Aan het personeelsrestaurant in het provinciehuis betaalt Brabant maandelijks zo'n 20.000 euro mee. Het ziet eruit om door een ringetje te halen.
Volledig scherm
Aan het personeelsrestaurant in het provinciehuis betaalt Brabant maandelijks zo'n 20.000 euro mee. Het ziet eruit om door een ringetje te halen. © Roel van der Aa

Provincie Brabant eet en borrelt voor miljoenen gemeenschapsgeld

In het Brabantse provinciehuis is in drie jaar tijd voor ruim 4 miljoen euro aan gemeenschapsgeld gegeten en gedronken. Daarmee gaan de Brabanders landelijk aan de leiding, blijkt uit een duik in de rekeningen.

  1. Doodnormale autogarage is middelpunt van grote plofkraakbende: 16 verdachten voor de rechter
    PREMIUM
    reconstructie

    Doodnorma­le autogarage is middelpunt van grote plofkraak­ben­de: 16 verdachten voor de rechter

    Maar liefst tachtig zittingsdagen in de rechtbank: het grootste strafproces ooit rond plofkraken begint donderdag. Zestien verdachten uit Utrecht en omgeving staan in Duitsland terecht voor het veroorzaken van zo’n negentig explosies bij pinautomaten. Buit? Miljoenen euro’s in totaal. Hoe twee alerte politieagenten deze zaak aan het rollen brachten.
    Utrecht, Amersfoort, Soesterberg
  2. Bart rijdt met shovel muren omver en redt vijf paarden uit brandende schuur: ‘Was kantje boord’
    PREMIUM
    met video

    Bart rijdt met shovel muren omver en redt vijf paarden uit brandende schuur: ‘Was kantje boord’

    Snel handelen van buurman Bart Kooijman heeft ervoor gezorgd dat donderdagnacht ‘alleen maar’ een schuur volledig is uitgebrand. Vijf paarden zaten gevangen in de brandende schuur aan het Westeinde in Hazerswoude-Dorp. Vanwege de extreme hitte konden de dieren aanvankelijk niet meer bereikt worden. Met zijn shovel heeft Bart de dieren net op tijd kunnen bevrijden.
    Hazerswoude-Dorp