Politiek

Meerderheid Nederland was tegen afschaffen van referendum

25-02-2018 09:51

De afschaffing van het Raadgevend Referendum door de Tweede Kamer wordt door een meerderheid van de kiezers niet gewaardeerd. Dat blijkt uit de opiniepeiling van Maurice de Hond van vandaag. Dit oordeel straalt ook af op D66 minister Ollongren, veel kiezers zijn negatiever over haar geworden.

In totaal wordt door 37 procent van de kiezers het afschaffen een juiste beslissing gevonden en door 59 procent niet. Opmerkelijk is daarbij dat kiezers van het CDA in meerderheid het geen juiste beslissing vinden en kiezers van de PvdA in meerderheid wel.

Bij de D66 kiezers vindt 31 procent het geen goede beslissing. Van degenen die bij de verkiezingen D66 hebben gestemd, maar nu niet meer, geef 50 procent aan dat dit geen goede beslissing was van de Tweede Kamer.

Ollongren

Het oordeel over het afschaffen van het referendum sloeg ook terug op D66 minister Ollongren. 48 procent geeft aan dat door haar optreden in relatie tot de referendumwet het oordeel over haar negatiever is geworden en 12 procent geeft aan dat het positiever geworden is. Opmerkelijk is daarbij dat bij CDA-kiezers duidelijk negatiever oordelen dan kiezers van VVD en D66.

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens