door chouffleur in Politiek  ·  143 Reacties

  • 30
  • 1267x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@49 Met je schoenen die van buiten komen binnenshuis rondbanjeren is ook vies.

16
101 21st Century Guy

Als schoolbesturen kinderen een haathut insturen, dan verwacht ik een week later ook een bezoek aan de Satanstempel. Ironisch genoeg heeft die religie minder doden op z'n geweten.

4
102 Rolmops

@98 @99
Het is niet dat ik echt vreselijk verontwaardigd ben maar voor mij hoeft al die flauwekul en die poppenkast niet. En die religie die bewaar je dan maar voor thuis. Maar goed ik geloof zelf dan ook helemaal niet aan het bestaan van welke God dan ook. Maar als dit dan blijkbaar zo nodig moet gebeuren dan wel naar twee kanten toe. Dus dan de volgende keer een excursie naar een kerk of synagoge en dan inclusief alle moslimkinderen die in die klas zitten.

1
103 rebo

@103 Ik had niet de indruk dat ú vreselijk verontwaardigd was. Ik vind het in het kader van algemene ontwikkeling wel belangrijk dat kinderen iets van de wereldreligies weten - ook al ben je zelf niet gelovig, een groot deel van de mensheid is dat wel, en het is goed een idee te hebben van wat zo'n religie dan inhoudt.

Of daar een bezoek aan welk gebedshuis dan ook bij hoort, dan vind ik dat, zoals ik al eerder zei, vooral een kwestie van de ouders en de school. Zat mijn kind nog op school, dan zou ik inderdaad suggereren dat ook een kerk in het excursieprogramma opgenomen zou kunnen worden - een synagoge is vermoedelijk niet overal in de buurt te vinden. Maar erg wakker zou ik er niet van liggen. Die kerk lopen we hoe dan ook wel eens in.

7
104 Smiling

@101 Weer aan het goedpraten? Weet het niet hoor, reageer op de laatste comments.

6
105 etymologie

Moest het echt? Moesten kinderen dat echt, mochten zei geen nee zeggen? Hallo dat doet er niet eens toe. Uiteraard luisteren leerlingen naar hun docent.

Als dit echt moest is het weerzinwekkend en snap ik mensen zoals @101 niet.

5
106 etymologie

@46 @kubusje Je waarheidsdatum begint nu ook te verstrijken. Je verteld veel, en in het begin geloofde ik het nog wel, maar al en tijd niet meer.
Zal ik nooit weten, maar je zal wel in een aparte buurt wonen.

6
107 etymologie

@106 Er zijn veel niet moslims zoals mij die ook niet willen dat mensen met hun schoenen aan door het huis banjeren.
De troep van de straat mee je zo mee naar binnen kan me nog herinneren dat er een keer iemand met stront aan zijn schoenen bij aan huis kwam maar goed dat ik die niet door mijn huis heb laten lopen gadverdamme wordt al misselijk als ik er aan denk.

5
108 21st Century Guy

Ik zou mijn kinderen per direct van zo een gore school halen.
Zijn ze nou helemaal belazert.

7
109 Positivo

@109

Erg, he?
Kinderen laten kennismaken met een ander geloof

17
110 LGK

@110
Nee, maar het kost je als ouder wel weer een Aladdin tapijt..

4
111 Sjaak Trekhaak

@110 Verplicht bidden gaat toch wel een stukje verder dan "kinderen laten kennismaken met een ander geloof".

2
112 greenmango

Diezelfde linkse partijen en hun aanhang/nageslacht die na WO2 tot circa 1975 gestreden hebben tegen de allesoverheersende en verstikkende macht van het christendom in de Nederlandse maatschappij vinden het nu een goed idee dat kinderen kennismaken met de islam.

4
113 Conradijntje

Scholen hebben zich niet te bemoeien met religie..dat is een privé aangelegenheid.
Als een school dit soort praktijken met mijn kind zouden uithalen..dan had je de poppen aan het dansen met mij.

1
114 TouchScreen

@113 Volgens mij zijn het voornamelijk de enorme stijging van de welvaart na WO II in combinatie met een relatief jonge bevolking geweest, en niet linkse partijen, die de ontkerkelijking in gang hebben gezet.

3
115 Civ

Wat hebben openbare scholen met religie te maken? Niets.

Onderwijs de feiten met betrekking tot religie tijdens maatschappijleer of zo. Maar ga niet beginnen met het onderwijzen van religie op openbare scholen. Is deze kinderen verteld dat religie onzin is? Het allemaal verzonnen verhalen zijn van mensen die zeer waarschijnlijk aan de psychedelische drugs zaten? Zijn zij onderwezen in alle barbarij wat religie met zich meebrengt?

Vast niet.

2
116 Bluth

Alleen de foto’s en filmpjes; AFSCHUWELIJK en leraren en leraressen moeten ook wijzer zijn en hier niet aan meewerken. STOP ISLAMISERING.

2
117 Interessant

@110 Kinderen laten kennis maken met welke ideologie dan ook lijkt mij niet wenselijk.

4
118 Bluth

@110 Zouden de negatieve aspecten ook aan bod komen? Het feit dat mannen en vrouwen in werkelijkheid gescheiden naar de moskee gaan, bijvoorbeeld?

2
119 Civ

@119 Ik weet vrij zeker dat een kennismaking met een religie op vriendelijke wijze gaat. Dus, niet het onderwijzen over religie (de feiten), maar het onderwijzen in religie. De kinderen worden blootgesteld aan de aspecten van religieuze indoctrinatie waar iedere gelovige ooit eens voor is gevallen.

Niemand verteld de kinderen dat bidden niets meer is dan onzin en geen enkel nut heeft. Niemand verteld de kinderen dat de islam onzin is, en nergens op slaat. Niemand verteld ze dit over het christendom, het Jodendom, religie in het algemeen. Terwijl dit toch feitelijk echt zo is, maar kinderen krijgen de feiten met betrekking tot religie niet onderwezen.

3
120 Bluth

" Wist u dat de overheid erop toeziet dat deze excursies naar de moskee gehouden worden, terwijl de ouders niets gevraagd wordt?"

Ik vraag me af of dit waar is.
Ik weet niet beter dan dat ouders altijd geinformeerd worden over te houden excursies.

" Nederland is een christelijke natie en geen islamitisch kalifaat."

"Geen islamitisch kalifaat" klopt.
"een christelijke natie" klopt niet (meer).
Nederland is seculier.

2
121 Mappie

@115 Ik weet niet hoe oud u bent maar zelf was ik daarbij. Ik doel overigens ook op de bekende democratiseringsbeweging van de jaren zestig en zeventig. Na WO2 moest het land opgebouwd worden: het land lag immers in puin. Die welvaart kwam daarom pas 15-25 jaar na WO2. Het verstikkende burgerlijke christelijke milieu staat natuurlijk prachtig omschreven in "De avonden" van Gerard van het Reve en veel boeken van Jan Wolkers en Maarten 't Hart. De linkse partijen waren toen voornamelijk protestpartijen met arbeiders die niet bij de overheid werkten maar in de fabrieken. De scholen, het gemeentehuis, de bibliotheek etc werden bevolkt door "keurige" dames en heren van KVP, CHU, ARP (nu CDA) en soms VVD origine. Tegenwoordig worden de lagere overheden juist gedomineerd door links. In de periode van Den Uyl, de democratiseringsbeweging, flower-power is de maatschappij links geworden qua omgangsvormen en heeft de ontkerkelijking zich ingezet. Anno 2018 hebben vooral PvdA'ers nog steeds een bloedhekel aan het christendom alsof voor hun de tijd 50-60 jaar heeft stilgestaan - dat is een strijd die allang gestreden is.

1
122 Conradijntje

@112 . Inderdaad. En gelukkig hoefden ze dat dan ook niet.

Wie de video kijkt ziet toch alleen maar pret, niks geen zwaar gedoe of indoctrinatie. Vind de lessen van haat die sommigen hier hun kinderen mee willen geven veel schadelijker.

9
123 mo

@22 "Mijn nekharen gaan overeind staan bij het lezen van je link. Eng clubje"

Gaat nogal!
Anti echtscheiding;
anti "afwijkende" sexualiteit;
anti abortus;
anti euthenasie;
pro vervanging seculiere maatschappij door christelijke, (met name katholieke) uitgangspunten.

Typisch ook alleen maar mannen op de foto.

2
124 Mappie

@23 Eens met reactie op @20 .
Kan het zelf niet beter verwoorden.

Oneens met reactie op @17 .
Clubje is even eng als iedere fundamentalistische beweging, religieus of anderszins en mag, wat mij betreft, op die basis bekritiseerd worden, onafhankelijk van hetgeen zij zich zelf tegen verzetten.

3
125 Mappie

Stop het bidden op alle scholen. Bid verbod in het onderwijs. Geen bijzonder onderwijs meer.

9
126 Oebie

@24 "Wat is daar eng aan?"

Zie @124

2
127 Mappie

@124 Apart clubje inderdaad. Conservatief-rechtse maatschappelijke standpunten in een katholiek (net) jasje en een klinkende Latijnse naam. Het doet allemaal wat on-Nederlands aan.

2
128 Civ

Inderdaad stop met scholen op basis van geloof , zijn we gelijk van de moslimscholen af

5
129 wijs

@85 "Het mág, natuurlijk mag het. Ik vind het niet de juiste plaats, dat is wat anders."

Waarom doe je er dan aan mee?

2
130 Mappie

.
mohammed was een pedeofiel.

Zitten NL schoolkinderen te bidden voor een pedofiel!!

Is dat GVD nog steeds aan de gang?!!

Wat een ellende zeg question

2
131 Ook maar gewoon een duts

Kinderen zijn in het algemeen kritisch genoeg om niet 'bekeerd' te worden na één bezoekje aan een moskee.

8
132 oeioeioei

@122 sterker nog, bel kinderen zullen snel ervaren dat het iets is voor domme mensen net zoals met alle religies. Ik vind het altijd zo grappig dat zelfs politici vertellen dat we allemaal voor de slachtoffers moeten bidden terwijl ze best weten dat het volstrekt belachelijk is.

1
133 niet-alles-geloven

@130 Als u mijn reacties bekijkt zou u zien dat ik niet meedoe aan de discussie over de (on)wenselijkheid van dit soort bezoeken.

3
134 Smiling

verbied liever dat hele gore geloof!!!

1
135 koelkast magneet

Wat doen Nederlandse kinderen die niet gelieerd zijn aan dat achterlijke geloof in een moskee? Dat kun je toch gewoon als ouder verbieden omdat je je kind niet wenst bloot te stellen aan alles wat maar met geloof cq sprookjesboeken en sprookjesfiguren te maken heeft. Vrijheid van godsdienst is prima maar de vrijheid om alles wat met geloof te maken heeft te verketteren moet ook een belangrijk goed zijn.

1
136 nostradamus666

@134 "Als u mijn reacties bekijkt zou u zien dat ik niet meedoe aan de discussie over de (on)wenselijkheid van dit soort bezoeken. "

Als ik goed tel dan zijn 7 van de 134 reacties van u afkomstig en dat is exclusief @134 zelf.
Dat is 17% van de reacties.
Allemaal off topic?

1
137 Mappie

** gebruiker verwijderd **

@107 Beste "etymologie".... je mag uiteraard kritiek op me hebben. Zelfs als je me niet kent. Risico van meedoen op een forum. Maar dan zou ik het eerlijker vinden om met argumenten te komen zodat ik 1) het tegen zou kunnen spreken of 2) ervan zou kunnen leren.
Nu je dat verzuimt en zelfs een vreemde opmerking maakt over "de aparte buurt waar ik wel zal wonen" kan ik je helaas niet serieus nemen. Jammer.

138 verwijderd23941

@108 Als je het zo zegt, ja heb je goed gedaan.

0
139 etymologie

@138 Je hebt gelijk, als ik zoiets zeg zal ik het voortaan doen met argumenten. Was niet mijn beste nacht gister, maar dat is geen excuus.

0
140 etymologie

@137 Allemaal in de kantlijn van de discussie. Wat u had kunnen zien als u ze gelezen had en niet geteld.

1
141 Smiling

Schaf de jongens besnijdenis maar af, dan hoeft dit niet meer over een paar jaar

3
142 chouffleur

Tempels, kerkjes etc bezoeken prima dat is op zich leerzaam.
Maar waarom bidden? Houd het in de educatieve sfeer dank u. Anders niet meer doen.

0
143 Oebie

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
icnivad
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Volgende maand laat hij er 100000 versneld door het coa heenwalsen en heeft dan de melding dat er 100000 woningen tekort zijn....

5 minuten geleden geplaatst door icnivad

Feldwebell
Poetin sluit aanvallen op NAVO-landen uit

@1 ScholZ...

6 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

RobP
Achterstandswijken willen rem op werklozen en asielzoekers: ‘Problemen stapelen zich op’

De betere wijken hebben meestal betere prijzen....

7 minuten geleden geplaatst door RobP

Feldwebell
Poetin sluit aanvallen op NAVO-landen uit

Poetin heeft de regie. Schols en Biden zijn een stelletje slapjanussen terwijl Macron is teruggefloten.We hebben een historische kans om een...

10 minuten geleden geplaatst door Feldwebell

LoydMorris
GeenStijl: COA vestigt per direct "zoveel mogelijk statushouders in hotels, toestemming gemeentes niet nodig"

Menig Nederlandse ondernemer wordt inmiddels schatrijk door deze asiel-industrie. . . De belastingbetalende burger, dokt toch wel. . . ...

19 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

RobP
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@2 Dat lijkt me een strak plan. :-)...

24 minuten geleden geplaatst door RobP

MARCUSAURELIUS
Opschaling van passende zorg voor vluchtelingen

Verbeteren helpt niet, dat trekt alleen maar nog meer parasieten....

25 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

MARCUSAURELIUS
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@1Ze kunnen toch naar de Zuidpool gaan daar schijnt nu de hele dag de zon niet. :D...

28 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

MARCUSAURELIUS
Bangalijst ontdekt in bejaardentehuis Meppel

Leve de Lol....

30 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@8Ook in het HBO werkte dat zo.De bedenkers dachten dat de scholen zich dan maximaal zouden inzetten, maar in plaats daarvan liet men het ...

33 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

NK. App
Khuli BfSara Jay BrazzersDaddaughtersexSoi 6 ThailandPorn With Scarlett JohanssonDoes Blue Chew WorkAhola PornSexe FrancaiToni Storm NudeNakedboobsAnnette SchwarzXvidios ComBlackmall PornSleeping SexyWww Indian Desi Sex VideoMalayali Ladies SexXxx Indian MovesMaitland Ward CreampieBrwzzers3xFilme Pornográfico Ao VivoCasting Couch VidsBryci VideosMeyd-794Megnutt02 Onlyfans LeakedSexs PokemonMalayalam Serial Actress XxxStella Cox Sex VideoPorn Big Boobs SisterAnime Vampire PornWankingpornCream Pie MomVivalocal.Female Ogasm VideoReqgan FoxxVerygayboysWww Xxxx MovieAp X VideosSister Chudai VideoNude SprtsHanime. Yv/r/nsfwGif PornografiaBrittany Furlan NudeSuhagrat Ki Sexy VideoHot Bikini PornThe Last Resort: Dee Williams And Syren De MerPies PornBrother And Sister Sleeping Sex VideosModern Family PornRussian TeenpussyCobie_smoulders_Stepdaughter JoiGoogle Show Me PornTag Hentai Frصور سكيس متحركةسكس أمهXxnn CoSwathi Varma HotLesbian CunnilingusEmpfljxPornomovies For FreeMob Porn GamesMarathi Oral Sexالسكس الكورىShy TeenpornAnal HumiliationConnell TwinsXnxnx HindiTamil Hotel SexRyan Conner RaceplayIndianboysexCute Big Boobs PornMax Hardcore PornSexy Tiktok CompilationCassandra Peterson NudeAlberta CouplepornXxn DeshiTickle FetishSexy Nude Fucking VideosBarbie Blank NudeXxx Videos HospitalHot Wife PornMen With Big DicksHot Nude BathPorn For Women LesbianNusist PornLinda WiesmeierXxx Video Hd 2015Hollywood Hot XxxSunny Leone New Xxx VideoXnxx GratuitTrasvestisLxxndaX. N. XxSpnkwireJe Montre Lon MinouHayden Panettiere NudesTara Strong BoobsTeen Lust Hd ComPorn Trios CaserosJav SexBblove173d FuckPorn Massage IndianWatch Free Hd Porn18 GirlspornHd Porn ComciTeen Nude PicPornographiBollywood Xnxx ComYukayams OnlyfansNude Sexy BhabhiSend Sexy VideoAshemale TuHemtaireadXxxx Videos PornosNude Beautiful ModelsThreesome WifeKerri Gribble NudeFuck Videos ComDesi Big Boobs ComThug Shake PornTentica PornShadbasrXyzcommicsEmily Ratajkowski HotGif Jenna Jamesonएकस एकसPorn Video AppBengali Porn Video DownloadNacked AuntyFreetaboo NetLinzor PornFetlife.com'Gay Youn PornPornzogIndian Sex Videos ComeNew Khalifa Sex VideoVdoxxEnony TribbingJanexy Sanchez NudeGgay PornXnx Video BanglaJavfor MeHot Japanese RomanceSloopy HeadTeenage Women NakedXnxx SestarMature Wife PornCarla Harvey Nude