Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Thinkstock

'Tot voor kort hadden we 5 sollicitanten op 1 vacature, nu is het andersom'

DOETINCHEM/ ZEVENAAR - Wie nog twijfelt over een baan binnen de zorg, kan nu zijn of haar kans grijpen. Er is namelijk werk zat in de Achterhoek en Liemers. En je krijgt er nog een opleiding bij cadeau.

19 reacties

  • Marjo Hout

    6 jaar geleden
    Pas vandaag las ik bovenstaand artikel en alle reacties erop. Wat me echt raakt is de negatieve toon in alle commentaren, terwijl wij, als verpleegkundigen en verzorgenden ons vak nog altijd met veel plezier uitoefenen. Zelf werk ik als wijkverpleegkundige bij Sensire: geen 'zakkenvullende' managers, hier draait het om de zorgteams en hun zorgvragers! Ons vak is boeiend en veelzijdig, grotere (vaste) contracten zijn wel mogelijk, er wordt bij een aantal wijkteams al met 8-uursdiensten gewerkt. Denken en praten in mogelijkheden, dat is veel leuker dan de onmogelijkheden te onderstrepen!
  • I Jansen

    6 jaar geleden
    Bij Sensire zijn ook 50-plussers gewoon welkom en een opleiding is altijd bespreekbaar. Het artikel van onze collega Anje in de Gelderlander is hier een voorbeeld van https://www.gelderlander.nl/achterhoek/anje-60-is-op-hbo-v-oudste-studente~af83c255/
  • Anonymous

    6 jaar geleden
    Een fulltime baan van 32 tot 36 uur wordt nauwelijks aangeboden in de wijkzorg. En als deze wel aangeboden wordt dan werk je minimaal 5 dagen per week met meerdere keren een ochtend en avonddienst op dezelfde dag. Dit geef het gevoel dat je altijd aan het werk bent. Ik heb soms diensten van 2 uur op een dag. Totaal niet aantrekkelijk. Meerdere malen aangeven bij mijn werkgever, maar wordt niets meegedaan. Is inherent aan de wijkzorg. Op deze manier krijg je geen nieuwe jonge mensen in de wijk
  • Hent

    6 jaar geleden
    De baas is de baas niet meer
  • Joris

    6 jaar geleden
    Het werkbedrijf moet je uitschakelen, dat zijn de zakkenvullers... Je moet terug naar normale fatsoenlijke organisaties die hun personeel gewoon vast aannemen en fatsoenlijk betalen. Dan zorg je er ook voor dat je je vaste medewerkers niet belast met onnodig geneuzel als minuten verantwoorden maar gewoon aan het werk laat zijn... Er is namelijk geld zát, ze gebruiken het alleen niet zoals het zou moeten !