In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS Nieuws

Boze ouders eisen tonnen van school na beschuldiging kindermishandeling

Ouders van een voormalig leerling van de St. Dominicusschool in Utrecht eisen een schadevergoeding van 700.000 euro. Ze beweren dat de school uit wraak een valse melding van kindermishandeling heeft gedaan.

In 2014 haalde de ouders hun dochter van school. Er was een conflict ontstaan omdat de schoolleiding de ouders te kritisch vond. In die tijd is er een melding gedaan van kindermishandeling bij het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling, het huidige Veilig Thuis.

Uit stukken die in handen zijn van RTV Utrecht blijkt dat er een onderzoek is ingesteld, maar dat de ouders uiteindelijk door de Raad voor de Kinderbescherming van alle blaam zijn gezuiverd. Volgens de instanties bleek er niets aan de hand te zijn.

'Veel inkomen misgelopen'

De ouders zeggen dat de hele familie ernstige psychosomatische schade heeft geleden door de beschuldiging. Ze zouden daardoor flinke inkomsten zijn misgelopen.

De familie heeft een incassobureau ingeschakeld en een claim bij de school ingediend. Bestuursvoorzitter Jan van der Klis van de overkoepelende onderwijsstichting KSU (Katholieke Scholenstichting Utrecht) bevestigt dat er een claim ligt. Hij wil niet ingaan op de inhoud van de klachten van de ouders.

Advertentie via Ster.nl