RV
Volledig scherm
PREMIUM
© RV

Moeten we bang zijn voor superpopulaire game Fortnite?

Hele legioenen jongeren spelen Fortnite, maar ouders zijn er niet gerust op. Al die pistolen, bommen en kills voor de tere kinderziel... Gamedeskundige Tony van Rooij (Trimbos) beantwoordt de heftigste vragen.

  1. Ayoub (FC Utrecht) biecht op: Ik ben best beetje verslaafd aan Fortnite

    Ayoub (FC Utrecht) biecht op: Ik ben best beetje verslaafd aan Fortnite

    Voetballer Yassin Ayoub, die net een hitvideo scoorde met zijn Fortnite-dansje op het veld, probeert zijn gamehobby 'echt wel' binnen de perken te houden. Zo gaat hij altijd pas gamen als zijn jonge kids (1,5 en 2,5 jaar) om een uurtje of half acht ’s avonds op bed liggen. ,,Maar áls ik eenmaal bezig ben, speel ik wel het ene potje na het andere. Ik kan makkelijk drie uur bezig zijn. Ha, niet zo leuk voor mijn vrouw, want ik ben best wel een beetje verslaafd, hoor.’’
  2. Privacy-topman wil onderzoek naar deepfake-schandaal BN'ers, hoop op fikse boetes
    49

    Privacy-top­man wil onderzoek naar deepfake-schan­daal BN'ers, hoop op fikse boetes

    De gemanipuleerde pornovideo’s van tientallen BN’ers en politici moeten zo snel mogelijk uit de lucht. Daarvoor wil Autoriteit Persoonsgegevens (AP) binnenkort in gesprek met de leiding van het Openbaar Ministerie, zegt voorzitter Aleid Wolfsen. De privacywaakhond sluit niet uit dat er fikse boetes worden opgelegd als de expliciete beelden online blijven staan. ,,Maar dan moeten we wel bij de eigenaar kunnen komen, en dat is een hele opgave.”