Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 4 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Nederlandse pedofiel aangehouden in Thailand

In Thailand heeft de politie een 69-jarige Nederlander aangehouden op verdenking van het prostitueren van minderjarige jongens en het bezit van kinderporno.

Volgens het Thaise medium PBS News werden de minderjarige jongens aangetroffen in een hotelkamer in Pattaya. De kamer waarin de jongens zich bevonden was gehuurd op naam van de Nederlander Joseph Maria R.

Inval

De Nederlander zou in de val zijn gelokt door twee nepklanten. Deze klanten betaalden 7000 baht (180 euro) in ruil voor vier jonge jongens om seks mee te hebben. De politie deed een inval nadat duidelijk werd dat de Nederlander inderdaad drie jongens meebracht en de betaling was voltooid.

Er werd ook een 19-jarige man aangehouden. Hij zou bekend staan als sekswerker, maar wordt er tevens van verdacht de compagnon van R. Te zijn. Verder werden er bij het doorzoeken van de kamer ook seksfoto’s en video’s gevonden van de jonge jongens.

Omgekochte douanier

Volgens de Thaise politie is R. Op illegale wijze het land binnengekomen. De verdachte heeft inmiddels toegegeven een douanier te hebben omgekocht om zo Thailand binnen te komen. De politie heeft laten weten dat de verdachte op een zwarte lijst stond voor seks met minderjarige jongens. R. Ontkent vooralsnog alle beschuldigingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.