West-Europese landen dat doen.

0
26 B55

@11 65% is autochtoon... in Nederland geboren en nog hier woonachtig dus.. dat zegt verder niks over de afkomst. Een somalier die hier geboren is en woont, wordt tot de autochtonen gerekend. Dat deze generatie van hun ouders nul,niks leert en achterblijft wil niet zeggen dat Den Hollander's massaal analfabeet zijn..

0
27 Aunti

@13
Dunbele paspoorten is een gedrocht, gewoon afschaffen net als stemrecht voor die groep.

0
28 Al

Lui kennen maar een taal..die van uitkering!!..voor de rest "ikke nie begrijp"...

0
29 TouchScreen

@5
Zie @2
question

0
30 Jan met de korte achterlul

-
Het niet kunnen inburgeren moet een reden zijn (of worden) voor uitwijzing. Wij zitten hier niet verlegen om mensen die niet mee kunnen doen in deze samenleving.
-
Elk land heeft zijn quotum aan analfabeten. Meestal wordt dat veroorzaakt door wanbeleid van de overheden. Waarom wij worden opgezadeld met analfabeten uit het buitenland is mij een raadsel.
-
Het is niet de taak van Nederland om analfabeten uit het buitenland op te vangen. Elk land is zelf verantwoordelijk voor de opvang van haar analfabeten en daarbij vooral ook het terugdringen van analfabetisme. Als Nederland het als haar taak ziet om analfabeten vanuit het buitenland op te vangen en zelfs te pamperen dan wordt (is) zij onderdeel van het probleem.
/-
-

0
31 MrCally1

Geldt dat ook voor die lieden die een dialect spreken i.p.v. ABN?

8
32 No newstoday

@29

Zijn ze op hun plek.
Miljoenen kennen dat hier ook en kunnen de weg wel wijzen .

9
33 No newstoday

@28

Nee hoor .
Dan ben je bevoorrecht .
Vooral als je in de vakantie tussen die gezellige Nederlanders op vakantie terecht komt.
Dan ben je mooi even geen Nederlander.

8
34 No newstoday

Inderdaad @2
Juist opgemerkt.

0
35 Flipper

‘Analfabetisme wordt te vaak als smoes gebruikt om niet te hoeven inburgeren in Nederland’

Inburgering interesseert hen geen ene reet, iedereen analfabeet.

En onze regering ons wijsmaken dat het allemaal hoogopgeleiden waren, die vluchtelingen. Dan eerst maar eens alle respect voor hun landen van herkomst waar deze opleidingen zijn gegeven. Het Westen moest zo nodig de Arabische Lente steunen, die een ijskoude analfabetische lente bleek te zijn en waar de aanhangers alleen hoogopgeleid waren in wapengebruik tegen de bevolking. Dit bracht de stromen van vluchtelingen en vooral van pseudo-vluchtelinge, de "gelukszoekers" zeer ongeremd op gang. De asielzoekers industrie was er maar wat blij mee.


Al met al zijn ons nogal wat Halbe waarheden voorgehouden.
Dat er nog geen inzamelingsacties zijn gehouden verbaasd mij enigszins. Dat zou een grote discussie op gang brengen en daar heeft men van regeringswege een gruwelijk hekel aan. Stel je voor dat er een referendum over was gekomen, dan was Den Haag wel erg "nat" geworden.

We kiezen nu in dit latere stadium voor het gefakete "analfabetisme" van de hoogopgeleiden. Dan kunnen deze analfabeten zich ook niet identificeren met de hier gangbare manieren van denken. Want zelf nadenken is altijd gevaarlijk geweest voor de heersende politieke partijen ook hier.

0
36 Wil je niet weten

Topicreactie: de Nederlandse taal is desnoods ook mondeling aan te leren, dan komt er geen letter aan te pas.

1
37 Black65

In vol moslim-ornaat en met Arabisch gebrabbel 'inburgeren en solliciteren' dat is een farce. Een hysterisch theater waarin deze klaplopers de winnaars zijn. Wij hoeven dat gekoeltoer niet serieus te nemen. Het is slechts een potsierlijke buitenkantje om als vrijgestelde door het leven te gaan. Ondertussen lachen zij ons uit. Dat zwelgen in de eigen identiteit moet worden bestraft via uitkeringen en toeslagen. Weg met de idioterie van de islam!

0
38 schrootflint

@11 heeft m.i. groot gelijk! 1 op de 10 autochtone Nederlanders kan - waardoor dan ook - onvoldoende lezen en schrijven!

Belachelijk dat dàt zó makkelijk ter zijde wordt geschoven!

Gelijk met de vinger wijzen en roepen "ze willen niet" maar absoluut niet ernaar kijken wat redenen daarvoor zijn!

"Rapport Rekenkamer: het gaat niet goed met het inburgeren"

Toegelaten asielzoekers moeten zelf hun inburgering regelen. Dat is ingewikkeld. De resultaten vallen daarom tegen, schrijft de Algemene Rekenkamer.
https://www.nrc.nl/nieuws/2017/01/23/rapport-rekenkamer-het-gaat-niet-goed-met-het-inburgeren-6364037-a1542638

7
39 Wijhuis

@38

U weet het verschil niet tussen cultuur en religie?

4
40 Bullet108

Hoe vaak heb ik het hier al geschreven. Afrikanen zijn, bijna allemaal, analfabeet in hun thuisland. Toen ik nog inburgering gaf zo vaak mee gemaakt, ze komen alleen voor het gratis geld. Hebben trouwens, bijna allemaal, een laag IQ. Ook de Irakezen en Syriers zijn laag opgeleid.

0
41 francaise

"Natuurlijk mislukt het inburgeringsbeleid, dat hadden we kunnen"

Maar van snel de taal leren en meedoen in Nederland komt niet veel terecht. Het lukt nog niet de helft van de nieuwkomers om in de drie jaar die ervoor staan het inburgeringsexamen te halen. Van de vluchtelingen haalt zelfs maar dertig procent het examen op tijd, blijkt uit voorlopige cijfers die minister Asscher van Sociale Zaken half april naar de Tweede Kamer stuurde.

‘Vluchtelingen moeten zich vaak al in de schulden steken om hun huis in te richten en zijn niet zo snel geneigd om nog eens vijf- of tienduizend euro te lenen voor een inburgeringscursus.

Standaardtrajecten zijn er niet, daardoor lijkt het inkopen van een inburgeringscursus op het aanschaffen van een belbundel. Er worden cursussen aangeboden voor 875 euro, maar er zijn ook trajecten die 7900 euro kosten. De cursusduur loopt uiteen van 13 tot 64 weken en cursisten kunnen kiezen voor een, twee, drie of vier keer per week les, in groepjes van negen, twaalf of vijftien deelnemers. Een les kan drie uur duren, maar ook 2,5 of twee uur. En dan zijn er nog aanbieders die losse lesuren verkopen, individuele begeleiding aanbieden of online cursussen – met of zonder begeleiding via Skype.

Bovendien vindt zij het – net als Simon Verhallen – principieel onjuist dat er een systeem is gecreëerd waarin ondernemers geld verdienen aan inburgeringscursussen die via een omweg met belastinggeld betaald worden. ‘Er is een consumentenmarkt gecreëerd met publiek geld.’ Een gemankeerde markt waarop inburgeraars de weg kwijtraken en docenten worden onderbetaald.

https://www.vn.nl/natuurlijk-mislukt-het-inburgeringsbeleid-dat-hadden-we-kunnen-weten/

7
42 Wijhuis

Het hele woord 'inburgeren' zegt zowiezo al niet veel, zolang dat niet betekent westerse vrijheden respecteren en de wens hebben jezelf via scholing te ontwikkelen in plaats van maar in je bizarre geloof te willen blijven hangen. Voor de VVD tellen migranten vooral om hun marktwaarde, dus als consument en evt. goedkope arbeidskracht. Zolang ze maar niet werkloos zijn en netjes de rommel kopen waarmee onze markten worden overspoeld zijn ze 'ingeburgerd'.

"Volgens CDA-Kamerlid Heerma zijn het vooral Eritreeërs en Somaliërs die fraude plegen en samenspannen met malafide inburgeringsbureaus om maar niet te hoeven inburgeren."

Het is al ik weet niet hoevele jaren bekend dat inburgeringsbureaus hun subsidies benutten om de islam in Nederland 'in te burgeren', niet om moslims in te burgeren. Waarom is hier nooit iets aan gedaan?

0
43 zewa

@42 wat een hoop woorden om werkelijk helemaal niets te zeggen!

0
44 Merlinswit

@40 Op academisch niveau wel. Maar dat is niet relevant, daar beide als één stinkende gore pap over ons heen komen.

0
45 schrootflint

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@36 Daar komt Baudet ineens heel goed over. Hij blijft een mysterie voor me....

3 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Slavink
Kan je als christen op de PVV stemmen?

Maar beter als christen ergens op stemmen anders moet je straks met de trein mee, we weten hoe 😐het OV en de NS makkelijk iedereen brengen w...

8 minuten geleden geplaatst door Slavink

Wedergeboren
Nazaten ‘tot koelie gemaakten’ willen excuses van koning Willem-Alexander: ‘Hoog tijd voor erkenning’

@17 Het is wel goed met je hoor Afrikaan,. Tell some who gives a fuck. Ajuu! ...

9 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Slavink
GeenStijl: Hans Spekman: PvdAGroenLinks is NOORD-KOREA

"Spekman" is dat al in het Berbers vertaald ... 😎...

10 minuten geleden geplaatst door Slavink

Slavink
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

Voor iedereen, ook de bekeerlingen hier ... ( 🙃), ik meld me af, ga tv kijken, in zwart/wit en hoop jullie allemaal weer morgen tegen te kome...

11 minuten geleden geplaatst door Slavink

Schildpad
GeenStijl: Hans Spekman: PvdAGroenLinks is NOORD-KOREA

Alsof mensen met een trui zo betrouwbaar zijn?...

12 minuten geleden geplaatst door Schildpad

wildersfan
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@50 Oh ja, Baudet ook. Sorry. Ik moet dat filmpje nog ff bekijken....

14 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Rinze
Jonge man steekt zichzelf in brand bij rechtbank waar Trump-proces wordt gehouden

Plottertje doet melodramatisch zelfmoord Ik lig er geen minuut wakker van...

16 minuten geleden geplaatst door Rinze

veld1866
Nazaten ‘tot koelie gemaakten’ willen excuses van koning Willem-Alexander: ‘Hoog tijd voor erkenning’

@16 In feite is het technisch gezien ook een Afrikaanse uitvinding omdat daar het geslacht Homo ontstaan is. Maar ik reageer op je omdat er twee...

19 minuten geleden geplaatst door veld1866

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@56 Helpen, dat weet je....

19 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

NK. App
Old Man And Boy XxxSexoapasionadoBelly BulgepornLatina Glasses PornHurnbunnyNude Women In CanadaRoku PornFraternity X PornZenitsu X NezukoAmerican Girl FuckBangladeshi New PornBig Titty Latina PornPurely Taboo.comPonografia De LesvianasChatuebate.comePokemon Gay PornXxxn LiveReshma Sex XxxMallu Sex BoobsPakistani Desi Xxx VideoSexy Nude FemalesPoke PornInfluenceur Gone WildMilereroticos.comNapiszarrLos Mejores Bideos PornosAsmr Claudy NudeXvideo ComedyMichelle Martinez GangbangFree Guy TorrentJezebel VassirEva Lovia PronKeeley Hazell NakedEmber Snow AnalFat Women NudeBackstagepornPorn ThumbsPorn CoreiaHardfuck TeensNude Beautiful WomenPorn Balls DeepDanny D NakedNadia Ali BfPublic Agent Full Porn VideoFree Homemade PormBlake Blossom TwMilfycityPorno EróticoEmily AddisonsNudes From FacebookBig Mouth NudeLinda Lovelace Deep Throatбонга гамсHayden Panettiere NudeSusanna Gibson AnalIsis Sex VideosBig Tits NatExcogi BritneySlipped In PornIndean Xxx MovesHarley XavierMandingo Balls DeepThickassdaphnwIndian Latest XvideosNice XnxxXnxx SoftWww All Sex VideoFilipino PornHard Sex In BedJapanese Magic MirrorNaked FurrieBlack Porn OnlyElite Jav HdLesbia XxxAmiture Lesbian PornErome-leaksScatophilie GayMelhores Atrizes PornografiaSexo PunhetasHolly RandallMissreinatSsbbw ThreesomeMandy MuseAblla DangerSexy Naked RedheadLatest Porn Videos DownloadXxx SecsiTurkish PorHot Blonde PornstarsR/jerkofftocelebsXxx Hindi Language VideoLive Sex Video AppBest Sex Video DownloadCuming EverywhereVictoria Cakes TwerkPokemon Hentai GameGuys Suckin CockChuturbateBellringerpornSubmissionof Emma MarxSeltin SweethOnlyfans FrenchAdultwork IndependentXnxx VelhasMale PronstarBrooke WhyldeDownlode Porn GamesRiti Riwaj Love FestivalXxxmuviRiley OnlyfanFutanari GloryholeBoobs Suking VedioPornstarebonyTraps CumingBrazzees Porn FreeSunny Leon XnxxHula Hoop Remy LacroixWrestling Nip SlipJulianna Vega BbcComic AdultEmma StarrpornPorngtaBrother Suduces SisterBrezzer HdWaifuumia LeaksPorn LongestIndian Aunty Lesbian Porn3d Porn With MonstersGgg PornKendalldiorLeathel LippsHairy BushHollywood Heroines NudeMen Humping WomenDesenho SexosPerupornoBlonde Big Tits NudePorn Hub BrazzerzSaree Sex Video TamilAshlil FilmenIndian Mallu Hot VideosHd Sex SideKannada Hiroin Sex PhotosHagen Toons HentaiNhentai.nztJoey King AssSistar PornCbt ExtremeThepiratebayLolo Savo