Boer Riaan du Plessis
Volledig scherm
Boer Riaan du Plessis © AP

Zuid-Afrika staat op het punt om alle blanke boeren te onteigenen

In Zuid-Afrika lijkt het steeds waarschijnlijker dat de onteigening van blanke boeren zich zal voltrekken. Het parlement heeft ingestemd met een wetsvoorstel van de radicaal linkse partij die tot een soortgelijke grondwetswijziging kan leiden.

195 reacties

  • Edmond Dillien

    4 jaar geleden
    Zij gaan de weg op van Zimbabwe en Congo, de opbrengst word na de onteigening binnen de kortste keren nog een klein percentage van wat het vroeger was, en dit nu zeggen is niet "politiek correct" en binnen enkele jaren is" zie je we" dan weer niet politiek correct, in Zimbabwe mogen de blanke boeren van toen hun gronden terug komen bewerken omdat de inwoners er niks van bakken, eens zien hoeveel er gaan terugkomen?
  • johan fransaert

    6 jaar geleden
    een tweede Zimbabwe in de maak neem de blanke boeren hun land af en hun expertise verdwijnt ook .
  • eric brack

    6 jaar geleden
    en hoe denken die gasten zich te onderhouden ? We mogen het niet vernoemen maar iedereen weet al hoe het zal vergaan met de economie als de blanke boeren weg zijn. Dit alles dank zij het politiek correct denken.
  • karel kockx

    6 jaar geleden
    Ook al ooit iets gehoord van de plaasmoorden googelt maar eens, en morgen komen ze bedelen om geld omdat alles terug een wildernis is geworden. Links de uiterste versie maakt stilaan de hele wereld kapot.
  • Paul Vanmaldeghem

    6 jaar geleden
    Dan gaan die in versneld tempo Zimbabwe achterna, daar heeft Mugabe hetzelfde gedaan met alle gevolgen van dien. Het zou een zeer spijtige zaak zijn voor dit prachtig land.