Gezondheid
  • 5
Naast gewone mensen, zijn er ook mensen die een beetje anders zijn. Hun brein is anders ontwikkeld dan dat van gewone mensen. Dat soort rare lieden noemen we autist. Sommige autisten hebben 0,0 empathisch vermogen, andere autisten kunnen weer niet tegen veranderingen, sommige autisten zijn ...

9 maanden geleden door IWIH

REAGEER MET EEN EMOJI
1
1
1
1
5

@99 Arme moeder van me, ze heeft nog wel zo haar best gedaan. Lol.

101 Yisrael    
9 maanden geleden door Yisrael
5
Meld

@101 kan mij voorstellen dat uw moeder haar best gedaan heeft. maar het kunnen de genen van uw vader zijn.
maar goed verder geen aandacht geven aan u nu.
tot later of niet.

102 info    
9 maanden geleden door info
3
Meld

@102 toevoeging of van andere familie. niet meteen uw moeder beschuldigen, dat is een beetje uit de tijd.

veel aandaachtspret verder,
ben weg

103 info    
9 maanden geleden door info
3
Meld

@103 Tuurlijk zelf op de persoon spelen en dan ben ik de aandachtshoer...

104 Yisrael    
9 maanden geleden door Yisrael
7
Meld

ysrael @104
een post van u
Autisten vragen ook wel heel veel. Kut voor ze dat ze nergens tegen kunnen, maar dat betekent niet dat anderen zich maar moeten aanpassen.

en vooral @88 doet het aardig.

ik wil u geen aandachtshoer noemen, wat een woordgebruik weer van u. maar een aandachtstrekker wel.

ach en dat zijn maar 2 voorbeelden die u net geplaatst heeft.

maar geen aandacht meer voor u,
heb iets anders te doen.
cu

105 info    
9 maanden geleden door info
3
Meld

@105 Met dergelijke woorden sloot je @102 ook af en yet here we are. Je kan het toch niet laten om op de persoon te spelen.

106 Yisrael    
9 maanden geleden door Yisrael
6
Meld

@106

Niet zo leuk als je zèlf een keer afgezeken wordt hè...?

107 Münchhausen    
9 maanden geleden door Münchhausen
3
Meld

@107 Alsof dat niet vaker gebeurt. Story of my life lol.

108 Yisrael    
9 maanden geleden door Yisrael
3
Meld

@11 : Autisme is niets anders dan dat je minimaal een x aantal eigenschappen hebt, qua persoonlijkheid, uit het lijstje met autistische eigenschappen. Dat is naderhand uit biografieën en andere informatie over de persoon vaak wel te constateren.

Natuurlijk geldt voor nu levende personen dat iemand gezien moet zijn door een persoon, die bevoegd is psychiatrische diagnoses te stellen, om te kunnen stellen dat iemand autist is. Maar aangezien die bevoegdheid bij steeds minder gespecialiseerde personen uit het medische- en ggz-circuit is terechtgekomen, is het steeds vaker natte vinger werk, en wordt bijvoorbeeld PTSS aangezien voor autisme, omdat dat handiger is, dan kun je iemand in een vakje douwen en in een bepaalde "behandeling" die je toevallig voorradig hebt.

Immers, als diegene het niet lekker doet tijdens of na jouw behandeling, ligt het aan diegene, die wil niet, zeg je dan, en dus moet diegene dan maar de consequenties slikken van jouw foute diagnose en jouw opvatting dat diegene "niet wil", en wat daar voor nadeel voor diegene uit voortvloeit.

109 Wendel    
9 maanden geleden door Wendel
2
Meld

@41 Vrijdenker
"Mensen die geen sociaal-neurotisch gedrag vertonen met valse glimlachjes noemen wij autistisch zodat we onszelf normaal kunnen vinden."

Daar zit ook zeker wat in.
Als je niet meeloopt met de meute wordt je al snel vreemd gevonden.

110 BKP    
9 maanden geleden door BKP
1
Meld

Een hoop austisten zijn goed in eentoonig werk. Zoals iemand zoeken op bewakingsbeelden. De politie huurt zelfs deze mensen in. Of als testers als ze iets precies volgens een script moeten testen. Iedereen is uniek en iedereen heeft een gebruiksaanwijzing

111 rabartels    
9 maanden geleden door rabartels
2
Meld

@72 Bij de zware vormen van autisme ben ik het met je eens dat de autist veel vraagt van zijn om haar omgeving. Maar goed, een lichamelijk/verstandelijk gehandicapt kind vraagt nog véél meer, om het even in perspectief te plaatsen.

Daar komt bij dat de meeste mensen een vorm van autisme hebben waarmee prima te functioneren valt. De problemen waar zij veelal tegenaan lopen is onbegrip van mensen in hun omgeving. En dit is niet de schuld van de autist, de autist is 9 van de 10 keer geheel logisch. Onlogica komt wanneer mensen in de omgeving van de autist met hun emoties leiden, in dat is onlogisch dus zullen veel autisten zoiets hebben van "'t zal wel met je emoties, mij boeien ze niet".

112 Bluth    
9 maanden geleden door Bluth
0
Meld

@111 Autisten zijn niet goed in eentonig werk, autisten zijn goed in werk met een duidelijk doel zonder afleidingen. Veel autisten hebben hyper-focus, maar alleen bij iets waar zij (wij) interesse in hebben.

Je moet mij niet achter de productieband zetten, ben ik binnen 5 minuten weg.

113 Bluth    
9 maanden geleden door Bluth
0
Meld

@113 ; klopt helemaal bij mij! Bij werk/opdrachten zonder duidelijk doel of opdrachten die dreigen uit te lopen op 'een gebed zonder eind' word ik redelijk tuureluurs.

114 Archeont    
9 maanden geleden door Archeont
0
Meld

@112 de gemiddelde mens is nu eenmaal emotioneel en (mild) onlogisch. Als je daarvan afwijkt, en de flexibiliteit mist om je aan te passen, dan loop je snel tegen problemen aan. Is dat iemands ‘schuld’?

115 Attercopus    
9 maanden geleden door Attercopus
0
Meld

@115 Ja, eigenlijk is het vreemd. Omdat de gemiddelde mens niet echt logisch kan nadenken, is de autist, welke dat wel kan, raar.

116 RobP    
9 maanden geleden door RobP
0
Meld

@116 Niet zo vreemd: 'raar' is relatief ten opzichte van de 'norm'. Logisch nadenken is overigens niet voorbehouden aan autisten, en ook niet het grootste 'probleem' (ik denk eerder dat het probleem het gebrek aan inlevingsvermogen is, en dat geeft sociale fricties).

117 Attercopus    
9 maanden geleden door Attercopus
0
Meld

In de VS en ook bij internationale bedrijven in NL zijn Aspergers zeer gewild bij technische en IT bedrijven.
Die lui kunnen super slim zijn!

https://www.intermediair.nl/collega-s-en-bazen/werksfeer/autisten-zeer-gewild-bij-technische-bedrijven?utm_referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F

118 Fleur48    
9 maanden geleden door Fleur48
0
Meld

@72 Je moeten jou eens doortrekken

119 Bollieboos    
9 maanden geleden door Bollieboos
2
Meld

(ik had niet gedacht nog op dit bord in te loggen. Degenen die ik zaterdagavond in alle haast een link heb gestuurd: Neem er op z’n minst notie van!)

Ik heb asperger. Nieuwe vaardigheden leer ik rap door learning by doing. ’t Moet me wel aanspreken, anders wordt het niks. Als ik dat nieuwe oppak, dan ga ik daar volledig in op, trek het subject aan stukken totdat ik het gevoel heb dat ik er meester in ben. Dan is voor mij de lol er ook van af en moet ik wat nieuws verzinnen. Ik leer nu Business Intelligence. Van’t weekend leren drijven, deze week leren zwemmen.

Natuurlijk heb ik mijn ‘ticks’ en ben ik sociaal onhandig, maar ik sta altijd voor gelijkgezinden klaar. Streven naar perfectionisme zit me soms in de weg. Ik werk graag ’s nachts, haat bureaucratie, regels, sleur en dwang. Waarom? Ik ben daarom totaal ongeschikt voor loondienst onder een ‘baas’ (Tief op ik ben je bitch niet). Ik zat gelukkig al een paar jaar in bitcoin(fuck de euro!), waardoor ik het nu jaren uit kan zingen ondanks de lage koers. “Hoi loonslaaf/ neurotiep, hoe laat moest jij er vanmorgen uit om je belasting te verdienen?”.
Ik doe alleen nog zzp opdrachten die me aanspreken en ik ben bezig een leuke boerderij(Botter en zn beestenboel) in een van de Visegrad-landen vinden. Eigenlijk heb ik jullie NL-ers opgegeven.

@1 Voeg Maarten Koning(J.J. Voskuil) van ‘Het Bureau’ ook maar aan de lijst toe -> 100% Asperger. Hoorspel te downloaden van internet archive. Pest of lach me maar uit: Ik ben niet teveel gelukkig en heb het beter voor elkaar dan menigeen! @autisten hier: *Boks*

120 Botter    
9 maanden geleden door Botter
0
Meld

@112 Verschil is wel dat er voor (lichamelijk) gehandicapten vaak praktische maatregelen te treffen zijn, waar het 'probleem' met autisten veelal de persoonlijke omgang is. Naar mijn idee zijn de rollen dan zo verdeeld dat de autist nu eenmaal een autist is en de niet-autist zich daaraan moet conformeren, mits natuurlijk in de situatie dat een redelijke omgangssfeer gecreëerd dient te worden. Ik kan daar niks mee. Ik kan helemaal niet met introverte mensen omgaan. Mijn probleem, uiteraard, maar goed.
Ik begrijp een autist niet, zij begrijpen mij niet. Kunnen ze wel klagen over onbegrip, maar zij begrijpen niet-autisten toch evenmin? Dat komt ook weer naar voren uit je reactie. Wiens probleem is het dan dat men niet begrepen wordt en het zodoende zichzelf een fatsoenlijke sociale omgang onmogelijk maakt? Niet dat van mij, toch. Ik wil me daar niet aan aanpassen, maar in sommige situaties moet je wel.

In die context bedoelde ik mijn post.

121 Yisrael    
9 maanden geleden door Yisrael
5
Meld

@119 Huh wat?

122 Yisrael    
9 maanden geleden door Yisrael
2
Meld

@121 als jij niet hun kan begrijpen ben jij dan ook niet autistisch question

123 meneer van het nieuws    
9 maanden geleden door meneer van het nieuws
1
Meld

@121 Een klein beetje begrip en tolerantie over en weer maakt het leven een stukje makkelijker. Jij lijkt daarin een soort reciprociteit te eisen. Dat mag hoor, en is heel bon ton in bepaalde kringen, maar het maakt het leven er niet leuker op wat mij betreft.

124 Attercopus    
9 maanden geleden door Attercopus
0
Meld

Mensen met logica, rede en weinig emoties fascineren mij. Vandaar dat ik fictieve figuren als Mr. Spock en Sherlock Holmes altijd razend interessant heb gevonden.

125 Slartibartfast    
9 maanden geleden door Slartibartfast
0
Meld

@121 Omdat jij ze lastig vind in de omgang, dus eigenlijk een narcistische reden voor best wel rare uitspraken.

@125 Dan moet je gelijk de film prodigy gaan kijken zag hem toevallig van de week. Goed geacteerd ook. gaat over een psycholoog die een schijnbaar compleet emotieloos, hyperintelligent, levensgevaarlijk klein meisje moet interviewen die vastgebonden op een stoel zit in een militaire basis. Meer verklap ik niet.
http://www.imdb.com/title/tt5017936/
126 Oebie    
9 maanden geleden door Oebie
0
Meld

@121 Bij kinderen is het net zo: Daar past de ouder zich aan aan het kind. Geen nieuws onder de zon dus. Kinderen leven op een heel ander niveau dan volwassenen. Je schrijft "Ik wil me daar niet aan aanpassen, maar in sommige situaties moet je wel.". Bij de omgang met kinderen zul je wel moeten aanpassen aan hun niveau.

127 Tuttifrutti    
9 maanden geleden door Tuttifrutti
2
Meld

@123 Nee.

128 Yisrael    
9 maanden geleden door Yisrael
3
Meld

@124 Reciprociteit vind ik niet het juiste woord.

129 Yisrael    
9 maanden geleden door Yisrael
3
Meld

@126 Jij altijd met dat gezeur over narcisme. Pseudo-psychologische nonsens.
En uhm 'rare uitspraken' zal wel meevallen. Volgens mij leg ik mezelf prima uit.

130 Yisrael    
9 maanden geleden door Yisrael
3
Meld

@127 Kinderen die niet je eigen kind zijn, zijn dan ook behoorlijk irritant.

131 Yisrael    
9 maanden geleden door Yisrael
4
Meld

Ik denk dat ze de titel beter kunnen omdraaien. Autisten zijn helemaal hip. Hoewel niet iedereen die in de technische hoek zit autistisch is, hebben wel redelijk veel van deze mensen eigenschappen die aan autisme gelinkt kunnen worden. Als je vervolgens gaat kijken welke banen deze mensen krijgen dan is dat vaak heel wat beter betaald dan de eerste de beste creatieveling. Op de arbeidsmarkt vechten ze om dat soort mensen. Probeer maar eens een goede academisch opgeleide programmeur te vinden met de nodige werkervaring. De nerds van vroeger zijn nu de helden van de arbeidsmarkt.

132 RazorBlade    
9 maanden geleden door RazorBlade
0
Meld

@131 nu al?

133 info    
9 maanden geleden door info
1
Meld

@133 Nu al wat?

134 Yisrael    
9 maanden geleden door Yisrael
1
Meld

@130 lol herinner mij JJ Voskuil.

hij kwam een keer binnen en vroeg aan mij `is er niemand` en mijn antwoord was, niemand is er wel, maar de rest is weg.

ik was jong en rookte een pijp, had eens gelezen dat je zo van het sigarettenroken afkwam. hetgeen natuurlijk hoogst eigenaardig was voor een jonge vrouw of meisje.

beetje schuwe man verder.

135 info    
9 maanden geleden door info
1
Meld

hmm over asperger had men het toen nog niet.

136 info    
9 maanden geleden door info
1
Meld

@126
Hee thanks voor de tip!

137 Slartibartfast    
9 maanden geleden door Slartibartfast
0
Meld

Het is schijnbaar voor mensen moeilijk om andere mensen in hun waarde te laten omdat ze de illusie hebben dat ze zelf zo volmaakt zijn.

138 WHuls    
9 maanden geleden door WHuls
1
Meld

Ik denk dat autisten, zonder dat veel mensen daar erg in hebben, een zeer groter rol in de geschiedenis van de mensheid spelen, juist omdat er anders gedacht danwel gevoeld wordt. Hulde aan de autist van mijn kant en een diepe oprechte buiging.

139 Rolmops    
9 maanden geleden door Rolmops
0
Meld

Ach ik denk dat er uiteindelijk geen normale groep mensen bestaat. Je hebt alleen maar groepen extreme mensen en autisten vallen daarin het meeste op. Op maandagavond is er trouwen altijd een leuk programma over een autistisch hoogbegaafd jongetje dat in een ziekenhuis werkt. Het heet "the good doctor". Het is wel een erg stereotiep autist die ze daar schetsen. Maar het geeft mooi aan wat ze kunnen bewerkstelligen.

140 Tafka Mike    
9 maanden geleden door Tafka Mike
1
Meld

@72 Och kijk de egotripper is ook weer gearriveerd.

141 Scholar002    
9 maanden geleden door Scholar002
0
Meld

@141 Yo chappie doe normaal hè.

142 Yisrael    
9 maanden geleden door Yisrael
2
Meld

De Amerikaanse betiteling >"Wrong Planet Souls"
is niet eens zo ver mis...

Quote >
"Niet alle zielen die op deze Aarde incarneren als mens
zijn gevormd uit de Aardse sferen.
Er leven hier een aantal zielen 'van boven ' ;
Hun vorming en ervaring op andere werelden tijdens
eerdere levens op die verre werelden verschilt vaak
nogal sterk van de Aardse natuurzielen die veel primaire
dierlijke neigingen in zich dragen hetgeen hen meer fysiek
en groepsgerelateerd doet ontwikkelen en gedragen.
Voor "zielen van boven' ( van andere werelden) zal
de Aardse natuur steeds een wat vreemde leefwereld zijn.
Zij hebben meer heldere kennis en inzicht en
worden derhalve dan ook sedert enkele duizenden
Aardse jaren toegelaten op juist deze Aarde ."
Maar anderzijds maken zij op natuurlijke wijze
kennis met de fysieke ervaring van samenkomen
en samenleven ondanks de vele optische verschillen
en geestelijke afleidingen daarvan en daardoor ."

143 m+m = Z    
9 maanden geleden door m+m = Z
0
Meld

@121 Als ik jou was, dan zou ik even een test laten doen om te kijken of je autistisch bent. Je hebt er de kenmerken van.

144 Bluth    
9 maanden geleden door Bluth
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Nederlanders zijn openlijk racistischer gewor...
Tijdens de sinterklaasintocht zag heel Nederl...

21 uur geleden door wereldburger10

Moslimhaat wordt echt een probleem
Gelukkig nieuwjaar toe aan uw 2019*

3 uur geleden door website002internet

Hoever durft Trump te gaan voor grensmuur?
Donald Trumps belangrijkste belofte – een muu...

10 uur geleden door Moskowfiets

Trouw: ‘Immigratie heeft het moslimgewe...
'Praktisch alle gevallen van jihadisme in Eur...

1 dag geleden door Inter

Bindend referendum komt als geroepen
Vijf maanden na de dood van het raadgevend re...

1 dag geleden door Hangingmen


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Malinois
Moslimhaat wordt echt een probleem...
Toen IS die Jordaanse piloot levend in een ko...

minder dan een minuut geleden door Malinois

koekoek
“Mars tegen Marrakesh gaat toch door”: or...
@20 Die hebben daar geen schaamte. Ze willen ...

minder dan een minuut geleden door koekoek

TedjeR
Dit zijn de grootste problemen van Donald Tru...
@3 wordt dan meer een hogedruk shitpomp.......

minder dan een minuut geleden door TedjeR

zeikenderechter
Paul Manafort adviseerde president Trump over...
@4Als Nixon nog leefde zat ie nu te vloek...

1 minuut geleden door zeikenderechter

t.rap.er.niet.in
“Mars tegen Marrakesh gaat toch door”: or...
@15wat zijn nu in hemelsnaam "holcaustontke...

1 minuut geleden door t.rap.er.niet.in

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig