door Febee in Overig  ·  66 Reacties

  • 21
  • 803x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@22
"Het dier komt op een gruwelijke manier om het leven, maar is niet geheel kansloos in de arena"
Blijkbaar nooit naar een stierengevecht geweest maar toch mee willen praten.

Ik ben er 1 keer geweest om te weten hoe het nu eigenlijk is. ( daarna besloten om nooit meer te gaan)
Voordat de " grote held " , de matador, de arena in komt wordt de stier eerst even door de picador te paard bewerkt.
Dat wil zeggen de stier krijgt een lans ( ter grote van een behoorlijke vlaggenstok) in zijn nek geprikt
En als de stier al behoorlijk is afgezwakt door bloedverlies komt de matador even de held uithangen.
Nee de stier heeft geen enkele kans , hij verlaat ten alle tijden de arena gesleept door 4 paarden.

0
51 pica pao

@42 Klopt helemaal moeder.
Maar dat zijn de koeien richting Turkije en Italië ook aan het einde vd rit, alleen hebben zij 5 tot 10 jaar een slecht leven achter de rug met en hoop stress.

Denk daar maar eens aan als vanavond de schnitzel op tafel ligt.

4
52 Snuggles

@50 Stierenvechten is een puur sadistisch vermaak daar waar de mens nog wel gewoon moet eten. Ja er is nog veel mis in de vleesindustrie maar dat is i.i.g geen sadistsch vermaak voor/van de mens.
Ik denk dat als de gehele mensheid vegetarier zou zijn dit ook een hoop dieren het leven zal kosten, denk aan de enorme landbouwgronden die nodig zijn om al die soja en andere produkten te kunnen verbouwen, daar zullen veel dieren voor moeten wijken.
De mens heeft altijdvlees gegeten zolang hij bestaat, het is alleen de manier hoe de mens daarmee omgaat dat nog veel beter kan.

0
53 JohnZero

@50
Als je pas mag protesteren tegen lijden van mens of dier als alles in je 'eigen' land perfect geregeld is, dan zal er helemaal nooit niet 1 klein dingetje verbeteren, helemaal niets!
Wat betreft de bio industrie is dat eigenlijk wel een goed voorbeeld. Als men daar niet tegen had geprotesteerd waren de omstandigheden vele malen erger gebleven dan ze nu zijn. Er wordt nog steeds tegen deze misstanden massaal geprotesteerd, en dat heeft wel degelijk effect. Er is in Nl geen dierenleed waar niet tegen geprotesteerd wordt net zolang, soms jarenlang, tot er verbetering plaatsvindt en dat keer op keer. Zonder dat was er nu geen ruim aanbod van biologisch scharrelvlees, en de vele alternatieven van kleinschalig gehouden vee onder prima omstandigheden. De gewetensvraag ligt bij de consument. Er is voldoende aanbod wat geen martelvlees is maar diervriendelijke producten. Kosher en halal moeten uiteraard verboden worden. Dat is in strijd met elke dierenwetgeving en niet meer van deze tijd.

@34
En t.a.v. het houden van huisdieren pleit ik en vele anderen al decennia voor veel strengere regels. Van mij mag er een verplichting komen op het eerst behalen van een basis-kennis diploma voor elke soort huisdier die wordt aangeschaft, met het liefst een 1-2 jaarlijkse 'APK' voor dieren om te checken of het goed gaat met het dier. En dat hoeft niet duur te zijn en als mensen dat niet kunnen betalen, kunnen ze ook geen huisdier betalen. klaar! Daarbij uiteraard gechipt en bij mishandeling of verwarlozing op een zwarte lijst en nooit geen enkel dier meer. Fokkers onder een vergrootglas en ook onder controle. Het is allemaal prima te regelen, zou nog wat banen ook opleveren. oa. de hondenbelasting kan daarvoor gebruikt worden afin, potjes genoeg te vinden en anders ook maar Brussel !

1
54 Bleke Betty

@52
En daarom is het niet erg als ze stieren doodmartelen in een arena vanwege psychopathisch vermaak van de mens ? Die stieren hebben helemaal geen kans. Meestal gedrogeerd, dagen in een pikdonker hok gehouden en dieren compleet verblind als ze de arena in worden getrapt. Enorme aantallen paarden worden regelmatig op de hoorns genomen waarbij de darmen er soms uit vandaan vallen en gillend van de pijn neerstorten. Als de stier link wordt, gek van de pijn, dan wordt hij afgeleid en wordt ervoor gezorgd dat die kneus met zijn satijnen roesjes en zijn balletpakje aan zich weer kan positioneren, en als de stier uiteindelijk kapot gestoken is, met het bloed druipend uit zijn neus en schuimend uit zijn longen vandaan neerstort dan snijden ze regelmatig de ballen er af (levend) ja want die sukkel voelt zich een hele man en dan wordt de stier uiteindelijk ergens neergepleurd tot men tijd heeft om hem te slachten.

En waarom? Omdat er zieke geesten zijn die dat lijden prachtig vinden om naar te kijken. Voor mij is elke gespiesde matador een goeie matador. Hoe meer er gespiesd worden, hoe beter en hoe eerder deze ellende beëindigd wordt.

1
55 Bleke Betty

In ons eigen land gebeuren genoeg mishandelingen op dieren ,..

Ik heb gezien dat o.a. Zwanendrifters zelfs beschermt werden door onze Politie,..

0
56 iedereen heeft recht op mijn mening

@56
En daar moet en wordt ook massaal tegen geprotesteerd en zo hoort dat ook.
Geen mens die zich mens noemt, zou moeten kunnen genieten van wreedheden jegens welk leven dan ook. En het feit dat er ook hier misstanden plaatsvinden is geen reden om daarom maar verder alle wreedheden elders maar goed te praten of te negeren. Op die manier blijft de wereld steken in barbarisme en achterlijkheid. Het is de bedoeling dat we voorwaarts ontwikkelen en dat betekent dat je niet in de 'status quo' moet blijven hangen maar blijft streven naar verbetering.
En z.g.n moderne 'beschaafde' landen zoals Spanje, Frankrijk en Portugal zouden beter moeten weten en niet moeten bezwijken onder de druk van de maffia, de criminelen, de gok syndicaten.

Daar bovenop komt nog dat ik ongewild mee betaal aan deze wreedheden d.m.v de landbouwsubsidie en dat is schandalig en ik wens daar geen cent aan mee te betalen. En ik ben daarin gelukkig allesbehalve de enig. En de meeste burgers in die landen zijn het met mij eens en vechten ook tegen deze barbaarse wrede arena-gevechten en walgelijk 'fiesta's En hoe eerder het ophoudt hoe beter.

1
57 Bleke Betty

@55
Niet helemaal waar, je maakt het iets erger als dat het al is.
Zodra de stier is neergestort komt er een "slager" bij die zijn nekwervels doorsnijd zodat het laatste levenslicht uit is.
Daarna worden niet zijn ballen maar zijn staart afgesneden die vaak als trofee in het publiek wordt geworpen.
Bedankt maar ik hoef hem niet.

0
58 pica pao

@58
Ik lieg geen woord van wat ik zeg. En vaak worden ze helemaal niet meteen doodgemaakt. Het lijden van die dieren interesseert ze helemaal niets. Helaas filmpjes genoeg van gezien. Ik kijk altijd, en informeer mij altijd zelf voor ik er wat over zeg. Erger maken hoeft nl niet want het is al erger dan de meeste geestelijk gezonde mensen kunnen bedenken.

0
59 Bleke Betty

Triest dat het anno 2018 nog steeds moet. Getekend.

0
60 De Vliegende Brabander

En dan hebben we het nog niet gehad over de paarde. De meeste mensen weten niet eens dat er ook vele paarden een gruwelijke dood sterven:
https://www.horsetalk.co.nz/2013/03/11/horses-forgotten-victims-of-bullfighting/
En je wilt niet weten hoe de flanken van die paarden eruit zien na een 'gevecht' want een paard is een vluchtdier welke echt niet uit zichzelf op een woedende zwaar gewonde stier afgaat. Die moet keihard gedwongen worden met die vreselijk grote zware stijgbeugels, ze schoppen ze bijna gebroken ribben om ze vooruit te krijgen en ze doen ze blinddoeken voor zodat ze het gevaar niet zien. Wel ruiken en horen uiteraard. Smeerlappen zijn het, schoften!

Let op de stijgbeugels. Tienduizenden paarden sterven per jaar:
https://www.animalstoday.nl/paarden-slachtoffers-stierenvechten/
https://www.horsetalk.co.nz/2013/03/11/horses-forgotten-victims-of-bullfighting/

3
61 Bleke Betty

* Verwijderd door de redactie *

62 moeder

@59
Ik zeg niet dat je liegt maar je vergist je
Ze worden absoluut zeker dood gemaakt als ze neer gestort zijn doormiddel van de nekwervels door te snijden.
Filmpjes kan in gemonteerd worden, maar voor de rest heb je volkomen gelijk.

0
63 pica pao

@50 Ja, dat is natuurlijk ook vreselijk.

0
64 Liz

@14 -@16-@20-@25-@28-@54-@55-@57-@59-@61 ..... Bleke Betty, je hebt het weer geweldig opgenomen voor de arme dieren die geen stem hebben! Uitstekende ambassadrice.

Namens hen bedankt voor zoveel toewijding en informatie waardoor anderen toch weer even beter gaan nadenken. Het is trouwens al veel beter dan 20-30 jaar geleden, de mensheid is eindelijk op de goede weg maar die is helaas nog lang ...... CHAPEAU!

1
65 Snowflake

@65
Beste Snowflake dank je wel voor je vriendelijke woorden. Mensen zoals jij en ik en vele anderen doen hun best om de wereld voor hen die niet voor zichzelf kunnen spreken, elke dag een beetje beter te maken. En dan is bewustwording bij mensen zeker van het allergrootste belang, daar begint het mee. Zoals je zegt het wordt al beter (al lijkt het soms niet zo) zelfs in China en Vietnam, Indonesië en ook in delen van Afrika gebeurt er veel en probeert men soms kleinschalig maar soms ook met hulp vd overheid om iets aan het grote dierenleed te doen. Er zijn mensen die met gevaar voor eigen leven op de meest bizarre plekken zelfs midden in de oorlog bezig zijn met dieren te hepen. Het minste wat wij hier dan kunnen doen is ze ondersteunen.
Fijne avond snowflake, en elke stap voorwaarts is uiteindelijk ook een marathon question

1
66 Bleke Betty

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Olivia
Beelden: dit is de nieuwe man van Sylvie Meis

@5De spotlights zijn haar inkomen , dat kun je haar toch niet kwalijk nemen .Verder verdient ze haar eigen geld , daar heeft ze geen vent vo...

4 minuten geleden geplaatst door Olivia

21st Century Guy
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@92 Ik fiets naar Noord, Centrum, Zuid , Oost en West, dus zie ook het nodige , maar ik weet ook dat het straatbeeld niet altijd indicatief hoef...

4 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Strongoli
Beelden: dit is de nieuwe man van Sylvie Meis

@4Anderen bepalen niet. Ze doet er zelf van alles aan, om dit beeld ook in stand te houden. Ze kickt er namelijk op, om in de belangstelling t...

8 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Defcte burger
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@91Neem eens een kijkje zou ik zeggen , misschien zie je zelf lopen/staan ...

9 minuten geleden geplaatst door Defcte burger

Strongoli
Groene droom Utrecht spat uiteen: elektrische laadpalen moeten 's avonds uit om netcongestie te voorkomen - NieuwRechts.nl

Probleem met vooral linkse politici is, dat ze maar door denderen en nooit vooruit kunnen denken zoals: "wat als ..."? Ook luisteren ze nooit ...

14 minuten geleden geplaatst door Strongoli

21st Century Guy
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@90 Dat weet ik niet , alleen al de datum en het tijdstip waarop het gefilmd is kan er voor zorgen dat de perceptie niet strookt met de realitei...

19 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Defcte burger
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@89Die tramritten laten ongefilterd een beeld zien . Tram 24 (Amsterdam) | De Boelelaan/VU - Frederiksplein v.v. https://youtu.be/TgI4cXl4Hm...

25 minuten geleden geplaatst door Defcte burger

Olivia
Beelden: dit is de nieuwe man van Sylvie Meis

Wel grappig dat anderen bepalen wie je nieuwe flam is . Je hoeft je dan niet eens meer ergens te laten zien of er is wel weer een nieuwe in beel...

27 minuten geleden geplaatst door Olivia

Reconquista
Moeder die kind van 16 maanden tien dagen alleen thuis liet, veroordeeld tot levenslang wegens moord

""Candelario, die kampt met depressie en aanverwante geestelijke gezondheidsproblemen,""Gelukkig is dat in de VS geen excuus voor een lagere...

34 minuten geleden geplaatst door Reconquista

21st Century Guy
Aziatische Nederlanders ervaren net zoveel discriminatie als andere minderheden

@86 Ik neem toch liever niet youtube kanaal spoor 4 als referentie, maar hoop op gedegen bevolkingsonderzoek....

34 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

NK. App
Natasha Nice Movies And Tv ShowsHighly Paid Porn Starsمواقع اباحيةًKarelyruizSis And Bro XnxxOakley Middleton OnlyfansAunty Sex VillageHaze Porn GayPorn Free CelebReddit ThotsThepirates Bay.comVídeo De Pornografia BrasilLela Sohna OnlyfansPrincessivyKatya HenryTokyo Revengers HentaiAva Kelly PornNadiali XxxPornographie AfricainHope PenetrationBabyfoojiKamasutra Vidio HotQueen's Blade HentaiBest Amateur Porn SitesSexe AlateurJessica Lucas NudeColig PornLanna Rohades XxxMen Jerking Off PornSex Movies SeenSexy Indian Teen PornNudeforumMy Vidster GayHantai PornosHot Mom XnxxStepdaughterblowjobLatest Xxx Sex VideosAne Wa Yanmama Junyuu-chuu 2Jordan Carver TitsActors Male NudeMan Aur Bete Ki BpHanime]Xxx Gay VSaraluvvAnanya Pandey NakedXnxx PornographyPornhub SucksTokyoavprojectMuyzorraaCirgin PornJessica Nugri NudeOld Man Porn VideoBrazzers Xvideos ComTattoo Xxx VideoNastya_nass_vipFunckingSex SitesMonsters Of PornMia Khalifa DoggystylePhotos De Femmes Nues GratuiteCherie Deville MoviesRavieloso OnlyfansNudechubbygirlsPron.hubMargot Eobbie NakedCucholdLeslie Ann Down NudePorn TailorElsa Jean NudeSucking Juicy BoobsMilfbjAlexis Tae GangbangGwen GwizGame XxxCaaturbateTeenager Porn VideosOnly Fans LeekNude ModChun LipornAthena RatnePinky FreepornSakshi PornElsie PornHor Xxx VideosValerie Kay VideosSite Pornographique Amateur FrançaisPeladas MeninasGordas Porn VideosItadaki SekiiPerfict Body PornRoku Porn AppPorn For CartoonAthena Rayne PornEnglish Sex Film English Sex FilmWww Old Man Sex ComTamil Girls PissingDecargar PornosMycidsterScorte GirleRedgifqVivastrestPorno GordasShaybarbieMen Naked In PublicSex Net ComPorn Kayla PaigeBoku To Sensei To Tomodachi No MamaTop 10porn StarSahara Knite XxxHot PissyAna D Armas HotHardcorelesbian PornPornolandia FilmesBlow Job ComplаналHairygirlsHoney Trap Web SeriesSexxxxxxxyلنا پاولCream Bar StoolsDesibaba ComEbony Rico StrongFatal MotrlRiley Reid MemeSexvyTiny Porn VideosGirlwayTaboo PornePeliculalesbianasGiantess Vore VideosPorn Mujeres MadurasSkyprivateTeenporn GifThe Erotic ReviwHot Web Series X VideosPakistani Mms XnxxTurkey PornstarsUllu Sex ComPornvideo ApkYespornesNude Kate BeckensaleVirgin BoysArina HasimotoMyviddterAlura Jenson TitsHighschool Of The Dead BoobsVideos De PornografiaFree PorFemdom EdgingAngela White Rimming