door Havermout in Binnenland  ·  18 Reacties

  • 3
  • 387x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

stop eens met bouwen, Nederland is helemaal.VOL gebouwd!! minder kinderen krijgen, vooral een bepaalfe groep! mpet nou alles helemaal volgeplemt worden???

8
1 koelkast magneet

Nederland is vol!! Bovendien staan er vele winkelpanden en kantoorpanden leeg!!

5
2 Topperz

Goh ! Alweer ??! Omdat het nu een verkiezingsthema is zou er wat gaan veranderen ?!
Er wordt decennialang gehamerd dat er veel te weinig (vooral soc. huur)woningen worden gebouwd ! Resultaat tot nu toe: blijft alleen maar bij praten, praten, praten !! En doen #homaar !!

0
3 Tante Annie

* Verwijderd door de redactie *

4 Lone Wolf

@ 1 en 2 Jullie staan zeker niet al jaren als woning zoekende te boek?
Voor de verkiezingen moet er meer gebouwd worden,tenminste sociale woningen.
Na de verkiezingen zijn het weer alleen de projectontwikkelaars die duurdere woningen mogen bouwen.

4
5 Wiebe Nik

@1 het probleem is dat er steeds meer mensen komen, en niet alleen in Nederland wat jij al aangeeft maar op de hele wereld.
50 jaar geleden waren er 12 miljoen mensen op dit kleine stukje aarden en nu 17 miljoen.

We willen alle mobiel zijn (meer asfalt) en ergens wonen maar tegenwoordig zijn er ook veel meer vrijgezellen waardoor er ook meer woningen nodig zijn
We worden ouder, waar ik heel blij mee ben maar dan moeten de gezinnen kleiner (maximaal 2 kinderen)

Meer mensen is voor de economie goed maar we zijn met te veel op aarden en dat neemt zijn tol. hier zie je het door steeds meer volbouwen en steeds meer asfalt maar op andere plaatsen worden de oerbossen vervangen door landbouw om ons te voeden.

(ieder mens zorgt voor vervuiling en vergeleken jaren geleden vervuilen we minder per persoon maar omdat we met meerdere zijn in totaal veel meer)

0
6 TheoTheo

Gemeentes kunnen wel een rol spelen bij de woningbouw maar zonder centrale aansturing wordt het cowboy-verhaal.

Beetje bestemmingsplannen wijzigen ten gunste van plaatselijke projectontwikkelaars met invloeden in de gemeenteraad. Vaak leidt dat tot een oneerlijk speelveld.

Het lijkt mij vooral een thema dat landelijk opgepakt moet worden.

0
7 provo

@2 de leegstand van winkelpanden komt door internetshopping en daardoor zie je overal pakketdiensten.
Waar ik werk zie ik iedere ochtend 4 verschillende bedrijven pakketjes afleveren (concurrentie zorgt hier voor veel meer km rijden)
Verder staan er minder kantoor panden leeg al jaren geleden maar deze zijn gebouwd omdat mensen geld willen verdienen en ook werkplek nodig hebben (net als bij werklozen je hebt er altijd een aantal leeg of zonder werk nodig om niet een tekort te hebben. Hoe meer mensen hoe meer kantoren.

0
8 TheoTheo

@1 @2
De bevolking groeit, en die wil graag in een woning wonen ipv op straat. Een winkel is geen woning.

Verder stijgen huizenprijzen omdat er tienduizenden woningen per jaar te weinig worden gebouwd. Het tekort drijft de prijzen op.

Daarom worden woningbezitters opgezadeld met 30 jaar lang veel te hoge lasten, en exploderen de huren tot ze onbetaalbaar zijn.

Wat zou het mooi zijn als een rijtjeswoning een reële prijs kost: €70.000 koopprijs of €300 huur. Dat lukt als de VVD weer in de oppositie zit.

6
9 Sterke

@9 ik kan me indenken dat je tegen de VVD bent maar zo te lezen geloof jij nog in sprookjes.

"Wat zou het mooi zijn als een rijtjeswoning een reële prijs kost: €70.000 koopprijs of €300 huur. Dat lukt als de VVD weer in de oppositie zit."

Die tijden zijn geweest en zolang er steeds meer mensen bij komen wordt de grond steeds duurder en de verlaging die jij als sprookje ziet is onmogelijk.
In Hongkong zie je wat schaarste aan grond doet met de prijs.
http://www.hebbes.be/artikel/de-negen-duurste-adressen-ter-wereld

1
10 TheoTheo

Zou het niet kunnen zijn dat er teveel mensen geimporteerd worden , er is zowat geen grond meer beschikbaar voor bouw, en ook wordt er overdreven natuur aangelegd en ontpolderd zodat enkel de grond al schrikbarend duur wordt . 5 miljoen mensen erbij in 50 jaar op dit kleine stukje aarde is overdreven veel !!

1
11 Doordenker

Partijen houden zich halsstarrig vast aan islamkritiek om stemmen te winnen.Zoals een vrouw wonend aan het Afrikaanderplein Rotterdam, een wijk waar veel allochtonen wonen,het mooi verwoordde door te zeggen dat betaalbare woningen bouwen,zorg en onderwijs prioriteiten zijn en niet de islam omdat er nu eenmaal een diverse samenleving is waarin mensen elkaar moeten respecteren.

1
12 jantje van leiden

Laatst werd hier vol trots verkondigd dat men het afgelopen jaar wel 50.000 nieuwbouw huizen had afgeleverd vorig jaar.
En dat in een land met woningnood sinds 1945.
In Engeland gaat men 5 nieuwe steden bouwen met totaal een miljoen woningen.

1
13 Hein2

@10
"Die tijden zijn geweest en zolang er steeds meer mensen bij komen wordt de grond steeds duurder en de verlaging die jij als sprookje ziet is onmogelijk."

Jij gelooft de leugens nog. De realiteit is dat Nederland voor 15% bebouwd is, en de rest is weilanden waar koeien lopen en bossen. Met 1% bouwgrond erbij kan Nederland weer 20 jaar vooruit. En in 2050 stopt de bevolkingsgroei.

Er is meer dan ruimte genoeg voor 18 miljoen mensen.

De huizenprijzen stegen in 5 jaar tijd met 400% (in 1990). En daarna nog verder. Dat is niet omdat er fysiek te weinig bouwgrond is, maar omdat lokale en provinciale besturen via bestemmingsplannen een kunstmatig tekort creëeren.

Lees maar eens het rapport "Kosten Koper" van Verhoeven. Daar staat in dat de overheden niet de marktprijzen van bouwgrond volgen, maar dat overheden de marktprijzen bepalen.

Bedenk ook eens wie er belang hebben bij hoge huizenprijzen:
- banken
- overheden
- notaris
- architect
- makelaar
- aannemer
- projectontwikkelaar

Daarom noemen ze in dit land een hoge huizenprijs "herstel van de markt". Terwijl consumenten op lange termijn als totaal geen reet opschieten met een te duur huis.

"In Hongkong zie je wat schaarste aan grond doet met de prijs."

In Nederland is geen schaarste, alleen door overheden gecreëerde kunstmatige schaarste.

4
14 Sterke

@14 je moet niet alleen aan huizen denken
We vervuilen te veel, Boeren moeten minder koeien hebben voor de schadelijke uitstoot van koeien, maar ook wij mensen laten scheten en alles wat in onze mondjes gaan komt ook ergens vandaan.
Jij ziet de weilanden en denk ja er is genoeg ruimte maar je vergeet de asfalt die er bijgekomen is en de files die er ook nog steeds zijn. verder hebben we last van rivieren die overlopen omdat er polders bebouwd zijn waar vroeger bij hoog water deze hier in gingen als buffer.
Er komt ook meer water omdat onze buren ook steeds meer bebouwen waardoor het regenwater minder in de grond verdwijnt maar via de rivieren naar Nederland komt.

Je moet niet zo kortzichtig kijken want ook bij 18 miljoen mensen zullen we blijven stijgen met aantallen.
Juist nu moeten er maatregelen komen en met maatregelen zullen we eerst ook nog stijgen maar minder snel en later niet meer.

Ieder mens zorgt voor vervuiling en als jij meer mensen wilt dan zal je dat wel niet interessant vinden.
(ik vind het hier niet onleefbaar vol maar zie de problemen om mij heen en zie liever meer koeien dan meer woningen en asfalt)

0
15 TheoTheo

Eind jaren '50 begrepen toenmalige ministers, politici, wetenschappers en geleerden wel dat Nederland met haar 11 miljoen inwoners aan limiet zat. Vele Nederlanders emigreerden op advies van de regering naar Australië, Amerika, Zuid-Afrika, Canada, Nieuw-Zeeland om daar een nieuw en fatsoenlijk leven op te bouwen. En wat doen onze huidige politici, ministers, wetenschappers e.d.? Zij zetten de deur wagenwijd open..... inmiddels is het inwoneraantal ver boven de 17 miljoen mensen.... Allemaal willen ze wonen, leven, werken, recreëren, autorijden, bbq-en, schijten etc. etc. En wij ons maar steeds afvragen hoe het komt dat we woningnood hebben, dat de treinen dagelijks overvol zitten, dat we steeds langere file's hebben, dat de gezondheidskosten steeds hoger worden, dat we vervuilen, dat we last hebben van de buren omdat zij een houtkacheltje hebben of zomers een BBQ aansteken, oudere auto's niet meer in steden mogen komen, dat we minder verdraagzaam worden, overvolle vervuilende en ziekmakende legbatterijen, varkensstallen, intensieve veeteelt etc. etc.... En natuur? Natuur hebben we, behoudens wat afgezette parkjes, niet meer....
Dit gaat een keertje echt fout!

0
16 LoydMorris

@15
Ik ben compleet met je eens dat ons land overbevolkt is. In tegenstelling tot de elite, die baat heeft bij schaarste, beschouw ik de vergrijzing en de natuurlijke krimp van de bevolking als een zegen. Door robotisering en AI hebben we in de toekomst steeds minder werknemers nodig. Immigranten toelaten om de vergrijzing op te lossen is imho dan ook precies de verkeerde maatregel.

Maar met de huidige bevolkingsgroei ontkom je niet aan meer huizen. Je kunt mensen moeilijk op straat laten wonen.

En dan zeg ik: de overheid moet betaalbare bouwgrond ter beschikking stellen. Er is ruimte genoeg om een evenwichtige woningmarkt te krijgen.

0
17 Sterke

Namens Onze Staat, de nepnieuws staatspropaganda zender die problemen van enkele over volle gemeenten in het Westen wenst te verheven tot landelijke problematiek ... dat terwijl dit 'Gemeente Raads' verkiezingen zijn, en die gemeentes maar erg weinig invloed kunnen uit oefenen op de bouw, niet in de laatste plaats omdat er in veel gemeentes helemaal geen woning tekort is ! ... Sterker nog, veel gemeentes bouwen AF om oude krotte te vervangen door nieuwe ruimere en modernere woningen, als mede om de lokale woningmarkt gezond te houden.

0
18 mightimouse

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
COA: belang doorgang van 'asielhotel' Albergen is groot

@3Het wordt financiëel nòg erger:Statushouders zoveel mogelijk naar hotels, ook zonder goedkeuring gemeenten - https://nos.nl/l/2514610�...

3 uur geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
De Jonge onderzoekt buitenlandse en Russische inmenging in Nederlandse publieke debat

@1Rond "contacten" met Rusland, maar ook China, zijn altijd al wild-west verhalen geweest. Er zijn echter op het geheel, maar weinigen, die è...

3 uur geleden geplaatst door Strongoli

Strongoli
Ernstig tekort aan 'pufjes' voor astmapatiënten: 'Nul tot twee weken op voorraad'

Schandalig dit weer.Gek dat deze "tekorten" alleen maar in Nederland spelen. Ook de prijzen van medicatie, zijn in het buitenland vaak goedkop...

3 uur geleden geplaatst door Strongoli

ongelovenloos
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Bij oorlog aan oorlogsrecht doen , betekent verlies.Nog geen ene oorlog meegemaakt waar ze zich volledig aan oorlogsrecht hebben gehouden...

5 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@7 Dat is juist en dat komt door een oerdomme constructie. Aan elk mbo-diploma hangt een zak geld voor de school, zo’n 5000 euro dacht ik, maa...

6 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@6Dat laatste is maar al te waar.Wel is het MBO uitgekleed door telkens het niveau omlaag te halen.Wat trouwens in ons hele onderwijs ...

6 uur geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Er is altijd onderscheid m.b.t. educatie. Wie een doctorstitel heeft is opgeleid t/m het hoogste niveau in deze zin dat er niets anders meer is ...

6 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Weten jullie ook welke partijen niet getekend hebben tegen het antisemitisme deze week ?Het door de Turken bestuurde Denk en het door de Russe...

6 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Iedere keer weer over mijn ziekte beginnen zoals in @57 Wat ben jij toch een goor achterlijk stuk vreten ...

6 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Waar ben je nou met die gore vieze bek van je ?...

6 uur geleden geplaatst door Rinze

NK. App
Indian Bangla Blue FilmKeerthi Suresh PornBrazzers Bang BrosWife WhoringPokemonecchiLesbian Big Clit PornBeach Voyeurism VideosPornpcsSwallows CumsImogen LucieDollyparton NakedXhaaterXxx BoodFlim BlueHindi Home SexBen 10 Gwen NakedJosaline Hernandez SextapeXxx SistherSofia Gomez Onlyfans LeaksFamily Porn AsianMature Van Porn色情 漫畫Ver Peliculas GratispornoBianca BangsFaith Lianne LeakedFukn VideoIndian Bengali Sex VideoXxx Indian BengaliDry Humping VideoPorn PardayPron Free Picسكس الأنميNude DaddiesBazzzerTeenage Anal PainSis FootjobGif PornosuSotemnovinhasHentais.2022Indian Xxx OutdoorIncest Chat RoomPuja PornMr Marcus PornosStretch PornNandana Sen NudeMia Khalifa Hd VideoBhabhi Or DevarFather In Law Japanes PornNaughty America BathroomCum GloryholePolygamous PornMilfmovs.comPorn BlackteenErotica ComicsFilmes Pornograficos ViolentosPornode CulonasSexmex PornSex Web Series MovieXxx Videos Sis And BroOnly For DudesDava Foxx PornBhojpuri Hot SexXxx Videos College GirlsRambha Naked PhotoJulia Ann Video DownloadYou Porn ComDukesdollzVideo Pornos AmadoresSilk LaboNew Assamese Sex VideoXxx Mom Hd VideoNaked DickAlana Rose BrickzillaBf Sister And BrotherPorncomicsLopunnypornManiacakesHumiliation GaypornGaygloryholeNude Photo GeneratorPorno PrivateTitties TeaseHot Sexy Blue VideoDoctor And Patient Sex XxxJanhvi Kapoor PornSuhagrat Video BfHazel Moore BlackChelsie Kyriss BlowjobPornotubeRubmaps.chYouporn GraduitBaixar PonoBlair Williams MissaxAll Sexy BfHidori Rose LeakedXxxkatrina KafeErotic Spa Near MeChatjrbayeMewati PornHyderabad College Girls Sex VideosPerverse PornSchool Ladki Ki Chudai VideoNude Hot TeenagerBbwbuttDeepthroat AnimeTollywood Sex MoviesVrkm-1053Claire Evans PornhubFour Element TrainerChloe Lamb VideosStepdadxxxX Videos BlowjobThicclatinaSister Drunk PornBrendi SgThezacattack PornMomsoninfoMassageporn MoviesFree EscortNudify PhotoVeronicaaacorr401Doble PenetraciónAva Addams PronMy Mom's NudesXxx PamiliBig Boobs NakadInterracial ImpregnatedReallifecamvoyeurPorn Star LisrMysugardadyгейпорноHarcore PornSissy Porn HypnoJapan Force PornAlexis Texas ThreesomeKarren Steffans PornNude Kate BeckensaleMrs Incredible Rule 34Nude Mom SelfiesSex CoMadisom Ivy PornPorn Star ReshmaDirtytinaKatja KeanPawg Bang BrosAv网站.Napali XxxVicosexNude Japanese WifeStreaming Porn Movies