Concreet wil Jambon een verbod op zichtbare tattoos bij agenten. "Een lege onderarm is te verkiezen", zegt Jambons woordvoerder Olivier Van Raemdonck.
Volledig scherm
Concreet wil Jambon een verbod op zichtbare tattoos bij agenten. "Een lege onderarm is te verkiezen", zegt Jambons woordvoerder Olivier Van Raemdonck. © PHOTO NEWS

Strengere tattooregels bij politie? "Belachelijk. Er zijn andere prioriteiten"

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) wil strengere regels invoeren rond tattoos bij politiediensten. "Agenten moeten neutraal zijn", klinkt het in Het Nieuwsblad, De Standaard en de Gazet van Antwerpen. De politievakbonden zijn niet opgezet met de plannen. "Een ouderwetse conservatieve reflex", zegt Vincent Houssin van VSOA. "Er zijn andere prioriteiten bij de politie."

253 reacties

  • Freddy De Vos

    5 jaar geleden
    In sommige gevallen kan een tattoo zorgen voor conflicten. Maar anderzijds is de motivatie, persoonlijkheid, kennis van een politieagent(e) veel belangrijker dan zijn/ haar uiterlijk.
  • Ad Pas

    6 jaar geleden
    Alweer een voorbeeld van vooroordelen op basis van uiterlijkheid. Hoe hypocriet. .... men zou zich in Brussel beter bezighouden met belangrijke zaken ..... bende maffiosi in maatpak.....
  • Joeri Veerle Vanbesien Delecluyse

    6 jaar geleden
    Mag een politieagent met een ketting met een kruisbeeldje dan niet meer naar rellen met moslims? Want dan is hij ook niet meer neutraal. Doe normaal man. Zie liever een tattoo dan het karakter van sommige mensen in onze maatschappij.
  • censor

    6 jaar geleden
    eerlijk gezegd: het geeft totaal geen vertrouwen...
  • Fredien Vandervekens

    6 jaar geleden
    Vindt U de Noord-Koreaanse kostumekes hip dan, beste Tom ?