achtergrond

Geenstijl

Alexander Penthouse bij WNL: 'FvD valt mijn kinderen lastig' (maar dat is totale stierenpoep)

23u15, WNL, StaatsTV1: De zonnekoning van de burgerhaat op de pijnbank zachte warme sofa in het penthouse van Rick Nieman. Alexander Penthouse had gisteren een klapcongres in eigen bubbel, vanavond mag ie flyeren bij een bevriende omroep.

Wat dat congres betreft. Hier Pechtold in twee pica's. Boven: Alexander de Grote gisteren op zijn eigen feestje, zaterdag 3 maart 2018. Onder: Citaat uit zijn eigen voorliegingsprogramma van 2017, zoals het nog steeds online staat. Voilà. Demasquéerder wordt een demasqué niet, qua ontmaskering van de privéjet vliegende, penthouse pimpende polder-oligarch die het woord 'pedant' al jaren een publieke porem geeft.

Dan wat de babbelbank bij WNL betreft. Jan Dijkgraaf had wat goeie suggesties voor Echte Kritische Vragen aan de keizer van het kiezersdédain, maar we rekenen er niet op dat Nieman die gesteld heeft. Pechtold gaat namelijk huiliehuilie doen dat zijn kinderen een volgverzoek op Instagram hebben gehad van Forum voor Democratie het algoritme van Instagram. "Lastig vallen", noemt hij dat in sterke overdrijving. Het leidt tot HOON die Kereltje daarover in de comments krijgt. Het is op heel internet Nationale Pechtold Haatdag trouwens en dat snappen we heel goed. Geen zin om het zoveelste kritiekloze kutinterview op televisie te kijken? Snappen we ook heel goed. Hier, als alternatief bieden we een aardige rant van een '66-wethouder in Haren uit een besloten appgroep gewoon op zijn eigen blog. Die is woest op de berekenende besturen-per-spreadsheet mentaliteit van zijn eigen partij. En ook dát snappen we heel goed.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.