Trump dreigt EU: 'We gaan BMW en Mercedes belasten' (nos.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Buitenland  ·  92 Reacties

  • 2
  • 997x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@50
Trump doet niets meer dan een verkiezingsbelofte nakomen. Om dan meteen met een handelsoorlog te dreigen is behoorlijk hysterisch en pakt zoals we kunnen zien averechts uit. Trump blijkt in deze flexibel tegen landen die normaal reageren. De EU reageert niet normaal, wil een beetje stoer doen en weigert hardnekkig om de handelsbarrière te verlagen. Zaken doen is geven en nemen maar de EU denkt daar blijkbaar anders over waarbij ik het vermoeden heb dat de politiek correcte haat tegen Trump ook een rol speelt.
En de VS gaat het meest lijden onder een handelsoorlog??? Dat geloof je toch zelf niet he?

13
51 Reconquista

Weet die idioot nog steeds niet dat in Amerika de BMW en Mercedes alleen gekocht worden door yuppen en gezien wordt als statussymbool.

Al worden die wagens een keer zo duur, dan is het alleen maar een extra reden om een nieuwe Duitser aan te schaffen.

1
52 Borealis

@51 ,

Onzin, ambtenaren van de Europese Commissie hebben uitgerekend dat de totale kosten van dit grapje ongeveer 2.8 miljard euro aan misgelopen inkomsten zijn als de EU haar staal niet meer naar de VS kan exporteren.

Juncker's voorstel om te heffen over Bourbon, Harley's en cranberries komen ook uit op 2.8 miljard. Proportionele reactie dus, en volledig toegestaan volgens de regels van de WTO (waar de EU ook een officieel protest aan zal gaan spannen).

En ja, de VS gaat het meest lijden onder een handelsoorlog. De hele reden dat Trump er één probeert te starten is omdat zijn eigen handelstekort hem dwars zit. Bij een handelstekort wordt er meer geïmporteerd dan geëxporteerd. Als je de import vervolgens duurder gaat maken, wie heeft daar dan meer last van? Lijkt mij dat dat de importeur is.

De totale kosten zullen gering zijn dankzij hun gigantische BNP, maar dat nog zijn het onnodige kosten omdat de industrieën die gebruik maken van staal (en die nu duurdere inputs moeten gebruiken) een veel belangrijker deel vormen van de economie, dan de staalfabrikanten. Denk bijvoorbeeld aan de grote autofabrikanten (vooral GM) die het al zo lang zo moeilijk hebben omdat ze niet met de tijd mee zijn gegaan.

0
53 progressiefliberaal

@51 ""De EU reageert niet normaal, wil een beetje stoer doen en weigert hardnekkig om de handelsbarrière te verlagen. ""

Misschien heb je het gemist, maar de EU onderhandelt hierover!
Ik zou zelf zeggen: doe dat nou niet en laat Trump/de VS in het eigen sop gaarkoken, dan wordt dat door hun eigen industrieaanvoerders wel weer gecorrigeerd.
Maar de EU onderhandelt! Wat heeft dat met hardnekkig weigeren te maken?

En over welke EU-handelsbarriere heb je het? En als er zoiets bestaat, waarom zou dat nu ineens een probleem zijn?

""En de VS gaat het meest lijden onder een handelsoorlog??? Dat geloof je toch zelf niet he?""
Tot zover wijst alles erop dat Trump zijn eigen industrie flink in de wielen rijdt. Een industrie die zelf deze maatregelen duidelijk afwijst.

0
54 W. Anstalt

@35
Leg eens uit wat TTIP te maken had met vrije handel.

7
55 Proemevla

@39 .
Je zegt het zelf al:
"Het MAG hier gewoon niet verkocht worden." Nou dat is de facti dus een ban op producten. En dat men daar een smoes over kwaliteit over ophangt doet niet af aan de ban die er dus toch echt is.

Terecht dus dat Trump daar boos over is want waarom laat de EU de keuze niet gewoon aan ons als burgers over of we iets wel of niet willen kopen. Als die betutteling vauit Brussel is dus ook nog eens schofferend voor landen die hun producten hierheen willen exporteren.

12
56 PFL

@41 . De facto maakt men dus de import uit de USA moeilijk. Dat men dat niet doet met invoerrechten maar met allerlei eisen over de kleur van draadjes doet aan het reusltaat niet af.
Als de USA gaat eisen dat er altijd een Chrevolet logo op een auto moet staan dan worden Meredes en BMW de facto ook geweigerd. Met smoezen en zogenaamde kwaliteitseisen kun je altijd dus je zin doordrukken. Laat vrije handel toe en laat ons als burger en als consument lekker zelf uitmaken wat we wel of niet willen kopen.

10
57 PFL

@52 Exact!
Als fervent MB rijder kan ik je verzekeren dat ik nog niet al kreeg ik hem gratis in zo'n Amerikaans vliegdekschip/schroothoop wil rijden. Joe the Plumber heeft het maar ermee te doen maar degene met geld aldaar weten wel beter waar ze liever in rijden. Daar veranderd Trump eens even niets aan met deze kinderachtige speldenprik.

0
58 Feldwebell

@42 . Prima maar dan moetgen we niet zeuren als de US onze producten zwaarder gaat belasten. De liefde kan niet altijd van 1 kant komen.

9
59 PFL

@59
Dat partijtje armdrukken gaat de VS dan verliezen. Dankzij de EU die jij zo graag ten onder ziet gaan.

2
60 Feldwebell

@51 [ Trump doet niets meer dan een verkiezingsbelofte nakomen. }

Nou en? Feit is dat het een stompzinnige belofte is en dat de rest van de wereld er compleet schijt aan heeft... en de USA gaat daarvan economisch en diplomatiek de wrange vruchten plukken.

@57 nee, men zorgt ervoor dat ondermeer electrische apparatuur aan unioforme normen voldoet, zodat als er iemand aan moet werken veiligheid maximaal gegarandeerd is. heeft niks met moeilijk te maken allen met vermijden van potentieel levensgevaarlijke problemen.

Dat jij dat niet snapt, ligt echter compleet bij jouw tekortkomenigen.

2
61 TedjeR

@60 . MIsschien wel , ik ga niet over winnen of verliezen. Ik kijk naar de feiten en zie dat producten van de USA soms heel moeilijk in de EU binnenkomen (of soms helemaal niet) en dat de USA regering dan tegenmaatregelen neemt hoeft niemand te verbazen.
Canada en Australie hebben al een uitzondering gekregen op de nieuwe invoertarieven van de USA. Dus misschien doet de EU dan toch iets niet goed.

10
62 PFL

@55 heb jij daar 2,5 uur over gedaan om te verzinnen? En dan nog niet eens on-topic.... man, wat een armoe in die bovenkamer van jou.

0
63 TedjeR

@62 ik wens je veel succes met een apparaat waarvan jij denkt dat de geel-groene draad de aarde is maar feitelijk "live" blijkt te zijn (andere regels) en waar 400+ Vac op staat.

0
64 TedjeR

@63
Je hebt dus niks en dat is waar ik het over had, er was geen interesse in vrije handel, TTIP zou een ramp worden voor burgers hier en daar.
Trump heeft dat gelukkig voorkomen, het was mee een van de eerste beloftes die hij waarmaakte.
Trump is voor vrije handel, hij wees eerder al op de bevoorrechte positie van een land als bijv. Duitsland (in de EU) omdat dat land profiteert (al vanaf het begin) van een voor hun lage waarde van de Euro.
En nu pakt ie de volgende koe bij de hoorns, het protectionisme van de EU en nogmaals, hij heeft al lang in gedachten waar hij op uit wil komen en daar komt ie op uit.

6
65 Proemevla

@61
""Nou en? Feit is dat het een stompzinnige belofte is en dat de rest van de wereld er compleet schijt aan heeft.""""

Ik weet niet of je het al door hebt maar de rest van de wereld heeft al of gaat nog een deal sluiten. Hysterisch schreeuwen en met een handelsoorlog dreigen zoals de EU doet heeft geen enkel resultaat gehad. Kijk naar Australië die het diplomatiek heeft aangepakt. Niks oorlog en grote woorden maar gewoon een deal sluiten.

"" en de USA gaat daarvan economisch en diplomatiek de wrange vruchten plukken.""

En de EU komt als grote overwinnaar uit de strijd... question (geloof dat maar niet) Ik hoop oprecht dat die handelsoorlog er komt. Trump geeft echt niet op en de EU elite beschadigd zichzelf alleen maar. De EU houdt zo langzamerhand geen invloedrijke bondgenoot meer over op de wereld.

11
66 Reconquista

@65 nee, jij hebt niks buiten een hoop onzin die je hier verkondigt.

0
67 TedjeR

@66 aannames, aannames.... Niemand wint bij een handelsoorlog. Alleen de partij die het meest gaat verliezen is in dit geval de USA.... wen er maar aan. De rest van de wereld laat zich echt niet door Trump afpersen. De USA heeft de rest van de wereld veel te hard nodig om te kunnen bestaan.

0
68 TedjeR

@64 . Last van elektrofobie? Denk je nu werkelijk dat ze in de US niet aan aarding doen?
Oh wacht wij maken wel een standaard zodat producten die daar van afwijken niet geimporteerd mogen worden. I rest my case.

10
69 PFL

@67
Wat jij niet kunt weerleggen.

8
70 Proemevla

@70 ik ga er nioiet op in want compleet off-topic

@69 je praat onzin, want dat heb ik niet gezegd.

0
71 TedjeR

Als het dan toch op een handelsoorlog uitdraait kan de EU als bolwerk wellicht succesvol druk uit oefenen om een herziening van het OPEC akkoord uit 1973. Je weet wel dat akkoord waarmee de VS afdwong om de olieprijs aan de dollar te koppelen en waarmee de VS rechtstreeks de rest van de wereld sindsdien mee laat betalen aan hun schuldenlast. Weg met die bende.

Van dik hout zaagt men planken

0
72 Feldwebell

@71
Volledig 'on topic' want het gaat om 'vrije handel', je kunt niet weerleggen wat ik schreef over TTIP (is helemaal geen vrije handel)

10
73 Proemevla

@71 . Ik stel slechts vragen. Ja wij zijn gewend aan groengeel voor aarding. Maar het gaat veel verder dan dat. De invoer van USA gemaakte auto's wordt ook aardig gesaboteerd. Door die achterlijke BPM worden USA made autos vrijwel onbetaalbaar voor ons. En natuurlijk heeft dat effect op hun verkopen. Je kunt import ook moeilijk maken die idiote eisen te stellen. Laat ons nou als consuenten gewoon een keuze maken of we iets wel of niet willen kopen maar al die onnodige betutteling vann Brussel of Den Haag staat vrije handel in de weg.

12
74 PFL

@62 ,

Canada is uitgesloten - voorlopig - omdat Trump ze zo hoopt te dwingen tot concessies in de nieuwe NAFTA-onderhandelingen die hij wil. Australië is uitgesloten omdat de VS er een handelsoverschot mee hebben.

Zo kinderachtig is Trump, en zo belachelijk is zijn beleid dus. Blijkbaar vind hij het alleen acceptabel als andere landen een tekort hebben, en vergeet hij even dat ze dan op termijn ook niks meer kunnen importeren (en de VS trouwens ook niet meer exporteren aangezien de dollar gigantisch zou stijgen in zo'n erg vreemd hypothetisch geval) als ieder land een handelstekort had met de VS... zo'n onbenul is Trump dus.

1
75 progressiefliberaal

@74
Ken jij dan iemand die in zo'n B film bak wil rondrijden?. Ik heb zelf in mijn jonge jaren een Harley gereden, toegegeven, de motor heeft een cult status maar de prestatie staat in geen enkele verhouding tot de prijs. Ik heb nu een Japanner, tanken, olie op pijl houden, knopje drukken en pleuren met die hap. Bij HD lag ik soms dagen te sleutelen en dan nog durfde ik er niet mee naar Spanje te rijden.

0
76 Feldwebell

@76 . Smaken verschillen. Maar de EU of Den Haag oeft mijn smaak niet te sturen met sluwe eisen. Mag ik zelf uitmaken wat ik mooi of leuk vindt zonder dat de overheid mijn keuze onnodig duur maakt?

10
77 PFL

@77
Ja en nu lul je jezelf tegen want je ageert nu rechtstreeks tegen Trump met deze uitspraak. De EU is in deze slechts reactionair. En laat het nu juist PFL zijn die de reactionairen altijd een warm hart heeft toegedragen. Enkele voorbeelden van reactionaire politici zijn bijv. Wilders, Baudet, Le Pen etc... Wat wil je nu eigenlijk?

1
78 Feldwebell

@48
Tjonge.....

Ik geef een voorbeeld over hoe vele kleintjes heel groot worden en jij gaat janken over hoe duur kleren zijn.... (En dan ook nog gaan opscheppen over je shopping in Amerika)
Dan ben je inderdaad heel dom.

0
79 Janzzen

@62 Behalve landbouwproducten kunnen alle producten die aan de Europese conformiteitseisen voldoen naar de EU geëxporteerd worden. Als fabrikant hoef je er alleen voor te zorgen dat je het CE label mag voeren.

0
80 oeioeioei

@62 De Amerikaanse versies van de Duitse auto's zijn ook aangepast aan de Amerikaans conformiteitseisen.

0
81 oeioeioei

@81 . Iets aanpassen is iets anders dan mensen voor een USA auto absurd hoge BMP te laten betalen. Wie dat doet is toch echt bezig de import van USA cars moeilijk te maken.

10
82 PFL

@82 De BPM voor Amerikaanse auto's is niet hoger dan voor vergelijkbare Europese of Aziatische auto's.

0
83 oeioeioei

@82 ,

BPM heeft niks met importheffingen te maken...

0
84 jodelatedieho

Prima toch? Kost jij ons 10.000 banen pakken wij 10.000 banen waar het bij jullie pijn doet. Bovendien doen we het in staten waar je groot bent Trump dat deden we ook in 2002.
Hangende pootjes of einde Trump.

Jij moet herkozen worden Donald dat probleem hebben we in Europa minder met al onze staatshoofden. Dus we kunnen vol op jou persoonlijke zere plekken drukken die slecht zijn voor je populariteit. Ook dat deden we bij Bush.

Dat is wel standaard wat elke econoom leert inzake handelsoorlogen. Oog om oog en ze raken waar het pijn doet. Trump wil ons pijn doen, dat mag. Vermoed dat Europa net iets beter is in die spelletjes we hebben het uitgevonden.

1
85 Oebie

@83 . Sinds een stel idioten de BPM heeft gekoppeld aan CO2 emissies is de BPM op USA cars veel hoger omdat men daar niet zulke milieufanaten heeft als hier.

@84 . Nee natuurlijk is het op zich geen import heffing maar met zo'n hoge BPM worden die auto's per saldo zo duur dat vrijwel niemand zich meer zo'n auto kan veroorloven.
Per saldo dus hetzelfde effect als een hoge invoerheffing

9
86 PFL

@86 Je beseft dus ook dat @83 en @84 het bij het rechte eind hebben en dat Amerikanen nog net iets grotere smeerkezen zijn dan nietlinkse Nederlanders...

3
87 Hadjememaar

@70
Dat valt wel een beetje in de categorie 'één gek kan meer vragen dan tien wijzen kunnen beantwoorden' hoor!

1
88 W. Anstalt

@74
Jemig jij snapt er echt helemaal niets van he? En maar door blijven drammen met die onbenulligheid.

1
89 W. Anstalt

@89 . Wat een Wanstaltige reactie. Je scheld maar zegt verder helemaal niks.

6
90 PFL

@90
Dat lijkt me dan ook helemaal niet nodig.

1
91 W. Anstalt

@91 . Dat zeg ik : Wanstaltig

2
92 PFL

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

@2 erger nog, niet alleen hij, maar nog veel meer politici...

6 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

Bob Sleebaan
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

VVDer v.d. Burg vindt dat er nog wel 18 miljoen mensen bij kunnen....

10 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

ABRACADABRA
Nederland passeert ergens komende maanden grens van 18 miljoen inwoners

mijn hemel. over overbevolking gesproken...

35 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

En in deze post geeft hij een radicale klimaatactivist die niet gelooft in de kracht van innovatie (daar zijn er nogal veel van) een goede veeg ...

1 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Devon Eriksen (@Devon_Eriksen_) on X

Devon is een interessant account om te volgen, vind ik. Ja, hij gebruikt ook AI om afbeeldingen te maken (van katten). Maar niemand is perfe...

1 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

progressiefliberaal
Zwarte man in handboeien in VS overleden tijdens arrestatie

Nou, dan moet Walmart of zo maar snel in brand gestoken worden. Toch?...

1 uur geleden geplaatst door progressiefliberaal

Vageali6888
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13Maar ze daar sensureren ze ongewenst nieuws!!Oh .. laat maar.....

2 uur geleden geplaatst door Vageali6888

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@49 MalinoisTechnisch gezien mengt Soros zich in. Weet ik niet of hij ook sturend optreedt of alleen als geldschieter. Politici ...

2 uur geleden geplaatst door duurendaal

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 m post@43 Querido notIk schreef al "De snelweg blokkeren is een misdrijf." Maar omdat ik druk bezig was de andere taktieken van XR te ...

3 uur geleden geplaatst door duurendaal

wildersfan
Wilders hoofdgast in Hongarije, hij is voor Orbán een ‘big shot’ in Europa

@13 Haha... eigenlijk moeten we het woord bij de daad voegen en emigreren. En dan mogen al die toppers die pro migratie zijn het hier rooien met...

3 uur geleden geplaatst door wildersfan

NK. App
Standing Position PornNude Couple FuckingBengali Bangla Xx VideoPorn Videos DescargarAsiangroping.comLiterotica TransgenderPorn HdüNude Mature GifFilm Pornographique XFrench Sexe AmateurBoods SexGabrielaa_18Facefucking GifsFat Naked MenHot Hardcore XxxFnaf Porn ChicaDania VegaLexi Goldberg NudeJailyne Ojeda AssNegro X VideoMadres Follando HijosMovie Thai PornMaddie May PornMila AzualXnxx Indian College GirlsHottest Girl PornBlowjobs With Big TitsBlack PissyCojiendo MexicanaCuckold Porn GamePorns For HerCream Pie YoungDeepthroat No GagPorncpMary Moody NudeFreepornhdCreampied StepmomSneaky Porn VideoSasur Ke SathNude TeaseHucow BreedingEuroewcortBatman GaypornCallie Hernandez NudePoonam Pandey MasturbatingJessica Rabbit PornLussy.berry NakedSlampigHindi Saxy MoviePorn Video In KoreanCojiendo Ami PrimaAnabella Galeano XxxX Xx 2Gay Porn Straight SeduceCheating Wife Porn MoviesPotn VedioHors XxxxLeah Gotti Hd VideosSelena Gomez NipPorn SecrtaryEbony Cousin PornRebound Sex With My Sisters BestfriendChubbynakedPorn MzTik Tok NudsTeeb Gay PornHd Sex Sunny LeoneFairy Rail PornQueenpatrona PornCumming ClitsEmbarressed Nude FemalesFreeporn ChinaScat Gay VideoGina Lee NolanPornos De MujeresShahana Goswami NudePorn Dirty PornThrowing Up PornMelody Marks PussySwathi Naidu NewFemdom FeminizationHentia VideosBrith PornVideo Pornografici ItalianoSlimthickSarah JessMom HardcoreSex Indian TeluguNepali Chut ChudaiPrimecurvesHot Women Of PornFansly ComRyan Conner NudeNaked Mature PicturesFilm SemiOmeglleeManga Origines.Gratuit SexeShemal SexoBoobs CummingJada Pinkett Smith NudeSophie Mudd TittiesXnnx SisterDawn Wells NakedNaked Fitness ModelsSex Dance PornTx Ree MarieHairlesstwinksClara DeeBrooke HogannudePor.nhubXxx Sexy Movie Full HdAunty Boobs Sex VideosKolkata Bhabhi SexPorn Tamil StoryEfiktRose Asmr NudesRealsex HboHollywood Adult VideoXxx Sexy Film MovieMovies With Hot ScenesMature Lesbian OrgyBaddies Onlyfansエロ漫画Youtube NsfwPornocom MulatasVeronica ChurchPlaybokep.New XxnnEva Green HotPenelope Cruz Sex SceneDesi Randi Ki ChutNakedgranniesVoyeur BeacVirtual Reality Feet PornChaturbate ModelPrince Joshua PornNevarky PornAccidently Slipped InTop Nude ModelzFreeporno SiteHentai VostfeHuge Cocks BlowjobsUncutcockSwingers OrgyBrazzres MilfFace Sitting Gay Pornفيلم سكس پيرزنCory Everson TodayFootpadnyc