door Trompetsignaal in Economie  ·  41 Reacties

  • 0
  • 508x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
1 Trompetsignaal

Dat Trump zijn rijke vriendjhes tracht te helpen ten koste van de USA burger is al ruim een jaar bekend. DIt is een vervolgstap in het leeg-stelen van de burgers.

3
2 TedjeR

Een uitstekende bijdrage, het geeft perfect weer wat het verschil is tussen ware economische doelen op de lange termijn en de louter politieke doelen (Trump) op de korte termijn.

2
3 Crannbuidhe

Ik lees dat Canada en Mexico voorlopig uitgesloten worden van de maatregelen.

4
4 Proemevla

@4 Net zoals onder Bush in 2002

1
5 Crannbuidhe

@2
Onzin, onder de vorige regeringen zijn talloze bedrijven uitgeweken naar lage loon landen, is belastingontwijking grootschalig geworden, zijn miljoenen banen verloren gegaan.
Trump wil dat weer terugdraaien, dat is één van zijn verkiezingsbeloftes.
Het belastingplan waarbij niet alleen burgers meer in het zakje overhouden maar waarin ook belastingtarieven van bedrijven van de hoogste tot mee van de laagste zijn geworden, de boetes die bedrijven hebben moeten betalen voor belastingontwijking was een belangrijke stap en dit (importtarieven verhogen) is er ook een van.

16
6 Proemevla

@6 Was het maar onzin, maar helaas. Jij wenst ook niet te leren van de geschiedenis en ook niet van deskundigen. Geen enkele economie draait op eigen kracht, maar kan heel gemakkelijk op eigen kracht naar de verdommenis gaan. Dat gaat Trump bewijzen.

1
7 kritischelezer

@6
Het staal uit oa Nederland hebben ze zelf hard nodig voor hun eigen auto-industrie. Ze kunnen het zelf niet produceren dus het zal geïmporteerd moeten worden.
En als je denkt," het gaat maar om een paar onderdelen", die paar onderdelen worden met duizenden stuks per dag geproduceerd, dus in die aantallen gaat iedere cent tellen. En wie denk je wie dat prijs verschil gaat betalen? Deze heffingen treffen, Misschien niet in eerste instantie, Maar zeker secundair, De komplete Amerikaanse auto-industrie. Die zullen hun producten duurder moeten maken. Want de staal producenten zullen het prijsverschil in hun producten gaan verrekenen. Daar kun je op wachten.
En als het slecht gaat met de auto's gaat het óók slecht met de banden boeren, electronics, kunststoffen, En alle andere toeleveranciers.

Dit kon wel eens het definitieve einde van de Amerikaanse auto-industrie gaan worden. Zo goed staat die er niet voor namelijk.

0
8 Janzzen

@8 ,

inderdaad.
Daarbij is de Amerikaanse staalindustrie al decennia lang hopeloos verouderd.
Even de staalindustrie in de VS nieuw leven inblazen kun je dus welvoeglijk vergeten.
Ach ja, Trump heeft beloften (lees: hersenkronkels) gedaan en het enige dat deze egotripper interesseert is eigen roem.
Ergo beloften nakomen, hoe ongefundeerd, schadelijk, ondoordacht en averechts ook.

1
9 jodelatedieho

@7
Voorlopig ligt het percentage werklozen op het laagste niveau sinds 17 jaar, voorlopig neemt het aantal nieuwe baantjes ver boven de verwachting toe.
Verder schrijf ik nergens dat het land op eigen kracht moet / zal draaien, dat zegt Trump ook niet, er moet wel een bepaalde balans komen en niet zoals tot nu, dat 'alle' baantjes verdwijnen naar het buitenland waardoor de handelsbalans verstoord is, werkloosheid en armoe toeneemt.

Voor dat beleid kun je inderdaad beter in de EU leven en die doen er nog een schepje bovenop door werklozen te importeren of te verkrijgen door inlijving van andere landen.

11
10 Proemevla

@8
De auto industrie is een goed voorbeeld van hoe je een land aan de bedelstaf brengt, eerst enorm geprofiteerd van gigantische steun, daarna vertrokken naar o.a. Mexico waardoor een stad als Detroit nog steeds een spookstad is.

9
11 Proemevla

@10
De pest is dat je er versteld van staat hoe snel dat soort gunstige cijfers (werkeloosheid) weer teniet gedaan kunnen worden door dom beleid. Want dom is Het, Trump maakt een paria van de Verenigde Staten.

En het gereutel over de EU is niet terzake.

2
12 Janzzen

Ach, wat komt er uit de USA dat wij hier niet kunnen produceren of ergens anders kunnen kopen? Importtarieven heffen ter compensatie op Amerikaanse producten zal hierop waarschijnlijk het antwoord zijn. Dan heeft Trump toch echt wel een probleem...

1
13 uahoera

@11
Fout.
De Amerikaanse auto-industrie heeft zichzelf de das omgedaan door niet te investeren in innovatie. Ze bouwen nog steeds een product dat totaal inferieur is aan de Europese, Japanse En tegenwoordig Koreaanse industrie.
Om te overleven moesten ze wel uitwijken naar lage loonlanden.

1
14 Janzzen

Staal is ongeveer 10% van de prijs van een auto

3
15 chouffleur

@15
X 1.000.000 geproduceerde eenheden....
Dat is financiële zelfmoord.

0
16 Janzzen

@13 [Dan heeft Trump toch echt wel een probleem... ]

Trump is zo kortzichtig dat hij dat, hoogstwaarschijnlijk voor langere tijd, aan den lijve moet ervaren... en zelfs dan heb ik grote twijfel of zijn narcisme hem toestaat van koers te veranderen. Trump is meer van de extreme escalatie.

2
17 TedjeR

@12
Die cijfers zijn er net gekomen door het beleid van Trump.

@14
Onzin, Amerikaanse auto's zijn niet inferieur. onzin ook dat er niet in innovatie is geïnvesteerd in voorbije jaren, voorbeeld uit 2015

[quote]Globally, FCA, Ford, and General Motors, together,
invest more than $18 billion in R&D every year. Each
alone spends more on R&D than some of the world’s
most famous technology companies.
[/quote]

7
18 Proemevla

@6

Nee, je moet zien dat je bedrijven binnenslands naar de knoppen gaan doordat men alternatieven gaat zoeken .
Want staal is een legering die gemaakt kan worden van ijzer een koolstof.
Dan ben je je belastinginkomsten kwijt en krijg je een flink aantal werklozen erbij .
In China en Rusland is nog onontgonnen ijzererts te vinden .
Gaat zeker net zo als met de vele mijnwerkers in dat gebied waarvan alle mijnen gesloten waren .Trump zou er voor zorgen dat die binnen de kortste keren weer open gingen .
Die stemden op hen en zijn nu bloedlink : hij wil niet eens een delegatie ontvangen die wilden vragen wanneer het een keer zou beginnen .

2
19 No newstoday

@15
Dat is minder in moderne auto's waar ipv. staal aluminium wordt gebruikt, ook in Amerikaanse auto's: http://www.aluminum.org/product-markets/automotive

5
20 Proemevla

@10

Iedere econoom( zelfs van republikeinse huize) in de USA geeft toe dat dat het resultaat is van de vorige regering wat doorwerkt
In een paar maanden kan dat niet eens , dat weet ieder kind met economie in het pakket op de middelbare school al.
Het kan hier niet , in Europa niet en in de USA ook niet.

2
21 No newstoday

@20 het duurste is de aandrijflijn plus electronica. Ongeveer 50% van de kostprijs

4
22 chouffleur

@10 Dankzij Obama en dat succes lift Trump nou mee .

1
23 MarcusCole

@22
De laatste keer dat ik een aandrijflijn van een auto bekeek was die niet van hout gemaakt....

Allemaal staal en aluminium.
En zoals ik al eerder schetste, De auto-industrie zal in haar val ook alle toeleveranciers meeslepen.
Denk eens wat verder na dan je neus lang is...

1
24 Janzzen

@6

Als een bedrijf naar een lage lonenland vertrekt , is er geen sprake van ontwijking want dan hoeft men in de USA niet te betalen .
Ontwijking is ook in de USA niet strafbaar dus wordt niet beboet.
En ze kunnen daar ook makkelijk ontduiken met die paradijzen als Amerikaans -Samoa, Saint Lucia, Trinidad en Tobago, Grenada ,, Kaaiman , Antillen ,Panama bij de hand .
En zo even heen en weer wippen .

2
25 No newstoday

Trump en economie zijn net zo verschillend als water en vuur.
Hoe je bedrijven failliet laat gaan , daar weet hij wel alles van .

2
26 No newstoday

@25
[quote]Als een bedrijf naar een lage lonenland vertrekt , is er geen sprake van ontwijking want dan hoeft men in de USA niet te betalen [/quote]
Dat schrijf ik ook niet, ik beschrijf twee zaken, belastingontwijking (belasting betalen in 'havens' zoals Nederland) en uitwijking naar andere landen (slecht voor economie en werkgelegenheid)

@21
Echt iedere? Nee, is gewoon onzin, de maatregelen die Trump genomen heeft hebben wel degelijk effect.

6
27 Proemevla

@27 [ de maatregelen die Trump genomen heeft hebben wel degelijk effect. ]]

alleen geen positieve effecten.

2
28 TedjeR
29 Janzzen

@27
Je kunt heel makkelijk het overzicht van het afgelopen jaar aanklikken.

Dat is jouw zo bewonderde "Trump effect.."

1
30 Janzzen

@20 Je leert ook niks van eerder berichten met inhoudelijke informatie:
De USA hebben met aluminium dezelfde problemen als met staal: ze kunnen de benodigde kwaliteit zelf niet maken. Dus gaat Oetlul Trump daar ook extra op heffen.

1
31 kritischelezer

@31 op die manier staat over een paar jaar "Made in USA" echt gelijk aan minderwaardige kwaliteit...

2
32 TedjeR

@32 Is nu al (te) vaak zo. Ze hebben daar vaak interessante concepten, maar de realisatie kunnen ze beter (en dat doen ze ook steeds vaker) aan Azië en Europa overlaten.

1
33 kritischelezer

@proemenvlaai, je hebt zeker een punt als je zegt dat de Amerikaanse auto-industrie eerst door staatssteun en later door lage lonenlanden in de problemen is gekomen. In de jaren 50 had de Amerikaanse auto-industrie al een leidende positie. maar al eind jaren 50 ontdekten de Japanners dat zij fors aan het inlopen waren. De Amerikanen werkten te weinig gestructureerd aan kwaliteitsbewaking, kostenvermindering en vernieuwing. Of zoals de hoofdingenieurs van Toyota zei: ze maken nog precies dezelfde fouten als tien jaar geleden. Waarom? (De Amerikanen dachten dat Aziaten dommer waren dan zij en alleen innovaties uit het westen konden kopiëren). In de jaren 80 ging het voor het eerst radicaal mis. Japanse auto’s bleken betrouwbaarder dan Amerikaanse.
Punt is dat alleen tucht van de markt bedrijven scherp houdt en ze ervan weerhoudt hun vooroordelen te koesteren. Staatssteun en concurreren op alleen kostprijs is alleen uitstel van executie.

0
34 Trompetsignaal

@34
"Punt is dat alleen tucht van de markt bedrijven scherp houdt en ze ervan weerhoudt hun vooroordelen te koesteren."
Iets te kort door de bocht.
Zoals China bewijst.

0
35 eh

De Aziaten bezitten toch over het algemeen genomen een hoger IQ.
Nou.
1+1=2.

3
36 Sjaak Trekhaak

@2 TedjeR
"DIt is een vervolgstap in het leeg-stelen van de burgers."

Daarom heeft Trump dus de belastingen verlaagd voor de Amerikanen?????

Dat is niet handig als je ze wil leeg-stelen. Dan kan hij beter eens met Rutte-Pechtold gaan praten. Die weten wel betere manieren om de mensen te bestelen.

2
37 BKP

@26 No newstoday
"Hoe je bedrijven failliet laat gaan , daar weet hij wel alles van ."

Wel vreemd dan dat de Amerikaanse economie beter is gaan draaien op bijna alle fronten onder Trump.

1
38 BKP
39 Janzzen

@38
Bijna overal lijkt de economie de laatste tijd beter de draaien.
Die politici strijken met de eer , maar het is eerder toeval.

0
40 eh

@40 voor de eer dat ze zich er niet mee bemoeit hebben question

0
41 Trompetsignaal

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@75 Dat is dan het werk van de AIVD. Maar volgens mij zijn die inmiddels overbelast door de soevereinen. 😉...

13 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Biscanna
Timmermans bereid te onderhandelen over regeringsdeelname met VVD, maar wel zonder PVV - Joop - BNNVARA

Dat zou kabouter obesitas wel willen, maar niemand wil gelukkig met deze kabouter om tafel....

20 minuten geleden geplaatst door Biscanna

duurendaal
Mensen die aanstoot nemen aan ‘woke’, zijn de echte sneeuwvlokjes - Joop - BNNVARA

@74 wildersfanBinnen links zijn 'wokes' de jongste vermomming van de totalitaristen. De lui die iedereen willen opsluiten in 'strijdende col...

21 minuten geleden geplaatst door duurendaal

Hendrianus
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

@28 Ja, ik vond de opmerking van @22 'Dat komt natuurlijk van links.", net als u, best storend Dus ik dacht, ik haak even in met een andere in...

25 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Strongoli
Johan Derksen kraakt Sywert-interview Op1: ‘Hij is zo glad’

Snap niet dat zo'n oplichter nog een podium krijgt. En dan nog wel bij de publieke omroepen....

28 minuten geleden geplaatst door Strongoli

maarten1234
Weduwe doet aangifte tegen Russen om dood Nederlandse cameraman Stan Storimans

risico van het vak... gaan we NLse resources aanwenden om een geval in Georgie.. ga dan naar Georgie...

29 minuten geleden geplaatst door maarten1234

Hendrianus
Schade van klimaatverandering stijgt volgens onderzoek naar biljoenen euro's

Blijf de terminologie over economische schade door klimaatverandering wat merkwaardig vinden. Klimaatverandering is al miljoenen jaren een feit....

31 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

maarten1234
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

@25 nog meer speculatie op deze manier... goed voor de polarisatie ;)...

32 minuten geleden geplaatst door maarten1234

soapbox
Fleur Agema (PVV): ‘Hugo de Jonge was de beste zorgminister die ik in 17 jaar heb gehad’

Wat een humor deze ochtend....

33 minuten geleden geplaatst door soapbox

maarten1234
Leidse vrouw (84) overvallen door intimiderende brief van buren: ’Wordt het niet eens tijd dat u naar het bejaardentehuis gaat?’

@23 in 2023 wellicht, het is een redelijk actueel onderwerp:https://www.nporadio1.nl/nieuws/binnenland/f92cada3-2228-4d73-9955-8a745fc2d942/...

34 minuten geleden geplaatst door maarten1234

NK. App
Hot Mallu Aunty XxxBrazzers Hd PornMilf Seduce LesbianOnlyfans LatinaWwe Chyna NudeCutiespornPorn Mom StuckBest Porn Sites For WomenVideos Pornos Para DescargarBalance.ta.nudeTokyo EscortsHot Sexy Fucking VideosGia Ohmy PornVer PornitoMilly CyrsSariixo NakedDesi Hindi X VideoTeengirlsexIndian SxxyBrook WlydeItaian PussyHijas XxxJennifer Lopez Pics NudePornographies GratuitesFree Lesbian Porn VidosBokep Pijat IndoAlwayssofia NudeIndia Web Series PornPorn ShoplyfterXx Videos Sunny LeoneTelugu Sexy Video Telugu Sex VideoNude BellyMerxoxoCharlie D'amelio PornBoard Free OnesCorruption Of ChampionMostjavGamecore PornoNeighborhood XxxVideo Kebaya Merah Full台湾vcd电影在线看Betus Com PaDavid Lee PornBest Asiatic PornstarsXxx Pron Video HindiWater PornArabe SexFuckchineseNatalie Mars BbcClassic AnalHairy Mature Naked WomenShalu Menon XxxTeenager Nude BeachBideos Pornos CaserosMilf HardbodyNude In RainAmateur Wives And BbcStepdad PornRedwap VideoKajol PussyM.sexemodelPorn.zogAsiaticas SexoLana RhodeImanol BrownEnglish Hot Sex VideoRimming SexPamela SantosEmmalayne NudeBf Adult Blue FilmPervertedpovShortest PornstarBritney Amber BlackedAnime Gang BangPorm AsianEbony Anal GifSite Porno GratuitCoroas SexoMulheres Peladas ImagemRiverann NudeXvideos GayWww Xxx Deshi ComBaxters BlowiePunjabi Kudi PornChelsea Vegas PornVazado OnlyfansBp XxxnxVr Porn Games FreePakistani Aunty SexIndian Sex Gf BfX Change PornSubmissed PornBande Dessinée SexuelGay Videos PornMiya Kalifa HotRomantic Porn BideosBbw Facial PornErop PornGoth.egg NudesPornhulkToporno ComLatino Blow JobMegan Trainor Fuck TeachersGetting Fingered In PublicMulheres De Anime NuaBdsmstreakLesbian SeduceBathing BrazzersAnorxic PornNaked African Tribe WomanFoot Worship Hand JobBest Jerk Off InstructorMorinichi HinakoYoupo MaturePornojapaneseAunty Xxx Hd VideoJawan Ladki Ki Chudai VideoSxhool XxxSex Video 22Cartoonmonster PornCheating Wife Story PornSmoove Groove PornWww Free Porn VideosHot Shots SexWww Xxx PunjabiPorn HobbyBig Tits AsmrXxxturkishFishnet PornosTs BackpageYoug Porn VideoXxxii MomJc WildsHot Step Sister Porn VideosBrazzers Big DickSleeping Sister FuckedPanties Pulled AsideCarton Animation PornRyan Conner Dick DrainersTitties LatinaBarbara Roufs NudeHd Altyazili PornolarAlexia AnsersAlica Vikander NudeCartoon Ki BfXnxx PopularDesi Indian Village SexOnahoMandy Rose Leaked NudesCandii Kayne