'Deze week opent The Penthouse, op de (bovenste) 42ste verdieping van de Haagse Toren in Den Haag, haar nieuwe sky bar. De cocktailbar bevindt zich op de 40ste verdieping van de 135 meter hoge toren,' ronkt het persbericht dat vandaag binnenkomt. En 'De bar en het restaurant verslaan hiermee de restaurants van de Eiffeltoren en de Euromast; die op een hoogte van 105 en 95 meter zitten.'

Dat is natuurlijk vermeldenswaardig, al is het maar omdat Den Haag doorgaans niet bekend staat om dat soort superlatieven.

Hoe het uitzicht richting Kijkduin er van achter je borrel dan uitziet? Zo dus:

Sky, Cloud, Cityscape, Horizon, City, Urban area, Daytime, Metropolitan area, Sunset, Evening, pinterest

Overigens klinkt het misschien allemaal wat spectaculairder dan het is, want eigenaar Elwin Giel - voorheen de grote man achter de roemruchte Haagse discotheek Asta - runt zijn restaurant The Penthouse al wat langer op deze plek, deze aankondiging is dus technisch gezien misschien juist. In de praktijk toch vooral marketing voor de horecahut.

De nieuwe bar en het restaurant zijn gevestigd in 'Het Strijkijzer', officieel bekend als Haagse Toren. Dat is een van de hoogste gebouwen van Den Haag, vlak naast station Hollands Spoor. Het gebouw is vooral markant doordat het extreem slank is: het is gebouwd op een stuk grond van 30 bij 35 meter. Het grootste deel van de toren is gevuld met appartementen van wooncoöperatie Vestia.

Giel kwam op het idee toen hij ontdekte dat de bovenste etage leeg stond: 'Het leek mij een leuk idee om mijn veertigste verjaardag op de veertigste verdieping te vieren. Het stond hier toch leeg, dus dat mocht wel. Iedereen die hier kwam werd meteen verliefd op de plek: on-Haags en echt bijzonder. En zo is het begonnen.'

Enfin, meer beeld op de website van the Penthouse.