Verkiezingsprogramma DENK term integratie schrappen (rtlnieuws.nl)


De term 'integratie' moet vervangen worden door 'wederzijdse acceptatie', 'koloniale' straatnamen moeten afgeschaft worden en Nederland moet formeel excuses maken voor de slavernij. Het verkiezingsprogramma van de politieke beweging DENK staat in het teken van de strijd tegen discriminatie. ...

door Tiidmasine in Politiek  ·  153 Reacties

  • 0
  • 1710x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@143 "Nederland heeft zeker een aandeel gehad in de slavenhandel en slavernij en nooit een excuus gegeven aan de nakomelingen van slaven."

Er zijn vermogens aan "boetegeld" naar de Antillen en Suriname gegaan. Waarom denk je? Hoe denk je dat die landen ontstaan zijn? Er zijn monumenten geplaatst. En daarnaast, die nakomelingen zijn er echt veel beter uitgekomen. Nakomelingen van slaven? Daar is heelveel voor gedaan. Wat heeft het Nederland van nu daar mee te maken? Helemaal niks! Wat heeft Sylvana en Kuzu er mee te maken? Helemaal niks. Vragen ze in Afrika ook om excuses? Want daar zijn de slaven door andere inheemsen gevangen en verkocht!

"De zin "Iets dat anderen ooit gedaan hebben" is precies het wegkijk probleem van Nederland maar ook landen als de Verenigde Staten of Engeland."
Nee, dit is emotieterreur. Nederland van nu heeft daar niks mee te maken. Het komt zelfs niet in onze kop voor om WO2 op te rakelen om de Duitsers excuses te vragen. En da's nog maar zo'n 70 jaar geleden. Waarom? Daar mag je de huidige generatie niet op afrekenen, dat gedachtegoed is daar allang niet meer de norm.

Kuzu en Sylvana moeten zich kapotschamen.

" De witten voelden zich het superieure ras (rassen bestaan niet want wij zijn allen homo sapiens) ten opzichte van de zwarten. "
Dit soort ideologie speelt ook bij de "zwarten". Overal heb je groepen die etniciteit gebruiken om zich boven een ander te plaatsen. Kijk ook eens naar religie. Zij die dit of dat geloven voelen zich ook beter dan de rest.

"Het stukje over dat ze het beter zouden hebben is natuurlijk flauwekul. Corruptie, honger, oorlogen in landen zoals Afrika zijn te wijten aan een ontregeld systeem veroorzaakt door alle slavendrijvers in dat land. (Nederland, Spanje, Portugal, Frankrijk, Engeland, Ierland enzovoort)"

Ik doel daarmee op de nakomelingen van bevrijdde slaven! Sylvana had anders nooit in een verwarmd huisje achter haar PC'tje haar emo terreur kunnen verspreiden.

Ontregeld? Nee, ik denk dat het anders zit, maar da's een heel andere discussie. Laat ik het kort zeggen. Het lijkt meer op het later zijn begonnen van beschaving! Een vorm van evolutie.

Er worden nog steeds stammen ontdekt die nog nooit in contact zijn gekomen met "blanken". En deze leven ook nog steeds zeer primitief. Zo lag de blanke mens ver voor op de "native Americans", en op de aboriginals, etc.

Zonder er een oordeel aan te hangen. Want ik vraag me af wie er gelukkiger waren die blanke mens, of die inheemse bevolking. Daarnaast moet je je goed realiseren dat "Jan Modaalsz" er toendertijd ook geen woord zeggenschap in had, of profijt van had, Want het waren voornamelijk de rijkeren die slaven hadden. "Jan Modaalsz" meerkte eerder de nadelen. Want het ging ten koste van de werkgelegenheid.

"' Dat komt omdat zowel Arabische landen,"
En waarom gaat Kuzu met Sylvana daar niet zeuren om excuses?

"westerse landen en zo nog wat landen waar slavernij van zwarte mensen gewoon gevonden werd omdat ze tot op vandaag de dag nog steeds gezien worden als minder dan de rest."

Gelul. Je moet mij niet aan gaan praten dat ik daar zo over denk of DENK. Ik zie geen enkel mens met welke kleur als minderwaardig, enkel zie ik wel mensen van allerlei pluimage er naar mijn mening minderwaardige ideologie op nahouden, die men vaak ook religie noemt. Met kleur heeft dat niks te maken, maar wel met persoonlijke overtuigingen. Want als ik zie hoe religie omgaat met andere meningen en overtuigingen. Dan zie ik dat dat gedachtegoed nog veelvuldig leeft. En dat gedachtegoed is vaak minstens net zo erg als het om kleur minderwaardig noemen van mensen.

Maar ik noem niemand om kleur minderwaardig, en geloof juist in de gelijkwaardigheid van de mens. DUs excuses maken voor slavernij in mijn naam? Nee, dank je. Mocht de MP van Nederland excuses maken, dan is dat niet in mijn naam! Ik heb daar niks mee te maken gehad!

"Maar je hebt wel respect voor de slachtoffers van WOII? "
Respect? Nee, da's het verkeerde woord. Medeleven JA. Maar dat had ik ook gehad met de nakomelingen van de slaven gehad was dat nog maar 70 jaar geleden.

En daarnaast, door slavernij zijn velen in een in vele opzichten "betere" omgeving terechtgekomen dan waar de roots lagen. Men is er uiteindelijk beter van geworden, hoe zuur die appel ook was. Wat zijn de Joden er beter van geworden? Die waren hard op weg uitgeroeid te worden.

Daarnaast vergeet ook niet dat stammen in Afrika elkaar ook verkochten en naar het leven stonden.


"Excuses wordt niet van jou gevraagd maar aan de overheid snap jij dat niet?

Bij je laatste opmerking sla je de plank volledig mis.
Het gaat er niet om jou maar om de overheid."

Als er in naam van Nederland excuses gemaakt wordt, dan is dat uit naam van iedere Nederlander! En ik laat mij dat schuld complex NIET AANPRATEN!

We gaan toch ook niet naar Merkel om excuses te vragen voor wat Hitler deed of wel? Daar hoeft zij zich niet voor te verexcuseren. Ze heeft al zat andere dingen waar ze sorry voor zou moeten zeggen trouwens.

"Natuurlijk ben ik het met je eens als je zegt dat je niet gaat bukken voor iets dat je niet gedaan hebt en ook niet achter staat maar je kan wel begrip tonen voor de slavernij waar Nederland zich wel degelijk schuldig aan heeft gemaakt."

Nederland? Dat is echt een heel ander Nederland als Nederland vandaag. Mensen die dar niks maar dn ook niks mee te maken hebben gehad om excuses vragen? Dat je die excuses wilt is emotieterreur. Het heeft niks met "het een plek geven" te maken. Want daders moeten excuses maken. Excuses van mensen die er helemaal niks mee te maken hebben zijn geen excuses voor de daden. Want niemand van nu heeft die daden gepleegd!

Zuivere emotieterreur is het.

"maar je kan wel begrip tonen voor de slavernij waar Nederland zich wel degelijk schuldig aan heeft gemaakt."

Ik denk niet dat je het bedoeld zoals het er staat.

Maar begrip? Nee ik vind het een zeer "zwarte" (pun unintended) bladzijde uit de geschiedenis van de mensheid. Maar ik voel me verre van verantwoordelijk. Ik heb daar nooit ook maar iets mee te maken gehad. En begrip voor dit emotie terreur en het openkrabben van hele oude wonden om daar misbruik van te maken? Nee geen enkel begrip, 0,0 zelfs -1.

En al helemaal niet van iemand die ontkent dat er sprake was van genocide bij de Armeniers.
Laat Kuzu zich daar voor verontschuldigen?

Vraagt iemand Kuzu zich voor die genocide te verontschuldigen? Nee he? Men vraagt Erdogan enkel te erkennen DAT het genocide was. Maa nee, zelfs dat hij niet. En Kuzu verdedigt die gek nog ook! EN die gaat hier ONS een schuldcomplex aanpraten? Nederland heeft het allang erkent!

"Ik kijk niet naar het verleden omdat je het niet kan veranderen"

Wat verandert excuses van hen die er niks maar dan ook niks mee te maken hebben gehad dan? Verleden moet je trouwens wel naar kijken, daar leer je heel veel van. Je kunt dan zeggen, dat nooit meer!

Maar excuses van mensen die er nik s mee te maken hebben gehad? Nee, onzin.

0
151 Bob de Brouwer

En daar komt de bekende ......pauw

3
152 ikzelf66

* Verwijderd door de redactie *

153 Pxf7+

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ABRACADABRA
Timmermans bereid te onderhandelen over regeringsdeelname met VVD, maar wel zonder PVV - Joop - BNNVARA

ja, laat Timmermansje maar formeren en een regering vormen. kunnen we weer eens lachen en als het lukt, ben ik benieuwd wat voor zooitje die Tim...

2 minuten geleden geplaatst door ABRACADABRA

Marrie1
Oud-advocaat Inez Weski kreeg na arrestatie voorstel om kroongetuige te worden

Dit zal dan wel op extra rechtszaken uitdraaien van Weski tegen het OM....

8 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Marrie1
Extra maatregelen bij Nationale Herdenking op de Dam dit jaar

Halsema probeert zich al in te dekken voor als het eventueel fout zal gaan.En dat praten in het diepste geheim zal ook wel een loos iets zijn...

10 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Rinze
Hoe de tv-serie Joodse Raad twee mensen samenbracht: ‘Uren gepraat en veel gelachen’

Hoe kun je nou iemand verachtten vanwege het gedrag van zijn grootvader ?Maar wel goed dat ze samen het gesprek zijn aangegaan en tot wederzij...

16 minuten geleden geplaatst door Rinze

Reconquista
COA-baas in Ter Apel stapt op om 'bizarre' situatie in overvolle asielopvang

Eerst Nederland kapot maken en zijn zakken vullen als CEO van de massa-immigratie en dan vervolgens wegrennen omdat hij zijn eigen puinhoop niet...

16 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Wedergeboren
Offtopic

    "Waarom moet er zo nodig op elkaar gehakketakt worden? Is dat de manier? Moet je elkaar afmaken?" Misschien vooral omdat een ze...

17 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

GreyB
‘Stem hem weg en sluit hem op!’: potentiële juryleden voor rechtszaak Trump onder het vergrootglas

https://twitter.com/RonFilipkowski/status/1780960157955964930?t=pGzZcimRc6nPJMHLMaieuQ&s=19...

18 minuten geleden geplaatst door GreyB

GreyB
‘Stem hem weg en sluit hem op!’: potentiële juryleden voor rechtszaak Trump onder het vergrootglas

En de Trump media bestookt de achterban met allerlei jury-info, zodat ze weer lekker kunnen gaan intimideren en dreigen. Zo zijn er al enkele ju...

21 minuten geleden geplaatst door GreyB

Rinze
‘Stem hem weg en sluit hem op!’: potentiële juryleden voor rechtszaak Trump onder het vergrootglas

@2Het is levensgevaarlijk voor die juryleden en ook voor de rechter en zijn familie die de strontkar van foxnews al over zich heen hebben geha...

21 minuten geleden geplaatst door Rinze

NK. App
Namitha Sex PadamPornbrosAnjelina Jolie SexReal Life SexBhavana PornBrandi Love Naughty AmericaIndian Nude StarsWet ClitScuba PornXoli_mfekaTwinks DpCuckold GofsBest Teens OnlyfansJaquie EtmichelFree Porn SitMommys TitsVk QuicksandNatalie Roush Onlyfans LeakHot Indian PorTwerkdickSexual Games For GroupsBest Indian Xnxx4k Xxx Hd VideoPorn FantasyRaat Ka SexEve Lawerance PornPornográficas PelículasNude CelerityWife's CreampiesReal Teen PornTeen Nude XxxTelugu Porn Videos HdZhamster LiveNews Reporter PornDesi Nude Stage DancePorn Gold DiggerCorra Cox ShoplyfterAnime Porn TeacherEscortalligatorP Or NSasha KnoxAunty Ki Nangi PhotoAndi James AnalHomemade Lesbians Pornمواقع أفلام السكسSites AdultosEmo Babe PornBusting A NutSquirty Pregnant GfGangbangcreampie PornPorn Tube Free TubeWww.xxmasterAndreina FonsecaVideos Mexicanos PornosBetzuryXxx Girl VideoVida ValentineAngla White PornRuby ReidAshtens EmpireFilm Sexe FrancaisHardocre AnalBlade And Sorcery Sex ModMolly PornFrist Time PronBig Hero 6hentaiAdvertising Porn VideosLisa Ann SocksTokyo HentaiPics Of Celebrities NakedWww Porn Com ComEsex PornPorn Full VideGayx XxxVideos De PornoPornographic Gay MoviesHot Teenagers PornAnus PornAveragecockLesbo Sucking TitsLoud House XxxLesbian Titty SuckMexicanas FollandoAishwarya Rai Ka SexYourporn SexJapanes Uncensored PornKazumi Alex AdamsTranny Vr PornSlixiaBlack Pron EbonyStars-814Sunny Leone Sunny Leone SexyAlaska PornDanielle Staub PornMindi Mink Virtual SexBestcreampiesAlohatube.xomAmisha Patel Sex VideoPorn Videos Indian RomanceSs Bbw XxxList Female PornstarsXnxx NyanmarGayebony-pornCuming On BreastsPolice Xx VideoBengali ChottiVictoria June FacialSexart. OmFotos De Negras PeladasXxx LandanBarbiedollsteffFree Iphone PornJessica Rabbit NakedCandid Nip SlipMa SalopeLesbien Strapon PornXhamstweDoggy BfR FemboyDownload Porn VidsDesirer DulcePorn Gina ValentinaXnxx BigassFamily Sex GamesKoreansexmoviesSexeamateur VideoPonehubXxx DudTushy Sex VideoRomantic Saree Sex VideosDani Danieal PornPorn TicktokMassagem PornograficaSex Sex DesiChina Hd PornPolice Gay PornEbony Step Daughter PornPorno22Worlds Biggest Dic69 Position Of SexPornhub SownloaderReal Actress NudeNew Hd Pron Video DownloadMixedwrestlingIndian Ladyboy SexIndian Hd Quality PornIrani MistressUnfaithful Girlfriend PornXxxtiWofecrazy