Politie deelt 393 boetes uit in actieweek op A7

FOTO ANP

FOTO ANP

Tijdens een verkeersactieweek op en rond de A7 tussen de Afsluitdijk en de Duitse grens heeft de politie vorige week 393 boetes uitgedeeld.

Daarvan werden 294 opgelegd voor niet handsfree bellen of vasthouden van een telefoon. In 220 van de gevallen ging dat om bestuurders van een personenauto, 74 keer betrof het vrachtwagenbestuurders.

Ook kregen 46 chauffeurs een boete voor snelheidsovertredingen. Vier keer werd daarbij het rijbewijs ingevorderd. Daarnaast werden boetes uitgedeeld voor onder meer bumperkleven (8x), onnodig gebruik van de vluchtstrook (13x), negeren van het inhaalverbod voor vrachtwagens (4x), gevaar of hinder veroorzaken (5x), het niet dragen van een gordel en onnodig links rijden.

Ook werd een voertuig buiten gebruik gesteld als gevolg van openstaande boetes en inde de politie een nog een openstaande boete van 700 euro.

Ook de A6, A32 en A28 werden in de controles meegenomen die Team Verkeer Noord-Nederland hield samen met het flexteam van de Politie Fryslân en de Politie Sneek en Politie Oost-Fryslân.