rv
Volledig scherm
© rv

Vanaf vandaag: gratis jodiumpil voor elke Belg

Vanaf vandaag kan elke Belg terecht bij zijn apotheker voor jodiumtabletten. De apotheken verstrekken de jodiumpillen gratis aan iedereen die erom vraagt. 

123 reacties

  • frieda schaut

    6 jaar geleden
    waarom paniek zaaien? tenzij de ministers er meer over weten, want het was al de ganse dag op de radio , geen normaal gedoe hoor!
  • Gerd Van nieuwenhove

    6 jaar geleden
    De politiekers krijgen er twee?
  • Bernd Vaes

    6 jaar geleden
    Kramakkele atoomcentrales moet blijven, roept een partij. Dan maar jodiumtabletten uitdelen, om de burger zand in de ogen te strooien.
  • Geert Matthys

    6 jaar geleden
    Wat een paniekzaaierij, het dierenleven rond Tsjernobyl is hyper gezond, je moet al boven uranium-staaf gaan hangen om iets te krijgen. Die kernuitstap komt er toch nooit, ik stem op partij van gezond verstand die er eentje bijbouwt, zoniet bepaalt Putin de prijzen.
  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    Paniekzaaierij...de boom in met je jodiumpillen, bij een kernongeval ontsnapt niemand en zijn doden de gelukkigen.Moeten ze de kernuitstap en nóg hogere energieprijzen rechtvaardigen door angst aan te jagen misschien? Werkt NIET meer!
  1. “Zelfs na mijn zelfmoordpoging bleef ik op de wachtlijst staan”: Noah (25) zocht jarenlang naar psychologische ondersteuning
    PREMIUM
    7

    “Zelfs na mijn zelfmoord­po­ging bleef ik op de wachtlijst staan”: Noah (25) zocht jarenlang naar psychologi­sche ondersteu­ning

    “Ineens lag ik tussen dementerende oudjes en cokeverslaafden. Wat deed ik daar?” Voor de ene psycholoog was ze een “te ernstig geval”, voor andere hulpverleners was haar situatie niet erg genoeg. Het gevolg was dat Noahs mentale problemen alleen erger werden, tot ze maar één uitweg meer zag. Haar schrijnend verhaal toont hoe mentaal kwetsbare jongeren onvoldoende hulp vinden. Omdat die er niet is, of omdat de weg ernaartoe een doolhof is. Drie Vlaamse jongerenorganisaties klagen dat nu aan.
  2. Jonge student lag 45 minuten roerloos op landweg na ongeval met speedpede­lec: “Ziekenwa­gen was bezet”
    PREMIUM

    Jonge student lag 45 minuten roerloos op landweg na ongeval met speedpede­lec: “Ziekenwa­gen was bezet”

    Het was lang wachten op een ziekenwagen voor een jonge fietser uit Sint-Gillis-Waas nadat die met de speedpedelec van zijn vader inreed op een tractor op de fietssnelweg F411 in Sint-Pauwels. De jongeman hield aan het ongeval zware, blijvende letsels over. Maar toch riskeerde hij in de politierechtbank ook nog een boete en een rijverbod, omdat hij geen voorrang had verleend en geen rijbewijs had voor de speedpedelec. “Zijn we dan nog niet genoeg gestraft?”, vroeg zijn vader zich af.
    Sint-Niklaas