Buitenland

Jihadist in Maastricht van bed gelicht vanwege ‘ernstig geweldsmisdrijf’

03-03-2018 09:24

Een arrestatieteam heeft maandag met gebruik van een granaat de ’extreem gevaarlijke’ jihadist Mohammed G. uit zijn Maastrichtse flat gekregen. De reclassering acht hem in staat om aanslagen te plegen. Justitie laat weten dat hij is aangehouden vanwege ’een ernstig geweldsmisdrijf’. Dat schrijft De Telegraaf vandaag.

De Iraaks-Nederlandse G. verbleef, voorzien van een enkelband, in een flat van het Leger des Heils in Maastricht. Hij was sinds oktober vrij na een veroordeling tot drie jaar en tbs met voorwaarden.

Een buurtbewoner verklaart tegenover De Telegraaf dat het gebouw stevig onder handen is genomen voordat G. er in huis werd geplaatst. “Het blok werd leeggehaald en daarna opnieuw ingeruimd.”

Lijstjes AIVD

De gearresteerde man staat wat terreurdreiging betreft al jaren boven aan de lijstjes van justitie en de inlichtingendienst. In 2012 werd hij na een bericht van de AIVD ook al van zijn bed gelicht. De politie vond bij hem thuis een kruisboog, een zwaard, messen, afscheidsbrieven, volgepakte rugzakken en extreem-islamitische boeken.

Op zolder had G. een schietbaan waar hij trainde. Hij deed verschillende pogingen om uit te reizen naar Syrië of Irak.

(ANP)

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens