door Trompetsignaal in Buitenland  ·  37 Reacties

  • 3
  • 1066x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Brexitis er alleen voor de Big Bucks, het grote geld.

2
1 Trompetsignaal

En als er over een willekeurig ander politiek onderwerp dezelfde vraag gesteld zou worden, dan zou het antwoord niet anders zijn.
Burgers en MKB worden gewoonweg niet gehoord door de politiek.
Dat is in Engeland zo. Dat is in Nederland zo. En dat is al helemaal in Brussel/EU zo.

Wat een onzin onderzoek zeg. Enorm suggererende titel/artikel, zonder dat er eigenlijk ook maar iets inhoudelijks onderbouwd wordt.

15
2 beastyboy

Onzin. Sorosnieuws. Next

19
3 Chaimileh

@3 je bent ver heen als je achter voor jouw onwelgevallig nieuwsfeitje Soros ziet. Zeker nooit van Gerhard Frey, Oswald Voorbraeck en van Robert en Rebekah Mercer gehoord. Dat zijn de Sorossen van jouw verhaal.
Het feit dat er geld achter een verhaal zit maakt het nog niet (on)waar.

Maar goed, dat ze er voor betaald worden zou wel een nieuwe verklaring zijn voor het gestuntel van Mays kabinet. Maar voorlopig hou ik het gewoon op politieke incompetentie en volksverlakkerij.

2
4 Trompetsignaal

94% voelt zich niet of nauwelijks gehoord! ter info jullie zijn welkom in de EU zodat het zakendoen als gebruikelijk zal zijn! Als ze niet willen luisteren laat ze het dan voelen!
Vele kleine en middelgrote maken ook een hele grote vuist (vooral als het aankomt op stabiliteit en werkgelegenheid)

0
5 psje

@3 sjoroshnieuws, hahaha, wat een mongolen hier op nk

3
6 Denisova

Dat is wat je krijgt als je je halsoverkop in een wild avontuur stort. Zonder plan, zonder visie, zonder voorbereiding. "Het volk" Dit soort zware besluiten laten nemen was ook al zo'n goed idee...

1
7 Janzzen

@7
"Dat is wat je krijgt als je je halsoverkop in een wild avontuur stort. Zonder plan, zonder visie, zonder voorbereiding."

U bedoelt die onzalige EU?die 'ons' is opgedrongen en waarvan Jan met de pet de rekening betaald?

10
8 Hangingmen

@8 Het is helemaal niet opgedrongen jij hebt het gewoon niet in de gaten gehouden en die rekening valt ook wel mee.

4
9 VaY

@1 Brexit dat is voor de bejaarden, die willen graag terug naar de tijd dat het VK nog een wereldmacht was en de grote oceanen onveilig maakten, daarnaast heb je nog een paar boos burgers op het platteland die bang zijn dat hun cultuur er aan gaat door dat Oost Europeanen daar komen wonen en de vuile klusjes op willen knappen die ze zelf niet willen doen.

1
10 mike45

@9
Welke ‘inspraak’ heb ik dan gemist volgens u?
En ‘de Nederlander’ is al jaren de grootste netto betaler van die onzalige EU,volgens mij heeft u een tijdje niet op zitten letten...

10
11 Hangingmen

@10
“die ze zelf niet willen doen.”

Wat is dat toch met die West-Europeanen tegenwoordig,die willen ineens niet meer werken he?

Maar gelukkig voor de werkgevers en opdrachtgevers zijn er altijd nog de goedkope,slaafse Oost-Europeanen he?
Sjesus....

9
12 Hangingmen

@12 het is niet iets van de afgelopen 10 tot 20 jaar, het is al vanaf de jaren 60 vorige eeuw dat er buitenlanders naar Nederland worden gehaald om hier te komen werken. Eerst Turken en Marokkanen, en daarna Portugezen en Spanjaarden, en nu Oost Europese arbeiders, hierop NK zit het vol met figuren die er helemaal geen zin in hebben om te werken. Maar ondertussen wel de hele dag afgeven op de mensen die wel werken.

0
13 mike45

@13
‘Seizoenarbeid’ dus ‘gastarbeid’ is inderdaad al decennia een feit en daar kunt u al uw bedenkingen bij hebben
Maar het verdringen van de laagopgeleide Nederlander van de arbeidsmarkt door middel van ongelijke concurrentie is iets wat is begonnen na het wegvallen van de Europese grenzen(die onzalige EU)
Vanaf dat moment was de vrachtwagenchauffeur,de loodgieter,de stucadoor,de magazijnmedewerker en noem maar op,zijn baan niet meer zeker

Dus,
Nee Mike45,het is niet dat ‘men’ z’n werk niet meer wil doen maar dat de voorkeur om de werk en opdrachtgevers moverende redenen get werk liever door Oost-Europeanen laat doen.

8
14 Hangingmen

@14 iedereen máar dan ook iedereen in Nederland zou kunnen werken als ze dat zouden willen, in bijna alle sectoren is er een structureel te kort áan werknemers.

Alleen waarom zou je dat doen als je met niks doen net zoveel overhoudt aan het einde van de maand. Nu dat maakt mij niks uit maar loop dan niet te klagen.

3
15 mike45

@15
“iedereen máar dan ook iedereen in Nederland zou kunnen werken als ze dat zouden willen”

Waren het niet dat men liever de goedkopere slaafse pool dat werk laat doen
En dat is precies het probleem,werk loont niet meer omdat de Oost-Europeanen de arbeidsmarkt naar de kloten helpen
‘Voor ons 10 (polen)andere‘

7
16 Hangingmen

@16 geen sprake van, ik heb met vrienden in 2014 een paar bijna thuisorganisaties over genomen (die toen bijna failliet dreigde te gaan) Die organisaties hebben we helemaal geherstructureerd, we hebben alle management lagen eruit gehaald en de volledige verantwoordelijkheid neer gelegd bij het personeel (dus de management taken zijn onderverdeeld bij het personeel) We kunnen de vraag van niet aan dus er werken ook mensen met oost en zuid Europese afkomst in ons bedrijf.

2
17 mike45

@17
Hoezo 'geen spraken van'
Het loont niet meer om te werken (laagopgeleide sector),u zegt het zelf de lonen liggen haast gelijk met de uitkeringen
Komt nog eens bij dat men vandaag de dag bijna geen vastcontract meer krijgt,laat staan enige onderhandelings positie heeft,het is allemaal op flex of detachering basis of een 'nul uren contract'
De werkgevers/opdrachtgevers lopen zelf geen risico meer,dat leggen ze allemaal bij de werknemer neer,en ja een Oost-Europeaan heeft daar minder of geen problemen mee,want voor hem is het nog altijd beter als in polen zelf
Nee,beste mike45 de EU heeft tot nu toe niet echt goed uitgepakt voor de laagopgeleide nederlander
Noemt u maar eens wat echte voorbeelden voor progressie voor de laagopgeleide Nederlander,oh en kom aub niet met 'het gemak van één munt' als men op vakantie gaat in het buitenland.....

7
18 Hangingmen

@16
Ook voor de Polen geldt een minimumloon. Zij doen echter het werk waar wij onze neus voor ophalen. En ze werken keihard en veel uren, en dragen daarmee bij aan onze welvaart.

0
19 Tismewat
20 Moien

@18 wij hebben 1500 mensen in dienst iedereen krijgt direct bij aanvang direct een contact voor onbepaalde tijd. Juridische is dit namelijk veel beter voor ons, als je een iemand een jaar contract geeft dan kun je er het eerste jaar er niet meer vanaf. Het is allemaal onzin!

1
21 mike45

@14 Allemaal onzin hier, ze willen gewoon niet werken, ik heb er al zoveel gehad, ja maar jij denkt toch niet dat ik om 7 uur ga beginnen weet je wel hoe laat ik dan moet opstaan. Weet je en dat maakt mij niks uit maar verwijt dan mensen die dat wel niks. Blijf lekker in je bed liggen maar hou op met zeiken en klagen!

1
22 mike45

@20
Gek hè?
Als men jaren geen normaal werk in die sectoren kan krijgen,of de ongelijke concurentiestrijd met honderdduizenden Oost-Europeanen aan moet gaan,om een of ander 'flexbaantje' in de desbetreffende sector

Zou u zich dan laten scholen tot,
-Stukadoor
-loodgieter
-magazijnmedewerker
-vrachtwagenchauffeur ?!....

(Buiten het feit dat een gedegen scholing voor dieneroepen tegenwoordig ontbreekt.........)

5
23 Hangingmen

@22
Tuurlijk die uitzuigers heb je dr altijd bij (het betreft hier overigens vaak de allochtone mede mens) maar dat zegt natuurlijk niets over de verdringen van de arbeitsmarkt door de Oost-Europeanen,die wel degelijk plaats vond/vind.

Oh,en weet dat u een uitzondering bent hè? Met dat vaste contract.

4
24 Hangingmen

@24 Dat is helemaal geen uitzondering 75% van de Nederlanders heeft een arbeidscontract voor onbepaalde tijd. Het is eigenlijk een uitzondering als je die niet hebt!

1
25 mike45

@11 De ontwikkeling van de EU is er een die al heel lang bezig is he. Als men dat had willen stoppen hadden ze dat lang geleden moeten doen. De gekozen partijen zijn voor de EU gegaan en ik heb verder weinig van verzet gemerkt. Toen de economie slechter ging lopen begonnen mensen daar pas mee en die zijn ook grotendeels beinvloed door populisten als Wilders die daar misbruik van maakte. Dan krijg je van die onzin als het terug willen halen van de gulden. Iets dat niets oplost, maar voor sommigen voelt dat wel als een oplossing. Zo heb je genoeg langs zien komen aan anti-EU onzin. Ook is de rekening die wij aan de EU betalen gewoon een prijs die je moet betalen om het zaakje te laten draaien. Ook voor gezamelijk onderzoek en investeringen in andere EU landen die dan verder kunnen groeien. Het is echt niet dat het geld verdampt ofzo.

@24 Je kan ook al die mensen het land uit schoppen en toekijken hoe de boel instort.

2
26 VaY
27 Hangingmen

@27 waarom heeft dan 75% een arbeidscontract voor onbepaalde tijd!

1
28 mike45

@28
Oude contracten?

1
29 Hangingmen

@26
Ach,wellicht kunt u dan even antwoord geven op de vraag die ik mike45 stelde ?

"Nee,beste mike45 de EU heeft tot nu toe niet echt goed uitgepakt voor de laagopgeleide nederlander
Noemt u maar eens wat echte voorbeelden voor progressie voor de laagopgeleide Nederlander,oh en kom aub niet met 'het gemak van één munt' als men op vakantie gaat in het buitenland....."

1
30 Hangingmen

@28
Het vaste contract is tanende,

https://www.rmu.nu/vastenflex

1
31 Hangingmen

Welnee van alle contracten die worden afgesloten is 75% een contract van onbepaalde tijd, het is ook zinloos om een ander contract af te sluiten.

0
32 mike45

@32
Er worden steeds minder 'contracten' afgesloten,zie de link in mijn @31

1
33 Hangingmen

@30 Die laagopgeleide Nederlander zou het nu beter hebben als we niet in de EU zaten? Het zou de economie in Nederland namelijk veel meer gaan kosten om onze spullen door te voeren. Bedrijven binnen de EU hebben dan gewoon een voordeel tegenover Nederlandse bedrijven. Groei van de EU en groei in nieuwe landen zorgt ook weer economische groei in Nederland. Het stroomlijnen van regels in de EU maakt handel ook makkelijker. Zo heb je genoeg zaken waar heel ons land van profiteert en als dat er niet was geweest had die laagopgeleide het nu gewoon slechter.

1
34 VaY

@34
"Die laagopgeleide Nederlander zou het nu beter hebben als we niet in de EU zaten?"

Wat de werkgelegenheid betreft wel ja,en wat betreft die andere voordelen vindt ik uw argumenten wat mager en ongefundeerd daar u dit gezins hard kunt maken
En hoezo stroomlijnen?
Net als de puls visserij of bijvoorbeeld de pomphouders in de grensstreek zeker?

3
35 Hangingmen

@35 "Wat de werkgelegenheid betreft wel ja"

Dat is dus gewoon niet waar. Er zou gewoon minder handel zijn daarbij zouden genoeg bedrijven geen mensen kunnen vinden en dus niet kunnen bestaan en dat is ook een rem op de economie. Je moet kijken naar het hele plaatje.

"voordelen vindt ik uw argumenten wat mager en ongefundeerd daar u dit gezins hard kunt maken"

https://www.cpb.nl/sites/default/files/publicaties/download/internal-market-and-dutch-economy-implications-trade-and-economic-growth.pdf

Gewoon even wat gaan lezen over hoe het werkt en wat voor effect het heeft. Dan ga je zien dat mijn argumenten niet mager zijn en zeker niet ongefundeerd het is alleen zo dat jij het niet snapt en je vastklampt aan een negatief effect en verder nergens meer naar kijkt.

1
36 VaY

@36
Dit zijn 'gemiddelde' cijfers,kom nou eens specifiek met een 'abstract' aspect van wat de EU de laagopgeleide Nederlander in positieve zin heeft gebracht,ten op zichte van z'n voorganger de EEG
want de nadelen zijn wel zo duidelijk en talrijk

Of bent u van mening dat 'Jan met de pet' niet moet zeuren maar dat het allemaal bij het positieve 'gemiddelde' van de EU hoort
Dan zou ik u toch naar mijn eerste reactie @8 willen verwijzen

U weet toch hopelijk hoe het met de onderzoeker die niet kon zwemmen,die had berekent dat de 'gemiddelde' diepte van het meer één meter was,is afgelopen hè?
Die is natuurlijk toch verdronken....

1
37 Hangingmen

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

   "A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden:" Nou, dat zal XR vast weerhouden, ... not! De vorige actie (februari...

2 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

sockknitter
Asielzoekers moesten voor het eerst in lange tijd in wachtruimte Ter Apel slapen

@4Hebben de asielzoekers dan bezwaar gemaakt?...

3 minuten geleden geplaatst door sockknitter

wildersfan
Nederland mag asielzoeker niet buiten EU aanvraag laten doorlopen

Ik heb een vaag vermoeden dat Omtzigt degene is die dwars ligt....

4 minuten geleden geplaatst door wildersfan

RobP
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@47 "Het aantal doden onder het marxisme van Stalin beloopt naar schatting 50 miljoen en onder Mao 100 miljoen."Dat was geen marxisme maar tot...

6 minuten geleden geplaatst door RobP

Zie Hier
Asielzoekers moesten voor het eerst in lange tijd in wachtruimte Ter Apel slapen

Ze kunnen ook weer wvertrekken naar land van herkomst of bij een van de vele NGO s opvisite gaan!...

11 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Biscanna
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@62 Dat zou je aan Bosma moeten vragen. Niks mis met zo'n prinseNvlag speldje, alleen als NSB'ers zoals jij het gaan misbruiken voor hun eigen e...

12 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Zie Hier
VVD-jongeren zetten aanval in op 'feitenvrije' PVV-knuffelaar Dilan Yesilgöz - Joop - BNNVARA

Rondje 25 opruien en sprookjes vertellen!...

13 minuten geleden geplaatst door Zie Hier

Bop
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@33 Zo grappig altijd als jij met een bek vol tanden staat. 😬😄...

13 minuten geleden geplaatst door Bop

Marrie1
Hiphopper die zich achter vrouwenprotest in Iran schaarde, krijgt doodstraf

Zwakbegaafden met extreme religieuze opvattingen en wapens, zijn een plaag voor de mensheid.En in Iran spant daarbij de kroon.Uit het artike...

20 minuten geleden geplaatst door Marrie1

NK. App
Tarzan Hindi FilmStrip Tease LesbianBlow Job CompititionPublic Washroom PornIndian Sexy Hot XxxRaque Welch NudeKatherine PrydeSuhag Raat Sex VideosKajal PornJulia Ann New PornCollege Fuck Fest 53 / Jenna HazeElephanttub3Porn In ShawerLadki Ke SexPornovirjenesIndian Adult Web SeriesIndian Xxxy VideoSasha Grey PronRan Masaki PornSafe Free Porn SitesSwingers RedditBig Boobs In FilmsGarotacomlocal.comShady ShainaraeGwen Total Drama PornHolly Michaels NudeXxx And XxxBackroom FacialIndian Boy FuckThai PornEbony OnlyfansA.j. Applegate DpPorn SqrtingFree Porn Games No Sign UpWww.pornvideos.vomKi ChudaiAbella Danger Sex VideosChainsaw Man NudesIndian Honeymoon Sex Video DownloadHot Sexy PornvideosInterrcaial PornExtrimtubeWw Xx Local VideoPr0nBhabhi Aunty Sex VideoBlue Film Video Full HdListcrawler DurhamUberhorny.comEbony Lesbians PornhubMilf RedittBeautiful Indian Girl Sex VideoTamil Sex LiveSapank BangIndian Bhabi Sex HdBangali Bhabi Sex VideoPorn Tv TamilSuccubus Ben 10 Gwen VideoLovemaking SensualBrutal FemdomGelbooru ComAmazing PornosPorn SearcjDvd PornográficoVideonporno GayGinebta BelluciFrancesca GuillénLinda LoveliesDpxxRoyd-121Grandma CreampiesEliza Rose WarsonOornoسکس زن چاقBlack TeensfuckingNaked Beach AsianIndian Army PornJav IdolSkirt On PornKittylixo LeaksChloekushxxAv4us.MaryjeanPhimsex MỹNaked AssessTraphentai ComicsGhetto TubeJapanese Old Man Sex VideoBeeg Indian MomSexydeepthroatReddit PornstarKpjavTufos.com.brLena FoxxTridha Choudhury SexAlia Bhatt Xxx Sex VideoCasting Couch X VideosStripped Naked In PublicDeaxumaMeru The Succubus MerchCruel Sex VideosBlack SexxSexy Video Hd BigPussy Eating VidioIndia Pron HdClea GautlierIzabella Miko NudeTamil Sex OnlyTamil Girls Nude Sex VideosFamily Strokes PornographyNutaku GamesAthleticpornPussyphotoJapan Ka Sex VideoSasur Bahu Sex HindiDesi Sekxi VideoSis AnalGay Porn In Public ShowerEscort AdviserXxx Www Xxx VideoNude InnocencePorn Sleep MomInterracial Icon Vol. 5Manga HrntaiWett Melons NudeSex Gay GifFingered Close UpOldertuveVideo Pornostar ItaGuys BulgeNaked Indian GirlGagged And Bound PornFlirtbackTwitter R34Indian Porn SatrDbz HenraiGay Mssage PornInfidelulSanileven XxxPornfor LadiesMia Kahlifa Porn GifMissionarry PornTamil Hot KamakathaikalAngelina RobihoodMadisin Lee PornPorn CartoonsNsfw 18IdopeFuckig HdParty SexualKaley Cuoco Ass