door Havermout in Binnenland  ·  22 Reacties

  • 6
  • 807x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Leuk om te weten dat niemand bij de computers kan als ze niet op het net zijn aangesloten.. oh wacht https://thehackernews.com/2018/03/air-gap-computer-hacking.html
Afijn. Orwelliongren doet er weer alles aan om zoveel mogelijk gesjoemel te faciliteren. Er zullen wel heul veul D'66- en karteltellers zijn. Even proefdraaien voor de volgende 2e kamer verkiezingen. Al die lokale partijen zijn een kruis, zeg nou zelf, zo raak je toch je machtssbasis kwijt? En dat allerlaatste referendum moet natuurlijk geen vette 'nee' opleveren. gluren en loeren is een veel te leuk tijdsverdrijf.

2
1 Ness

"Het is nog steeds slecht beveiligde software," zegt onafhankelijk expert en ethisch hacker Sijmen Ruwhof. Hij vond meer dan 50 veiligheidsproblemen (.pdf), waarvan een 'kritiek' en tien met een 'hoog risico'.

"Er is wel wat vooruitgang geboekt ten opzichte van vorig jaar", zegt ethisch hacker Ger Schinkel. "Maar er had meer kunnen gebeuren, het valt tegen. Het programma gebruikt verouderde Java-software, terwijl van Java bekend is dat als je het een gatenkaas is, als je het niet up to date houdt."

''​Nederlands bekendste hacker en oprichter van XS4all Rop Gonggrijp vindt het ‘schokkend’ dat weer op onveilige software wordt vertrouwd. “10 jaar geleden hebben we al aangetoond dat je niet kunt vertrouwen op stemcomputers'

' Alles wat gebeurde rond het tellen van stemmen moest voortaan in aanwezigheid van minimaal twee personen en alle stemmen werden niet alleen met de computer, maar ook handmatig opgeteld. Die maatregelen draait huidig minister Kajsa Ollongren nu terug.

'De gedachte achter die beslissing is dat de nieuwe versie van de software volgens haar voldoende beveiligd is tegen hackers'

die mevrouw Ollongren...

1
2 Grootmoeder

"Het gaat om maatregelen die vorig jaar werden genomen, nadat uit onderzoek van RTL Nieuws was gebleken dat de software waarmee stemmen worden opgeteld vol lekken zat. Hackers hebben door de onveilige software de mogelijkheid om de verkiezingsuitslag te beïnvloeden."

Waar het in werkelijkheid om gaat, is dat hackers, die verstand hebben van die dingen, wel eens zouden kunnen ontdekken dat er met de apparaten zelf gesjoemeld is. Soros heeft een fabriek van die stemcomputers. Een deskundige, die recentelijk zelf aan die dingen had gewerkt, viel het op, toen hij zijn stem uitbracht voor de presidentsverkiezingen, dat toen hij op "invoeren" drukte, nadat hij zijn kandidaat had ingedrukt, in de laatste micro-seconde de computer overflitste naar de tegenkandidaat, die hij NIET gekozen had. En zoiets kun je dan naderhand heel gemakkelijk uit de computer(s) verwijderen, alsof het er nooit is geweest.

Papier, alsjeblieft! Fysieke papiertjes kunnen altijd achteraf herteld worden, DAT valt te controleren, wat er in een computer gebeurt qua registereren/tellen, niet.

2
3 Wendel

@3 volgens mij gaat het hierom de stemtelling die per computer wordt verwerkt, van het stemmen via een stemcomputer is volgens mij nog geen sprake. Dus bij twijfel kan altijd alles nog handmatig worden geteld.

2
4 Roy-050

Nice.

0
5 Schildpad

Een Russische gemeenteraad, het is weer eens iets anders!

7
6 zeikenderechter

"De software gelooft alles. Er zit geen integriteitscontrole in, geen fraudedetectie en geen inbraakdetectie: de verkiezingssoftware vindt alles prima."

Ik neem aan dat de software ontwikkelaar Gepetto heet die tevens de vader is van onze voorgeprogrammeerde Pinokkio?

1
7 in holland

Ik begrijp het probleem niet.
In onze gemeenten zijn ongeveer 100 stembureau's.
Per bureau worden de stemmen (met de hand) geteld.
Per bureau komen daar een lading getallen uit:
-een lijstje met 10 partijen. (en dus 10 getallen)
-een lijst waar ook de voorkeursstemmen apart vermeldt worden.
Vooral die eenvoudige lijst is van belang.
Wat een gemeente kan doen is naast de landelijke software ook een data sheet maken op een 2e offline pc met een extra beeldscherm waarop iedereen mee kan lezen en daarvan af en toe een print op papier te maken.
Het is zeer onwaarschijnlijk dat het iemand lukt twee verschillende systemen te hacken, vooral als ie niet weet welke programma's op de offline pc draaien. Zelfs als het zou lukken, dan kan ie de prints niet veranderen.

0
8 Jackd

@4 : Het probleem ontstaat als alle getelde stemmen alleen nog de computer ingaan.
De ingevulde stembiljetten worden inderdaad minimaal 3 maanden (dacht ik) bewaard,
maar als de computer geloofd wordt zonder verder te controleren, dan kan het fout gaan en vergeet niet dat een groot deel van de mensen die erbij betrokken zijn geen it-specialisten zijn..

Ook is het heel belangrijk om hier heel streng in te zijn, een glijdende schaal is gevaarlijk, er is geen enkele reden om niet ook hangmatig op te tellen. Als we normaal gaan vinden dat die controle er niet meer is, dan geven we ons stapje voor stapje over aan degene die de computer programma's maakt. Voor hackers ben ik niet zo bang, wel voor deze minister die de zeggenschap heeft over de software.

0
9 Jackd

@1 : air gap: Leuk, maar zeer onwaarschijnlijk buiten een proefopstelling of zeer veel onderzoek.
Verder kan er eenvoudig rekening mee gehouden worden: gebruik een computer zonder microfoon of speakers, demonteer een eventuele interne-pc-speaker.

Als je denkt dat er karteltellers zijn, dan kan je gaan controleren bij een stembureau.

0
10 Jackd

@4 : Nog wel, na veel protest. Wat ze ook niet doen, in US wel, is het aantal mensen, dat is komen opdagen (je moet je identificeren om te stemmen) vergelijken met het aantal getelde papiertjes.

0
11 Wendel

50 zwakheden in de software! Daar is de AIVD weer heel blij mee, die na toestemming van hun baas Ollongren, ja zij weer, overal in mogen, "om te controleren"?
Motie van wantrouwen tegen Ollongren. Zij heeft zo de mond vol van "Russische hackers en beïnvloeding" maar zet nu zelf de deur open! Heb je soms zelf een team hackers Kajsa?
Iemand die verkiezingsbeveiliging stilzwijgend weer teniet doet is NIET TE VERTROUWEN!
Beter deze hele coalitie van collaborateurs naar huis.

0
12 logikus

Waar hebben ze deze amateuristische mevrouw eigenlijk gevonden?

0
13 Gandalf

@13 Pechtold kwam haar tegen op een veiling!

0
14 Nicks R. Van

* Verwijderd door de redactie *

15 Chat Baker

* Verwijderd door de redactie *

16 Chat Baker

Duh, ze weten tegenwoordig alles beter en advies tja daar zit het woordje vies in en dat vinden ze dan ook.
de hooghartigheid is echt het enige wat ze verspreiden.

0
17 Gratiebarmhart

@13
Op de Bilderberg conferentie.

0
18 Reactie

@15
Dat klopt ben ik bang, ik ben namelijk één keer in mijn leven mijn uitgebrachte stem gaan controleren, na de afgelopen Tweede Kamer verkiezingen.
Ik had gestemd op Ewald Engelen die op positie 10 stond voor de partij voor de Dieren.
En wat bleek vanuit mijn stembureau was er geen enkele stem op hem geregistreerd.

Ook zaten er verontrustende verschillen tussen de eerste telling op partijniveau en de tweede telling op kandidaat niveau in mijn gemeente Midden Delfland.

Bij de tweede telling waren er op eens 48 stemmen bij gekomen, maar toch waren er drie dalers: DENK verloor 10 van haar 54 stemmen, VNL 3 van haar 57 en PvdD 1 van haar 294. Andere partijen hadden meer stemmen gekregen, de drie grootste stijgers: VVD+19, CDA+19, D66+8.

0
19 Reactie

We weten dat de overheid niet te vertrouwen is dus waar verbazen we ons dan over?
Ik zie persoonlijk een heel eenvoudig middel om elke hack tegen te gaan:

Stemmen worden handmatig per bureau geteld (met minimaal2 mensen die niet van dezelfde partij zijn!) Uitslag gaat op vel papier met handtekeningen eronder. Papier inscannen en als pdf doorsturen. Vervolgens wordt de pdf ( van elk stembureau) op de gemeentelijke website gezet.
De totaal uitslag kan dan door iedereen worden gecontroleerd en de mensen van elk stembureau kunnen direct zien of hun cijfers nog kloppen zoals ze op de website komen. Hoe wil je dan nog de uitslag beïnvloeden? Op die manier heb je elke mogelijke controle mogelijk gemaakt. Zo moeilijk is het dus volgens mij echt niet.

0
20 PFL

Als de uitslag bevalt is er niets aan de hand natuurlijk. Maar als de uitslag niet bevalt zitten de russen er achter.

0
21 benbenieuwd

Als het resultaat straks goed uitkomt, hoor je deze politici vast niet klagen .....
en bij een vreemd (niet welwillend) resultaat wordt er geroepen dat er hackers actief zijn geweest.
Dus win-win situatie voor Ollongren en Rutte.

0
22 FeHa

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
COA: belang doorgang van 'asielhotel' Albergen is groot

@3Het wordt financiëel nòg erger:Statushouders zoveel mogelijk naar hotels, ook zonder goedkeuring gemeenten - https://nos.nl/l/2514610�...

10 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

@1Rond "contacten" met Rusland, maar ook China, zijn altijd al wild-west verhalen geweest. Er zijn echter op het geheel, maar weinigen, die è...

19 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Ernstig tekort aan 'pufjes' voor astmapatiënten: 'Nul tot twee weken op voorraad'

Schandalig dit weer.Gek dat deze "tekorten" alleen maar in Nederland spelen. Ook de prijzen van medicatie, zijn in het buitenland vaak goedkop...

37 minuten geleden geplaatst door Strongoli

ongelovenloos
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Bij oorlog aan oorlogsrecht doen , betekent verlies.Nog geen ene oorlog meegemaakt waar ze zich volledig aan oorlogsrecht hebben gehouden...

3 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@7 Dat is juist en dat komt door een oerdomme constructie. Aan elk mbo-diploma hangt een zak geld voor de school, zo’n 5000 euro dacht ik, maa...

3 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@6Dat laatste is maar al te waar.Wel is het MBO uitgekleed door telkens het niveau omlaag te halen.Wat trouwens in ons hele onderwijs ...

4 uur geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Er is altijd onderscheid m.b.t. educatie. Wie een doctorstitel heeft is opgeleid t/m het hoogste niveau in deze zin dat er niets anders meer is ...

4 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Weten jullie ook welke partijen niet getekend hebben tegen het antisemitisme deze week ?Het door de Turken bestuurde Denk en het door de Russe...

4 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Iedere keer weer over mijn ziekte beginnen zoals in @57 Wat ben jij toch een goor achterlijk stuk vreten ...

4 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Waar ben je nou met die gore vieze bek van je ?...

4 uur geleden geplaatst door Rinze

NK. App
Brazzers Full Movie FreeRed Lipstick BlowjobDirty SnapchatPublic Agent.comHqhentai BrasilViola Bailey NudePolskie PornoJapanese Xxx Sexy VideoIndian Sex Video With Hindi AudioSleeping Creep PornTitties LatinaChristian Serratos PornSister Brother Porn RealWww.maturetube.comDinot UbeFilmes Pornô DeUncensored Anime PornXhamster Big TitsPorn Video Indian TeenExtremely SquirtingEmily Osment NakedJapnees Porn StarJnr PornCummed Meaning In HindiParty Party PornSexmom XxxWww.myfreecam.comFree PlayboyRose Montoya Porn야동 공장Porn Jenna JamesonJacob KohinoorFree Porn GamesMeru The SuccubussHindi Heroine BfAna Alexander NudeIndan Old SexLadyboys Cumming CompilationBig Black DivkOld Women SquirtingPorn TucsonSexe NaturistePornografia VideoBiance NudeOlivia Munn LeakedTeen CockMia Malkova Blacked ComFree Italian PornMomoka NeshinaSister Incest PornTalking Dirty BjAsgf StudioBubblebtatz PornXnxx ItalyanCelebrity Nude GifsChut Land PhotoDesi Leaked PhotosAnty Fuck VideoMaa XxxTurk PornooPornografia AmericanaJasmine WaltzVideo Bokep Rebecca KlopperErotic Movies ItalianSolaaoiPorn Ad FinderP-shot Before And After Pictures RedditHindi Sex DownloadSeducing GifDriver Sex VideosHardcore TeenSpytug PornFull 4k Porn MoviesJangal Xxx MovieMegam Fox NudeLesbins MasterbatingPorn In WalmartAditi Mistry NudeGaon Ki Ladki Ki ChudaiMarathi Gay Sex StoriesHot Shots SexHindi Super SexSayuki KannoLarge Porn ComLove Home PornPornstar GalireSonic SexMriska XPenthouse Magazine VideosPissing HentaiAdult Video Chat FreeFapdungePervmoomBlaire White NudeUnder The Skin Scarlett Johansson NudeManisha Koirala Blue FilmJija Sali Ki SuhagratRecording Dance SexTara Sutaria Porn VideoGirlsdopornasianJerry BeadsTina Star PornFoto De Mulheres PeladasHentaigratisSania Mirza Xxx VideoAnupama Parameswaran Hot PicsXnxx Hard BlackXnxx Hot WomenIndian Boudi Porn VideoAi Big TitsTara Tainton FeetFree DeepnudeTelecharger Videos PornhubHandcuff WarehouseHot Aunty XxXxx Anal ComXnxx BlowGinger Lynn Porn StarShemoanssjayMasaj XxxXvi PornFamily Porn SisVigian PornMassage Parlar PornBlack Pink PussiesSex With Gf VideoMiakhalifa OnlyfansEbony Biggest ButtAidacortezIndian Girl X VideoBathroom XxAdvoreeNew Hindi Porn StoryTwerkassBest Porn Search EnginesJulie Bowe NudeGilf NudesGarden SexWatch XnxxAmatueraussieInstagram Nipple SlipMirando Otto NudePorn Stars TeenagersCrazy Xxx3d WorldBr PornHistoires Sexes IncestesShare-nude.comCoconut Kitty NudeRileymaelewis Onlyfans LeakedBrittanya2horny