NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 7/3: beëdiging Stef Blok en luizenpluizen op basisscholen

Goedemorgen! Op veel basisscholen in Nederland is het vandaag pluizen geblazen want het is Nationale Luizendag. Ook is het een spannende dag in Sierra Leone: daar zijn de presidentsverkiezingen.

Het is overwegend bewolkt en verspreid over het land valt er een enkele bui. Het wordt 8 of 9 graden en daarbij houdt de wind het vrij rustig.

Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De Tweede Kamer praat met Arabische en Israëlische ambassadeurs over de erkenning door de VS van Jeruzalem als hoofdstad van Israël.
  • Het is Nationale Luizendag: luizenmoeders en -vaders pluizen alle kinderen op basisscholen na op het ongedierte.
  • Op paleis Noordeinde wordt Stef Blok beëdigd door koning Willem-Alexander. Blok wordt de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken na het vertrek van Halbe Zijlstra.
  • Ook zijn er vandaag presidentsverkiezingen in Sierra Leone. President Ernest Bai Koroma stapt op na twee termijnen (10 jaar). Kanshebber is Samura Kamara, een bekend politicus en voormalig minister van Buitenlandse Zaken, die gesteund wordt door Koroma.
De Brouwersdam

Wat heb je gemist?

Minister Van Nieuwenhuizen stelt 75 miljoen euro beschikbaar voor een doorlaat in de Brouwersdam, op de grens van Zuid-Holland en Zeeland. Door de opening in de dam moet de waterkwaliteit in het achterliggende Grevelingenmeer verbeterd worden. De zeearm werd in 1971 afgesloten in het kader van de Deltawerken. Sindsdien is de waterkwaliteit ernstig achteruitgegaan.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog dit:

Na onder meer Duitsland, Frankrijk en Denemarken krijgt ook Nederland een Netflix-serie die volledig door het Amerikaanse bedrijf gefinancierd wordt en exclusief bij Netflix te zien is. "Er komt een Nederlandse original aan. We zijn ermee bezig", zegt Allie Goss van Netflix tegen de NOS.

Website van Netflix

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl