door Febee in Overig  ·  29 Reacties

  • 30
  • 672x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

De kern is dat de staat steeds minder in staat blijkt misdaden en terrorisme effectief te bestrijden. Dus zorgt de overheid ervoor dat de burger de illusie gepresenteerd wordt dat die falende overheid alles uit de kast haalt.

1
1 Al

De sleepwet is onderdeel van een groter plan, de EU. Die is bezig met het creëren van een totalitaire superstaat waarin alle burgers afgeluisterd mogen worden en de vrije pers (m.n. op internet) aan banden wordt gelegd om zo elk kritisch geluid de kop in te (kunnen) drukken.

5
2 grovi

Graag, dat alles uit de kast halen, showtje bouwen prima. Maar al die databases en verschillende instituten die elkaar info verschaffen uit dossiers, waar de ander niet in mag volgens de wet, en die elkaar elkaar smoezen aanreiken als ze in ganzepas naar binnen willen in een privé-auto of -woning, dat gaat dus veel te ver.

3
3 Wendel

@1 inderdaad: schijnveiligheid... dat behelst de WiV. Echter het grote probleem ontstaat over een paar jaar als de techniek in staat is al die gegevens bijna real-time te verwerken en massa's mensen daadwerkelijk te volgen.

3
4 TedjeR

Ik ga ook tegen stemmen

1
5 Interessant

Ik voorzie donkere tijden voor de gewone burgers.We gaan als land helemaal de verkeerde kant op. We worden bespied en de natte droom zal binnenkort uitkomen totale controle over de burgers. Het woord democratie mogen ze wel uit het woordenboek schrappen.

1
6 skata

*Coördinaten Binnenhof naar opvolger Bin Laden mailt*

1
7 in holland

Als je voor stemt zorg je er ook voor dat we nog sneller afglijden naar een dictatuur.

1
8 Interessant

De Roverheid is niet te vertrouwen.
@7 .
En graag op Prinsjesdag want dan zit het hele zooitje bij elkaar.

1
9 eigenmening

Iedereen is automatisch straks een verdachte hier heeft niemand om gevraagd , de DDR en Stasi methoden herleven weer, nu in Nederland

0
10 knorkokkie

Veel mensen weten niet eens waarom ze opgeroepen worden om te stemmen over anderhalve week.

Het leeft in Nederland niet.

We moeten onze conclusie trekken als de wet doorgevoerd wordt.

8
11 Lady Kant

* Verwijderd door de redactie *

12 Undertaker

@11

Nee, het referendum leeft niet. Zinloos om te gaan stemmen.

13
13 WijzeDwaas

@13

Je moet juist wel gaan stemmen!!!!! Deze stem is belangrijker dan ooit tevoren.

De Sleepwet houdt in dat in software (Windows, iOS, Android) een 'achterdeurtje' wordt ingebouwd, waardoor de politie kan meekijken op uw computer. Het probleem is dat zo'n achterdeurtje uiteindelijk gevonden zal worden door hackers.

Als dat gebeurt, kunnen criminele organisaties inbreken op alle computers van alle Nederlanders. Uw gegevens (loonstrookjes, foto's, video's, contracten, facturen enz.) komen allemaal op straat te liggen. Uw vakantiekiekjes verschijnen op dubieuze websites, er worden bestellingen gedaan op uw naam zonder dat u er iets van merkt, er worden telefoonabonnementen op uw naam gezet enz. Deze wet moet er niet komen. De overheid en IT gaan niet goed samen in Nederland (denk maar aan problemen met het Elektronisch Patiënten Dossier, Digi-D, lekke versleuteling van gemeentelijke websites enz.). Zo'n achterdeurtje in software is vragen om problemen. Over een paar maanden of jaren blijkt dan dat al onze gegevens zijn gestolen. De Minister President biedt z'n excuses aan en de verantwoordelijke minister moet aftreden. Ik zie het al helemaal voor me. Maar ondertussen liggen uw gegevens letterlijk op straat. Niet alleen in Nederland, maar overal ter wereld.

Ik stem tegen.

1
14 Kopkaas

@14

Dat zijn mss goede argumenten, maar Buma heeft al gezegd dat hij zich niks van het referendum zal aan trekken. Daarnaast ben ik tegen het raadgevende referendum, dus is het raar om er aan mee te doen. Ik ga wel voor de gemeenteraad stemmen, maar het referendum laat ik aan me voorbijgaan.

9
15 WijzeDwaas

De max bewaartijd voor de Aivd en Mivd is 3 jaar, hoe regelt men de bewaartijd van data die gedeeld (lees uitgedeeld) wordt met (aan) buitenlandse diensten?

Die is er niet, daarom alleen al tegenstemmen.

0
16 garriet

@1

De Staat zorgt er steeds meer voor dat de kerntaken ondermijnd wordt door boekhouders.

Deze boekhouders zorgen met spreadsheets voor dat bepaalde cijfers aan de politici worden getoond waarop beslissingen worden gemaakt.

Zie ook de criminaliteitscijfers, er worden gegevens buiten de cijfers gelaten, waardoor de criminaliteit volgens de cijfers daalt, met de nadere gegevens is deze veel hoger.

Creatief boekhouden wordt dit proces genoemd, want de gelden moeten uitgedeeld worden aan beursgenoteerde (inernationale) bedrijven, de aandeelhouders moeten ook brood op de plank hebben en dat kan alleen als er op andere gebieden minder uitgegeven wordt en daar heb je de juiste cijfers voor nodig!

0
17 garriet

@14 In Windows10 zitten al een aantal achterdeurtjes, Microsoft verzameld graag veel data van de gebruikers. Als je W10 installeert staan alle privacysettings standaard aan en als je alles uit zet worden deze na een update gewoon weer aan gezet. En dat zijn dan alleen maar de settings die de gebruiker zelf in de settings kan aan/uitzetten. Er zitten genoeg andere deurtjes in die data naar Microsoft sturen zonder dat mensen dat weten. Ik heb nu nog W7 maar zodra de support daarvan is gestopt stap ik over naar een linux distro.

0
18 JohnZero

Momenteel komt de sleepwet er. 99% van de data zal niet gebruikt worden omdat er tekort aan capaciteit is.

De volgende stap is dat kunstmatige intelligentie (AI) ingezet wordt. Computers kunnen razendsnel en zeer nauwkeurig grote hoeveelheden data door zoeken en patronen herkennen.

Ik voorspel een verdere toename van repressie die van de Stasi een lammetje maakt. De overheid heeft immers geen enkele terughoudendheid laten zien in afluisteren van telefoongesprekken (Nederland luistert zeer veel af), camera's met gezichtsherkenning, kentekencamera's etc.

Nederland verliest zijn onschuld en transformeert in rap tempo naar een inhumane technocratische. "Voor onze veiligheid". LOL!

0
19 Sterke

Persoonlijk ben ik voornemens tegen de WIV te stemmen.

Vooral vanwege de TIB; de Toetsingscommissie Inzet Bevoegdheden.
De regering heeft deze opzettelijk buiten de Rechterlijke Macht geplaatst.

Indien blijkt dat een dienst de privacy van een burger onnodig of op onbehoorlijke gronden heeft geschonden en de betreffende burger daardoor schade heeft geleden, is een beroep op de Rechter en een hoger beroep niet mogelijk.
Een gang naar het Europese Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) zit er dan eveneens niet in.

Regering en Parlement zoeken met de opzet van de WIV daarom zich een weg te banen buiten de rechtsstaat om. En zij beogen hun verplichtingen voor het Europese Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM) te ontlopen, met name Art.8 ''Recht op eerbiediging van privé-, familie en gezinsleven''. Dat is verdragsrechtelijk gezien kwade trouw.

Voor het creëren van een alternatief buiten de Rechter om, een duistere parallelle route, is geen rechtsstatelijke grond denkbaar.

Eerst dit punt verhelpen en ambtsmisbruik door Diensten , politici of anderen gewoon onder gerechtelijk onderzoek brengen en aan verdragsrechtelijke verplichtingen voldoen.



@19 Sterke.

Eens dat de overheid de meeste gegevens niet gebruiken kan.

Maar er speelt een ander motief mee: macht.
Roept U zich nog even het stoere verhaal in herinnering van een paar weken geleden. Nederland zou een groep Russische hackers gehackt hebben en zowat het Kremlin zelf.
Vervolgens waarschuwde Nederland de Amerikanen eerder voor Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen dan de Amerikaanse Veiligheidsdiensten ervan wisten.


Of dit verhaal waar is of desinformatie, weet ik niet. De ''Russische tegenaanval "' op Nederlandse banken, DiGID en de Belastingdienst bleek het werk van een 18-jarige jongen, die een DDoS- pakket had gekocht.

Maar het verhaal werpt wel een ander licht op de WIV. Waarom wil de Nederlandse regering uitgebreide bevoegdheden voor de inlichtingen- en veiligheidsdiensten zonder rechtsstatelijke inperkingen ? Het antwoord luidt : macht. Data zijn in het internationale diplomatieke verkeer verhandelbaar en verlenen macht en prestige.
Het gaat niet om de bestrijding van misdaad spionage of terreur . Het gaat om de internationale posities die Nederlandse politici en beambten kunnen bemachtigen op basis van data die ze kunnen leveren. Ook al worden de data niet gebruikt, ze zijn achteraf analyseerbaar, - ja, de software voor data-analyse zal steeds krachtiger worden.

Dat lijkt mij de drijfveer.

0
20 duurendaal

@20
Het trieste is dat ons voorgehouden wordt dat Nederland koploper op het gebied van mensenrechten is. Dat blijkt keer op keer onzin te zijn.

Zo is de Nederlandse overheid kampioen in het afluisteren van telefoongesprekken.

Nederland_nog_steeds_wereldkampioen_afluisteren

Ik denk ook dat het niets met onze veiligheid van doen heeft, maar met macht en repressie. De politie slaat met 200.000 opgeloste misdrijven op in totaal 3,5 miljoen misdrijven nog geen deuk in een pakje boter. Tot zover onze "veiligheid".

0
21 Sterke

@15

Je moet sowieso stemmen. Vul dan ook gelijk je stem voor het referendum in. Als Nederland massaal tegen stemt, dan kunnen ze dat echt niet zomaar naast zich neerleggen. En Buma is geen alleenheerser. Mijn advies, stem tegen. En anders naderhand ook niet klagen als ooit uw complete identiteit door criminelen wordt overgenomen.

0
22 Kopkaas

@18

"In Windows10 zitten al een aantal achterdeurtjes"

Dit zijn geen achterdeurtjes, maar opties die aan en uit kunnen worden gezet en waarmee analytische data naar Microsoft kan worden gestuurd. Dit is totaal iets anders en kun je dan ook niet vergelijken met de sleepwet. Bij de sleepwet is er sprake van een achterdeur waardoor ongemerkt al jouw bestanden kunnen worden bekeken en gedownload. Het is bedoeld voor inlichtingendiensten, maar vroeg of laat zullen ook hackers en criminele organisaties naar binnen kunnen.

0
23 Kopkaas

@21 : Waarom worden die dingen dan weer opengezet bij elke update?

2
24 Wendel

@24
Ik begrijp niet wat je bedoelt.

0
25 Sterke

@25 : Logisch, want ik had het aan @23 : moeten richten, sorry!

1
26 Wendel

De staat hoort niet de mogelijkheid te hebben om computers te hacken; op het moment dat er een gat wordt gevonden, of achterdeur ontdekt wordt, is het taak dat te melden, zodat een bedrijf het gat kan dichten. Voor al onze veiligheid. De neiging om een veiligheidsrisico geheim te houden, zodat de staat er zelf gebruik van kan (blijven) maken, is veel te groot.

Als de veiligheidsdienst er achterkomt dat de achterdeur van een kerncentrale open staat, gaan ze dat ook niet geheim houden, om er zelf stiekem in te kunnen komen.

0
27 d6072b01

@26
Geen probleem! question

0
28 Sterke

@24 en @26

Omdat Microsoft graag gegevens wil en het af en toe niet zo nauw neemt met de wensen van de gebruiker. Maar goed, zoals ik al zei kun je je daar nog tegen wapenen en is het slechts analytische data. Ze weten ook niet dat die data van jou afkomstig is. Het is data over HOE jij je computer gebruikt, maar ze kunnen niet meekijken in jouw bestanden. Ze kunnen bijvoorbeeld zien hoe vaak je aan het internetten bent, of hoe vaak je een film kijkt. Maar ze kunnen niet zien WAT je op internet doet of WELKE film je kijkt. Als die sleepwet er komt dan kan dat allemaal wel. Het is een misverstand om te denken dat ze dat bij jou niet doen, omdat de kans groot is dat zo'n achterdeur vroeg of laat wordt gehackt. Criminele organisaties kunnen dan bij al je bestanden. En dit is geen bangmakerij. Kijk gewoon naar wat er in het verleden allemaal al is misgegaan bij de overheid op IT-gebied, en trek zelf maar je conclusie ... Als je niet wil dat op een dag al je gegevens (loonstrookjes, belastingaangiftes, vakantiefoto's enz.) op straat liggen, ga dan vooral stemmen en stem tegen.

1
29 Kopkaas

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@36 Daar komt Baudet ineens heel goed over. Hij blijft een mysterie voor me....

zojuist geplaatst door wildersfan

Slavink
Kan je als christen op de PVV stemmen?

Maar beter als christen ergens op stemmen anders moet je straks met de trein mee, we weten hoe 😐het OV en de NS makkelijk iedereen brengen w...

5 minuten geleden geplaatst door Slavink

Wedergeboren
Nazaten ‘tot koelie gemaakten’ willen excuses van koning Willem-Alexander: ‘Hoog tijd voor erkenning’

@17 Het is wel goed met je hoor Afrikaan,. Tell some who gives a fuck. Ajuu! ...

6 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Slavink
GeenStijl: Hans Spekman: PvdAGroenLinks is NOORD-KOREA

"Spekman" is dat al in het Berbers vertaald ... 😎...

7 minuten geleden geplaatst door Slavink

Slavink
Beelden: Donny Roelvink laat zich officieel bekeren tot de islam

Voor iedereen, ook de bekeerlingen hier ... ( 🙃), ik meld me af, ga tv kijken, in zwart/wit en hoop jullie allemaal weer morgen tegen te kome...

8 minuten geleden geplaatst door Slavink

Schildpad
GeenStijl: Hans Spekman: PvdAGroenLinks is NOORD-KOREA

Alsof mensen met een trui zo betrouwbaar zijn?...

9 minuten geleden geplaatst door Schildpad

wildersfan
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@50 Oh ja, Baudet ook. Sorry. Ik moet dat filmpje nog ff bekijken....

11 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Rinze
Jonge man steekt zichzelf in brand bij rechtbank waar Trump-proces wordt gehouden

Plottertje doet melodramatisch zelfmoord Ik lig er geen minuut wakker van...

12 minuten geleden geplaatst door Rinze

veld1866
Nazaten ‘tot koelie gemaakten’ willen excuses van koning Willem-Alexander: ‘Hoog tijd voor erkenning’

@16 In feite is het technisch gezien ook een Afrikaanse uitvinding omdat daar het geslacht Homo ontstaan is. Maar ik reageer op je omdat er twee...

16 minuten geleden geplaatst door veld1866

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@56 Helpen, dat weet je....

16 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

NK. App
Free Hd PornooAsian GirldopornAprilbowlbynudeTamil Teen Sex VideosBengali Sex Video KolkataIndian Hot XPorn Hd GullMia Khaifa OnlyfansVivion TaylorHorny House WifeAunty Masala VideosJapanese Kissing Sex VideosCfnm In JapanIt's To Big PornRachel Steele SonSólo PornAmetures Gone WildStefania MafraHidori Rose PornNaughty America Channel PageHot Natalie PortmanEva Lovia FacialChristi StevensHailey HavocPorn Tube TumblrAssamis XxxProperty SexTempting PornGirls Getting FistedXxx Cartoo NMy Wifes NudesBlacl Mom PornKurenai Yuhi HentaiStripe PornTickling BallsEbonyporn BlackAbbywinterXvideo TravestiStefanie Powers NudeBreast LickingBig Titis PicsHindi Sex Film Hindi Sex FilmMon And Son SexMr Side DudeWww Sex Xxx HdAlanah Rae Sex VideosAmber Moore DeeperDesi Armpit PornPyt PornR BimboCaseiros PornôXxxxxx Com HdConnie Carter XxxHinata SexWeggie PornNikki Brooks StepmomThick Nude ModelsAnime Porn CartoonAplikasi BokepDiscord Nude FrWww Sex Hd DownloadJamie Alexander NudeWorld End HaremDoctor And Nars SexIndian Sleeping Sister PornPorn Son Force MomCeleberty Women NakedHabib PornCuck RedditPorn CacaRoxxane Wolf R34Pornstar JmacHay Porn StarsXxx Video Hd IndiaNxxcErotic Romance MoviesMasterbushingXxx Video Indian College GirlSophia Urista NudeMilaazul NudeMilk TittesKiss And BoobsPornhubpublicSexiest Pregnant PornVideos Pornos Con MadurasItadaki SekiiBeautiful Japanese SexTaxi Driver SexMallu Hd VideosMia Khalifa Cum ShotJennifer Lawrence Nude In MovieHentaipulseEscortalligator.comBunnygirl PornVideo Open SexXvideo Hot AuntyPerfect Girlfriend.comMy Wife Is The Student Council PresidentIndian Sex EpisodeXxx Kim KardAnniebodyAnime Cute PornXxxbritaTastumaki PornSexual Blackmail PornXnxx Hindi LanguageLexi Lore XnxxToy PronGay Men Sexual VideosCreampies StoriesBoy And Girl SaxFc2-ppv-3274967Xxx Blue VideoPornhub HardAnderson PornHimynamestee NudesMotherlessincestLiterotica MatureDirty DebutantsNude ReelsPerfect Irls ComHe.tai GayPorne MovieBus Stop Sex VideoAshemale Porn Tubesسكس سمينTransexuelles PornosMovz XxxCam 4 Ao VivoXxx SixeyMost Beautiful NudeTop 5 Porn VideosTelugu Aunty SexxDeepfzke PornGinewildaudioEric JohnTamil Sex OrgBlack Man Sex MovieOld Mom Sex ComKendra Sunderland Hd PornPorn Toy ChicaEscort NashvilleSankaku ComplXnxx.xomHotlovers420MalisexHenti English DubDesi Sex GroupAccidental AnalBusty Teen Fuck