• 7
  • 445x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Volledige inleidende tekst en samenvatting:

Speciaal aanklager Mueller denkt nu voldoende bewijs te hebben van Russische bemoeienis in de Amerikaanse verkiezingen en ook in Europa. Onder meer het financieren van extremistische politici, hacken, het organiseren van protestmarsen en verspreiden van fake news komen voor in het rapport als beschuldigingen aan het adres van Vladimir Poetin. Drie lessen kunnen geleerd worden naar aanleiding van het rapport.

Ten eerste dat social media een krachtig en vooral goedkoop wapen zijn, met veel meer potentie dan het omkopen van journalisten zoals ten tijde van de (eerste?) Koude Oorlog gedaan werd. Ten tweede dat het Russische handelen vooral profiteerde van al bestaande verdeeldheid binnen Westerse landen.
Als laatste les geldt dat de antwoorden vanuit het Westen ernstig tekort schieten. Trump heeft vooral geantwoord vanuit zijn eigen legitimiteit die vanaf begin af aan verbonden was met Rusland en valt meer zijn eigen diensten aan dan de buitenlandse bemoeial.

Europese landen doen het wat dat betreft beter, met een breed scala aan tegenmaatregelen zoals het planten van nepinformatie in systemen die gehackt worden en het digitaal literair maken van de bevolking via onderwijs.

4
1 progressiefliberaal

@1 Bob verdient een lintje.

6
2 Moien

* Verwijderd door de redactie *

3 Chat Baker

Als je het boek ‘Winter is Coming’ van Kasparov leest, weet je dat deze korte weergave van the Economist gewoon waar is.

5
4 Crannbuidhe

Doodziek wordt je van die flauwekul er zijn landen die net zo erg zijn als Rusland of zelfs erger maar die VS blijft maar door zeiken over Rusland ze zoeken gewoon een vijand, is het niet Noord Korea , dan is het weer Iran, is het niet Iran dan is het Syrie weer, of libie, of Irak of Afghanistan het zijn de grootste onrustzaaiers in de wereld.
Alleen Oekraine daar hoor je ze niet over die zijn ook zo corrupt als het maar kan.

13
5 welofniet

De Russen lopen echter al deccenia voor met geheime operaties. Het niveau wat betreft infiltratie is vele maken hoger. De Amerikanen hebben alleen betere tech en netwerken. dHet kan ze geen reet meer roesten dat men het in het westen doorheeft. Het westen is hopeloos verdeeld en wacht op de genadeslag. Wellicht onderschatten de Russen ons hierin.

12
6 Tafka Mike

@5 Ik wil het wel over Oekraine hebben. Dat is een slachtoffer van datzelfde Rusland.

7
7 VaY

Idd doodziek word je van die Amerikaanse propaganda in de EU.
Willen ze de mensen soms mentaal gestoord maken?

10
8 techcenter

En ze gaan maar door met Rusland zwart te maken als toeloop voor een oorlog tegen Rusland. Er was geen bewijs, er is geen bewijs en er zal ook nooit bewijs komen voor zogenaamde Russische inmenging. Stel dat Rusland de verkiezingen in Europa hebben beinvloed, hoe komt het dan dat de PVV, Le Pen en AfD niet hebben gewonnen ?

13
9 B55

Idd het lijkt er zeer sterk op dat Amerika oorlog zoekt met Rusland, en daar naast China en Noord Korea.
Een grote wereldoorlog dat de mensen zo af leid dat ze zullen smeken voor 1 wereldregering, en wie zou daar de leider van worden.....
Ik hoop dat Putin zich niet gek laat maken.

Toevallig kwam ik na de Zeilstra schok videos van David Icke tegen die het over de demonisering van Rusland had in enkele videos.
Het komt allemaal wel erg griezelig in de buurt van wat er daadwerkelijk aan de hand is.

11
10 techcenter

@7
Nu lopen ze daar weer te demonstreren om die President Poroshenko af te zetten de oliegarch die ook zo corrupt is als het maar kan.
De man die aan de macht kwam door de VS met hulp van Obama en Joe Biden en de EU die ook een stevige vinger in de pap hadden om de vorige democratisch gekozen President af te zetten.
Het is een groot geopolitiek spel waar de VS ook zijn economische voordelen uit probeert te halen.

11
11 welofniet

Overal waar de VS zich in mengt is er oorlog of er komt oorlog.

7
12 welofniet

@11 Niemand heeft de president afgezet. Er zouden nieuwe verkiezingen komen en de man heeft toen zijn koffers gepakt. Hij zou niet zijn herkozen. Zelfs dat hij de gekozen president was kan je in twijfel stellen, want de man was een onderdaan van Putin en die doen niet aan democratie.

5
13 VaY

@12 We weten het jij wil het weer over de VS hebben. Maak er een draadje over.

7
14 VaY

@13
Er is daar nog steeds geen democratie en er lopen nog steeds nazi's rond in de regering er is nog volop corruptie en homohaat dus er is niets veranderd met die President wissel.

5
15 welofniet

@14
Het gaat toch over de VS of heb ik het mis.

4
16 welofniet

@15 Als deze regering richting de EU wil zal dat hoe dan ook gebeuren. Onder Rusland was er nooit iets van democratie gekomen. Je vergeet ook weer dat het land ook in oorlog is he. Helemaal dankzij die geliefde Putin van je. Dus ga niet zitten zeiken dat het land niet binnen 1 dag anders is.

5
17 VaY

@16 Niet over wat de VS volgens jou doet.

2
18 VaY

@17
Ik heb niets met Poetin maar ook zeker niet met de VS het zijn twee kwaden die beiden even slecht of goed zijn.

4
19 welofniet

* Verwijderd door de redactie *

20 Chat Baker

@20 ++++ Volledig waar. De Russen hebben aan Poetin te danken dat de leegroof van Rusland door Boris Jetsin en zijn westerse handlangers gestopt is. Kennelijk is dit een mening, die hier in het westen niet gevonden mag worden. Poetin is een waardig verdediger van het Russische landsbelang en dat verklaard ook meteen zijn populariteit, zowel in Rusland als in het Westen door diegene die openlijk durven te twijfelen aan de westerse imperialistische politiek.

@17 Democratie is een luxe wat tweede en derde wereld landen zich helaas NIET kunnen veroorloven als men hun landen niet willen laten leegroven door het westerse imperialisme. De westerse beinvloedingscentra proberen de bevolking te manipuleren en tegen de leiders op te zetten. Zie Oekraine. Ja. Janakovitz is corrupt, maar deze chocolade boer Porenchenko en zijn prowesterse voorganger ook. De putch in de Oekraine en het opruien van Verhofstadt en Van Baalen is niet fris te noemen, maar dat mag hier ook niet gevonden worden. Het westen wil de goede landbouwgrond en schaliegas uit Oost Oekraine. Rusland wil gewoon zijn bufferzone in het kader van de steeds verder oprukkende NATO en ik kan ze geen ongelijk geven. (Overigens in 1991 was met Gorbatsjov afgesproken dat de NATO niet oostwaarts zou oprukken.) Het westen zou zichzelf wat waardiger moeten gaan gedragen ipv constant op Poetin af te geven.

6
21 Nos Calan Gaeaf (s7p)

@21

"Overigens in 1991 was met Gorbatsjov afgesproken dat de NATO niet oostwaarts zou oprukken."

Nope,zelfs Gorbatsjov zegt dat dat niet waar is

http://rbth.co.uk/international/2014/10/16/mikhail_gorbachev_i_am_against_all_walls_40673.html

5
22 LGK

@21 "De Russen hebben aan Poetin te danken dat de leegroof van Rusland door Boris Jetsin" hij rooft nu met zijn vrienden en familie nu zelf Rusland leeg. Poetin is groot aandeelhouder van de energie bedrijven in Rusland.

Er zijn helemaal nooit geen afspraken gemaakt tussen Rusland en de EU en de USA over uitbreiding van de NATO. Dat is Rusland propaganda.

"Janakovitz is corrupt, maar deze chocolade boer Porenchenko en zijn prowesterse voorganger ook." De huidige regering probeert er wel iets aan te doen. Maar het Russische pyramide systeem dat 70 jaar gefunctioneerd heeft in Oekraïne krijg je er zomaar niet uit

"De putch in de Oekraine en het opruien van Verhofstadt en Van Baalen is niet fris te noemen, maar dat mag hier ook niet gevonden worden" dus die.mochten die demonstraten niet steunen nadat er 100 waren afgeschoten door Janakovitz.

"Het westen wil de goede landbouwgrond en schaliegas uit Oost Oekraine." Dat wil het westen helemaal niet, die willen een stabiel Oekraine, en bedrijven willen toegang tot.de consumentenmarkt in Oekraïne.

5
23 mike45

Bob Mueller is een held!

5
24 Gewoon een student

Binnenkort een gevallen held. Een deep state marionet. Mark my words.

4
25 Dune

@25
Goh,wat is die Trump toch slecht in zijn aanname beleid

4
26 LGK

@23

"De huidige regering probeert er wel iets aan te doen. Maar het Russische pyramide systeem dat 70 jaar gefunctioneerd heeft in Oekraïne krijg je er zomaar niet uit" - Dat veinsen ze omdat ze graag in een goed blaadje willen staan met de EU. Ondertussen wordt de bevolking een vette worst voorgehouden alsof de EU al hun problemen gaan oplossen. Maar als het zo ver is, is de Oekraine niets anders dan een wingewest.

" dus die.mochten die demonstraten niet steunen nadat er 100 waren afgeschoten door Janakovitz. " Ook hier zijn de visies verschillend. Vast staat wel dat de neonazistische AZOV groep zowel actief was op het Maidanplein als met de Oekrainse misdrijven, die ze in Oost Oekraine gepleegd hebben. AZOV is niet de Oekrainse bevolking. Over de misdrijven, die de Oekrainers leger en millities op de pro-Russische Oost Oekrainse bevolking plegen mag vooral niet gesproken worden. Hier zijn meer dan 100 mensen gestorven.

" Dat wil het westen helemaal niet, die willen een stabiel Oekraine, en bedrijven willen toegang tot.de consumentenmarkt in Oekraïne."
Oekraine was stabiel en met het laatste is een nette formulering voor grondstoffenroof en consumenten allerlei meuk af zien te zetten. Of Oekraine er zelf beter van wordt betwijfel ik.

--

En dat de uitlating van Pechthold.... Duidelijk een teken aan de Russiafobie waar de politiek in het westen last van heeft. Ik heb hier gelukkig geen last van.

Als een helft pro westers is en de andere helft pro Russisch, waarom knipt men dit land niet op in tweeen. Het westen gaat naar Polen en het Oosten naar Rusland. Zonodig als autonome regio's, zoals Aland zich verhoudt met Finland.

3
27 Nos Calan Gaeaf (s7p)

@27 De Oekrianers zijn niet stom, in 1992 na de val de USSR, toen had Oekraine per inwoner een hoger BNP dan Polen, nu heeft Polen een BNP dat meer als 4 x hoog is als die van Oekraine per inwoner, vast houden aan het Russische pyramide systeem, en loyaal zijn aan Rusland heeft ze dus niks opgeleverd.

Over het afschieten daar zijn geen verschillende visies op, die man is daar gewoon verantwoordelijk voor die is niet voor niks op de vlucht geslagen naar Rusland en vervolgens heeft de toenmalige minister van binnenlandse zaken toegegeven dat er opdracht is voor gegeven door regering. En de rest is onzin er zijn wel doden gevallen omdat sommige Russen in bepaalde steden de gelegenheid gebruikte om zich ook aan te sluiten bij Rusland en dat pikte de bevolking niet.

De rest helemaal onzin!

1
28 mike45

@27 "Als een helft pro westers is en de andere helft pro Russisch, waarom knipt men dit land niet op in tweeen. Het westen gaat naar Polen en het Oosten naar Rusland. Zonodig als autonome regio's, zoals Aland zich verhoudt met Finland."

De helft is niet pro-Russisch en een land opdelen, omdat 2 regio's gebukt gaan onder een Russische invasie wat zich voordoet als sepaRussen is wel het meest achterlijke idee wat ik ooit heb gehoord. Oekraine kon met beide blokken handelen alleen dat liet Putin niet toe. Het idee dat Oekraine zich sneller zou gaan ontwikkelen los van Rusland staat heel slecht voor een dictator. Dus hij zegt tegen zijn onderbaas in Oekraine dat hij niet mag tekenen en als het volk vervolgens het toch voorelkaar krijgt stuurt hij het leger.

2
29 VaY

@27 +++ Prima analyse.

2
30 Dune

@29 In Oost-Oekraïne zeggen ze het omgekeerde. Prima reden dus om Oekraïne op te splitsen.

5
31 Dune

Zo'n muur als in game of thrones laat de Russische wildlingen het vervolgens uitzoeken in hun Mordor. Volgens mij haal ik nu iets door elkaar.

2
32 Oebie

@31 Dat vinden ze helemaal niet in Oost Oekraine, ik woon zelf in Oost Oekraine, 80% van de inwoner ziet dat helemaal zitten aansluiting bij Rusland. Die mensen hebben 70 jaar onder een dictatuur geleefd van Rusland, die financieel volledig uitgekleed, er heeft genocide plaatsgevonden in de jaren 30 en jaar 50 door Rusland,

1
33 mike45

@32 zo wordt Rusland ook genoemd in Oekrajne land van de orks.

1
34 mike45

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ThWil
Iraanse rapper Toomaj Salehi krijgt doodstraf vanwege steun aan protesten

@8 Zet ultra maar tussen haakjes. ...

1 minuut geleden geplaatst door ThWil

soapbox
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@37 Geen idee sinds wanneer maar je hebt die wel.En iedereen die kritiek heeft mag opgesloten worden....

1 minuut geleden geplaatst door soapbox

Graaier1000
Muziekdraadje

Conny Froboess & Peter Weck - Lady Sunshine Und Mister Moon (1962)https://www.youtube.com/watch?v=6NuOwm_nLeM...

1 minuut geleden geplaatst door Graaier1000

Reconquista
Help! Mijn vriend kan de man in de kano niet vinden

Dan leg je dat toch gewoon aan hem uit. Door te communiceren kan je de man nog veel leren 😊...

2 minuten geleden geplaatst door Reconquista

ThWil
Iraanse rapper Toomaj Salehi krijgt doodstraf vanwege steun aan protesten

Nou zullen die linkssertjess natuurlijk massaal demonstreren tegen die weerzinwekkende straf. Of zullen ze zich juist massaal afmelden want de m...

2 minuten geleden geplaatst door ThWil

Graaier1000
Muziekdraadje

Peter Alexander - Pocola Ich Weiss, Was Dir Fehlt (1956)https://www.youtube.com/watch?v=OwiaTm9mZCU...

2 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Graaier1000
Muziekdraadje

Peter Alexander - Heidschi Bumbeidschi ( 1966 )https://www.youtube.com/watch?v=dUlaDUOL2c8...

5 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

ThWil
Asielzoekers Ter Apel bekennen: 'Wij liegen bij asielaanvraag' - NieuwRechts.nl

Dat is al zolang die asielzoekers hier naar toekomen. Zijn zat verhalen over te vinden. ...

7 minuten geleden geplaatst door ThWil

ThWil
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@2 Een geloof is inmiddels tot ras gepromoveerd? Voor mij is een geloof een keuze. En daar mag je op hakken zoveel je wilt. ...

8 minuten geleden geplaatst door ThWil

Reconquista
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@35Sinds wanneer heb ik een religie? Ik ben niet gelovig maar wel allergisch voor fascistische godenaanbidders die vrouwen, homo's en joden al...

8 minuten geleden geplaatst door Reconquista

NK. App
Daisyblooms PornCinema PornographyWw Xx ComTrannypicturesTrannybulgeXbunkerScarlwt Johanson NakedSepiosexualAi Sayama JavLeafyishere NudesPornyDaddydaughter PornIndian Interracial PornLatina SexRashi Sex PhotosDreemz98 OnlyfansForcefull XxxBharat XvideoTamil Sex Tamil Sex VideoXev Bellringer LeakTaylor Breesey OnlyfansJavshemaleBdsm VibratorSkye Blue BbcSlime GirlpornLoserfruit P O R NBrightemily NudesSalice Tose NudeRekha Mona Sarkar Sex VideoMallu RoshiniInside Jennifer WellesEascort IrelandFilmes Antigos De SexosAlex Grey CreampiePorn FacialsDurga SexVillage Sex KannadaBengali Outdoor SexAlexis Fawx - Squirting Milf In Shower SurpriseAmateur Naked PicsSisloves Me PornAll That PornSex While YogaButt FuckIndian Bhabhi Nude ImagesMallu Aunty Hot Sex VideosMia Khalifa Hard Sex VideoBhojpuri Song XxxXxx Video Japanese GirlAlura Jenson Sex XxxXxx Porn FreeSuccubus Blow JobAlly.lotti OnlyfansIndin.xxx.hdExrated VideosKoeran PornHannah Uwu Onlyfans LeakedName That P OrnPornô PrimaIndian Lez PornCumming On MeProno CaseiroHot Nude Women PicsFutanariaJaye Summers XxxTokyokinkyThickassdaphne OnlyfansTitani Nude SceneReddit Porn GifsButplug PornJony SinceBig Arabian TitsTypes Of VaginasRedheadcreampieS'apchat NudeTelegram Groups 18Dakota Johnson BikiniDesi Bhabhi XxCaina XxxEbony Lesbian ScissoringSnapchat CumshotThe Porn DudeSexo PornosOmegelElle Johnson NudeStars841Xxx Blue Film ComBest Erotic Korean MoviesFree Fake TaxiSexvideo LatinaFilme Porno 2023Cyndy Crawford NudeHindi XxzWww Xxx Hinde Videos ComDreammiviesGoddessgraziCharissa Thompson NudesFeet Asa AkiraCara DelevingnesexyKangana Ranaut BoobsXxxx Sex VideoNude BraziliansPanochitas PornosLesbian Websites PornJogo De SexualPink Pussy HoneyEmily Bett Rickards NudesJoey Lynn King NudeXxx VidePorn CuckRose Monroe LesbianCnamadorSuckingdick PornXxx Video 2000Layla Jenner LeakPrincess Leia PornosSuhagrat Sex BfSecretkumBig Boobs Milf Blondeเรื่องเสสียวBeautiful VaginasJoanna AnglePorn GoonScrewing Friends WifeAlexis Texas SquirtGf With BbcChaturbate RecordsJapan New PornstarMujeres En PornosPetitie AnalBillie Eilish Big BoobsBig Black Tits WomenNikindian ComExtreme Ageplay AudioPorn TrannyInstahram PornReallifecams.comImaizumin-chi Wa Douyara Gal No Tamariba Ni Natteru Rashii 5Trans Jean Hollywood Anal With Tommy KingRussiapornPoen HubJapan PornJoena AngelMiakhalifasexyNude IndonesiansHotsareesexBest CameltoePower Sex VideoCousin Sister PornRedgifs.con