door Havermout in Binnenland  ·  22 Reacties

  • 6
  • 623x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Betaal deze werknemers dan een keer een veel beter salaris.
Als je eerst mensen jarenlang onderbetaald, ze vervolgens ontslaat en daarmee de werkdruk voor e blijvers enorm verhoogd. Dan moet je niet verbaasd zijn dat velen nu niet meer terug willen in deze slavenhandel.
Dus eerst de salarissen flink omhoog en dan zorgen voor goede arbeidsomstandigheden en dan komen ze uiteindelijk wel weer terug of er komen nieuwe.

2
1 PFL

@1 U heeft volkomen gelijk!

1
2 Een hardwerkende ZZPer

* Verwijderd door de redactie *

3 E.Meel

@1
Niet alleen salaris omhoog, maar ook de belasting omlaag.
Het is van de zotte dat ik na een weekend werken daar amper 50 euro extra aan over houd.
Vroegah was het nog leuk om diensten te draaien, je kreeg er flink wat centen aan over, maar nu.....
Het is een lachertje geworden. En als je dan ziet wat de managers krijgen, terwijl die geen flikker doen en geen enkele verantwoording hebben.

2
4 Blastoom

Geen normale contracten aanbieden zullen ze bedoelen, eisen stellen die gewoon niet haalbaal zijn van personeel, dat is het probleem, lossen ze dat op komt er vanzelf wel personeel het onderste uit de kan willen hebben voor zo min mogelijk geld, dat is het probleem.

4
5 Rattocasi

@1 Niet alleen de omstandigheden ook de contracten en de werkdruk aanpassen.

4
6 Rattocasi

Door de bezuinigingen onder het kabinet Rutte I en II zijn er ongeveer 100.000 banen in de gezondheidszorg wegbezuinigd.
Met de relatief lage salarissen in die sector is het dus niet zo vreemd dat men meer niet staat te springen om daar weer aan het werk te gaan!
Een leuke salarisverhoging zou wel helpen ..... question

12
7 Uit Den Haag

Maar 40-plussers willen ze niet in dienst nemen en starters moeten tenminste 10 jaar werkervaring hebben.... En de rest wordt uitgebuit door allerlei waardeloze uitzuigbureaus....

0
8 Topperz

@3
Aperte nonsens, het 1 sluit het ander niet uit.

4
9 Mesjokke

Meer als een jaarcontract is inmiddels niet meer te krijgen in dit land en dan ook nog zeer slecht betalen en dan je ook nog laten
Uitbuiten door die smerige uitbuitburau,$ en Rutte noemt dit werkverschaffing voor de nieuwe Nederlander

1
10 knorkokkie

Dit alles dankzij het visieloze bezuinigen van die mislukkeling Rutte.

0
11 SergioLeone

** gebruiker verwijderd **

M'n vriendin in BIG geregistreerd verpleegkundige (bachelor) en ze werkt momenteel in de logistiek. Ze wil graag als verpleegkundige aan de slag. Het vinden van werk in de zorg als verpleegkundige is inderdaad geen enkel probleem.

Vorig jaar deed ze in één week vijf sollicitaties en diezelfde week was ze voor alle vijf de vacatures aangenomen en kon ze kiezen. Helaas na een maand was dat al weer voorbij.

Ze komt uit Polen, woont hier nu 2.5 jaar en spreekt al aardig Nederlands. In mei doet ze haar NT2 examen.

Ze heeft echter geen ervaring (een maand) in de Nederlandse zorg (maar wel drie jaar in ziekenhuis gewerkt in Polen) en zal dus wat langer ingewerkt moeten worden. Je zou verwachten dat met zulke tekorten wat extra begeleiding het ze wel waard is.

De eerste keer dat ze in de zorg begon sprak ze nog voornamelijk Engels. En begon ze ergens in Friesland. Veel cliënten wilden niet door haar geholpen worden. De eerste week was ze op eigen initiatief maar niemand was van tevoren ingelicht. Als ze zich voorstelde trokken mensen het hoofd op en liepen ze zonder iets te zeggen weg. Mijn ouders zijn Fries dus ik kon er toen nog wel om lachen.

De tweede keer dat ze zou beginnen bleek op de laatste dag voor het weekend dat ze de uren verspreid over de dag moest uitvoeren en de halve dag dus maar ergens in Amsterdam op de straat moest gaan staan wachten. Ze is er die maandag naartoe gegaan om ze een middelvinger te geven.

Vorig jaar begon ze dus opnieuw en leek het eerst goed te gaan. Maar totaal gebrek weer aan begeleiding. Als ze iets vroeg dan kreeg ze het antwoord, 'jij bent toch verpleegkundige?'. Was er iemand jarig dan kreeg iedereen een koekje en werd zij overgeslagen. Kwam ze bij een koffie hok aan en hoorde ze collega's zeggen 'als ik met haar moet werken meld ik me ziek'. Werd ze voor de simpele klusje ingezet in plaats van professioneel ingewerkt. En was het verwachtingspatroon er dat ze na twee weken al zelfstandig daar de nachtdienst zou uitvoeren. In een complex met 70 kamers op een totaal van twee verpleegkundigen. Totaal onverantwoord.

Waar mijn vriendin vandaan komt staan in de zomer chirurgen, tandartsen, en verpleegkundigen uit Oekraïne appels te plukken omdat ze daar meer mee verdienen als in thuisland als bijvoorbeeld chirurg. Geen grap.

Het ontbreekt gewoon aan de wil om mensen in te werken en te begeleiden. Dat is tenminste wat ik nu van dichtbij ervaar. De mensen zijn er wel.

12 deleted4234

@12 Ik herken dit verhaal uit de mond van statushouders. Die bijvoorbeeld in het land van herkomst in de zorg of de horeca hebben gewerkt en hier in dezelfde branche willen werken maar net de aansluiting missen tussen hoe het er daar aan toeging en hoe het hier is. Ik denk dat je korte schakelopleidingen zou moeten ontwikkelen die juist ingaan op die verschillen.

1
13 Smiling

Wie gedoogde Rutte 1 ook alweer?
Wie heeft zijn handtekening gezet onder de meest draconische bezuinigingen op de zorg?

Diezelfde LUL loopt nu te schelden en te blaten over asielzoekers, Polen en alles wat niet "Hollandsch" is.
Maar binnen een paar jaar gaan we de instroom nog héél hard nodig hebben.

3
14 Janzzen

** gebruiker verwijderd **

@13 Haar diploma is gewaardeerd naar Nederlandse standaard op hetzelfde niveau (bachelor). Ze heeft tevens een bachelor cosmetologie gedaan maar daar doet ze niets meer mee.

Maar er zijn inderdaad kleine verschillen. Ik ben zelf IT'er en heb niet veel verstand van de zorg. Maar in Polen mag bijvoorbeeld alleen een dokter iets met een stoma doen (vraag me niet wat haha). Hier doen verpleegkundigen dat. Die verschillen zouden met wat begeleiding dus prima te overbruggen zijn, waardoor ik denk dat ze iets meer inwerk tijd nodig heeft dan iemand die hier gestudeerd heeft.

Persoonlijk heb ik het idee dat ze wel mensen nodig hebben maar het liefst iemand voor een start salaris maar met de ervaring van iemand van ruim in de veertig waar ze geen energie aan hoeven te besteden.

15 deleted4234

@15 Het gaat inderdaad vaak om kleine verschillen. Als je een korte schakelcursus aanbiedt, met een korte stage met goede begeleiding op het werk, dan zouden die snel te overbruggen moeten zijn. Het lijkt me knap frustrerend om niet aan het werk te kunnen in de branche waar je voor opgeleid bent.

0
16 Smiling

** gebruiker verwijderd **

@16 Ja inderdaad het frustreert haar enorm, mijn kaak valt ook op de grond elke keer als ik op het nieuws zie -zo ook vandaag- hoe groot die tekorten zijn.

17 deleted4234

@14

Ergo: we moeten zorgen dat we die instroom te pakken krijgen. Andere landen zullen hetzelfde probleem hebben als wij in de toekomst: personeelsgebrek. Dus we moeten nu onze slag slaan. En dat geldt niet alleen voor de zorg, er zijn meer sectoren die te kampen hebben met personeelsgebrek.

5
18 WijzeDwaas

@18 Wij hebben geen personeelsgebrek, ze willen geen fatsoenlijke contacten aanbieden waar iemand voor zou werken, als je en vaste baan ergens hebt gekregen nadat je uit de gezondheidszorg bent gemieterd, ga je niet terug voor een hongerloontje en een contract van 4 of 5 maanden dat je daarna weer op straat staat.

4
19 Rattocasi

@19 Wat de voorstanders voor instroom niet lijken te beseffen is dat we slaafjes uit het buitenland laten overkomen die kunnen gaan werken voor een hongerloontje, om dan in achterstandswijken terecht te komen, waarna de volgende generaties voornamelijk in de criminaliteit belanden.

Ik geloof net als u dat er voldoende mensen de zorg in willen maar je moet er wel fatsoenlijk van kunnen leven. Wat andere sectoren betreft, heb ik zelf meegemaakt dat een paar Nederlanders op straat werd gezet door een Tomaten kwekerij omdat het voordeliger was om een aantal Turken in dienst te nemen. Dus in mijn ogen is het een fabeltje dat Nederlanders bepaalde banen niet willen uitvoeren, maar men is gewoonweg niet bereid om een fatsoenlijk loon te betalen.

0
20 it'sanewday

@20 Er zijn mensen in de top die heel rijk willen worden en dat ten koste gaat van goed personeel die ze uitkleden met bodem salarissen en een werkdruk die torenhoog is, echter de detectie doet zichzelf te goed met een riant salaris. Er is personeel echter men is te bedonderd goede arbeidsomstandigheden en een goed salaris te betalen.

3
21 Rattocasi

De werkdruk is hoog, het salaris laag in de zorg. Dit dient eerst gewijzigd te worden om deze belangrijke beroepsgroep recht aan te doen.

0
22 Fleur48

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Opvallend dat mensen die graag willen dat de dodenherdenking met respect wordt gehouden hier zelf druk zijn om mensen als NSB'er en landverrader...

2 minuten geleden geplaatst door Bop

Wedergeboren
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

@8 Voor jouw herhaalde verboden en strafbare racisme al helemaal niet. ...

10 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Statushouders ook in de wachtrij

@11 "protesteren ... want discriminatie" Ja ja ... veel succes hoor, maar natuurlijk volslagen kansloos. Goedkopere rode ...

12 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

soapbox
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@39 Velen snappen dat niet idd. Vooral iedereen aan de linkerkant natuurlijk....

14 minuten geleden geplaatst door soapbox

Bop
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@92 Doe geen moeite. Ik zoek liever informatie op officiële websites dan dat ik het van jou krijg. Dan hoef ik me ook niet te ergeren. https:...

17 minuten geleden geplaatst door Bop

spookrijder
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

@7 Om NSB-trollen te herkennen ook niet....

17 minuten geleden geplaatst door spookrijder

sockknitter
Statushouders ook in de wachtrij

@9De treinkapingen vergeten?...

18 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Bram brabant
Statushouders ook in de wachtrij

Gelukkig, mijn kinderen staan al jaren in een wachtrij.En dat dat asielgespuis voorrang krijgt is te zot voor woorden.😡😡...

18 minuten geleden geplaatst door Bram brabant

sockknitter
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Er staat een foutje in het bericht."Voor onderbouwing verwijst hij naar een column van historicus Thomas von der Dunk in de Volkskrant, waarin...

21 minuten geleden geplaatst door sockknitter

Strongoli
Statushouders ook in de wachtrij

@10Daar zou je dan, als langwachtende op een wachtlijst voor woonruimte, tegen kunnen protesteren. Want discriminatie, óók op de woningmarkt...

22 minuten geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Karnataka Bf FilmMandy Muse AssBig Tits PhotosFull Family XxxXxx Viral Video IndianCraziest PornDesi Outdoor XxxTamil Movie Rape SceneBhabhi SuckingPorn Hd FuckAmouranth FuckedBrazzersex VideosPrivatesociety TubesRedtubezWomen Pillow HumpingPedro Pascal PornOnly Fan ComNaked Women GalleriesCollege SolesJav Xx XPorn Sexy VedioPorn Video SubtitleReallifcam.toBabylon ImdbXvideo BhaiTeenage Virgins PornHaley Couco NudeHypno Femdom PornMaturealumWww Bf Sex Video ComCfnm TubeGagging On DickEbony Grannies PornXhamster Free VideoBrazzorsIndian Super SexDesi Village Sex Video ComLebian Massage PornXxxbunkerPornhub..Paris PorntubesPorn De DesenhoSexo Ao BiboErika Costell NudeGurl Fingering HerselfKannada Sex OpenNafw GifPornographie DouxLatina AbuseMilf PantyhosePhilliphino PornHot Poonam Pandey SexRashmika Mandanna Porn VideoDesi Indian Homemade PornHuge Boobed PornRed Tube VdeosColobian PornBrother And Sis X VideoAv01.tvChun LipornPorn LadyboyXart VideoFree Pornography SitesUsasexguide NlBarbaraedennudeGay Big BlackcockCaulifla HentaiRachel RoxNipple RomanceBbc PirnLangta DanceXxxx ComHand Job VideoR/doujinshiReddit TompBoys Touching Girls BreastJapanese Mom Big TitsNaomi Woods Porn VideosJapanese PornHuman IplexAduld Dvd EmpirePron Mom VideoIndian Aunties ComXxxpawn FullMissi MartinezBlack Squiting PornJavfunnyFilmes Pornô Ao VivoLulu Chu BrazzersTiny Asian NudeThai Sexy Massage VideoJavmotherPorn Comics AzHow To Find Porn On InstagramDoujins FrancaisRayray Sugar ButtLesbian Porn RuffTiny Cream PieNaked Fat WonenBoobs Press BoyMasculine GaypornOlder Man Younger Woman PornShare-nude.comXxxhd ComFilipino Sex StoriesAnime PoenSecret Sex HdIsland Boys Blow JobBrutal BallbustingEuroprofile PornPorno.apkFree WatchpornBbw AmateurpornSkirt No PantieTao Okamoto NudeAltyaziliporno.KayyykittyBangla Bf FilmFree Safe PornographyJessica Simpson TitsAmateur Girlfriend BlowjobsGirl BlowjobScarlettkisses PornReddit ThongOnlyfans Mega LinkNikshindian Comق ص ص س ك سPretty Black PussyXhamster Indian ActressIndian Village Xxx ComBrother SexxxLot Lizzard PornTwo Blondes ThreesomeDemi NovakBabita SexPorn GiftSexy 4chanNaked Women WhiteGavriela PaltrovaDesi Xxx Videos IndianBrazzar DownloadShalu Menon XnxxBrazzers WeddingSwinger Wife StoriesTubegalprePornagraphic StoriesPeliculas PoornoHentia AnimationMuslim Ladki Ki ChudaiWankitnow