Muziekdienst Spotify en Nederlands stroombedrijf willen naar de beurs

De aandelenbeurs blijft trekken voor bedrijven. Muziekstreamingdienst Spotify heeft een officiële aanvraag ingediend voor een notering aan de New York Stock Exchange op Wall Street. In eigen land gaat de laadpalenfabrikant Alfen naar de beurs.

Spotify had begin januari al laten weten interesse voor een beursgang te hebben. Het Zweedse muziekbedrijf geeft geen nieuwe aandelen uit maar gaat de bestaande aandelen een notering geven, een zogeheten 'direct listing'. Met de beursgang is circa 1 miljard dollar gemoeid.

Stroom

Het van oorsprong Hilversumse bedrijf Alfen wil met een beursgang vooral werken aan de naamsbekendheid. Het stroombedrijf zegt een belangrijke rol te spelen in de energietransitie. De beurswaarde zou rond een half miljard euro liggen. Alfen is nu nog in handen van investeringsmaatschappij Infestos. De aandelen worden zowel aan particuliere als institutionele beleggers verkocht.

Het bedrijf, dat onder meer laadpalen voor elektrische auto's, transformatorstations en elektriciteitsnetwerken en -opslagsystemen maakt, wil met de opbrengst van de beursgang investeren in het bedrijf. Alfen draaide in 2017 een omzet van 74 miljoen en raamt de omzet dit jaar op 100 miljoen euro. Het koestert de ambitie om jaarlijks met 40 procent te groeien. Er werken 234 mensen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl