door Febee in Overig  ·  31 Reacties

  • 10
  • 701x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Ach.. dat weet toch iedereen.

1
1 chouffleur

Naar iemand die is opgegroeid in die omgeving en duidelijk weet waar ze over praat, zoals Darya Safai, kan je maar beter goed luisteren. Bannen die dingen. Geen tolerantie voor de intoleranten en onderdrukkende achterlijkheid.

1
2 GermenR

Dat doekje gaat al in een vroeg stadium om de koppies.
Een paar jaar later en ze weten niet beter....

"En mevrouw, staat uw hoofddoek symbool voor onderdrukking?"

"Dat weet ik niet, even aan mijn man vragen."

2
3 Hans Brinker

Knap dat ze dit naar voren brengt, ze is niet de eerste die dit zegt echter de politiek wil hier zijn handen niet aan branden en kijkt liever weg.
Vrouwen emancipatie is nog ver te zoeken in de politiek.

4
4 Rattocasi

@1

Het kan niet genoeg worden benadrukt wat mij betreft!

0
5 Vaartuig

@4

Klopt. En dat onder het mom van cultuurrelativisme. Ooit stonden feministen vooraan in de strijd tegen de bizarre sociale regeltjes van de kerk, maar toen de Islam in de negatieve schijnwerpers stond was het ineens allemaal "cultuur" en mochten we niet "racistisch" zijn. Zelden zo'n onzin gehoord en de belangrijkste motivatie voor mij om de Islam dag in, dat uit te bekritiseren.

0
6 Vaartuig

Zullen we eerst eens beginnen met het een hijab te noemen? Het is namelijk geen hoofddoek zoals een vrouw deze vroeger droeg tijdens het schoonmaken. Het is geen hoofddoek zoals wij die kennen.

De hijab is een bedekking, de moslima moet zich verplicht bedekken volgens de islamitische leer. Het is dus geen vrije keuze, het dragen van een hijab. Als er niet in de Koran had gestaan dat een moslima zich moet bedekken, dan had geen enkele moslima nu een hijab gedragen.

1
7 Bluth

net zoiets als de stropdas, symbool van aangepastheid aan de heersende orde.

9
8 morandi

@8 Ja hoor, net zoiets als de stropdas... Jij maakt het wel mooi zo, haha.

Sommige mensen moeten een stropdas dragen voor hun werk, dit hoort bij het uniform. Niemand moet in zijn of haar vrije tijd een stropdas dragen. Dit is wel het geval met de hijab, deze moet de moslima dragen, het is opgedrongen.

Je vergelijking slaat als een tang op een varken.

3
9 Bluth

@8

Stropdas, het symbool van onderdrukking. Overigens ben ik al ruim 10 jaar werkzaam in het kantoorleven en het is niet per se verplicht. Maar een stropdas, overhemd en nette schoenen werken over het algemeen wel statusverhogend en dat is de reden waarom je het veel ziet.

4
10 Vaartuig

@7 Hoorde van een moslima zelf dat met een hoofddoek je haar bedekken een verzinsel is van de man en het nergens in de koran staat.

3
11 Rattocasi

.
Wanneer snappen die geemancipeerde feministische vrouwkes in NL dat nou eens?

Het is niet zo moeilijk!

Hoofddoek = Vrouwenonderdrukking

0
12 Ook maar gewoon een duts

De imam van de moskee hier om de hoe : "Ach mevrouw, ook wij hier in Nederland / Europa willen dolgraag van die hoofddoek en bedekkende kleding verplichting af, maar het Midden-Oosten werkt dat 200% tegen".

9
13 Wijhuis

@10
En wordt u door het dragen van een stropdas ook rechten ontzegd en moet u zich onderwerpen als zijnde een mindere? Wordt u onderdrukt zoals deze vrouwen onderdrukt worden door hun imam, hun echtgenoten, vaders, broers afin, alle andere mannen?

0
14 Bleke Betty

@14

Volgens mij zijn we het met elkaar eens. Mijn eerste zin moet als sarcastisch worden gelezen question !

1
15 Vaartuig

@15
question ach een beetje de discussie levendig houden question

0
16 Bleke Betty

.
@13 weet je wel wat je daar zegt?

Zoiets van: wij moslims zijn pas echt stom, wij willen iets maar mogen dit niet van het midden oosten. En daarom veinzen wij maar dat we het wel graag willen ?!

Over een politiek correcte onmogelijke spagaat gesproken!

0
17 Ook maar gewoon een duts

Stropdas?

2
18 chouffleur

@11 Dat klopt, dat staat nergens in de Koran.

Wat er wel in de Koran staat is dat de vrouw zich moet bedekken, en hoe extremer de opvatting hoe extremer dit bedekken zich uit.

Wat overigens frappant is wat die moslima u vertelde, is dat de hijab ook het doel heeft om de boezem te bedekken. Het gaat om het bedekken van uiterlijke schoonheden.

0
19 Bluth

@19 En ja daar had ze ook een opmerking over, ze zei ze accentueren hun uiterlijke schoonheden wel met make up en strakke broekjes en dragen dan wel een hoofddoek volgens haar was dat een combi die niet bij elkaar hoorde.
Is door cultuur opgelegd niet door koran.

4
20 Rattocasi

@19
Alleen bedekken ze zich aan alle kanten want oh zo keus maar de make up, de wimpers, dikke eyeliners en vette lippenstift worden zo opvallend mogelijk aangebracht Maar ik bedenk me net dat die dikke lagen make-up wellicht dienen om zich lelijker te maken en dan past het wel weer binnen de islam en wordt de schoonheid toch bedekt. question

1
21 Bleke Betty

@20 Geen idee hoe jij aan de hand van het verhaaltje van de moslima concludeert dat de hijab een cultureel iets is. Maar goed, dan ga ik daar even in mee... De cultuur is de islamitische cultuur, dus islam. Met de Arabische cultuur heeft het niets te maken.

En ik zeg het nogmaals. Als er niet in de Koran had gestaan dat de moslima zich moet bedekken, dan had geen moslima een hijab of andere bedekking gedragen. De logische conclusie is dus dat de hijab een islamitisch dingetje is, opgelegd vanuit de religie.

1
22 Bluth

@22 Dit is een verhaal van een en alleen over het hoofddoek heb ik het nog niet eens over het uithuwelijken op 14 jarige leeftijd en de gevolgen daarvan.
Wie zegt dat ik ook niet met andere gesproken heb?

Hoofddoek is islamitisch cultuur (kan het zeker geen dingetje noemen onderdrukking)en niet wat in de koran staat, en wie heb jij gesproken over de hoofddoek die niet onder het juk van familie of man is?

3
23 Rattocasi

@23 Sorry, maar ik begrijp echt helemaal niets van je verhaaltje. Er is voor mij geen touw aan vast te knopen. Wat heet uithuwelijken ermee te maken? Wat heeft het al dan niet met anderen gesproken ermee te maken?

Doordat je zegt islamitische cultuur, koppel je het dus aan de islam, en dus de Koran. Er staat in de Koran dat de moslima zich moet bedekken, had dit er niet in gestaan dan had geen moslima een hijab gedragen.

Ik heb geen enkele moslima met hijab of boerka gesproken zonder dat het dragen hiervan uit druk van de familie/man komt. Deze druk kan met uitoefenen door wat er in de Koran staat.

1
24 Bluth

@24 Onderdrukking van vrouwen misschien in bepaalde culturen.

Nee staat niet in de koran dat vrouwen hun hoofd moeten bedekken met een hoofddoek.
Een boezem bedekken is wat anders dan hun hoofd bedekken. Er staat ook nergens in de koran dat ze een niqab of een boerka moeten dragen allemaal cultuur met onderdrukking van de vrouwen die onderdrukking komt mannen wel zeer goed uit.

5
25 Rattocasi

@25 Voor de vierde keer. In de Koran staat dat de vrouw zich moet bedekken. Van de Koran moet de vrouw haar uiterlijke schoonheden bedekken. Knoop dit nou eens in je oren zodat ik het niet steeds weer hoef te herhalen.

Ik zei eerder ook al dat er niets in de Koran staat over een boerka of een hijab. De bedekking wordt door de Koran (islam) opgelegd, de bedekking uit zich in een hijab, een niqab of soortgelijke onderdrukkende vormen van kledingstukken. De verplichting komt dus vanuit de Koran, en is het dus een religieus dingetje en niet een cultureel dingetje.

En treed nu alsjeblieft niet wéér in herhaling, komt nogal dom over.

0
26 Bluth

@13 En dan nog blijven volhouden dat er geen lange arm vanuit die cultuur binnen nederland is. Ze wonen hier dus zouden ze maling moeten kunnen hebben aan wat anderen in een ander land verplicht stellen. Hier dus het grootste probleem dat er speelt. Het buitenland.

0
27 Saviro

@26 Laat de vertaalde paraaf maar zien waar dat staat.
Zo niet weet ik dat het cultuur is een geen koran.

4
28 Rattocasi

@28 Haha, grappig dat ik het voor je op moet zoeken.

https://quran.com/24/31?translations=20

And tell the believing women to reduce [some] of their vision and guard their private parts and not expose their adornment except that which [necessarily] appears thereof and to wrap [a portion of] their headcovers over their chests and not expose their adornment except to their husbands, their fathers, their husbands' fathers, their sons, their husbands' sons, their brothers, their brothers' sons, their sisters' sons, their women, that which their right hands possess, or those male attendants having no physical desire, or children who are not yet aware of the private aspects of women. And let them not stamp their feet to make known what they conceal of their adornment. And turn to Allah in repentance, all of you, O believers, that you might succeed.

https://www.al-islam.org/hijab-muslim-womens-dress-islamic-or-cultural-sayyid-muhammad-rizvi/quran-and-hijab

0
29 Bluth

Toevoeging @29 ;

Dus Rattocasi, de conclussie is dat de hijab, niqab, burka (welke vorm van onderdrukkende islamitische kleding voor vrouwen dan ook) opgelegd is vanuit de islam. Het is een islamitisch dingetje, heeft niets met cultuur te maken.

Het heeft alles te maken met het onderdrukken van vrouwen, en geen enkele moslima kan zonder te liegen zeggen dat zij er zelf voor kiest om de hijab te dragen.

0
30 Bluth

@30 Buth dank je deze site, vraag mij alleen af wie het vertaalt heeft lijkt mij een man ook is er voor mannen erg weinig beperkingen in dit geloof wat ik op die site zie.
Ook wist ik niet dat toen de koran geschreven werd vrouwen hoge hakken droegen
en er nauwsluitende shirts waren.

En de moslima's die ik sprak hadden dus gelijk in een ding(zal hun nog eens vragen met wat ze bedoelde met hoofddoek is cultuur):
Quote: Elke jurk die de contouren van haar lichaam onthult of die normaal verleiding zou oproepen, is niet toegestaan ​​en voldoet niet aan de eisen van de hijab . Het is een zinloze hijab !

Of je voert het hele pakket uit van het geloof of het is een schijnvertoning, ik zie dus veel schijnvertoning als ik dit lees want regelmatig zie ik moslima's zeer kittige kleding dragen echter wel een hoofddoek.

Als ik vrouw was zou ik er heel snel uit dit geloof stappen want is een zeer vrouwonvriendelijk geloof doet mij meer denken aan een sekte.

4
31 Rattocasi

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
Van der Burg: snel 12.000 extra plekken nodig voor asielopvang

@24 "Deze Brabantse vakantieparkkeizer verdient miljoenen met de opvang van vluchtelingen" https://www.businessinsider.nl/peter-gillis...

1 minuut geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Van der Burg: snel 12.000 extra plekken nodig voor asielopvang

25 is voor @24....

3 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bop
24-jarige voetballer in de Italiaanse Serie A krijgt midden in de wedstrijd een hartaanval - Dissident.one

@1 Hè verdikkeme, ik wilde net een discussie over coronavaccinaties op gang brengen. 😏...

4 minuten geleden geplaatst door Bop

Wedergeboren
Van der Burg: snel 12.000 extra plekken nodig voor asielopvang

@21 "Met asielzoekers???" Ja. ...

5 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
Conducteur geschopt, geslagen en van trap geduwd door groep jongeren

"Narcistische persoonlijkheidsstoornis" https://www.parnassiagroep.nl/uw-probleem/persoonlijkheidsstoornis/narcistische-persoonlijkheid...

6 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

wildersfan
Van der Burg: snel 12.000 extra plekken nodig voor asielopvang

@21 Met asielzoekers??? Waarom heeft ie dan zo'n rechtse uitstraling? Misschien stemt ie stiekem GL? 🤔...

8 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Strongoli
Van der Burg: snel 12.000 extra plekken nodig voor asielopvang

@19Zeker als men al via de tam-tam gehoord heeft, dat Europa aan de buitengrenzen, de regels voor binnenkomst, gaat aanpassen verscherpen.Ge...

8 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Snorrie
Zware klap in Slavjansk: de Russen hebben 100 leden van het Franse Vreemdelingenlegioen "vergast" - Dissident.one

De eencellige brulapen in het kremlin zouden het van de daken schreeuwen als er maar iets waar was van de verhaaltje.Zelfs de leestekens zij...

10 minuten geleden geplaatst door Snorrie

Querido not
Offtopic

@2282 Iemand moet het zeggen Dan ben ik dat maar. Op een gegeven moment is men klaar met al het chagrijn - waardoor het OT draadje kapot is ...

10 minuten geleden geplaatst door Querido not

Strongoli
Van der Burg: snel 12.000 extra plekken nodig voor asielopvang

@20Haha jazeker 😊...

11 minuten geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Fat Blck PornBig Booty Black ChicsDonald CuckCulossabrososSsbbw Plump PrincessHasende AgeruTeana TrpCumsuckingPornô BdsmPorns TorrentHilary Swank NakedBollywood ActressesxxxSex Picture Video SexGayeroticstoriesOmegle VideosCartoon PonIndian Porn WapStripping NakedPublic Humilition PornHomemad Black PornGoonerpornXm Xx ComHot Men NakedMilky Boobs SuckingXnxx Student VideoSwingers WifeJapanese Pornographic WebsitesPorno HentailPornfedilityHotel PronNew Sex KannadaPornhub Most ViewedBest Sex SitesThenipslioCatkitty21SiridahlBig Boucy TitsSax Videos ComPeg Porn야동코리아 레드Dutch DameCartoon Xxx VibeoLuci Doll PornFling ComHebtai ComicPornos ReelCollegetitsAlia Bhatt XvideoMgstageDesi Sex 182019 New Porn VideosBbc Hypno PornOv Guide PornHenraitvCoco Fr Le Chat GratuitHentai RealistaMstriggahappy PornCamila Cabello AssLarge NipplesCumming LotsLun FudiX VldeoXxx Desi TadkaJill KasiidyXxx PussCategorias PornXnxx SmalAmateur Cock SuckGta V PornReal Honeymoon VideoMan Licking PusseyMassaging Breast VideosNide CelebsTrannytube PornFartal ModelSommer Ray Leaked NudesDesi Lady Porn VideoHairy PussiesStepsister Blow JobMom Daughter SeductionCulos FolladosBaba DezCeleb Porn Look AlikesExhentaimeIndian Girls Porn Videos Xxx MoviesHot Aunty SecAntarvasna Video HdHot SexwifeSalma Hayek PornosSexdating SitesPrivate.comHdreporn ComPhoenix Marie VideosFuckmy Wife PornBangladeshi Sexy Bf VideoHandjob At Movie TheaterMotherlesssexFemjjoyElsieyalaterKendall Jenner Nude PicsTheshaybarbie PornCfnm PartyLady Frye PornFaphouse ComVideo AmateurxPorn JubMona PornDefloration XvideosBlackmail PornBig Boobs Aunty FuckEve MarlowImgfapThsi AvPornovoresTransformers P O R NPennypaxBoy And Woman Xxx2sexXxx VideodownloadingSextual VedioErotic Nifty StoriesWww.xnxxMysticbeinggHentai 2dMms Nude VideoRobber SexIndian Real ChudaiBlacks On TwinksLarger PorntubeAlexis Fawx DreddOlder Womam Fun ComWhy Did Rarbg Shut DownAmateru Black PornConjoined Twins NudeApolonia LapidieraFucking A HorseHow To Use DildoLittle April PornImage Fab日本 色情 电影Lesbian Strapon SexDante Colle PornSexwith A HorsePuffy TitisJaponesa Gostosa NuaMilf BbwDaisy Delacroix NudeMuslim Xxx HdWaifululuFilms Pornographiques Transexuel