Gedenkplaats voor de slachtoffers van de schietpartij in Parkland (24 februari)
NOS NieuwsAangepast

Maatregelen moeten bloedbaden op scholen in Florida voorkomen

De gouverneur van de Amerikaanse staat Florida Rick Scott heeft een pakket wettelijke maatregelen ondertekend die scholen veiliger moeten maken en bloedbaden zoals op Douglas High in Parkland helpen voorkomen.

Zo gaat de minimumleeftijd om een geweer te mogen kopen omhoog naar 21 jaar. Ook komt er ter controle een verplichte wachttijd van drie dagen voor de aanschaf van een vuurwapen en is het voortaan toegestaan een aantal schoolmedewerkers te bewapenen.

Gouverneur Rick Scott kort na het bloedbad op de school in Parkland, Florida

De NRA heeft direct na ondertekening Florida voor de rechter gedaagd. Volgens de wapenlobbyisten zijn de maatregelen in strijd met het tweede amendement van de grondwet, waarin staat dat het recht van Amerikanen om wapens te bezitten en te dragen niet beperkt mag worden.

Het Huis van Afgevaardigden in Florida keurde de wet woensdag al goed, drie weken nadat een 19-jarige schutter op zijn oude middelbare school zeventien personen doodschoot met een semi-automatisch oorlogsgeweer. Na het bloedbad kwam een felle discussie op gang die werd aangewakkerd door een campagne van jongeren die de schietpartij overleefden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl