achtergrond

Geenstijl

Schoolstrijd! Leraren schrijven strafregels over '66

'66 is geen onderwijspartij meer, vinden leden van onderwijsvakbond AOb. In de eerste 100 dagen van Rutte III verliezen ze een derde van de leraren die op de Pechtoldpartij stemden. En de strafregels zijn niet mals.

De onderwijsvakbond heeft een enquete onder haar leden gehouden en daarin tuimelt '66 van een eerste plaats op de onderwijspartijlijst, naar een derde plek. Significant is het procentuele verlies: van 24% naar 15%. Sure, da's nog steeds 15 keer zoveel als DENK of de PVV, maar toch een behoorlijke knauw. Leraren krijgen '66 niet meer uitgelegd, want niemand weet nog waar die partij voor staat. Het persbericht van de AOb is leuk, maar willekeurig citeren uit de feedback die leraren in het rapport (pdf) achterlieten, is nog veel leukerder. De meeste onvoldoendes gaan namelijk naar de Pechtoldpartij. Bovendien hebben wij ons huiswerk sneller af als we het gewoon overschrijven. Hier wat leuke strafregels over/voor '66:

- D66 is naar mijn mening een regenten partij geworden die een hoge bestuurlijke drammerigheid aan de dag legt. Forum voor Democratie is meer duidelijk in beeld gekomen en heeft mijn sympathie. (Hahaha - red.)
- Wel campagne voeren voor het onderwijs. En uiteindelijk tijdens het formatieproces en ook nu niets meer doen voor het onderwijs.
- De partij heeft enkele voor mij zwaarwegende principes aan de kant gezet en is gaan samenwerken met maar liefst twee confessionele partijen en één extreem rechtse voormalig liberale partij.
(lol - red.)
- D66 claimde de onderwijspartij te zijn, tot op heden heb ik daar erg weinig van gemerkt.
- D66 profileert zich als “onderwijspartij”. De keuzes die zij maken, komen niet ten goede aan de kwaliteit van het onderwijs.
- Ik vind dat ik ronduit belazerd ben door D66 met hun mooie praatjes over onderwijs. Nu de cao-onderhandelingen weer opgestart zijn blijkt wat ze werkelijk overhebben voor het onderwijs: 0.
- Verkwanselen eigen identiteit, democratische waarden en het onvoldoende staan voor hun eigen punten.
- D66 zegt een partij voor het onderwijs te zijn maar daar maken ze niks van waar.
(en tientallen varianten hierop - red.)
- D66 standpunt referendum (staat er er tussen ja! - red.)
- De beloftes van D66 worden in de verste verte niet waargemaakt.
- D66 te veel principes over boord gezet in de drang naar meeregeren.

- ik ben erg geïnspireerd door Jesse Klaver (LOL - red.)
- Enorm teleurgesteld in de leiders van de D66. Leerkrachten worden weggezet als zeurende kinderen die om meer zakgeld vragen, tja en dat krijg je nu eenmaal ook niet altijd als je daarom vraagt. Leuke uitleg voor kinderen op het jeugdjournaal. Toen ik dit interview op de radio hoorde, ben ik zo afgeknapt dat ik de beslissing heb genomen nooit meer op D66 te gaan stemmen.
- D'66 heeft nauwelijks iets overgenomen van hun partijprogramma binnen de coalitie
-
 *D66 komt zijn afspraken niet na. Te arrogant aan het worden. *

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.