De man op een foto bij zijn voetbalclub
NOS NieuwsAangepast

Frankrijk reageert geschokt op bekentenis serieverkrachter

In Frankrijk is geschokt gereageerd op de bekentenis van een man, die toegeeft dat hij veertig vrouwen en meisjes heeft aangerand, van wie hij er twaalf heeft verkracht. De openbaar aanklager spreekt van een "doodgewone man".

De 56-jarige man, een opa met drie kinderen, is al zeker 30 jaar actief als verkrachter, in Frankrijk en België. Onder zijn slachtoffers waren minderjarige meisjes vanaf 13 jaar. De slachtoffers spreken van een agressieve belager, soms bewapend met mes en touw, met een obsessie voor borsten.

Geen strafblad

De verkrachter kon volgens de politie zo lang zijn gang gaan omdat hij geen strafblad had. Hij liep tegen de lamp bij een recente aanranding, net over de Belgische grens. Zijn auto was zichtbaar op bewakingsbeelden, waarna de politie hem wist op te sporen en dna afnam.

Daaruit kwam een match voor nog eens negentien onopgeloste zaken. De man bekende daarop verantwoordelijk te zijn voor bijna veertig verkrachtingen en aanrandingen.

In de regel viel de man zijn slachtoffers van achteren aan, met handschoenen aan en een bedekt gezicht. Hij sloeg vooral 's ochtends vroeg toe, tussen 5.30 uur en 7.30 uur. Tijdens de politieverhoren zei hij "gehandeld te hebben door onbeheersbare driften".

Ongeloof

In zijn dorp Pont-sur-Sambre, in het noorden van Frankrijk, wordt met ongeloof gereageerd. "Hij stond bekend als de ideale inwoner", zegt correspondent Frank Renout. "Goed voor zijn vrouw, aangenaam voor zijn kinderen. Hij was ook zeer actief bij de plaatselijke voetbalvereniging, als voorzitter en trainer. Iedereen droeg hem op handen."

Veel mensen in Pont-sur-Sambre hadden nooit gehoord van de reeks verkrachtingen. Er waren weliswaar getuigenoproepen, en zeven tot acht agenten zaten constant op de zaak, maar het ontbrak volgens de politie aan media-aandacht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl