NOS NieuwsAangepast

Verkeerschaos rond Rotterdam kwam door een defecte printplaat

Een defecte printplaat in het veiligheidssysteem van de Beneluxtunnel heeft tot een verkeerschaos geleid rond Rotterdam. Hoewel de storing rond vier uur was verholpen, heeft het verkeer volgens Rijkswaterstaat tot in de avond last gehad van ernstige vertraging.

Even na het middaguur ontstond er een storing in het computersysteem van de Beneluxtunnel. Daardoor was er geen zicht meer op de situatie in de tunnel en dat betekende dat die in beide richtingen moest worden afgesloten.

Verstopping

Al snel liep het verkeer op de ring rond Rotterdam volledig vast en dat leidde ook tot verstopping in de stad zelf. Het verkeer dat al in de tunnel was toen de storing werd ontdekt, mocht onder politiebegeleiding de tunnel uit. Het andere verkeer moest wachten.

Rijkswaterstaat raadde mensen aan om Rotterdam te mijden maar het verkeersaanbod bleef groot. Ook in en rond Den Haag was het veel drukker dan normaal op vrijdag. De druk op de wegen was bovendien groter door het begin van de voorjaarsvakantie.

De storing duurde drieënhalf uur omdat het probleem volgens Rijkswaterstaat ingewikkeld was.

Het verkeer werd aangeraden om via de A15, de A16 en de A20 om te rijden, maar het gevolg was dat ook op die wegen lange files ontstonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl