Herman Brusselmans
Volledig scherm
Herman Brusselmans © Photo News

"Niemand durft nog íets te zeggen": Herman Brusselmans geeft gepeperde mening over politieke correctheid

Zijn oeuvre bestaat ondertussen uit meer dan 75 romans, novelles en toneelstukken, maar toch heeft Herman Brusselmans (60) met 'Feest bij de familie Van de Velde' een nieuw boek uit. Ook nu gaat hij thema's als drank of seks niet uit de weg. Al meent de veelschrijver dat Vlaanderen dat wél doet. Brusselmans heeft het gevoel dat hij niet meer kan zeggen of schrijven wat hij wil. 

316 reacties

  • Danny De Dobbelaer

    6 jaar geleden
    Als ik op mijn werk moest werken zoals onze wereld elftal gisteren heeft gespeeld lag ik al 20 keer buiten zou kunnen zijn dat ze een klein beetje te weinig verdienen heb 45 jaar gewerkt als ik mijn pensioen zou uit spreken ik denk dat onze super helden hun schoenen nog nie binden Danny de Dobbelaer Beveren waas
  • Elsje vervoort

    6 jaar geleden
    Dat politiek correct gedoe sijpelt binnen via de regering en koningshuizen. Wie, waarom en vooral door wie worden al die machthebbers geïndoctrineerd? Trudeau zette iemand op haar plaats omdat hij vond dat ze peoplekind had moeten gebruiken ipv mankind. En Maxima van Holland zei ooit eens: de Nederlander bestaat niet. Met wat zijn die pipo's bezig? De uitverkoop van Europa? Ons moreel failliet?
  • guido Bervoets

    6 jaar geleden
    Natuurlijk is er de linkse politieke correctheid ter verdediging van etnische minderheden, en zo hoort dat ook, maar als antwoord daarop heeft rechts vanuit hun standpunt van politieke correctheid zonder pardon alle symbolen naar de prullenmand verwezen en mag niemand nog iets. En als het van henafhangt worden er ook beperkingen opgelegd aan de vrije meningsuiting - uiteraard voor de islam en de moslims. De slinger van de politieke correctheid is inderdaad zwaar doorgeslagen naar rechts.
  • Chris Devlaeminck

    6 jaar geleden
    De boosdoener van veel problemen is de verrechtsing zegt Brusselmans. Ik zie het toch even anders. De verrechtsing komt er omdat de samenleving te links geworden is. Naiëf meegaand met andere culturen die hun gebruiken en wetten opdringen. Als Hans Teeuwen het achterste van zijn tong niet meer durft laten zien is dit niet door de verrechtsing maar door de druk van fanatieke moslims.
  • Jozef Van Buynderen

    6 jaar geleden
    Vreemde reactie van Dick De Zeure. Een maand zonder alcohol is toch puur genieten en een maand zonder vlees nog meer. Zou het niet heerlijk zijn als er helemaal geen alcohol of vlees gegeten zou worden. Heel wat mensen zouden zich een stuk beter, gelukkiger voelen en bovendien meer in staat om echt te genieten van het leven.