Brexit, Trump: het is nog niet voorbij – deze verkiezingen kunnen de EU opblazen (businessinsider.nl)


Het Brexit-referendum en Donald Trump die de Amerikaanse presidentsverkiezingen won – het waren zware klappen voor de gevestigde orde. En het is nog niet voorbij: er staat een reeks Europese verkiezingen op de rol die de EU zomaar kan opblazen. ...

door Febee in Politiek  ·  44 Reacties

  • 0
  • 817x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Make Europe grat again

3
1 Trump2017

Make Europe great again

2
2 Trump2017

nu Merkel en Rutte nog weg

2
3 Roomboterbabbelaar

als je teveel leunt op een ander kan je niet op jezelf staan, dit wordt steeds duidelijker, er is geen eenheid in Europa en dat zal er ook nooit komen

1
4 Sier

correctie: Brexit, Trump: het is nog niet voorbij – deze verkiezingen GAAN de EU opblazen

2
5 StoopidMonki

Dat moet ook,anders wordt de gewone man straatarm en Europa een grote oncontroleerbare bende.

4
6 moya155

Een compleet overzicht van wat er allemaal aankomt aan politieke kansen:
http://www.zerohedge.com/sites/default/files/images/user3303/imageroot/2016/11/08/20161108_elect.jpg

Make Europe Great Again.

7
7 knuter

Ja maar, als Europa wordt "opgeblazen" kunnen de rijken niet nog rijker worden. En dat was toch wel de opzet van een Europa.

4
8 Pirate

@3 en niet te vergeten die ouwe Juncker

1
9 Roomboterbabbelaar

4 december ook nieuwe verkiezingen in Oostenrijk. Ook een fel anti-EU partij kan daar winnen

2
10 metoo

Geweldig, zolang het niet met bommen is, weg met Guy Verhofstadt, Merkel, Tusk, Timmermans, Juncker. Hollande, Rutte, PvdA.en meer van dat soort gebakjes.

1
11 Positivo

@11 Bedoel je niet dat soort gajes?

2
12 benbenieuwd

@ 11 Helemaal met je eens het moet kunnen zonder geweld, maar wel rechtvaardig en resoluut. Dat betekent alle economische gelukzoekers per direct terug.

0
13 waarom toch

De EU is druk bezig Met voltooid leven , en komt zeker door genoemden in @11 , dus gaan we de pilletjes maar klaarleggen

1
14 Doordenker

@12 Waarschijnlijk wel.... question

Ik heb er in ieder geval ook geen ander woord voor.

1
15 Vinger in de Dijk

Je bent van Baalen vergeten.

1
16 Verwonderd

De Ruyters zeggen: "Gevestigfe orde? De grootste HUICHELAARS zal je bedoelen!!!

2
17 De Ruyters van Michiel

@12 Eigenlijk had ik iets wat nog veel erger was in gedachten dan gajes.
Maar zelfs ik ben zo nu en dan nog enigszins politiek correct.

1
18 Positivo

Er is genoeg eenheid in Europa, we moeten alleen (voorlopig) stoppen met Europa voortdurend uit te breiden...het is nu wel even goed zo...geen Turkije, geen Oekraine enz. laten we 'onze' Russische buurman ook te vriend houden!

1
19 rEmco44

nog nooit zo welvarend geweest, nog nooit zo egalitair, nog nooit zo gezond, nog nooit zo vrij en nog nooit zo lang zonder oorlog, en maar blijven zeiken.
Begin bijna te hopen dat de EU inderdaad uiteen valt. Ik zal er weinig van merken, ben hoogopgeleid, heb spaargeld en kan zo in het buitenland aan de slag. De jankers hier zullen de kinderen van de rekening worden, arm, berooid, geleid door despoten, maar oh wat hebben ze de 'elite' toch een lesje geleerd! Zielig volk...

26
20 bierneus

@11
Inruilen voor andere gebakjes
Maakt geen drol uit wie er op de stoel zitten of gaan zitten
Zodra ze plaats genomen hebben ruiken ze macht roem en geld en behoren ze tot de nieuwe elite en denken alleen aan zichzelf en hun nieuwe vriendjes

1
21 eoghanfeehily

Als dat zou kunnen de EU zo eenvoudig opblazen laat het maar gebeuren weg met het elitaire ondemocratische dictatoriale gedrocht gewoon terug naar alleen handels overeenkomsten EEG zonder alle idiote lobbyisten in Brussel.

0
22 welofniet

Als dat zou kunnen de EU zo eenvoudig opblazen laat het maar gebeuren weg met het elitaire ondemocratische dictatoriale gedrocht gewoon terug naar alleen handels overeenkomsten EEG zonder alle idiote lobbyisten in Brussel.

0
23 welofniet

@20
En ziehier..
De reden waarom 'men' zo tegen de EU is.

Een hoogopgeleide persoon die schijt heeft aan de zorgen van de andere inwoners van Europa en geld genoeg heeft om te vluchten.

En voor dat soort mensen houden we de EU in stand, dat ze NOG meer kunnen graaien.

3
24 BenErWeer

@19 jammer, was het helemaal eens met je post totdat je Rusand erbij haalde..

Met wat wij in Europa doen heeft Rusland helemaal geen moer te maken. Als de buur zich gedraagt (waaronder het biet binnenvallen van buurlanden, het niet vermoorden-gevangen zetten van journalisten en het niet manipuleren van verkiezingen vallen), kunne we prima vriendschappelijk met elkaar omgaan. We moeten alleen niet iets laten omdat dat onze 'oostelijke vriend' weleens zou kunnen ontrieven.. Daarvoor is die buur toch echt iets te nietig t.o. de EU..

12
25 bierneus

@20
Nou bierneus heel leuk voor u wat u allemaal opnoemt maar er zijn 500 miljoen mensen in de EU die hele andere ervaringen hebben met het huidige EU gedrocht.

1
26 welofniet

@4 ik denk dat er veel eenheid in europa is, onder burgers.
Ik denk dat er een grote eenheid is dat we allemaal een beetje chill door het leven willen, bij elkaar op de koffie komen en genieten van de verschillen, elkaar een handje helpen en samenwerken, geen onnodig ruzie met de buren willen, met elkaar handelen, niet verder tot loonslaven gedregradeerd willen worden, kennis en ervaringen uitwisselen enz.
Wat we niet willen is een centrale bureaucratische macht die ons een vlag en eenheidsworst oplegd etc.
Met Europa zit het wel snor....die EU met centraliseringsdrang, politieke vriendjes en machtspolitiek kan voor de meesten heua wel de prullenbak in....
En met de dag wordt de eenheid groter...en drijft de politiek verder van ons weg.
Nu alleen opletten dat ze niet weer met de zoveelste democratische schijnvertoning komen en vervolgens alsnog die EU door onze maag splitsen...want die verdeeldheid is juist wat de politiek zo goed uitkomt als excuus om alles en iedereen in de pas van het blauw met gele sterren te laten lopen..

0
27 MarkUg

Ik ben tegen de EU, maar voor de EEG zonder die gek daar in Duitsland (Merkel).
Nou ja Merkel en Trump zijn opponenten en de winnaar is al bekend (Trump).

0
28 waarom toch

@17
Wie bedoel je met "gevestigde orde"? Politici die er al 20 jaar zitten?

11
29 GreyB

@20 oh? hebben die wel de afgelopen 70 jaar oorlog gehad? Zijn die er slechter aan toe dan vroeger? is daar de ongelijkheid groter geworden? Nee. We hebben een continent waar voor 500m mensen het leven beter is dan 2 generaties geleden. Maar feiten zijn lastig als je je eigen falen op krachten van buiten wil afschuiven.
Blijft staan: we leven in de langste tijd zonder oorlog in de geschiedenis van Europa, zijn gezonder dan ooit, leven langer, zijn welvarender. Inderdaad allemaal verschrikkelijk! moeten we niet willen. Gauw terug naar de jaren vijftig: arm, maar in ieder geval zonder buitenlanders!
Ik blijf trouwens lekker in deze eeuw..

21
30 bierneus

Het enige waar het EU gedrocht in brussel als doel heeft,,,,,Is dat de burgers geld in het laatje brengt. De burgers zullen,,,als het er op aan komt,,,,,als kanonnenvlees dienen. De burgers worden (mis)gebruikt om de rijkste zaken en EU boboos nog rijker te maken. De verplichte vermenging van burgers die geen staats burgers zijn van ( bij voorbeeld ) Nederland en andere europese landen is daar een onderdeel van. We worden overspoeld met regels en wetten die dit onverkozen ondemocratisch gedrocht ons opleggen. De zucht naar macht over en geld van de burgers is groter dan hun zorg voor diezelfde burgers.
Weg met dit gedrocht zo snel mogelijk, dat is het enigste waar ze voor sidderen van angst.
Of zijn we van gedachte dat de wereld dan ineens niet meer zal draaien!!!

2
31 jessemy

@30
[quote]Blijft staan: we leven in de langste tijd zonder oorlog in de geschiedenis van Europa[/quote]
De oorlog is al die tijd in het MO gevoerd en aan de oostgrens en nu ondervinden we daar al een paar jaartjes de gevolgen van.

4
32 Proemevla

@32 En met we bedoel ik de burgers.

2
33 Proemevla

Vergeet het oekraine-referendum niet.

0
34 hein

@30 geef me is 1 voorbeeld waar de politieke en monetaire unie voor vrede en welvaart heeft gezorgd? niemand had problemen met de EEG tijd hoor, het is de euro en de politieke unie die juist verdeeltheid en armoede heeft veroorzaakt.

4
35 StoopidMonki

@30 ; Ik dacht, laat ik de meest treffende zin uit je betoog even citeren:
"Maar feiten zijn lastig als je je eigen falen op krachten van buiten wil afschuiven."

0
36 Partijdig

Moet dat nou, steeds weer dat treurige gezicht van die steeds falende duitse vrouw vol in beeld?

1
37 Jan met de korte achterlul

@20 Hoogopgeleid en geld hebben wil nog steeds niet zeggen dat je de ontwikkelingen in het juiste perspectief ziet.

1
38 Positivo

@26 Hij leeft in een zorgvuldig gefabriceerde droomwereld. laat hem maar.
Als hij er gelukkig kan zijn. Als hij zichzelf voor de gek kan houden.

1
39 Phiteceen

@20 Het blijkt maar weer eens dat een hogere opleiding slechts betekent dat men zich langer heeft laten indoctrineren door mensen die tegen zich op laten kijken. Hoe meer je je laat kneden, des te meer je in het systeem past, en des te meer je je moreel superieur mag voelen.
Het is dat soort cirkelrukkerij waar de burger schoon genoeg van heeft.
Het ga je goed aan de andere kant van de wereld.

5
40 knuter

@20 Die hoge opleiding van jouw heeft flink tekort geschoten. Vlak voor de euromunt ingevoerd werd stonden we er beter voor, ondanks dat, werden er toen ook al klachten over Europa ingediend.
Onthoud een ding, het is een oud liedje;"vluchten kan niet meer".

1
41 Verwonderd

@38 klopt helemaal. en iedereen mag zijn eigen mening hebben en geven. Het is echter een feit dat we het over het algemeen beter hebben dat pak 'm beet 40-50 jaar geleden.. En ja, er zijn mensen die buiten de boot vallen, en ook ja: een aantal van dat hebben dat niet aan zichzelf te danken. En ik zie ook dat er vooral culturele dingen aan het verschuiven zijn waar een heleboel mensen (en ik ook tot op zekere hoogte) niet blij mee zijn.
Maar een heleboel klagers hier hebben kennelijk een heel erg kort geheugen, verheerlijken het verleden, en klagen over zaken die gewoon echt niet waar zijn.

Het probleem is dat je deze klagers met feiten niet kan overtuigen. Feiten doen er niet meer toe, het gaat alleen nog maar om de emotie. Degene die ten onrechte die emoties aanwakkeren vind ik gevaarlijke lui.
Maar zoals gezegd: ik ben blij dat we in een land leven waar andersdenkenden (nog) kunnen zeggen en vinden wat ze willen.

8
42 bierneus

@20
U bedoelt zeker nog nooit zo welvarend geweest voor 20% van de Bevolking , voor de GrootGeldGraaiers ?
Al die blinde vinken van bankdirecteuren die voor 5 á 6 honderdduizend euro per jaar (of meer) ons spaargeld laten verdampen , en uit grootheidswaanzin de banken zover hebben opgeblazen zodat die met tientallen Miljarden euro's aan belastinggeld moesten worden gered ?
Egalitair lijkt een utopie ?
De verschillen tussen rijk en arm zijn nog nooit zo groot geweest.
Nog nooit zo gezond ?
U bedoeld dat er nog nooit zoveel mensen geen geld hadden om naar de dokter te gaan ?
De huisarts mag wel gratis zijn , maar het recept of de doorverwijzing zijn dat niet.
Nog nooit zo vrij geweest ?
U bedoelt dat wij nog nooit zo met handen en voeten geketend zijn geweest aan een vreemde mogendheid ?
Nog nooit zo lang zonder oorlog ?
U denkt dat een oorlog alleen met ouderwets wapentuig gevoerd kan worden ?
De economische oorlog die tegen ons gevoerd wordt , richt minstens zoveel schade aan.
Aan de samenleving en aan de economie.
Het is inderdaad te hopen dat de EU uiteenvalt.
En dat gaat ook absoluut gebeuren , de vraag is wanneer.
De opstand tegen de Amerikaanse + Europese elite die nog meer Miljarden willen binnenharken.
Zal niet tot Amerika alleen beperkt blijven.
Engeland heeft al de wil van het volk ondervonden.
En andere Europese landen zullen die afstraffing ook niet kunnen ontlopen.
De Burgers die U (uit grootheidswaanzin ?) jankerds noemt , hoeven het kind van de rekening niet meer te worden.
Dat zijn ze al jaren.
De banken hebben hun spaargeld vergokt.
Wat er nog over was wordt nu verdampt door een kunstmatig lage rente.
Ook hun pensioen waarvoor zij 40/50 jaar gewerkt en betaald hebben , verdampen door diezelfde kunstmatige lage rente.
Velen moeten hun heil zoeken bij voedselbanken.
Voor degenen die buiten hun schuld , door Overheidsbeleid , hun baan verliezen is er geen enkele hulp.
U zult tot de enkele " happy few " behoren ? die stinkend rijk zijn geworden van de ellende van de rest van de bevolking ?
U moet uw eigen levensstijl niet projecteren op anderen.

0
43 Jalinda

"Deze verkiezingen kunnen de EU opblazen"


Als dat eens zou kunnen.

Ik drink erop, Proost!

1
44 Altright

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Strongoli
Ernstig tekort aan 'pufjes' voor astmapatiënten: 'Nul tot twee weken op voorraad'

Schandalig dit weer.Gek dat deze "tekorten" alleen maar in Nederland spelen. Ook de prijzen van medicatie, zijn in het buitenland vaak goedkop...

5 minuten geleden geplaatst door Strongoli

ongelovenloos
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

@17Bij oorlog aan oorlogsrecht doen , betekent verlies.Nog geen ene oorlog meegemaakt waar ze zich volledig aan oorlogsrecht hebben gehouden...

2 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@7 Dat is juist en dat komt door een oerdomme constructie. Aan elk mbo-diploma hangt een zak geld voor de school, zo’n 5000 euro dacht ik, maa...

3 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@6Dat laatste is maar al te waar.Wel is het MBO uitgekleed door telkens het niveau omlaag te halen.Wat trouwens in ons hele onderwijs ...

3 uur geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Er is altijd onderscheid m.b.t. educatie. Wie een doctorstitel heeft is opgeleid t/m het hoogste niveau in deze zin dat er niets anders meer is ...

3 uur geleden geplaatst door Magister Nivardus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Weten jullie ook welke partijen niet getekend hebben tegen het antisemitisme deze week ?Het door de Turken bestuurde Denk en het door de Russe...

3 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Iedere keer weer over mijn ziekte beginnen zoals in @57 Wat ben jij toch een goor achterlijk stuk vreten ...

3 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Waar ben je nou met die gore vieze bek van je ?...

3 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Dat kan dus niet want de KvK heeft geen jaarverslagen gekregen over die tijdsperiode Doe godverdomme je huiswerk voordat je hier dingen ...

4 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Jij bent ook aan een klap op je bek toeMisschien knapt je fascistenmuil er nog wat van op ...

4 uur geleden geplaatst door Rinze

NK. App
Pornographie NouveauContos Eróticos AnimadosAlouha PornDigitalprincxss NudeAsiangaloreIndan Xxx VidosMy Wife PornSexy Nude Teens50 Shades Darker Where To WatchSon Mom SexPriyanka Chopra NidePaige Wwe NudesAmatuer Home Made PornAi Face PornRed Light Area VideoBangla Open Chuda ChudiPorn Luna Bella無 修正Malayalam Hd PornTelugu Heroine Sex FilmIndian Cute NudeNude Spy CamGold Diggers PranksMature UpskirtAki NijouUppum Mulakum NudeBaldurs Gate NudeTuskish PornMilf TicklePornstar 70sBack Scene Of PornDesi Dirty Talk PornLow Age Sex Video720p Porn VideosBangla XxxnFollando Con TetonasGali Mein Aaj Chand Nikla LyricsBf Pressing BoobsShemalepantyhoseNsfw Chat BotsAmatuer Porn SitesBlack X Rated MoviesMiya Khalifa XnxxOlder Women FreepornBrazallian PornFemale Muscular Porn StarsPokemon Lopunny PornReiko Kobayakawa XxxNhentai. EtListcrawler BronxNabalik Ladki Ka SexDad And Daughter Sex Video HdIndian Masala SeenCyberpunk Edgerunner PornVideos Pornograficos SexmexTied And VibedJenny Lee PornExtreme Pussy PumpXgamster.German Goo GirksTeen Girls KissingJulia Toberts NudeGay Caption PornPopular XxxSexmazaTube X HdNude Leaks CelebrityPeliculas Xxx En EspañolYourspornBangbrosbbcJoe Saldana NudeOnlyfans EmilyPornfree VideosBest Twitter NsfwBiggest Tits In The WoldAmber Jayne XnxxIndian Bhabhi Devar PornIndian Bhabhi Porn SexIndianporn FreeSexemodel 77Hd Porn DownloSsbbw NudeBlacked Porn HdVenessas ButtAlexis Tae Porn/Bambi Woods PornFree Black Black PornDaftsex RedditKelsey MichaelsRedheadwinter LeaksXxx Com Hindi HdAlex Texas LesbianMonica Huldt PornMom Watching PornXoitsmiavipHindi Voice PornOnly Porn IndianStories LiteroticaLiterotica Female AudioQuadrinhos Eroticos IncestoDarcy DulceSomal PornSari RaatArisa NakanoAlycia Starr EromeHoneymoon XxxKeira Knightley NudeAsian Boob PressKimmy Granger CreampieHindi Moaning AsmrDraftsexFree Gsy Porn MoviesAfriaca PornChinese Sex Video ComKorean Romantic SexXxx Gay PornBcock NetPorn Light SkinTeenage Porn TubePorn StockingsHot ZexTamil Actress In SexVideo Porn NoeliaMother Daughter Exchane ClubShadyshainarae OnlyfansMalik DelgatayBlacked Com VideosJulie With The CakeAllahabad Sex VideoBollywood BeegAmatuer Homemade PornJessa Rhodes DpXhamster Por NWwxvideocomBolivia PornosNatsuko KayamaMiyan Khalifa Ki VideoBig BoobssexManipuri PussyEbony Double PenetrationDoggystyle Hair PullingAnaly BazanPornhubmissionaryShortbus Sex ScenesLecheras.mxBlack Porn PicsCandyasmusWintage NudeBdamMisti Love