• 12
  • 829x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

He he he... het kwartje is gevallen en de dieren in die grote dierentuin krijgen eindelijk wat ze moeten hebben: ETEN! Het zal door Staaatsbosbeheer wel met tegenzin gebeuren... maar tja de Provincie heeft besloten... en terecht...

12
1 Sempre

Oh mooi, mooi. Om middenin een druk bevolkt land een projekt 'wilde natuur' te willen doorvoerebn tot het uiterste is waanzin. Er zijn in de Oostvaarder geen natuurlijke vijanden. De natuur zélf misbruiken als vijand is wel heel krom. Die dieren zijn daar niet op natuurlijke wijze gekomen; ze zijn gebracht, en daarom mag je ze niet laten kreperen door aan je geheel misplaatste filosofietjes vast te houden. De dieren hebben ook geen water momenteel. Een wak slaan aan de rand van een met riet begroeide plas zou niet verkeerd zijn.

7
2 Ness

Stadse kouwe kak. Geen flauw idee van de realiteit...

10
3 uahoera

Als je die dieren daar plaatst moet je ook voor ze zorgen. En anders geen dieren daar plaatsen.

5
4 benbenieuwd

Wie geeft een duim naar beneden met zulk prachtig nieuws Dank je wel Provincie Flevoland en Stichting Welzijn Grote Grazers. Zij hebben 8 jaar lang actie gevoerd en nu eindelijk !!

8
5 Erna van der Ploeg

Een kunstmatig natuurgebied waar dieren van elders zijn geplaatst die bijgevoerd worden daar is toch helemaal niets natuurlijks aan ?!

6
6 21st Century Guy

Dat is goed, voor nu. Nu nog eisen dat het hele gebeuren als "natuurgebied" inclusief grote grazers wordt opgeheven. Er is helemaal niets natuurlijks aan. Het gaat er slechts om, steeds meer gebied voor inwoners ontoegankelijk te maken zodat mensen gemakkelijker in en rond steden op een hoop kunnen worden geduwd.

10
7 Wendel

@2 : Precies. Natuurlijke vijanden zouden de zwakkeren veel sneller opruimen, die zouden dan niet zo lang doen over kreperen, en in de natuur kunnen dieren naar een volgend gebied trekken als het is kaalgevreten.

5
8 Wendel

Gelukkig

3
9 Marrie

@3 Stadse kouwe kak? Hou toch op...... Deze dieren leven niet in de vrije natuur... Zij leven op een afgezet stukje grond. Ze hebben totaal geen vrijheid... Kunnen nergens naar toe trekken om wat te vreten te vinden. Of vind jij het goed dat ze ergens midden in Lelystad, Almere of in het centrum van Amsterdam naar eten gaan zoeken?
In Nederland is geen ruimte meer voor natuur... dit komt door de grote hoeveelheid "stadse kouwe kakkers".... Ons landje is domweg zwaar overbevolkt.

3
10 LoydMorris

nog wat wolven, beren, en andere natuurlijke vijanden daar plaatsen. roofvogels, hyena s.

dat voer probleem is er elk jaar, vooral als het vriest men zou het natuurgebied eens wat nader moeten bekijken.
want met natuur heeft het weinig te maken.

0
11 info

@6 Het is niet natuurlijk om die dieren daar weg te zetten. Die horen daar niet thuis.

0
12 benbenieuwd

@11 toevoeging

zag eens een docu over dat gebied. jaren geleden. zag er prachtig uit allemaal. net echt.

las ook dat mensen in de trein die er langs rijdt de dooie dieren kan zien liggen.

ben blij dat ik NIET in de buurt van dat natuurgebied woon.

3
13 info

Wat een goed nieuws! Wat een pak van mij hart. Ik kon er echt wakker van liggen. Het zal een keertje tijd worden en nu doorzetten en kappen met dit bespottelijke wrede z.g.n 'natuurbeleid'
Heerlijk dat het ze gelukt is. Echt top en een prima binnenkomer bij de behandeling hiervan in de politiek voor nu en de toekomst!
*Vera uitwuiven gaat en worteltje zijn kant op werpt" (de kwade genus achter dit schandalige en zieke beleid)

5
14 Bleke Betty

@7 : misschien is dat iets te para gedacht, maar helemaal ongelijk heb je niet. Want als daar teveel dieren rondlopen op een te klein gebied dan zouden ze eigenlijk moeten worden afgeschoten en opgegeten voor de winter - sorry dierenliefhebbers - omdat de MENS de enige natuurlijke vijand is van die dieren. Maar nee, ze moeten sadistisch langzaam uitgehongerd worden, zodat er enkel botten overblijven. Want het projekt mag hoe dan ook niet ten goede komen aan de bevolking. Een stukje pure mensvrije natuur voor diverse diersoorten is helemaal geen slecht idee. Maar hier is duidelijk meer aan de hand.

2
15 Ness

Hmmm, is het bijvoeren niet te laat voor de dieren die al te ver heen zijn, grote kans dat deze alsnog sterven door juist het bijvoeren, het lichaam kan het niet meer verwerken.

Mooie actie, echter voor sommige dieren te laat!

3
16 garriet

misschien zijn er dan genoeg dood voor dit jaar.

1
17 info

En in het voorjaar worden ze netjes afgeschoten.
Alleen zijn het dan niet alleen de zwakke dieren.
De natuur is de natuur.
Maar altijd die bemoeizieke geitenwollen idioten die er weer mee moeten bemoeien.
Want hun tere zieltjes kunnen niet tegen hoe de natuur is.
Heel erg fout dit.

8
18 meneer van het nieuws

@18 misschien dan in het najaar afschieten. scheelt een hoop winterleed.

1
19 info

@19 ja misschien het najaar maar dan nog zullen de zwakkere dieren van de honger sterven.
Want de jagers schieten niet perse de zwakkere neer.

3
20 meneer van het nieuws

@20 misschien het aantal beperken.. het zijn er teveel.

ja, zou mooi zijn als bij dat beheer hoorde die zwakke dieren af te schieten.

2
21 info

een totaal uit de hand gelopen natuurpark. alsof men niet wist dat het aantal zou groeien.

3
22 info

@18
"Maar altijd die bemoeizieke geitenwollen idioten die er weer mee moeten bemoeien.
Want hun tere zieltjes kunnen niet tegen hoe de natuur is."

Nee, idioten zoals jij die zo stom zijn dat ze denken dat dit ook maar iets met natuur te maken heeft. Lachwekkend zo dom. Sorry, maar dan heeft u geen enkel idee wat natuur is. :X

7
23 Bleke Betty

@23 Die idioten staan straks allemaal te brullen als er dieren worden afgeschoten omdat het natuurlijk evenwicht verstoord is door hun eerdere brullen (om eten te geven)
Inderdaad BB ze snappen het niet of willen het niet snappen.

2
24 Tiidmasine

De bijen hebben ook honger, maar ondertussen zijn Nederlanders en masse hun tuintjes aan het bestraten. Doe er wat aan! Ga die mensen bedreigen! Kennelijk moet alles tegenwoordig met bedreigen worden opgelost.

1
25 Attercopus

Bijvoeren is zo ongeveer het stomste wat je kunt doen.

Check: https://m.facebook.com/Oostvaardersplassen-Achtergronden-1173069026134651/

6
26 Yesterday

@26 het kan, maar dan moet je ook gaan afschieten (en het vlees verkopen natuurlijk). Dan wordt het een gebied voor extensieve veeteelt in plaats van natuur, en misschien is dat ook wel het beste. In dit land is geen ruimte meer voor natuur, niet qua ruimte en ook niet qua mentaliteit van de mensen.

1
27 Attercopus

De Oostvaardersplassen zijn gewoon te klein voor zulke grote grazers en de aantallen.
In de echt vrije natuur kunnen ze naar andere gebieden trekken als plaatselijk het voer schaars is. Hier zitten ze feitelijk opgesloten in een veel te kleine ruimte. Daarnaast zijn er geen natuurlijke vijanden zoals de wolf. Je kan niet anders dan het bestand fatsoenlijk reguleren door bijvoorbeeld afschot.

3
28 Hans Brinker

@28 in de ‘echte’ natuur gaan ze ook dood als er te weinig eten is. Het idee dat predatoren prooipopulaties reguleren is een fabeltje (tenzij je kijkt naar de heel kleine diertjes). Populaties worden gereguleerd door hoeveel er te vreten is, dus dat betekent dat iedereen honger heeft. Van grote dieren kunnen mensen dat niet aanzien, maar dat zegt meer over de mens dan over de natuur. Ik denk wel dat de Oostvaardersplassen te klein is, maar ook in grotere gebieden is honger en hongersnood de normale situatie.

1
29 Attercopus

@28 Juist.

Citaat: Verder is de hongerdood ook een natuurlijk proces. De aanwezigheid van bereikbaar voedsel is een belangrijke beperkende factor voor iedere populatie. Maar sommige natuurlijke processen worden door de mens nauwelijks als aanvaardbaar geacht............

5
30 Yesterday

@29 Ook in de echte natuur is de hongerdood onderdeel van het reguleren van de aantallen, zeker. Wolven dragen daaraan hun steentje bij door er de zwakkere en jongere dieren tussenuit te pikken. Het blijft toch en niet-natuurlijke situatie.
Dat bijvoeren lijkt idd een goed idee maar uiteindelijk geeft het in het voorjaar te grote aantallen voor zo'n klein gebied. En 'start' de populatie al te groot in het voorjaar om in de winter daarop voor nog meer 'problemen' te zorgen. Ook niet de oplossing dus.

2
31 Hans Brinker

@31 men zal moeten kiezen: hongersnood accepteren, of bijvoeren en stevig afschieten accepteren. Of natuurlijk helemaal geen grote grazers meer (misschien is dat nog wel het beste).

0
32 Attercopus

@32
Of geen mannelijke dieren hoogop e.v.t een paar gecastreerde dieren. Voor de meest mensen is dat mooi genoeg. Ze doen dat in andere delen van Nl ook en dat werkt prima.
Geen jagers en/of slagers paradijs.

2
33 Bleke Betty

@33 dat kan. Wat mij betreft overigens niets mis met bijvoeren en afschieten. De beesten hebben dan een prima leven, meer scharrel wordt het niet, en de dood komt snel. Een meer verantwoord stukje vlees bestaat er niet.

0
34 Attercopus

-
Dit gehele stomme "natuurgebied" moet opgeheven worden.
En de mensen die dit hebben opgezet direct ontslagen.
Dit is een uit de hand gelopen hobby van enkele mensen.
-
Het is ernstig dat mensen bij natuurbeheer niet weten wat natuur is en wat niet.
Terwijl iedere normaal denkende burger dat wel weet.
Uiteindelijk moesten ze zwichten; maar daarmee moet het juist niet eindigen.
-
Wij allemaal kunnen hier veel van leren:
"Een natuur die wordt beheerd is geen natuur, hoogstens een tuintje."
Dit betekent dat "Natuurbeheer" als zodanig volledig dient te worden opgeheven.
-
De natuur is het probleem helemaal niet, wij zijn zelf het probleem.
Als wij de natuur niet respecteren en deze natuur terug dringen en uitbuiten,
zodat er bijna niets over van is dat helpt het "beheer" van wat er nog over is echt niet.
-
Wij zijn vervreemd van de natuur, terwijl wij niet eens meer beseffen dat wijzelf natuur zijn.
Wij moeten weer leren om weer met respect en in evenwicht met de natuur te leven;
die natuur die wij zelf zijn. Maken wij de natuur kapot dan maken wij onszelf kapot.
-
En wij zijn heel ver van het spoor af geraakt.
Industrialisatie en monetair beleid hebben hun zware tol geëist.
Wij hebben nog een heel lange weg terug, of liever voorwaarts te gaan;
Het zal erom hangen of wij nog de tijd hebben om deze weg te gaan.
/-
-

3
35 MrCally1

De natuur gaat haar eigen gang, daar heeft zij geen menselijke hulp bij nodig...

0
36 uahoera

@35 Ik volg dit OVP proces al jaren en zit er met mijn neus bovenop!
Ik geef je reactie een aantal plusjes +++++++Met veel dank!!

1
37 shym

Tja dat krijg je als er zo nodig een gebied met grote grazers moet komen, wat zich zelf instant zou moeten houden natuurlijk natuurbeheer!

En dan ineens vind iedereen het raar dat in zo'n gebied dieren dood gaan!

Maar er is tenminste aangetoond dat dat project een grote fiasco is!

0
38 Zie Hier

Iedereen die zijn hond of kat verwaarloost kan opgepakt worden voor dierenmishandeling en nu doet de overheid het en dan is het is het ineens een "natuur project". Ze zijn gewoon van het padje af. Als mensen gewoon tussen de runderen wil wandelen daar dan kan dat prima maar dan moet je ze gewoon afschieten als er te veel worden en daar een goed stukje vlees van maken. Je gaat geen dieren die in gevangenschap leven uithongeren.

0
39 RazorBlade

@39 Het is niet nu "ineens" een natuurproject, dat was het vanaf het begin al. Ik kan niet zo snel een natuurgebied bedenken waar de dieren bijgevoerd worden, maar misschien moeten we het hele idee van "natuur" in Nederland maar laten varen.

0
40 Attercopus

Vanwege de beperkte ruimte zie ik het als een park of boerderij met hekken. Daar hoort verzorging bij. De partijen die zo tegen de zogenaamde bio-industrie zijn hoor je nu niet.

Er wordt met twee maten gemeten. Een paar dode biggen of een kreupele koe op een boerderij zijn uit den boze, maar diezelfde koe mag wel verhongeren in dat park. Natuurfetishisten zijn het. De natuur is in het algemeen niet 'leuk', kunstmatige natuur is meestal een verschrikkelijk slechte kopie daarvan. Zoek een andere hobby zou ik zeggen.

Wat betreft het sterven in de natuur: Zoals eerder hier gezegd wil men geen stervende grote(re) dieren zien. Hypocriet. De meest voorkomende dood in de natuur is nu eenmaal de hongerdood.

Veel Nederlanders sterven ook op een vergelijkbare manier, namelijk door wat versterving wordt genoemd. In het begin krijgt de stervende nog te drinken, maar later gaat dat niet meer. Het is niet 100 procent vergelijkbaar omdat er ook nog pijnstillers aan te pas komen, maar de doodsoorzaak is dezelfde.

2
41 Myth63

@40
Er zijn vele opvattingen over wat "natuur" is. Voor mij is het belangrijk dat er ook gebieden zijn waar de kans op overlijden door een natuurlijke oorzaak groter is dan door iets waar de mens de hand in had.
Ik snap dat veehouders e.d. dat een onvoorstelbaar en onaanvaardbaar idee vinden. Wat mij betreft jammer voor ze. Ze leggen hun norm al op aan 98% van het dierlijk leven in het gebied dat Nederland heet. Mogen we een paar plekjes hebben waar de kans op overlijden door een natuurlijke oorzaak als ziekte, onderkoeling of ondervoeding groter is dan door tussenkomst van de mens of auto. Al is het maar om de mens te leren dat hij niet buiten de natuur staat, maar (of ie wil of niet) er gewoon onderdeel van is.

0
42 Trompetsignaal

@41 Als ik de redenering van "gehouden dieren" doortrek dan hebben de dieren ook geen recht op een natuurlijke leefomgeving en alle lusten en lasten die er voor die dieren bij horen. Dan kan natuur geen keuze zijn, maar alleen een gevolg van ultieme verwaarlozing of crisis.
Okay, laten we dan een gebied aanwijzen dat wat jou betreft wel groot genoeg is en waar het leven verwaarloosd mag worden en zijn gang mag gaan.

1
43 Trompetsignaal

Erg hoor dat die private stichting die de natuur heeft overgenomen ( ben de naam even kwijt ) de dieren pas gaan voeden na zoveel protest en media aandacht dat ze wel moeten zwichten en ´hun dieren ´ nu pas gaan voeden terwijl de dieren het al maanden nodig hebben.
Petje af voor de mensen die de boetes riskeerden terwijl ze enkel en alleen de dieren hielpen, ik zou precies hetzelfde doen als ik daar zou wonen.
Dat zijn gouden dingen om te doen.

1
44 techcenter

Zin in een natuurlijk experimentje? Zet alles open voor die dieren, zodat ze kunnen gaan waar ze willen, net als, zeg maar, in de natuur... Wedden dat het hele gebied intussen was leeggelopen?

0
45 handsfree

@42 er spelen hier wel een aantal dingen. Ten eerste gaat de discussie eigenlijk alleen over de grote grazers (de andere dieren mogen wel gewoon verhongeren, voor een woelmuis springt niemand verontwaardigd op de bres). Ten tweede zijn de meeste van die grazers helemaal geen wilde beesten, maar gefokte exemplaren, geïntroduceerd door de mens. Ik denk eigenlijk dat de meest ‘echte’ natuur die plekken zijn waar niet of nauwelijks ‘beheer’ is. Aan de andere kant denk ik ook dat de natuur van ons allemaal is, dus dat iedereen mag meedenken met hoe we die ‘natuur’ moeten inrichten en beheren. Lastige materie, wat mij betreft, en extra moeilijk gemaakt doordat domme mensen het recht in eigen handen gaan nemen.

0
46 Attercopus

Misschien dat het eens tijd wordt dat het aantal grazers flink wordt verminderd. Groot aantal dieren vangen er ergens anders uitzetten.

0
47 A Passenger

@47 gewoon lekker opeten, beter scharrelvlees kun je niet krijgen.

1
48 Attercopus

@46 idd lastig, meedenken is prima. Maar meedenken Is niet dat de meest “bekrompen” natuuropvatting “de mens als tuinier” altijd doorslaggevend moet zijn. Genoeg natuurgebieden waarin die als beheerfilosofie gehanteerd wordt. Wat mij betreft prima roofdieren uit te zetten maar die spelen ook maar een ondergeschikte rol bij beperken van populatiegrootte van grote grazers. Verhongering, ongelukjes en ziekte zijn % veel belangrijker, maar goed dat is niet zo sexy dat we ze “representatief” in natuurfilms zien.

0
49 Trompetsignaal

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Marrie1
Duits megaproces tegen Nederlandse plofkrakers

Houd ze maar, jullie schaffen das wel.😇Wij niet, wij zitten momenteel met de gebakken peren van Angela Merkel....

1 minuut geleden geplaatst door Marrie1

wildersfan
Sanne S. stalkte zichzelf, maar haar ‘stalker’ kreeg wel een jaar cel, nu staat ook zij voor de rechter

@6 Wat voor hulp had je in gedachten? Als ze haar aan het werk zetten in een werkkamp, dan is er niks aan de hand....

2 minuten geleden geplaatst door wildersfan

progressiefliberaal
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

@22,Dat is nog wel maar de vraag.In Rusland is men wel een iets lagere levensstandaard gewend dan wij in het westen. Onze economieën zi...

5 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Marrie1
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@28En kletst en kakelt weer als een kip zonder kop.Doei doei, zwaai zwaai.Tot morgen....

6 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Marrie1
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@29Je draait en kronkelt als een paling....

9 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Wedergeboren
Kopzorgen voor provincie Utrecht door overvol elektriciteitsnet: ’Rampzalig nieuws’

@1 "Robbie ...." "Wie is verantwoordelijk voor het elektriciteitsnet? Netbeheerders installeren, beheren en onderhouden het Neder...

9 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Marrie1
Asielzoekers moesten voor het eerst in lange tijd in wachtruimte Ter Apel slapen

Ze mogen blij zijn dat ze een dak boven hun hoofd hebben.Hoog opgeleid bestuurlijk Nederland heeft er een gigantische puinhoop van gemaakt, ni...

11 minuten geleden geplaatst door Marrie1

progressiefliberaal
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

Belachelijk voorstel. Helemaal van twee 'liberale' partijen, een verplichte bekeringscursus.Gaan we ook communisten verplicht op excursie na...

12 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Hendrianus
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@42 Wilders gaat het regelen. 😂...

16 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

NK. App
Ankita Dave Porn VideoPinky And CherokeeSex Video In KitchenBall Kicking PornAnimie HentiePainal GifTamil Wife SexBollywood Hot PhotoBap SexHindi Voice XvideoSexy Video Blood WalaHello PornosFaceswap Pornسكس كرتومQh Do SexoPlay Plus OnlyfansHejtaiViking Barbie NakedShort Indian Porn VideosSteffyofficialPublic Bus Porn VideoX Men Rogue PornLucy Lawless NideReddit DirtysmallDar Web PornLara Croft Por NBiggest Tits VideosAmzing World Of Gumball PornAsin Big Tits PornIndian Girl Masturbation VideoSleeping Sister X VideoHorny LesbiansHot Kiss Boobs PressSleep Assalt PornLesbian Porn SexsIndian Porn FPornografia Brasileira GrátisXxx2001Follo A MamaXvidoess ComZama The ButtLesbian Massage Hidden CameraGianna DiorpornFilm Pornographique Pour AdulteWww Porn For FreeMale Pillow HumpingTaboo Tube XxxDownload Porn UrlMarina Sitis NudeKriti Sanon Porn VideosXxx Devar Bhabhi VideoFinishhim PornPerfect Nude BabesCosplay Lesbian PornPorn Phone GamesBusty Asian RedditXnxx Indian HindiXxxsesBjcumBeyone NudePorn Video Porn StarLong Dick PicsDog Video PornOvertime MeghanDesi Porn TvIndian Ladki Ki ChutMast Chut ChudaiCock CumLeo And Stich PornFriend Sex XxxBig Darkskin BootyTubrgaloteXnxx.cojmAmateur CumslutsAnime Sexual VideosFuturamam PornJavfull TvBianca Richards NudeSunny Leaon VediosGirlcamTurk Amator PornaNaked At The BarBig Titty Goth GirlfriendXozilla PornBrazzers Free In HdIndian Couple Hd PornLink BokepGirlsdoporn CompilationIpron VideoNaked HomeYolandi Visser PornDick's VideosBbw SxeThehun.netyScrolller ComBarelly Legal TeensCollege Odia Sex Video KannadaJapanees Lesbian PornRub N TugGif Sexy NudeNude Women With Big BreastsTeenage Mom NudeXxxn Sex ComJasmine Porn VideosFirst Time Video GirlsNudist AnimeFootjobcumPanochas MojadasVideos Pornos GtatisJanvi Kapoor Sexy PhotosFamily Sex Party VideoLivejasmin .comImagafap.comTamanna Bhatia Boyfriend 2023Baap Aur Beti Ka Sex VideoDaftszxAgregadores PornPiper Perri NudeSex Chilli ComPelículas Pornos De LesbianasPics Of Wet T ShirtsArianaxluNadia Ali Xxx VideosGay Public SexPorn Indian KissLustful.lilithShoplifrer PornMy FreecamScissor Lesbian PornLove Wolf VidsCyoa NsfwPorno3dPorn TweeterMikuhentaiJapani XvideoSuking VideoXhamster Lana RhoadesLouise LeeMegnutt Of LeakedVillage Outdoor MmsBombshell Milf Cheats On Her HusbandScarlett Alexis PovRyan Maddison PornApolonia Lapiedra AnalJapanese Porn SterTeen No PantiesPapa Se ChudiHollywood Sex Movie Hindi MeinBigtit StepdaughterNest Indian Porn