Gazprom draait gaskraan naar Oekraïne dicht (rtlnieuws.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Buitenland  ·  96 Reacties

  • 5
  • 880x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@29 het is geen deal tussen de Oekrainse regering maar een deal tussen een Russische en Oekrainse energiebedrijf, en Nederland staat voor 320 miljard in het rood die betalen toch ook gewoon de rekeningen!

9
51 mike45

@48 maar de pijpleiding tussen Rusland en Polen die is van Nafgaz en Rusland moet betalen voor gebruik van die pijpleiding.

8
52 mike45

Een goed overzicht van deze zaak is onder meer te vinden in Forbes : https://www.forbes.com/sites/kenrapoza/2018/03/01/in-shocking-turn-of-events-russia-now-owes-ukraine-billions/

Het bevestigd de opmerkingen van Mike45.

6
53 Crannbuidhe

@49 Precies. Alleen snapt de debiteur (oekraine) niet dat de crediteur (gazprom) het recht heeft om niet langer te leveren wegens gebrek aan betaling.

5
54 Generaal

@54 maar er is geen gebrek aan betaling er geen achterstand, Nafgaz heeft nog 2,2 miljard dollar van Gazprom te goed niet andersom.

6
55 mike45

@55 Er staan nog zat (gas)rekeningen open van de oekraine bij oa Rusland.

6
56 Generaal

@56 er een verschil tussen openstaande rekeningen in het voordeel van NaftoGaz het Oekraine energiebedrijf, Gazprom moet NAftoGaz, 2,2 miljard dollar betalen!

4
57 mike45

@48 Wat snapt u niet aan dat een leverancier voorwaarden aan een nieuwe levering kan stellen ?

6
58 Generaal

@58 dat kan niet in een lopend contract, dat kan pas bij het afsluiten van een nieuw contract of met toestemming van de tegenpartij!

6
59 mike45

* Verwijderd door de redactie *

60 Undertaker

@48 Jezus man wat kan mij dat nou schelen. Die idioten in Oost-Europa zullen mij een zorg zijn.

7
61 Yisrael

@60 je loopt te zeiken om te zeiken want de Oekrainse regering is helemaal geen partij het is het Oekrainse energiebedrijf die betaald met zoals Shell in Nederland.

7
62 mike45

@60 Oekraine heeft nog voldoende gas in de buffers voor zijn eigen bevolking alleen de gasleveranciers aan andere landen komen op de tocht als die pijp niet op druk blijft je hebt echt geen idee waar je het over hebt.

En nogmaals Gazprom moet betalen aan Nafgaz in Oekraine en niet andersom!

6
63 mike45

* Verwijderd door de redactie *

64 Undertaker

@61 omdat ik er woon en die dreigementen ieder jaar van Rusland meer dan zat ben, ieder jaar in februari en maart flikken ze dit weer, omdat dan de buffers bijna leeg zijn zetten ze kraan af, zodat half Europa zonder gas dreigt te vallen!

6
65 mike45

@64 hier ook hoor alles doet het gewoon, veel plezier ik gun jou ook warmte en warme maaltijd fijn dat jij mij dat ook gunt!

6
66 mike45

* Verwijderd door de redactie *

67 Undertaker

Ja Russische trol bedankt dat je mij en mijn gezin en die andere 45 miljoen mensen ook warmte gunt terwijl het buiten vriest!

6
68 mike45

En wie levert gas aan Polen?

2
69 niet-alles-geloven

@65 Tja dat is meer jouw probleem, dan dat van mij.

7
70 Yisrael

@70 dan bemoei je er toch niet mee als het je niet interesseert!

5
71 mike45

@68 Geen ruzie maken als je weet dat je niet kan winnen

5
72 Ikke44

@69 geen idee denk dat het ook gas uit Rusland is maar het moet wel via een Oekrainse pijpleiding.

5
73 mike45

@71 Houtkachels in stedelijke gebied ook al verboden
dus dat wordt kou leiden mike
Oh wacht dat willen ze hier

4
74 Ikke44

@72 wat niet winnen ik had hier allang gewonnen!

6
75 mike45

@75 Het sloeg daarom niet op jou maar jouw land

4
76 Ikke44

@74 hier wonen de meeste mensen in appartementen dus die hebben geen openhaard, en die hebben allemaal stadsverwarming en die kan ook op stookolie of kolen dus die komen niet in de kou te zitten.

5
77 mike45

@71 Jij spreekt mij toch aan, dan reageer ik gewoon. Wel zo fatsoenlijk. Wist ik veel dat je zo gefrustreerd was.

6
78 Yisrael

@77 Ok mooi zo

1
79 Ikke44

@42
Binnen de EU leggen we ook sancties op tegen Rusland wat ten koste gaat van zowel Vlad als onze eigen Jan Modaal. De gewone burgerbevolking is immers altijd het grootste slachtoffer van zaken waar ze part noch deel aan hebben gehad. Zowel de EU als Rusland hebben een kwalijke rol gespeeld in de huidige chaos in de Oekraïne, van het dichtdraaien van de gaskraan (richting een wanbetaler) sta ik echt niet meer te kijken. Misschien overspelen ze hun hand, maar ik zie het slechts als stap in wederzijds spierballen laten zien.

2
80 Ronin

Gelijk tegenmaatregelen nemen. Als de Russen dat soort contracten verbreken dan gewoon hetzelfde doen met de Russen maar dan in Europees verband. Laat ze het maar goed voelen.

7
81 Oebie

@58
"dat kan niet in een lopend contract, dat kan pas bij het afsluiten van een nieuw contract of met toestemming van de tegenpartij!"

En laat dat oude contract nou aflopen en per 1 maart er geen nieuw contract komen!
"“So far, the supplemental agreement to the operating contract with Naftogaz has not been approved, and that is a compulsory condition for launching the shipments,” said Medvedev. “"
Ze draaien dus de gaskraan dicht omdat ze geen zaken meer wensen te doen met Ukraine (hun goed recht) Dat Ukraine nog geld krijgt van een bedrijfje staat daar compleet los van.

4
82 Boortjedont

@45
Je liegt weer eens.
Voormalige Neo-nazi-leider Andriy Parubiy is nu voorzitter van het Oekraïnse parlement en gerespecteerd lid van de heersende elite terwijl de EU stil blijft.

3
83 Lias

@82
Hoera, nu zijn er minstens twee mensen die dat opgemerkt hebben.

En wat Gazprom nu gaat doen is precies wat Mike wil, geen contracten meer met Oekraïne, geen gas meer uit Rusland.

4
84 Proemevla

* Verwijderd door de redactie *

85 Undertaker

EU belastingbetalers gaan gasrekening Oekraïne betalen! , hoe is het hiermee afgelopen?

"In september 2014 kwamen Rusland en Oekraïne voorlopig overeen dat de nog te betalen gasrekening à € 2.4 miljard nog voor het einde van dit jaar betaald zou worden . In ruil daarvoor wil Rusland 5 miljard kubieke meter gas leveren aan Oekraïne tegen een prijs van $ 385 per 1000 kubieke meter, mits dat gas vooruit wordt betaald. Zo niet gaat de kraan dicht en zit Oekraïne in de kou. De EU beschikt niet over genoeg alternatieve gasleveranciers die dit probleem voor Oekraïne en door de inhalige expansie politiek vanuit Brussel ook voor de EU ZELF kunnen oplossen.

Er zal voor de EU dus weinig anders opzitten, dan de gasrekening ter waarde van de 2.4 miljard euro voor Oekraïne te gaan betalen, waarbij dit natuurlijk ten laste gaat van die paar landen in de EU, waar nog wat centen aanwezig zijn."

EU belastingbetalers gaan gasrekening Oekraïne betalen!
http://www.geennieuws.com/2014/10/eu-belastingbetalers-gaan-gasrekening-oekraine-betalen/

3
86 Lias

@61
Precies, en heb ook geen zin dat onze belastingcenten aan hun besteed wordt.

3
87 Lias

@80 De Russische economie is kleiner dan die van ons en onze Zuiderburen tezamen.
Zuivere propaganda om dat relevant te achten voor de handel.
En armoede lijkt me juist geen reden om inkomsten mis te lopen.

1
88 Wild Rover

@88
De hoofdrolspelers aan Russische zijde kennen bepaald geen armoede, en het ontbreken van welvaart bij hun eigen burgerbevolking speelt bij hun echt geen enkele rol. Het huidige Rusland onder Putin is niets meer of minder dan een dictatuur waar inkomsten niet worden gedeeld. Maar dit gaat ook allang niet meer over handel Wild Rover, dat weet jij ook wel. Dit gaat over het conflict Oekraïne, en daar zijn ook aan de zijde van de EU en Amerika ernstige inschattingsfouten gemaakt.

0
89 Ronin

Het mooiste is nog dat de inwoners van Oekraïne zometeen weer Russisch aardgas terug gaat kopen van de Amerikanen via Polen. En dat onder de noemer van schaliegas en een VEEL te hoge prijs.(die Amerikanen gaan lekkere winsten hier uit halen) Dat Oekraïne hiermee nog verder in de schulden komt, schijnt nog niet helemaal door te dringen.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-01-19/how-the-u-s-almost-bought-russian-natural-gas-quicktake-q-a

0
90 CrashOverride

Goede zaak, met Rusland moet een fatsoenlijk land sowieso geen zaken doen welke van levensbelang zijn.

3
91 WijzeDwaas

@90 onzin, schaliegas komt meestal uit midden oosten, waar het normaal word afgefakkeld omdat het mee omhoog komt bij de oliewinning, het is helemaal niet duurder het word verscheept en gewoon gelost in de Europa!

2
92 mike45

@92 , Amerika wordt een concurrent van het midden oosten met zijn schaliegas. Dus wat jij zegt klopt niet.

https://www.forbes.com/sites/uhenergy/2017/09/05/how-american-fracking-ran-opecs-oil-recovery-off-the-rails/

0
93 CrashOverride

@93 Amerika heeft zoveel gas zelf nodig die bijna niet toe aan exporteren!

2
94 mike45

94, Dat heeft met de huidige prijzen te maken. Het is nu goedkoper om te importeren dan het door fracking uit de grond te halen. Maar de Amerikaanse schaliegas reserves zijn ongekend groot.

0
95 CrashOverride

@94 dus? Commodity's als gas en olie daar zijn gewoon wereldmarktprijzen voor, het draait dus niet om de kosten maar om het aanbod en de vraag, de markt corrigeert zich ook altijd zelf omdat als het te goedkoop word dan komt vanzelf minder aanbod omdat het niet rendabel is om het te winnen als het te duur word dan komt er vanzelf aanbod omdat duurdere productie methode dan interessant zijn. Maar het is niet zo dat een marktprijs van gas voor Shaliegas meer is als voor normaal veldgas, het wordt afgerekend op calorische waarden (energie inhoud).

1
96 mike45

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Sarcoff
Johan Derksen kraakt Sywert-interview Op1: ‘Hij is zo glad’

@4 Je moet toch wat om de laatste kijkers van de buis weg te jagen....

1 minuut geleden geplaatst door Sarcoff

Sarcoff
‘Geen reden aan te nemen dat Russische leger veel sterker is geworden’

Ik heb helaas niet ze veel vertrouwen meer in de zogenaamde westerse experts.Ze zijn wel meesters in miscalculatie....

4 minuten geleden geplaatst door Sarcoff

Bleke Betty
Tim (20) stapte vanwege pesterijen uit het leven, nu liggen er voor Twentse politiebureaus tegels tegen pesten

i.pv die bespottelijke walgelijke lentekriebels, kunnen ze beter behalve Taal en rekenen ook assertiviteitstrainingen geven, jongeren va zeg 6 j...

8 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

Bleke Betty
Kan je als christen op de PVV stemmen?

@103 Wat een desinformatie. Decennia geleden werd het verboden om nog langer ambtelijk de religie van iemand vast te leggen. Dus die 5% mag je...

16 minuten geleden geplaatst door Bleke Betty

Nieuwslezer
Muziekdraadje

Picture This - Act of Innocencehttps://www.youtube.com/watch?v=CVTgvAzQQRo...

1 uur geleden geplaatst door Nieuwslezer

Nieuwslezer
Muziekdraadje

Darin - Electrichttps://www.youtube.com/watch?v=sB2LzEJGbBM...

1 uur geleden geplaatst door Nieuwslezer

Feldwebell
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@81 Nee hij verprutste moedwillig de kans op een oplossing. je zilveren randje ten spijt.@82Met dit soort gelul kan niemand iets. Ik ben...

1 uur geleden geplaatst door Feldwebell

Nieuwslezer
Muziekdraadje

Maoli - We Need Love in the Airhttps://www.youtube.com/watch?v=miKqq4cLZLY...

1 uur geleden geplaatst door Nieuwslezer

Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@80De rest liep slaafs achter de coup plegers aan natuurlijk, kunnen ook niet anders want zijn volledig afhankelijk ...

1 uur geleden geplaatst door Vageali6888

Vageali6888
Rob de Wijk: ‘De Russen kunnen de boel ook hier totaal ontwrichten’

@79Er viel dan ook weinig te praten, Biden had al aangegeven op geen enkel punt van het Russisch voorstel uit dec.2021 in te willen gaan....

1 uur geleden geplaatst door Vageali6888

NK. App
Kim Hee JungBengali Actress PornJapan Sex AuntyBrazzersmomsIndian Aunty Sex Video HdCameron Diaz Shes No AngleIndain Xxx PornCartoon Laga Do CartoonJoi SolesDollscult PornSexse CartonXhamster.comkPornofico ComSexual BlowjobsPorn TahilandSavana RayLenatheplug RedditAroomikim NudeAnimal एक्सएक्सएक्सDrunk Girls NudeReal Pornography MoviesLucy Mochi NudeMiya Khalifa New VideoGauge AnalHoneybeepottBlue Film Chalne WalaWww Lesbian Sex Comسكس المانجاFuck SlutAmateur PainalGay Sex LiveRomantic Foreplay VideosErotic MomBlack Porn BbwPornos QuentesDeep Porn AnalGhost NipplesCxvidsSalma Hayek Nude SceneCollege Babes3gp PornHot Nude BoobsMarathi NudeIndian Hot Video XxxMilf Boobs TitsLesbians Wrestling PornFemale Fitness Nude ModelsBrandi Love FemdomMale Slave PornBhadbhabie Onlyfans LeaksFree Porm PhotosGet My NudesJennifer Love Hewitt NakedHenry Cavill NudeKatarina Witt PlayboyJav XnxxExcogi Madison WildeSasha Foxx FeetHot XxxySuma NudeFree Sex VideosHindi Audio Sex PornSissy Hupno PornAtrizes De Hollywood NuasBlowjobSkinny Girl PornIndian Video SxeEgg Laying DildoAsanagi HentaiBffvideosDoggystlye PornTamil SexeNofacegirl PornQuadeinhos De SexoSuckme OffMarket XxxOne Girl XxxModels NakedServiporneMariana TorresPorn In SpaGhostpornPorn Of MothersXxxpureContos Erotico CnnMelania Trump NudesJapanese Brother And Sister X VideoXx Sunny Leone Xx VideoBouncing Tits In BikiniEbony GrannysexMandingo Bj91porny.comEro.me OnlyfansAshley SinclairBhabhi Romance DevarMexican Teen PornH D Ebony PornEthan SinnsHdhindisexSixx Video HindiBusty HentaiGinebra BulliciBrutalx PornLil Lupa PornErotica Dad DaughterFoto Mulher PelafaUndian XnxxHailey On The Mind Amanda Thickk And Hailey RoseTalia TaylorJacqueline Wwe NudeBrandy Hembree PornFree Porn Games OnlineFemale Porn SitesFem Dom MangaVidio BokepPictures Of Family NudistsChloe Lamb NudePorn Hub Full Hd VideoPersephone PinkSex CinemaluPorn Video FreeMilf BeachJessa Rhodes BjReddit Rate MeIndian Porn XnxxPorn Anal AsiaMarcia Cross NudeKiara Advani HottestJabardast X VideoMathira XxxForced HandjobHdre Porn MoviesSeena WestHitomi Tanaka OnlyfansGirls Touching Boys PenisNaked IndBbrts.comReality Kings XxxFree Teen Porn VideosAubrey Kate PornRomantic Bf HdHentai Sex XxxFap Sex VideosGay Mormon PornNina Unrated OnlyfansMonica Barbaro NudeLily Att NudeSune Loin XxxEbonybigtitsRuler 34 Xxx