maandag , april 29 2024

Serieverkrachter Dino: “Maak er maar veertig van.”

Serieverkrachter Dino Scala, de vriendelijke opa die afgelopen week door de mand viel. Onze Zuid-Franse correspondent heeft nog wat aanvullingen op het bericht van vrijdag.
 
Ik denk dat het niet vaak voorkomt dat een arrestant ongeveer tegen de politie zegt: “Negentien verkrachtingen? Maak er daar maar veertig van”.
Laten we ‘t houden op een beetje eigenaardige verdachte, de 57-jarige Dino Scala, vader van drie kinderen, die in Noord-Frankrijk woont, in het dorp Pont-sur-Sambre, in de buurt van de stad Maubeuge, niet ver van Lille. Of (in het Nederlands) Rijssel).
Al in 1996(!) startte de Franse justitie een onderzoek naar een reeks van 19 aangegeven verkrachtingen in die omgeving. Geen succes, het dossier kreeg de naam ‘le violeur de la Sambre’.  Alle slachtoffers (meerderjarige vrouwen, maar ook scholieren van 13 tot 17 jaar) werden in hun rug aangevallen, de dader droeg steeds handschoenen en was gemaskerd. Ook in de sfeer van het DNA: geen resultaat. Ofschoon 100 mannen meewerkten aan een DNA-test en er uiteindelijk zo’n 1.000 verhoren plaatsvonden.
Geen spoor.
Dezer dagen werd in het Frans/Belgische grensplaatsje Erquelinnes (iets van 10 km van Maubeuge) op ongeveer dezelfde wijze een vrouw verkracht en in de rug aangevallen. Dankzij bewakingscamera’s zag de Belgische politie in de buurt een auto met een Frans kenteken geparkeerd staan. Die info werd doorgestuurd naar Frankrijk, dat kenteken stond op naam van de vorige eigenaar van de auto. Op zich al strafbaar. De gendarmerie hield Dino Scala aan, bij een ‘gewone’ verkeerscontrole.
Hij liet zich in alle rust naar het politiebureau overbrengen en bekende. Maar negentien vond ie blijkbaar een beetje armzalig, hij dacht eerder aan veertig en begon er zelf over.
In zijn dorpje snappen er niks van. Zo’n keurige huisvader, onderhoudsmonteur van beroep, iemand die je altijd kon bellen als er wat te repareren viel.”
Aldus onze Zuid-Franse correspondent. 
 
 
 
 

Check Also

Hendrik Jan Korterink (15 mei 1955 – 6 april 2020)

Vandaag is Hendrik Jan Korterink (1955-2020) overleden. Hij was niet alleen grondlegger van deze site, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *